95112

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Mi az a fehér izé a második kommandós mp5-ösén? -
1. lehet hogy 1.70 a csajszi csak 2 m-es kanokkal van körülvéve
2. ha nála lenne a hegesztőpajzs már messziről lehetne hallani hogy valaki húz valami nehezet a metlakin -
Őt küldik előre, ha csatornába menekül a célpont. :) -
én úgy tudtamm hogy a beavatás célja nem a kikészítés hanem a csapat szellem növelése az ujjoncok között..... -
haxoror #15601 Azok lámpák a pajzsok tetején? 
Egy ilyen kicsi Speedee Gonzalest nehezebb eltalálni mint egy nagydarab fickót
-
haxoror #15600 Ha a testvéremet vagy egy jóbarátomat megnyomorítanák vagy megölnék/öngyilkosságba kergetnék az tuti hogy nem a Katonaanyák Szövettségénél keresném az igazamat.
Minden háborúban vannak lélegzetvételnyi szünetek amikor röpködhetnek az eltévedt golyók.
"ellneben a háborús ellnefelek egymás elpusztítására törekednek"
Így van, legyenek bár a másik lövészárokban, vagy akár a sajátban... -
Utolsó előtti kommandós a kakukktojás? :D
-
Köszi szépen!
-
Cnut #15597 Persze ez így van, de ennek van egy bizonyos határa. Itt viszont a szivatásokkal megölnek, öngyilkosságba kergetnek és megnyomorítanak embereket. -
steweee #15596 hmmm, kissé szentimentálisan közelítitek meg a dolgot. ami persze érthető és sokkal jobb mintha közönyösen hallgatná az ember az ilyen híreket. akiből nem vált ki felháborodást egy ilyen hír, az már sokat elvesztett önmagából. az emberiesség első számú ismérve hogy sajnálni tudjunk másokat, és önzetlenül is segíteni ha az lehetséges. ellneben a háború nem erről szól. a HONVÉDSÉG egy nagyon nagyszerű szó arra, hogy civilizált köntösbe bújtassuk azt ami nem az , vagyis a hadsereg gyalogságába jól képzett gyilkosok kellenek (a légierő az más, ott úgysem látja mit művel valójában, könnyebb elviselni gyomorral)mert ők fogják a városi ütközeteket eldönteni és oda nem olyan emberek kellenek akik a levegőbe durrogtatnak.
ami a bosszút illeti, biztosan volt és van is rá példa, de sokkal inkább jellemző hogy igazi veszélyhelyzetben inkább a korábbi ellenségek összetartanak a közös túlélés reményében, nemhogy egymást kezdenék legyilkolni.hiszen a legtöbb szivatás nem halálos kimenetelű, ellneben a háborús ellnefelek egymás elpusztítására törekednek, tehát a nagyobb veszély összekovácsolja őket.
i.c.ram : sajnos ennek a srácnak már nem lesz lehetőség a bosszúálásra sem ilyen állapotban, nem túl logikus amit írtál -
bgabor #15595 Erről van szó. Ez egy ugyanolyankorú fiatalember, mint bármelyikünk itt a fórumon. Vágyakkal, álmokkal, tervekkel. És most a "beavatás" miatt a következő 60 évet lábak és a férfiassága nélkül kell hogy leélje. Szerintem érdemes lenne minden férfinak elgondolkodnia legalább egy pillanatra, hogy ő mit tenne, ha ilyen helyzetbe kerülne. Én részemről tuti szereznék egy 9mm-est valahonnét, egyetlen golyóval. -
Ez egy könnyű, rejtve viselésre kitalált mellény (ing, rövidújjú alá), legalábbis első blikkre. Level II., esetleg Level III. védelmet nyújthat, tehát .38 ACP, 9x19, .38 Special szintű pisztolylövedékek ellen. -
Pl ha az egyik lábamat amputálni kell egy ilyen dolog miatt, én valószínű gondolkodás nélkül agyonlőném az első alkalommal azt aki ezt tette velem. Egy életet tett tönkre ezzel! Ez rosszabb mint a gyilkosság, mert örökéletére szenvedni fog egy ilyen kis malőr miatt. -
és mi van ha pl a harcmezőn kéne megmenti a társam, aki elötte szivatott? ÉN biztos hagynám elvérezni az ilyet. és egyáltlán nem biztos, hogy az ellenségre veti ki a haragot. Mi van passzív módon nem nagyon akarnak együtt dolgozni a zsivatójukkal, és inkább hagyják megdögleni. -
Sziasztok!
