95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Harmadikon is kesz az negy tar...foleg hogy uresek .....keszvagyok...ez a honap poenja kepsorozat... -
Az leso kepen a sarga polos?! A sarga polot mar szerintem egy hullarol huzhatta le... -
3.kep sajat komment : "Adj egy felest vagy szejje lolek!" :DDDD
4. kep : "Extra pont a masik tarert..ugylatszik o meg nem jott ra hogy igy kipotyoghat a skulo :DDD"
7-8 padlo..de a9-es kep az total gaz :DDDD...kesztyu, fejszerkezet es a mentomelleny.... ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá.....keszvagyok...nem tudom leirni....kutyam mar ertetlenul nez ram hogy ez mit rohog ilyen esz nelkul......
-
Hat ez kurva jo...padlozok a rohogestol! ROTFLMAO :DDDDDDD
-
Rég volt már Afrikai kép - pár súlyos eset Monróviából:
[center]
Különdíj a stabil beállásért és a lelkesedésért
Sikeres RPG indítás utáni örömtánc...
"Látni és látszani" alapszabály mintapéldája
Extra pont a séróért
Pontos célzás és stabil fegyverfogás - mesterfokon
Nagypapi akcióban
Holywoodi akcióhősök? Azok kretének! Ezt figyeld!
De ez sem rossz!
Ő pedig a különdíjjasunk. Ügyel a kezeire (munkáskesztyű),
felkészült arra, hogy mély vízbe kerül (mentőmellény), plusz kitűnő álca az utcai hadszintéren. -
Miért vágnának rá ilyen zenét, meg röhögést? :D Egy ilyenért betitlhatják az egész csatornát is. -
Hat nem tudom...
-
A munkálatok elvileg 2006-ban kezdődnek meg, az első hajó 2012, a második 2015-ben állna szolgálatba - legalábbis most ez az ütemterve. -
Mondjuk szoba johet meg F/A-18E/F!! (Nem?) (Bar nagy kerdes hogy a hajoosztaly mikor all szogalatba?! Mert ha 2010 utan akkor nem nagyon! Mert ez a ma, a jelen gepe..es addigra az USN/USMC is mar az utodtipusaval szamol...) -
Hat ebben az olvasatban akkor tenyleg nem marad mas csak a Rafale M vagy draga pizen megtanitjak a Typhoon-t is tengereszkedni...de ez kurva draga lesz szvsz!!! -
Attól én sem félek, hogy az Angolok Rafale M gépeket vennének. :)
De a CVF programot nagyon támogatják, igaz az is nyúlik, mint a rétestészta, pláne ha tényleg Eurofighter vagy ne adj isten Rafale gépek kerülnek rájuk (eddig ugye F-35B gépek voltak terben). Ha kiszálnak az F-35 programból, akkor meg vannak lőve, a Harriert feltámasztani reménytelen és kevés benne a fejlesztési potenciál. Más igazi alternatíva nincs, hiszen az F-35B az egyetlen nyugati S/VTOL gép (a Jak-141 valljuk be itt nem rúg labdába). Marad a Rafale, vagy az Eurofighter.
Azt kétlem, hogy lemondanának teljesen a hordozóflottáról. -
Persze, jok valamire....de volt nekik komoly nagy gozkatapultos hordozojuk is anno...es kivagtak oket a francba... (Phantomokkal) -
neuro #14461 Azok a tragacsok azért elég jól szolgáltak '82-ben :)
Egyébként meg hajrá EF!
