95112
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Animefox

http://www.dimapics.com/gallery.php?photo_id=1130&action=view&cat_id=108&lng= Nézzétek csak meg ezeket a képeket... vmijen magazin... fent lehet váltogatni a képeket...
  • Bucser
    Igaz én néztem be:)
  • [NST]Cifu
    Én a wikipédiát tudom ajánlani, például ezt.
  • f2d
    A Lockon fórumba erről valamikor régebben én is álmodoztam, lett is belőle nagy vita.
  • I.C.ram
    Légyszives ebben segítsetek, nagyon fontos lenne!

"Tudna valaki abban segíteni, hogy a PRC milyen fejlesztőgárdákkal (nem csak katonai, lehet élelmíszeripari, olajipari) rendelkezett úgy 49 környékén. Meg érdekelnének a nagyobb katonai vezetők is a kínai polgárháború idejéről. Tehát a vezérkar. ja és hogy melyik ágazatban tevékenykedtek (légierő, tengerészet, földi erők)"
  • Seaweed
    Ka-50-jon ugytudom, nem a Ka-52 Aligator!
  • Bucser
    hát Pl most majd Lock On 1.2-ben jön egy full repülhető helikopter (ugye a KA 52-es) a többi repülhető típus mellé és ha így fjelődnek lehet hogy egy idő után (mondjuk 2.1-re:) belevágnak egy tankot is hogy nesze örüljetek:D
  • Kit--Kat
    Ja nekem a Tank is túl komoly meg a Repi is::)
    Marad az Opel meg a Gyalogos:PPP
    Na jó tank az még úgyahogy megy.
  • joebacsi
    nem 1 olyan mellékes odabakolt kiegészítés folyik a tank körül amit 1 simán ráspecializát játékba raknának

az igazi az lenne, mikor nem kéne kompromisszumokat kötni, és pl egy játékban egyesülne több ágazat hc szimulátora :) (tudom, még álmodj királylány, de majd egyszer :))
    bár való igaz, hogy jelenleg wwiionline tart leginkább ebbe az irányba
  • joebacsi
    köszi, így hogy adtál egy nevet, már könnyű volt elindulni...már azóta a tankszimeket bújom :)
    magyar hkszim topik pcdome-on
  • f2d
    Létezik még a T-72 BiF (az sg-n van topic-ja is), bár nekem a Steel Beasts után nem igazán jön be, az SB egy kicsit magasra tette a mércét, mivel egy kiképző program. Állítólag jön ebbe az évbe a 2. része, www.steeelbeasts.com itt megtudsz sokmindent róla. A www.tanksim.com-on pedig értelemszrűen az eddig megjelent tanksimekről.
  • Kit--Kat
    Az a jó a wwiionlineban, hogy szerintem annál nem igen kell reálisabbnak lennie 1 tankszimnek, és melette folyik 1 igazi háború repcsikkel, bakákkal, egyéb eszközökkel amit szintén emberek irányítanak, és nem 1 olyan mellékes odabakolt kiegészítés folyik a tank körül amit 1 simán ráspecializát játékba raknának.
