95112
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Amennyire én tudom, igen.
  • Fen3gyerek
    Ez csak a kínaiaknál van?
  • f2d
    Köszi a kimerítő információt.
  • Zsolo007
    Köszi Cifu! Kedvenc fegyverem! Imádom :)
  • Glpetyus

Hmmm..ez marhajó :o
  • tomcat1
    kinőtttek a sárból r endesen....
  • [NST]Cifu
    Az.
  • tomcat1
    ez kinai?
  • [NST]Cifu
    Az a JD-3 védelmi rendszer része.

A JD-3 két fő egységből áll, az első egy lézerbesugárzásjelző, amely a parancsnok búvónyílása mögött található. Ez figyelmezteti a legénységet a lézeres távolságmérővel vagy célmegjelölővel való besugárzásra, és lehetővé teszi, hogy tornyot a veszélyforrás felé fordítsák (ekkor ugye a torony legerősebb, frontoldali része néz a veszély felé, növelve a túlélése esélyt egy találat esetén). A második egység a lenti képen látható doboz, amely egy lézeres védelmi rendszert rejt. Ez először egy gyenge energiájú lézernyalábbal megkeresi a lézeres távolságmérő vagy célmegjelölő optikáját, majd egy erősebb energiájú lézernyalábbal tönkreteszi azt. A doboz csaknem függőlegesbe is emelhető, így helikopterek ellen is bevethető. A szóbeszédek szerint a rendszer alkalmas lehet két harckocsi közötti lézer-alapú lehalhathatattlan kommunikációra is.

[center]
  • [NST]Cifu
    Ez egy MP44. Vagy ez. Vagy ez itt. Nézd meg legfeltünőbb részt, a pisztolymarkolatát, nincsenek az ujjaknak kialakított mélyedések, mint a CETME-n, és a széken látható képen. De más a tűzváltó kar, és a tok alakja is.
  • [NST]Cifu
    FN P90 promóciós videó.
  • Zsolo007
    Az előző kis videónál egy fokkal vidámabb kép, nemtudom mennyire ismeritek vagy sem, Picasa.hu-ról van :)

Ui.: Hamburgeren nőtt fel szegény, mit nem tesz az emberrel a jólét :)
  • Sadist
    A háttámla nekem inkább MP44-nek tűnik, bár lehet, hogy tévedek :S
  • [NST]Cifu
    A háttámla szerintem CETME gépkarabély, az ülőrész pedig valóban M3A1 "Grease gun". A lábak és a hosszanti merevitők AK-knak tűnnek, a keresztmerevítő pedig egy PPS.

CETME

M3A1
  • Thanatos
    ott a pont..., tlejesen reális az az összeg...
  • Cat #15268
    biztos hogy nem fordítási hiba, és igen, 2 billió az 2000 milliárd dollár

Már eddig is sokszáz milliárd dollárjába került az amcsi költségvetésnek a háború (lásd pl. #14882), és ehhez még hozzászámoltak a nemzetgazdaság szempontjából lényeges dolgokat (lásd egészségügyi ellátás)
  • Punker
    az amcsik billiót használnak
  • Sadist
    Ez szerintem fordítási hiba lesz és 2 milliárdra gondoltak (billion=milliárd). Két billió dollár az kétezer milliárd dollár.
  • AKSURV
    Black Hawk Down
  • Cat #15264
    Mintegy kétbillió dollárra teszi az iraki háború összköltségét az ország megszállását közismerten ellenző Joseph Stiglitz Nobel-díjas közgazdász. A kutató tanulmányára az amerikai kormányzat egyelőre nem reagált.
  • Cnut
    Úgy látszik, hogy annak a farokrotornak a forulatszáma lecsökkent.
  • f2d
    Ez a Type-99 igazi jó kis öszvér harckocsi. Szépen keverednek benne a keleti és nyugati vonások.
    Az irányzó mögött mi az a készülék/műszer?
  • Placebó
    mintha Stan Gun lenne... hmm
  • SZU
    Ezzel meg mi történt???
  • SZU

Ez de kemény!

Ügye a háttámla nem 2 MP44? =(

Az ülőrész középen, miből áll? m3a1 vagy miből? Csak a becenevét tudom, zsírzóprés, vagy grease gun.
  • Thanatos
  • [NST]Cifu
    A politikai sárdobálást ha kérhetem mellőzük.

Pár kép:

[center]
    Az Ausztrál 51FNQR egység katonái előadják a Steyr-táncot.
    Ez a tradicionális népi íj és nyíl harci tánc modern változata.

Kínai Type-99 harckocsi

Kínai Type-99 harckocsi

MQ-9 Predator irakban...

...és "pilótafülkéje"
  • bgabor
    Pontosan, szerintem is be kéne lökni az egyik elhízott amerikait az egyik minigun elé, hogy megtanulja a közönség, hogy a fegyver nem játék.
  • bgabor
    Szerintem ez a video tökéletesen visszaadja az amerikai mentalitást. Ez messze kimeríti a szánalmas kifejezés értelmét. Félelmetes, hogy mit képes tenni az emberekkel a jólét.
  • PrasCo
    Véglis nyilván van valami perverz élvezet abban, hogy homokká lősz, majd hegyvidékké robbantasz egy domboldalat - amíg a domboldal nem ereget vissza nyomjelzős sorozatokat.
    Mit lehet rá mondani...? Akinek van rá pénze meg "tehetsége"...
  • Sanyix
    Ezaz, de más meg 6x ennyit dolgozik, és ennyit sem keres...
  • AKSURV
    Szerintem inkább lőjjenek ki 10000000000 lőszert autóra akár egy Rolls-ra is, mint egyetlenegyet is emberre.
    Szerintem a világon minden lőszert ilyen célra kéne elhasználni.
    PEACE :-))
  • tomcat1
    Jogos, de ök "keresték" meg
  • Sanyix
    hát ez kész, ezek olyan hülyék hogy az fáj. Ha ennyi pénzük van hogy képesek még működő autókra többtízezer lövedéket kilőni, akkor jól meg kéne adóztatni az hülye amcsikat, aztán átadni a pénzt annak akinek szüksége is van rá...
  • Cnut
    "A BTR-80A páncélozott harci járműveket Magyarország a kilencvenes években kapta Oroszországtól a szovjet államadósság fejében. Korszerű, 1993-ban kifejlesztett fegyverrendszerről van szó, amely kategóriájában a legkiválóbbak közé tartozik. Szakértők jobbnak ítélik az amerikai Stryker-járműcsalád hasonló tagjainál. "

Cseréljük el!
  • Cnut
    Azt fogja mondani hogy a számítógépes játékok tették agresszívvá.
  • Skyflash
    Biztosítottak, nem lőttek

Az utolsó bekezdésen jót röhögtem....
  • neuro
    Azt a pirospólós dagadékot el kellene küldeni Irakba. Ott megtanulná, hogy a fegyver nem arra való, hogy a hétvégén szórakozásból roncskocsikra puffogtassanak. Ha szétlőnék a mellette álló haverja fejét az orvlövészek, biztos kicsit elgondolkozna, hogy tényleg annyira "fun" dolog-e a fegyvermánia.
  • SZU
    Kicsit furcsálom, hogy a kislányát ilyen fiatalon erre buzdítja. Miközben látható, hogy azért annyira nincs oda érte (pláne a pici keze...)!

Vajon mire fogja fogni majd a közvélemény, ha a kislány mondjuk 13 éves korában fejbelövi az öccsét, mert az meghúzza a haját?
  • Zsolo007
    Az amcsik mind hülyék :P