-
Hmm lesznek itt meg erdekes dolgok! (Persze a leglogikusabb az lenne ha vennenek arra a "ket kezemen elfer"(sacc/kb) helyre Rafale-t...dehat az angol onerzet(mult) azt ugyse hagyna anyiban
)
Mindamelett en eleg valoszinutlennek tartom az Typhoon "tengereszetisetet" (ejj milyen klafa szavakat tudok kitalalni :DD)...szerintem igy is sokban van a program, az meg meg nyomna fel a koltsegeket...Egyszeruen realisabbnak latom ma azt hogy az angol haditengereszet egyszeruen lemond a hordozokrol! Ami tulajdonkeppen nem lenne uj eset, hisz eldobtak az "igazi" hordozoikat is anno, holmi oszver Invincible osztalyu tragacsokert... -
Azért vicces, máshol azért kínlódnak a pilóták és könyörögnek a vezérkarnak, hogy legalább repülhessenek vadászgépen, az USAF-nál meg a vezetés kínlódik azon, hogy valahogy megoldja, hogy a pilóták minél többet repülni tudjanak. -
Ultracsúnya bukta közeleg az F-35 program irányában. Az Angolok noha "Tier One" együtműködő partnerek (ergo az USA után a második legnagyobb részese a programnak, két milliárd dollár befektetése mellett), most egyre inkább hajlanak arra, hogy fogják magukat, és kiszálnak az egész programból. A probléma lényege, hogy az USA egész egyszerűen nem adja ki a kezéből a kritikus fontosságú részleteket, mint például a fedélzeti számítógépek forráskódját. Alternatív megoldásként felmerült, hogy az Eurofighter vadászgépprogramban létrehoznak egy hordozófedélzeti változatot. Ha ez megvalósul, akkor irónikus módon létrejön az a változat, amelyet az 1980-as évek közepén az Angol, Német és Olasz partnerek nem voltak hajlandóak támogatni, és amiatt Franciaország kiszált az eredeti programból, és létrehozta egyedül a Dassault Rafale vadászgépet. A dolog további pikantériája, hogy az F-35 ezzel elveszíti legjelentősebb "biztos" piacát is, ráadásul Norvégiára az Eurofighter konzorcium vetette ki a hálóját az esetleges következő vadászgépbeszerzés reményében, Dániára pedig a Saab a Gripen vadászgéppel...
[center]
Felszálló ágban? -
Erdekes tema igaz?! ...sok megmagyarazhatatlan, vagy epp erthetetlen hiradasban radocsalkozott dologra jelenthet ez magyarazatot...
Mindenesetre nalam nem lettek nepszerubbek a jenkik tole... -
neuro #14456 http://www.aegisiraq.co.uk/images/Contact.wmv
Ezen a videón éppen az Aegis-es autót támadják és ők csak visszalőnek...
Elsőre a lent belinkelt videó nekem sem "tetszett".
Külső szemlélőnek tényleg úgy tűnhet, mintha válogatás nélkül lövöldöznének minden autóra, de mivel én nem ültem ott a biztonsági őr mellett nem is tudhatom, hogy pusztán szórakozásból vagy tényleg vészhelyzetben tüzelt. -
steweee #14455 hát sztem tuti láthatta némelyik bruce willis-től a die hardot 4 :) ami azt illeti eléggé fura egy világ lehet ott. helyi rambók tömkelege. szerencsétlen primitív barmok. a legjobb az amelyik a fal mögül fej felé emelt egykezes tartással tüzel. bár nem sok értelme a durrogtatáson kívül, azt hiszem egy régebbi vitának ismét ékes és perdöntő bizonyítéka, hogy egykézzel is simán meg lehet tartani tüzelés közben egy karabélyt
persze voltak akik akkor (a harcedzett marcona fórumozók, katonai múlttal:) szilárdan kitartottak azon álláspont mellett, hogy lehetetlen így lőni.bár a múltkor mikor szó volt róla linkeltem (jó régen már) a 60 kilós palesztin mikor egykézzel lőtt sorozatokat a pkm-el, vagy az amerikai fegyverparádén egyesek félkezes m60-as lövészetet mutattak be, akkor érdekes módon nem hozakodtak elő hogy "én már voltam katona, jobban tudom szövegükkel" :) -
Érdekes film az USAF pilóták droghasználatáról:
Rapidshare letöltés első rész.
Rapidshare letöltés második rész.
A feltöltés Seaweed érdeme.
Információk a Dexedrine gyógyszerről. -
SZU #14453 Ez de meredeeeeeek!!!!
-
SZU #14452 A zenét meg a röhögést utólag is rávághatták!