Erről a képről meg tudná valaki állapítani, hogy ez milyen mellény? Egészen pontosan arra lennék kíváncsi, hogy milyen szintű védelmet nyújt, ha ez egyáltalán megállapítható...
Előre is köszi! -
Ala Platoon:D Na jó ott nem csak szívatás volt.. de hidd el sok ilyen kis "friendly fire" lehetett ilyen okból ott is... -
Malbeth #15589 Valódi háborús helyzetben azért ez elég kockázatos dolog,én például simán fejbelőném a harctéren azt a patkányt aki elötte szivatott... -
steweee #15588 nem véletlenül alakult ki ez a beavatás, kopaszkatona szivatásos dolog. mondjuk a kialakulása a régi bakákon múlott, viszont a vezetőség szemhunyása nélkül nem működhetne a dolog. a pszichológiai pláne benne, hogy a megalázottság, a tehetetlen düh, harag egyvelege képessé tesz olyanokat is ölni és bátrabban harcba szállni akik egyébként egy jólnevelt környezetből származnak. enélkül talán képtelenek lennének használni a fegyverüket, így viszont már várják hogy revansot vegyenek, és a parancsnokok által kijelölt ellenségre vetítik ki a haragjukat. nyilván a tehetetlenség ott van, hogy azért a legtöbben inkább lenyelik az őt ért atrocitásokat ha már nem tudják úgy megtorolni, hogy az számukra ne járna még nagyobb bajjal, ha esetleg elintézi az őt zaklatót akkor vagy a többiek készítik ki vagy hadbíróságon végzi, így inkább tűrnek a legtöbben.
persze ez nagyon barbárnak tűnik, és az is, viszont mondanom sem kell hogy ha csak a reguláris haderőt vesszük alapul akkor talán a volt szovjet köztársaságok tudnák kiállítani a pusztán gyalogságot beszámítva az egyik legjobb és legfanatikusabb haderőt. ott van sok barbár bőven. nyilván ha nincs környezeti alapja a dolognak akkor nem is működik. ezek csak a kirívó esetek amik a sérülés súlyossága miatt napvilágot láttak, illetve ha meghal az illető akkor könyebb eltusolni mint így
a különleges alakulatokat ne vegyük számításba, azok profi fizetett gyilkosok -
Ráadásul alkotmányos jog szóval egy 50 százalékos törvénnyel nem lehet rajta változtatni legalább a szenátus 2/3-adának beleegyezése kell... -
Például Texasban bárki vásárolhat maroklőfegyvert vagy puskát, engedély csak ahhoz kell, hogy maroklőfegyvert utcán viselhess, de az sem túl komoly, ha jól tudom csak egy egyszerű indoklás kell és kész (a vadászfegyverekhez 18 év a korhatár, maroklőfegyverekhez 21 év). A durva, hogy sok államban (pl. Texasban is) nincs regisztrálás sem, tehát bemész a fegyverboltba, vásárolsz, és hazaviszed, mintha csak egy TV-t vagy vasalót vennél. Nem kell semmit bemutatni vagy bejelenteni sem a rendőrségen, sem a fegyverboltban (tehát mégcsak fegyverismereti vizsga sincs!). Ellenben például Washinton vagy New York városában mindenhez engedély kell, minden fegyver regisztrációköteles, stb.
A büntetett előélet vizsgálata zűrös, mivel a regisztrált fegyverboltokban ellenőrzik, de például egyének közötti adás-vételnél nem, és ha az államban nincs kötelező regisztráció ez esetben is, akkor így büntetett előéletű is kvázi legálisan juthat fegyverhez.
Az 1999-es iskolai mészárlás után életbe léptettek egy olyan törvényt, hogy az iskolák 1000 lábas körében (~300 méter) törvénysértésnek minősül a fegyverviselés (természetesen bizonyos kivételekkel).
