95112

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
SZU #15405 Jó kis kard! Mit üthetett anno a fa és bőrpmellvérteken? =)
Miért módosul a golyó röppályája egyes képeken? Hisz csak kártyákon megy keresztül! -
wow...6 megvolt,a hetedik is de utánna megadta magát! nem semmi!
-
jaj tényleg igazad van!!:) Pedig olvastam annó! -
Hmmm... szerintem kimaradt valami nálad, nem? :)
A jövő katonai tengeralattjárói I. rész
A jövő katonai tengeralattjárói II. rész
Egyébként igen, a Type 212 osztály már üzemanyagcellás AIP rendszerrel állt szolgálatba (eddig két egységet adtak át). -
Hmm le vagyok maradva egy cseppet:))
Viszont ha már tengeralatjárókról dumálunk. Igaz, hogy a németek kifejlesztettek és már szolgálatba is állítottak hidrogén ( üzemanyagcellás)meghajtású tengeralatjárót? -
Az Agosta 90B-t nem mondanám elavultnak (az Agosta utódja), AIP rendszere van (etanol-oxigén táplálású, zárt ciklusú turbina), modern elektronikája, SM39 hajó elleni rakétája, stb.
Az indiaiak nem véletlenül tartanak tőle, és vásároltak a Pakisztáni Agostákra válaszul 6db francia-spanyol Scorpéne-tengeralattjárót.
[center]
Agosta 90B
Scorpéne -
A Barracudaról nem hallottam még. Azt tudom, hogy ezen kívűl az egyetlen említésre méltó tengeralatjárójuk az Agosta de az dízel/elektromos meghajtású és ha jól emlékszem exportálják is, többek között a spanyol haditengerészet rendelkezik még vele. Bár az igazat megvalva már elég régi darab. -
45-ös géppuska vs Katana :)
Elég kemény :) Csak úgy széthasítja a töltényt a katana :) aztán nem bír a túlerővel...
http://www.fungod.com/coppermine/displayimage.php?album=15&pos=25 -
Hát nyilván azon alapul, de megnőtt, hosszabb és szélesebb lett, a vízkiszorítása 9000 tonnáról 14300 tonnára nőt, valamint teljesen új a farokrésze, és a hajócsavar egy gyűrűsházat kapott.
Az építés alatt a gyűrűsházba zárófedelek kerültek, melyek eltakarták a hajócsavart a kiváncsi szemek elöl, figyelemre méltó a Los Angeles / Ohio-osztályhoz hasonló vezérsíkelrendezés
A Rubis-osztályt hívják Rubis Amethyste-osztálynak is, mivel az 5. hajóegységtől kezdve némi módosításokat végeztek el, melyeket később a korábbi hajóegységek is megkaptak.
A Rubis Amethyste-osztály a legkisebb rendszerben lévő nukleáris vadásztengeralattjáró
A Rubis Amethyste-osztály azonban lassan kivonásra kerül, az utódja a Barracuda-osztály lesz, ez nagyobb, a hajócsavar itt is már gyűrűsházban lett elhelyezve, továbbá mélyebbre merülhet elődjénél.
[center]
A Barracuda-osztály első tervezetéről kikerült ábra -
Úgy tudom, hogy a L'Inflexible az a Le Reodutable tovább fejlesztett változata? Amúgy meg most nem is tudom, hogy egyáltalában a Rubis osztályú SSN-n kívűl van újjabb atommeghajtású tengeralattjárója Franciaországnak? -
Folyamatban van többek között az ország negyedik atom-tengeralattjárójának építése, az új hadieszköz nukleáris rakéták célbajuttatására is alkalmas lesz.
Helyesebben az új Le Triomphant-osztályú SSBN (nukleáris meghajtású ballisztikus rakétahordozó tengeralattjáró) negyedik tagjáról van szó, amelyet 2008-ban adnak majd át. Ez a hajó az utolsó L'Inflexible-osztályú SSBN-t váltja (amelyek szintén ballisztikus rakétákkal voltak felszerelve).
Amúgy a franciák a ballisztikus hordozórakéták terén eléggé le voltak maradva, ezért még az 1980-as évek végén elkezdtek interkontinentális ballisztikus rakéta fejlesztésébe (a korábbi tengeralattjárókról indítható ballisztikus rakétaszériájuk az M-4-ig bezárólag csak közepes hatótávolságú volt). Ez azonban pénzügyi okok miatt elég lassan haladt, ezért a korábbi M-4 széria fejlesztése mellett döntttek. Ennek végeredménye az M-45, amely már 6000km-es hatótávolsággal és 6db újabb TN 75, de még csak MRV (több robbanófejjel rendelkező harci fej) és nem MIRV (a harci fejben lévő robbanófejek külön-külön célpontra képesek lecsapni) robbanófejjel rendelkezett. Ezzel vannak ill. lesznek felszerelve Le Triomphant-osztály tagjai, legalábbis az első három. A negyedik hajó, a Le Terrible, amelyről fent szóltam, a kissé hányattatott sorsú interkontinentális M-51-el lesz már felfegyverezve, amely már 11000km-es hatótávolsággal rendelkezik, és 2015-re elkészül a következő generációs harci fej, amely 6-10 MIRV robbanófejjel lesz ellátva. Később a Le Triomphant-osztály korábbi hajóit is átfegyverzik ezekre. Mindez azonban inkább csak felzárkózás a "nagy vetélytárs" angolokhoz, hiszen nekik már hadrendbe áll az ezen képességekkel rendelkező amerikai D-5 Trident II. rakéta.