  • f2d
    Szerintem nem off, mert hozzá tarozik a haditechnikához, ugyanis a fgyverek az okozói ezeknek a "baleseteknek". Egy emberek által kitalált és készített eszköz.
    Nem azért írom, mert ellenzője vagyok a katonaságnak. Számora a rendet, fegyelmet, önuralmat jelenti. (Sőt én is egyenruhát hordok.) Véleményem az, hogy meg kell ismerni a következményeket, amit a haditechnika okoz. Mi könnyen vagyunk a számítógépünk monitora előtt, de aki ottvan a harctéren bármelyik oldalon az lehet, hogy egy kicsit másként éli meg a haditechnika "vivmányait".
  • joebacsi
    Jó, az általam ismert programok közül így laikus szemmel eddig a wwiionline állt a legközelebb a valósághoz...
    Viszont erre a Steal Beasts-re elég kíváncsi vagyok...vannak akik már nem sz@rral gurigáznak, csak így pöstiesen szólva :):
  • Kit--Kat
    Ami a mégdurvább volt, hogy mi volt mögötte
    Meg azok az elhagyott állkapcsok Whááá.
    Tiszta agyrém és tényleg él az igazság Spielberg ide vagy oda, csak az tudja mi is a háború aki megjárta.
  • I.C.ram
    Azt a filmet én is láttam. Durvák voltak azok a fábol kifaragott meg műanyag komplett arcok, amiket egy övvel erősítettek fel.
  • Ren
    De egyébként úgy nézem, hogy valóban inkább a lendülettek kéne számolni és akkor valóban a hk. nagy tömege miatt elenyésző a lövedék hatása
  • I.C.ram
    Lehet f2d volt. De te is azt mondtad, hogy szinte semmit nem érez belőle.
  • Kit--Kat
    Erről az jutott eszembe, hogy tegnap vagy tegnapelőtt néztem 1 dokumentum filmet, ami arról szólt, hogy próbálták rendbe rakni az I. világháború után az emberek sérült arcát és, hogy fejlődött akkor az orvos tudomány plasztikai része.
    És ott amiket mutattak azt szörnyű volt látni, még jó, hogy fekete fehér volt, tényleg rossz volt nézni, hogy hétköznapi fiatalemberek megcsonkult arcal a kamera előtt műtik őket vagy felraknak nekik valami implantátumot.
    Az a durva tényleg, hogy nem fogják fel sokan, hogy a háborúk ált. nem a jó katona, meg a gonosz harcáról szól akikért nem kár, hanem húsvér hétköznapi emberek ölték magukat a semmiért, akiknek ugyanolyan gondolkodása, érzése volt, és várta haza a családja, és ezekből milliók haltak meg és tértek haza ideglieg és fizikailag roncsként. Sry az offért.
  • Ren
    Hogy jött ki neked a 2000MJ?
    m = 60 t = 60000 kg, v = 54 km/h = 15 m/s

