95112

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Excellent Marksmanship 

-
Thanatos #15242 most én nem a magyar kiképzésre gondoltam de két hét alatt max arra képeznek ki hogyan rohanj bele a husdarálóba..., másrészt emg pl elég nehezen képeznek akkor ki amikor már rég valahol "hadakoznod" kéne... -
a végén a lövész vagy filmes is megjegyzi, hogy "Gosh..." -
Ez nagyon durva! :) -
Cnut #15239 Happyend! -
jááááájjjjjj -
A fene a szöveged, akarok valami értelmeset reagálni, de a röhögéstől semmit sem bírok begépelni.
-
kiskorúbézoltán #15236 Tudja a fene , én azért nem szeretném szétverni az arcommal egy AUG tusát .
-
Életképes lennék hadszíntéren, mint Rambo3. -
Valamire csak lehet használni, ha nem működik.. pl. elrejted a fűbe, megbotlik benne az ellenség, és kitöri a nyakát!
-
Egy acéltokos revolvernél még rendben is van ez a megállapítás. De egy műanyagtokos gépkarabélyt azért nem használnék cséphadarónak.
-
Bár.. a Blöffből már tudjuk, hogy:
A súly a megbízhatóság jele. Ha nem működik, még ütni is lehet vele... -
lol, tényleg hogy fogja meg az ember azt az Augot?? -
Fakenek nem fake, mert a C-Mag egyik ismérve, hogy ahova jó a STANAG tár, oda a legtöbb esetben jó a C-Mag is. De az tény, hogy egy Bull-pup fegyvernél a C-Mag nem igazán alternatíva. -
SZU #15229 Ez nem fék?
Kicsit furcsa lehet fogni egy AUGot egy ilyen mag tárral nem?
-
Fagott, Konkursz (pl. BRDM-2), Metis-M? Igaz a hírek szerint a Fagott és a Konkrusz üzemideje lassan lejár, ahogy az RPG-7-eseké is.
[center]
-
Akkor meg majd kiképeznek akkor. Amit a kötelező szolgálat címen ment azt kb 1 hét alatt meglehet tanulni. Inkább bemegyek a laktanyára háború esetén 1-2 hétre, mint tök fölöslegesen rohadni, és velem egyidős paraszt, komplexusokkal teli gyökerek szivatását tűrni. -
1 kilómétert mehet egy golyó másodpercenként?? :) ez azért durva. csak kimondod, hogy 1 és már olyan messze van, amilyen messze nem tudok pihenés nélkül elfutni. -
kiskorúbézoltán #15225 Pontosabban ennyi a kezdősebesség ... -
kiskorúbézoltán #15224 750-950 m/s , konkrét fegyvertől és lőszertől függően . -
Na ez már mozgékony!!
De nem írták el? Nem sok kicsit a majdnem 300 m/s? Hogy tudjak viszonyítani, egy átlagos lövedék, amit általatok kedvelt puskából lőnek ki, milyen gyorsan halad? -
énis már felhívtam rá a figyelmet (#15200), de csak sajnálatot kaptam :/
úgylátom az esti műszak fogékonyabb a poénokra :) -
AKSURV #15221 7,92*57lőszer a jugoknál rendszerben van, és vadászlőszerként is használatos.
Sőt a olvastam valahol, hogy Falklandi háborúban egy argentin mesterlövész tucatnyi angol katonát ölt meg mauser puskával. -
kiskorúbézoltán #15220 Parancsolj , itt van egy , ha már úgyis szóbajött az RPG :
-
hát jobb a mozgékonysága, mint a kabarés "gyors-reagálású hadtesté" :D -
na... már majdnem 1 oldal óta nem volt kép a topicban.
Gondoljatok azokra is, akik nem tudnak olvasni! -
kiskorúbézoltán #15217 Lehet , hogy takarékos ez a "harcjármű" , de a mozgékonysága - szvsz - hagy némi kívánnivalót ... 
Mindenesetre jó nyomja a mami .
-
van helyette csodafegyver :) -
kiskorúbézoltán #15215 "szakaszonkenti 1 db RPG-7 jut az eszembe."