[center]
A Le Triomphant -
Cat #15394 Franciaország 2006-ban a védelmi költségeinek egytizedét, 3,3 milliárd eurót szándékozik nukleáris fegyvereinek fejlesztésére fordítani -
Ott van még Észak-Korea is. :)
valamennyire ontopik, egy hummer féltengelye :)
katt -
MuldR #15392 Hmmm, kinek is van meg legiereje. IRAN. Hmmm, mondjuk legyen ott az akaida. Holnap BBC, hetfon eles bevetes.
Egyeb problema?
:) -
Nem, de már megkapta a gép a bevethetőségi tacepaut, vagyis harcba már küldhetnék. Csak persze hova, mert istenigazából légi harcra termett a lelkem. -
Nem tudja senki mert nem vették észre 
Btw: tudtommal kiképzési célokat szolgálnak az eddig legyártott példányok tehát harcoló alakulathoz még nem kerültek. -
22 volt már éles bevetésen? -
Gyakorlatilag lopakodó gépe kizárólag az USA-nak van továbbra is (F-117A, B-2A és F-22A). -
SZU #15387 Zsír. Így jár, aki itt az SG-n csak ezt a topicot nézi... Cifu törölheted a hsz-t!
De ezt gondolom nem láttad még:
Verseny -
Cat #15386 http://www.sg.hu/cikkek/42053 -
SZU #15385 Beerősít a RAF is?
Tulajdonképpen milyen lopakodó gép típusok vannak az USA-n kívül? -
Köszi az infót mindenkitől! -
Ren #15383 További infók (más román hk-ról is):
1. oldal
2. oldal
3. oldal
-
fonak #15382 Nem nekem szólt de itt olvasható kevéske info. Román T-55 továbbfejlesztés. -
Cifu lenne hozzád egy kérdésem!! Te biztos tudod:) Milyen tank az a TR-85? Valami olyasmi infóm van, hogy ez a román hadseregben szolgál? Tudsz róla valamit? -
Az alu csak repesz vagy a gyengébb pisztolylőszerek ellen véd, a titán már a 9x19mm (parabelum) és a 7.62x25mm (TT) pisztolylőszerek ellen is véd. -
Cnut #15379 Pisztolylőszer ellen védelmet nyújt? vagy csak repesz? -
Szerintem inkább csak médiafelfújás esete forog fent. Mióta kötik az "irányítórendszert" rá a hálózatra? Szvsz legfeljebb a kommunikációs rendszerébe tudott belépni (ugye a hajó személyzete e-mailen tartja a kapcsolatot a családtagjaival). -
SZU #15377 Jesszusom!
Marha vicces zsenik vannak nem? A jövhéten meg talán egy taknyos koreai fog belépni egy nukleáris siló rendszerébe, s a Mikrofos iránti gyűlöletében rakétákat indít majd a Szilikon-völgyre?
-
Maska K-6, hogy pontosan melyik alváltozat, azt csak találgatni tudom, de szerintem az aluminium változat (ez 1.6kg), van titániumból készült is, az egy kilóval nehezebb, de természetesen komolyabb védelmet nyújt.
[center] -
szimplán csak idióta és kész :) -
Ejtőernyős,nem ? -
Simo-sisakok :D
Elég furcsa, hogy mindegyik direkt fényesre van meszelve. -
LizardX #15372 Az alsó képen meg egy OG-7-es rakéta van az RPG csövébe tuszkolva? Normálisak ezek? Tele minden szoba tússzal, ezek meg a repeszt nyomják befele?! Ehhh, ruszkik... -
Cnut #15371 Milyen sisakok ezek? -
Beszlan:
[center]
-
Például nem fából készül a váltámasz. :)
Hogy a világ legjobb géppuskája? Nem tudom, szerintem mindjárt jön Kiskorúbézoltán, és helyreigazít. :)
Szóval egy alapjában véve nem rossz géppuska, de túl nagy a tűzgyorsasága, és túl nehéz pl. a PKM-hez képest. -
60-70 év alatt sok mindne változott azért, tudtommal a szerkezetelv ugyanaz de az anyagok stb nem. -
Mit kellett ezen modernizálni? Tudtommal az MG-42 még ma is a világ legjobb géppuskája. -
MG-3, az MG-42 egy modernebb változata 7.62x51mm NATO űrméretben.
[center]