0,5 * m * v^2 = 0,5 * 60000 * 15 * 15 = 30000 * 225 = 6750000 J = 6.75 MJ

Én sem vagyok fizikus, mondjatok meg hogy hol rontottam el :)
  • Seaweed
    En ilyet nem irtam, hogy meg sem erzi a tank.
  • I.C.ram
    ne nézzél már hülyének... :) Nyilván nem úgy értettem, hogy megindul visszafelé, hanem úg,y hogy jelentősen lelassúl ugratás közben, de ezt már annnnnyyyyyiiiszor leírtam. Ugyanakkor ti azt írtátok, hogy megsem érzi a tank ezt.
  • f2d
    Steel Beasts
  • GCR
    Én is elrontottam a számolást 1000 MJ
  • haxoror
    És mi az?
  • GCR
    Ezt te se hiszed el remélem .Ebben az esetben a harckocsi a levegőben megállna . Amúgy a lendulet I=m*v , szerintem azzal kéne számolni és egy harckocsinak ebben az esetben 800-szor akkora a lendülete mint a lövedéknek .De ha a mozgasi energiával számolunk akkor is 2000MJ nem 7-8 ahogy írtad. De nem vagyok fizikus .
  • Seaweed
    De nem is loki vissza a loves ugras kozben....

Mert te ezt kerdezted!#13629
  • I.C.ram
    De azért jól leugattak, hogy "egy ilyen x quadbillió tonnás szörnynek megsem kottyan egy kis patron az ágyúcsőben" :D
  • I.C.ram
    Mégsem mondtam, akkor hülyeséget :)
  • I.C.ram
    Nem tavaly volt az, hanem jópár éve úgy 2002 környékén de azóta már sokat fejlődött.
  • Ren
    Én kicsit utánaszámoltam: egy M829A1 lövedék tömege (ami elhagyja a csövet, tehát a penetrátor + sabot) 9kg, a torkolati sebesség kb 1500m/s, így a 0,5*m*v^2 alapján a torkolati energia nagyjából 10MJ. Egy 50-60km/h sebességgel haladó 60 tonnás hk. mozgási energiája kb 7-8MJ. A modern lövegeknél nyilván meg van valahogy oldva, hogy az energia nagy része elnyelődik, de azért az tény, hogy így is elég komolyan visszahat a hk-ra. Úgyhogy szerintem is sokkal valószínübb, hogy csak "vaktöltettel" lövöldöztek.
  • f2d
    Persze feltünt, de azthiszem én is úgy indítottam, hogy demonstratív célokra megfelelő az elő adás, de gyakorlati haszna igazából nincs neki. Az tény, hogy nagyon látványos. Itt látszik, hogy a fegyiparban is dolgoznak marketingesek, elég megnézni egy harckocsi bemutató parádét. Csupa látvány, "szemfényvesztés" az egész, inkább politikusoknak és üzletembereknek szól mint szakembereknek.
  • [NST]Cifu
    Több, mint valószínű, hogy valami kis sebességű gyakorlólőszerrel, vagy még inkább lövedék nélküli gyakorlótöltettel (csak tűz és füst, de semmi más - a látványnak ez is elmegy, és nem tudom feltünt-e, de az ilyen "mutatványoknál" nem az éles lőgyakorlatoknál szokásos kőkemény biztonsági előírások érvényesek...).
  • Gundark
    Sajnos tudják hogy mit jelent. Tévében kicsit elhomályosodott MFD kép hajszálkereszttel a közepén. "Sebészeti pontosságú" légicsapások amiben a repeszek megkérdezik hogy rossz ember e akin átmegy. :(
  • f2d
    A videon amik nekem vannak nem tudom mivel lőnek, de nem igazán látszik, hogy korrigálná a harckocsi röppályáját. Persze lehetne vitatkozni itt a testek impulzusáról és tehetetlenségéről, stb. Ezt a vitát egyszer már le akartam zárni.
    Ha lesz kedvem utána nézek, és megírom a felfedezésemet ezen "perről".
  • Seaweed
    ez igaz...nincs se felelosseg tudatuk igy es nem tudjak felmerni hogy mit is jelent egy haboru...
  • [NST]Cifu
    Ezt azért nem mondanám. Egy T-72-es is "beleng" egy gyakorlólövedék kilövésekor, és akkor az még nem is nagy energiájú páncéltörő lőszerről van szó. Az ilyen "repülve lövésnél" ha az az Abrams egy APFSDS-DU lőszert sütött volna el, akkor élnék a pergyanuval, hogy azért picurit korrigált röppályán zuhant volna vissza az anyaföldre. :D
  • f2d
    Persze a háború azért ennyire szörnyű, mert emberek csinálja emberek, állatok minden más élőorganizmus, környezetük ellen. Én csak azért dobtam be az alábbi képet és linket, mert sokan nem igazán tudják megitélni azt a szörnyű szenvedést amit egy ilyen pusztítás véghezvisz. Szerintem a mai fiatalok csak a halivudi szuperhősök által felállított idolok rózsaszín ködén keresztül képzelik el egy valósháború viszontagságait.
  • f2d
    Én tudok egyet. Az pl olyan okat is figyelembe vesz mint a lőszer típusa, találat helye, lövés távolsága, stb. Ebbe a gémbe is meghalhat a töltőkezelő, az irányzó, sofőr. A műszerek is a találat fajtájától függően amortizálódnak. Ezt nevezik tanszimulátornak.
    A wwonline nem tankszimulátor!
  • Seaweed
    Nem tudok azonosulni azzal amit irsz! A HABORUT is EMBEREK csinaljak! ..es nem mas!

..az (civil)elet is produkal ilyen vagy meg ennel szornyubb dolgokat..enyi erovel azt is irhatnad hogy "Akinek van kedve elni az nezze meg ezt"....