Egyébként ez de durva képsor:
http://fishki.net/comment.php?id=6603
Érdemes megnézni a fegyvertartásokat, van amelyik félkézzel ferdén és van amelyik még viccesebben fogja!
Meg a tárösszefogási technika is érdekes, szerintem sokkal bénább, mint a szimpla fejjel lefelé hozzászigszallagozós. Itt 2x kell fordítani, úgy meg csak 1x. -
steweee #14451 http://abum.com/date/2005-12-06
"Are these contractors in Iraq just shooting a random people out of their van?!" -
ez kamu. ilyet nem adnak le hivatalos tvben, főleg nem ilyen zenével, meg röhögéssel alatta :D -
steweee #14449 modjuk nem láttam se kirepülő töltényhüvelyt, sem kimeneti nyílást az ál postaládán, úgyhogy éppen lehet csak vmi játékfegyver aminek hangja van, de a képminőség olyan rossz hogy lehet a hüvelykivetést ezért nem látni, kimeneti nyílás meg azért nincs mert sréban lefelé lő és elakad a srácban -
steweee #14448 ha már témánál vagyunk, szerintetek vaktölténnyel lő a pali vagy az utcán ilyen emberek mászkálnak akik abszolút hidegvérrel gyilkolnak a forgalmas nappali utcán ?
http://www.flurl.com/featured/Hidden_Camera_Show_Gone_Wrong_14554.html -
steweee #14447 egyébként az előbbi két hozzászólás után amiben felsoroltam hogy miért is MERTEM azt hinni amit gondolok, és a válaszodat olvasva felmerül bennem a kérdés, hogy kutúrált ember vagy e. ezek alapján legalábbis kétségeim támadnak
ha nekem kellene helyreigazítanom vkit, akkor nem idiótázni kezdem, hanem mondjuk elmondtam volna hogy a videó azért vágott hogy félrevezető legyen, valójában öngyilkos merénylők kísérleteit hiúsították meg és ez látható a felvételeken, majd hozzászúrtam volna a "szakfórum linkjeit" mert nem mindenki nagy keresős -
steweee #14446 egyébként hogy miből is gondoltam amit gondontam a látottakon kívül ?:
Haw, these 'Slammic ragheads just ain't in the right spirit - but the Aegis contractors have a solution for that. Good ol' Amurkin boys just a-havin' some fun. Jingle Bell M-16 Rock!
....could be responsible for the deaths of hundreds of innocent Iraqis....
...in which security guards open fire with automatic rifles at civilian cars...
remélem tudsz angolul. ha nem elárulom hogy nem arról szól hogy a kisiskolások mit kapnak a mikulástól.
sztem eléggé egyértelmű a dolog. te miért nem mész el ilyen foglalkozásba? látod itt ártatlan embereket IS le lehet lőni poénból, vagy csak mert gyanús vmiért
ja közben jó az amcsi country zene. gondolom azt is egy gyűlöletkeltő filmmanipulátor rakta alá
egyébként jöhet a link ami felmenti az AEGIS-t a gyanú alól. bár a max payne végigjátszása után én már nem bízok ezen szervezetben :))))) -
steweee #14445 lássuk sorban mit is láthatunk a videón
1. országúton áll a forgalom (talán baleset?) a kamerás kocsi lassan halad, normál! sebességgel közeledik egy merci (mi ebben a gyanús?) majd szétlövik
2. városban lassan halad a kamerás,kidobnak egy füstgránátot, egy ideig semmi, majd mivel nagyon lassan haladnak utoléri őket egy piros autó, amit szétlőnek (mivel a jobb célzáshoz megálltak, talán meglepő hogy utolérte őket a forgalom?) érdekes hogy egy őrült robbantó terrorista gyanús személy kiszáll a hátsó ülésről és még csak meg sem próbál menekülni, de nem is tüzelnek rá (tényleg furcsa, a vezetőt meg kilőtték!)