Eröltesd még egy hangyányit a memóriádat azért ...
-
MuldR #15214 Elnezest, picit visszakanyarodnek.
Bucser: akkor legyszives sorold, a Magyarorszagon rendszeresitett gyalogsagi panceltoro eszkozoket, amivel egy haboru eseten mondjuk a mezon kinn allva meg tudnank fogni egy 400 harckocsibol allo C1 Ariete rohamot. Nekem csak az AK-47 es a szakaszonkenti 1 db RPG-7 jut az eszembe. Ebbol az elso nem panceltoro, a masodik pedig talan 200 meterrol 90 fokbol hatekony. Hmmm, igen, ha lenne teleportunk siman nyernenk. :( -
Cnut #15213 Az Oktogonon van egy bolt, ha a nyugati fele mész akkor jobb oldalon. Valami "22-es csapdája, háború ellenes military bolt" vagy valami ilyen fogalomzavar a neve. 2 hete vettem ott bakancsot, akkor épp átköltözni készültek, az utca másik oldalára asszem, de ki lesz írva ha már nincsenek. Több száz párat vettek és azt osztogatják 4000ért. -
AKSURV #15212 Nem tudom ismeritek ezt a merkava 4 videot. MERKAVA 4
Ha már volt akkor bocs. -
A fegyvereket az éppen aktuális kormánynak adták el, és olykor az ilyesmivel bizony be lehet fürödni. Lásd még Irán esetén a Sah bukásakor... -
öö találtam egy vicces videót, ami valamennyire a topikba vág, és gondoltam kicsit beillesztem az éppen folyó eszmecserébe, de nem épp a körítésen lett volna a lényeg, és nem kell ezért sajnálni, thx..
(amúgy jól sejted, nem vagyok egyáltalán otthon a lőszertípusokban, egyáltalán nem okoskodásból írtam amit írtam, éppezért nemkéne rögtön leszólni...) -
DJviolin #15209 Sziasztok!
Boldog új évet kívánok minden kedves topiklakónak. (Megkésve bár, de még nem jártam itt, csak nagyon régen párszor.)
Nem tudtok véletlenül olyan boltot, ahol lehetne még kapni az előző szériás honvédségi surranót? tehát a nem most rendszerben lévő fos bakancsot, hanem az előző barna bőr bakancsot, aminek betonszaggató műanyag talpa volt. jégen imádtam. :-)) Nekem volt régebben, csak kinődtem és eladtuk. Most újra kellene, csak pechemre kivonták a hadrendből. :-(
Üdv:
DJviolin -
bgabor #15208 Természetesen, ilyenfajta vallási forradalom veszélye minden iszlám ország esetében fennáll, elég csak Iránra gondolni. Viszont úgy gondolom, nem adnák el neki a legmodernebb európai és amerikai fegyvereket(F-15,Eurofighter,M1A2 Abrams), ha politikailag megbízhatatlan ország lenne. -
inkább mondjuk azt hogy a királyi család nyugat barát, de a lakosság már kérdéses..... -
bgabor #15206 Igen, mindkét iraki háború idején támaszpontként szolgált a szövetséges haderőnek, a repülőterei sok légi akciónak voltak a kezdő és végpontjai.
Ezenkívül a modern európai és amerikai fegyverrendszerek nagy vásárlója.
Igen, azt hiszem egészen nyugodtan nevezhetjük nyugatbarát országnak Szaud Arábiát. -
bgabor #15205 Úgyérzed? Az mp-40 be 9mm luger/parabellum lőszer való, ami a háború után vált szabványossá a világon, a 9mm para lőszer a németektől származik.
Az egyik egy pisztolylőszer, ami a II. vh háború vége óta a legnépszerűbb pisztolylőszerré nőtte ki magát(naná, hogy még ma is gyártják), a másik pedig (7.92) egy puskalőszer, amit kizárólag a németek használtak, és a harmadik birodalommal együtt eltűnt a süllyesztőben. Ha nem érzed a kettő között a különbséget, akkor tudlak sajnálni.
Nem is értem, hogy lehet összehasonlítani a kettőt. -
Thanatos #15204 ez emg a másik fele :)