95112

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
MuldR #13664 Argentina nem szegeny orszag? Veletlenul nem tavaly omlott ossze a gazdasaga?:) -
Akinek nagyon kedve van háborúskodni az nézze meg ezt az oldalt.
A háború a valóságban nem a Rambo-król és a csodaszuperhősökről szól, hanem erről:
-
Ez minden tankra igaz. Például a Leclerc-nek a diesel-je az kimondottan nem bírja a sivatagot, az Arabok a Leopard 2 1500 LE-s motorjával voltak csak hajlandók megvenni. Egyébként az Abramsok javításközi üzemideje is lecsökken a sivatigi körülmények közepette. -
-
Igen a por felverődés miatt, ugyanis nagyon akadályozza a tájékozódást, főleg akkor, ha több Chally is közösen "operatívkodik". Hátul pedig azért van megcsupaszítva, mert a meghajtó kerék a felszerelt oldalpáncélzatról visszaverődve bekavarja a homokot a motortérbe. A grill rács pedig a tank leggyöngébb pontján hatástalanítja az alacson sebességgel "közlekedő" páncéltörő rakétákat, egyszerűen megfoja őket. RPG-7 ellen elég hatásos. -
No-no....orosz acel mindent kibir! Az nem kopik, nem hasznalodik, nem lesz semmi baja... 
-
De azt meg kell adni,hogy a Challenger tényleg különösen érzékeny rá (vagy legalábbis ők bevállalják :))
De nekem is kedvenc :) -
Nem muris :)
Az összes harckocsi szenved ettől (beleértve a T tipusokat is
)
:)
-
Igen..de ugye azert kellett mert a motor beallt a portol...es ezt talaltak ki..ami trivialis es tenyleg mukodik..de akkor is muris ez a motor besules... :D -
Nemlesz koszos a lánctalp
-
Nem veri fel annyira a port,ha rajta van :) -
Jah nem ossz tank ez se..de azert muris ez a "szonyeg" az oldalan es hogy miert volt/van ra szukseg... -
Nekem ez:
Challenger 2
-
Alap
-
-
Ezen se szeretnék utas lenni. -
-
ok en befejeztem -
Orosz tankok mind...minden csak orosz acel legyen :DDD -
Dekár ezen vitázni.
-
Pedig mozégékony egy kis fenevad. Melyik is a kedvenced? -
Nem arról beszéltem ,hogy visszalöki az ellenkező irányban! Hanem azt, hogy jelentősen lassítja!! De ezt kb 5x írtam le :) -
Vegulis megis levaltottak a Leo2-esek. (de olyan jo lesik a fenyezni a kedvenceimet na..ne rontsd el a "jatekom" 
)
-
Ez rendben lenne ha az a robbanasod lefojtott lenne...szerintem komoly tevuton jarsz! Biztos hogy volt ellenkezo iranyu ero..de hogy az visszalokje a tankot..hat tobb mint marhasag! Kepzeld mar el hogy akkor mikor a foldon al minusz a surlodasi ero, de akkor is gazt kelle adnia hogy el ne "repuljon" a te olvasatpdban minden loveskor!
..es ne sarkits/ferdits/bezslej melle! NEM arrol van szo hogy nem volt visszahto ero..hanem arrol hogy szerinted visszalokte e vagy nem.... a jozan esz szerint is. NEM! -
Kis tank=belül kis hely, ami rossz ergonómiát, és kevés szállítható lőszert, üzemanyagot eredményez. Azthiszem ez a legfőbb baja a jelenlegi keleti típusoknak. Egyébként az alacsony sziluettre a Svédek strv-103-asa a legjobb példa. Pedig nem egy vadiúj fejlesztés.
-
Ez nem így van. Mert egy légyfing is befolyással van a sebességre, max nem érzékeled, és a műszerek se nagyon. Egy robbanás azért nagyobb erő mint egy légyfing :) Azt lefogadom, hogy belül azért érezni a hirtelen sebességcsökkentés. -
erdekesseg (airlinersen van kep rola tobb is... lajstromra keress) -
Jah amugy jozan paraszti esszel, anelkul hogy barmit is szamolgatnek is arra voksolnek hogy az a nagyobb erohatas ami egy 40-70 tonnas tankot akar 80Km/h mozgasba hoz/tart, mint amit egy lovedek a visszarugasnal lead a testre ;))
(Illetve hogy egy 40-70 tonnas tanknak x sebesseg felet (kep alapjan min 40Km/h-ra saccolok), nagyobb a mozgasi energiaja) -
A www.kampfpanzer.de-n megnézheted mozgó képen. Meg se rezdíti a lövés. -
Azert milyen jol latszik hogy ivanek meg mindig eszerubben terveznek! Az alacson epites a tulelest jelentheti! Ezt meg nyugaton most kapisgaljak! (Pl legujabb amerikai tank fejlesztesek) -
Egyszeru a valasz! Melyik a nagyob erohatas?! Ami elore lenditi a testet vagy amit a lovedek annak kilovesekor a hatrasiklo agyucsovon keresztul a tesre ad le! Ha az utobbi akkor hatra loki ha nem akkor nem :D -
De még a földön is meglöki kicsit a tankot a lövés, itt meg a levegőben vannak, magyaru la súrlódás sem fogja vissza a visszaütést. Nyilván nem fog tolatva megindulni tőle 80-nal, de azért biztos megérzik a levegőben, hogy hirtelen lelassul a gép :) -
Egy M1A2 Abrams 68,7 tonna, a T-80U pedig 46 tonna, plussz még mozog kb 40-50 km/h-val. -
Erre nme tudja senki a választ? :( Fontos lenne. -
De őt legalább valamennyire szerette a népe, és ne felejtsük el, hogy ő volt a rendszerváltás egyik kulcsfigurája. Koránt sem volt annyi hatalma mint putyesznak. -
Nem löki vissza ugratás közben a lövés? :D -
Bizony. Nekem még a Merkava hiányzik erről a kiállításról és teljes lenne a kép. (Valószínű, hogy az nem eladó.) -
huhh...
minden van itt, mi szem-szájnak ingere
-
Itt én is szivesen elnézelődtem volna. Ennyi érdekesesség egyhelyen.
-
"Mi viszont tudunk ilyet is"
"Ha az Oroszok tudják, akkor nekünk is kötelező megcsinálmi"
Baromira látványos, de gyakorlatilag haszna igazából nem sok van.