3. autópályán egy normál sebességgel közlekedő (a többi forgalom sebességéből látszik, és a kamerás megy lassan) másik sávban haladó fehér autót lőnek szét. valyon az is terrorista volt?
egyébként kib. jó lövész lehet aki tüzel. valyon kihajol az ablakon vagy a napfénytetőn bújik ki? -
Cat #14444 A kormány rendelkezne az EU haderejével kapcsolatos magyar csapatmozgásokról -
Mellesleg most hogy olvasgatok, tobb "forras" is masnak (AEGIS IRAQ PSD TEAMS(ami egy hasonlo(mint a BW) de angol ceg))-nek titulalja a megvagott videot, mikozben egyes reszletei tobb BW-s videobol vannak....erdekes...eleg nagy herce-hurca van az egeszbol amugy ahogy olvasom... -
ird be a gugliba a file nevet. -
tomcat1 #14441 Erről még ne is hallottam!
Egyetértek a kirohanással. -
Thanatos #14440 
"(Pedig csak utana kene nezni..es nem a net legundoritobb weblapjarol esz nelkul linkelni!!....kb 2 perc alatt megtalaltam a videot szakforumban leirassal hogy mi is lathato azon...)"
linket dobhatnál :) ha nem akarod a topicba akár magánba is jöhet :) -
Te egy hulye vagy bazzmeg..
(bocs a kirohanasert! a tobbiektol)
Talan utana kene nezni hogy a Black Water csoport mit is csinal irakban!
Egy ilyen videobol hoztad meg azt a kijelentesed hogy "és poénból gyilkolásszák az iraki állampolgárokat"!!!?????????????????
Szanalmas es felhaborito hogy ezt megengeded magadnak!
En se komalom a jenkiket (sot..de ezt tudja is rolam mindenki aki ismer)...de egy magancegrol, aki egy olyan haborus orszagban mint Irak ahol kozhivatalnok, rendorok, es gyakorlatilag valogatas neluk mindenki aki az uj rend mellett all celpontja az ongyilkos merenyloknek....ezeket vedi, nem varhato el hogy a kepeken lathato (es elsosorban FELTETELEZHETO!! mivel nem voltunk ott!! meg te se on nagy szitivi!) szituaciokban odasetaljon a masik autohoz es megnezze/megkerdezze hogy ha mi gyorsitunk te minek jossz utanunk ugynaugy...vagy netan megkerdezze hogy o nem e egy ongyilkos merenylo...nevetseges!
Van olyan hogy gyanus tevekenyseg...áááááááááá de minek magyarazom..mar latom hogy ez meddo vita...el se szoktam ennek a mukinak az irasait itt olvasni..de ez most felhaboritott...de majd jon ugyis aztan jol megmagyarazza a monitor mogul hogy nem igy van, ezek bizony "poénból" gyilkolasszak ezeken a kepeken az artatlan civileket!
(Pedig csak utana kene nezni..es nem a net legundoritobb weblapjarol esz nelkul linkelni egy megvagott videot!!....kb 2 perc alatt megtalaltam a videot szakforumban leirassal hogy mi is lathato azon...)
-
steweee #14438 nem, amerikai biztonsági cégek emberei, és poénból gyilkolásszák az iraki állampolgárokat ! pl olyanok akikről nemrég itt a fórumon is szó volt hogy napi 2000-5000 dolcsi egy ember bérlésének a díja és vmi többszáz lőszert lőnek ki egy napi lövészetgyakorlaton. nem tudom már mi volt a nevük -
ez most mi? Iraki őrök lődöznek civil kocsikra? Nem vágom, hogy ezzel mi a céljuk :P -
steweee #14436 bravó. az ilyeneket át kellene adni az emberrablóknak, a vidóikkal együtt:
http://www.ogrish.com/archives/security_contractor_trophy_video_in_iraq_Nov_28_2005.html -
AKSURV #14435 A Kaliber 2005. 03-04. számaiban részletesen le van írva a kanadai mesterlövész sztori. -
itt van "The longest-ever recorded and confirmed sniper kill was made by Master Corporal Arron Perry of the Canadian Forces in Afghanistan during combat in 2003. Using a .50-caliber (12.7 mm) MacMillan TAC-50 rifle, Perry shot and killed an opposing combatant soldier from a distance of 2,430 metres(1.5 miles)."