Az NRA becslése szerint mintegy 300 millió kézifegyver van magánkézben az országban. -
ha nem büntetett előéletű aszem igen, államonként változik, kötelező vizsga rakás helyen nincs, ott alanyi jogon jár fegyver..... -
Amerikában akárki bemehet, és vehet egy stukkert? -
nem minden országban...... -
Lol kép :D Eleve ott keződik, hogy akárki nem kaphat fegyvert. Elötte gondolom kell valami fegyverismereti vizsgát tenni, ergo tudnia kéne minden tulajdonosnak, hogy hol jön ki a lövedék :P -
ez nem hülyeség mert ugye még ebből a szemszögből is 3 luk látszódik és egy laikus nem tudhatja melyiken távozik a lövedék
-
Nem is értem ,hogy az ilyen embereket miért nem szűrik ki pszichológiai vizsgálattal, vagy amcsiknál nincs is ilyen a sorozásnál? -
SZU #15579
Ez biztoshülye, vagy hülyebiztos? =)
Egyébként valóban durva, hogy egyesek ilyen beavatásokkal élvezkednek. Elég beavats lett volna max. egy kör meztelen futtatás a körlet körül -5° ban is, de rongyáverni őket, meg az amcsi féle billogoztatás... -
Eza tisztan feladata lenne megállítani az ilyet. Harcimorálnak sem tesz túl jót, ha megalázzák az újoncokat. -
haxoror #15577 Ezek nem katonák, az ilyen csíra szarok semmit sem érnek legfeljebb ledarálva műtrágyaként lehetne hasznuk 
Remélem eljön a nap amikor "férfiasságukat" úgy kell majd bizonyítaniuk hogy szuronyromhamra vezénylik őket pár harci-robot ellen... -
Cnut #15576 Hát tudjátok... azért én ezen akkor is kiakadtam. Az hogy van egy beavatás ami brutális is, mint a Bőrnyakúakban, hogy belebillogozzák hogy "USMC" az addig oké... az hogy benne vagy a csapatban és faszagyerek vagy. Meg a latrinapucolás, meg hogy az egyéb szar melót az újoncokkal végeztetik az addig oké. Még az is hogy a britt tengerészeknék akik először lépik át az egyenlítőt annak a seggébe dugnak egy pálcát. Ez beavatás. Barbár férfias katonaszokás. De ez hogy úgy megverik, hogy ez... ennél komolyan az ellenség sem tehet rosszabbat egy katonával. Lehet hogy én vagyok szentimentális. Ez a fiatalember, aki kb velem egy idős... Most egy agyon fog feküdni egész életében lábak és a töke nélkül még 50 évig, mert pár gyerek "beavatta". Akik viszont tisztek lesznek és kitüntetéseket kapnak mert a hazájukat szolgálják. -
Thanatos #15575 az elüszkösödés ne a lerugás egyenes következménye hanem hogy nem látják el..., le kéne ovlansi a cikket :)
hiddel meg lehet verni vlaakit ugy hogy ha ellátják simán letagadhatja ha meg nem simán belehal... -
Heavy knight #15574 Ha lerúgják az egyetlent,nyugaton sem tudnak vele mit csinálni... 
-
Heavy knight #15573 üdv mindenkinek!
Gondolkodtam anno ,h. katonai egyetemre megyek, de ezek után...
pff... Ki merne jelentkezni!Oda csak nyomorékok járnak!
Amúgy tényleg elszomorító a dolog.A tiszteknek közel sem ez lenne a feladatuk.
Ha meg nem ők voltak, akkor nekik kéne példdát statuálni... -
Thanatos #15572 ez nem biztos hogy durvább mint a többi..., ha elolvasod ez azért volt mert nem látták el rendesen és elüszkösödött..., ez tényleg picit a keletnek irható be..., lehet nyugaton ugyan igy emgverik csak ellátják pl mert a helyi orvos/felcser/akárki is bennevan mert előrelátóak vagy hasonlo... -
Thanatos #15571 hát vagy ez :) amugy nem midnenhol derül ki az tuti..., de az igaz hogy sok oylan is lehet ahol kideürl csak nyilvánosságot nem kap :) -
Cnut #15570 De ez a durva hogy itt halottak vannak és ez ahol annyira megverték egy bajtársukat hogy a lábait és nemi szervét amputálni kellett egy tiszti iskola! -
Mindenhol kiderül csak nyílvánosságot nem kap... -
Thanatos #15568 ez emg a másik fele :) csak van ahol ez kdierül van ahol meg nem... :) -
Na, hogy ne mindig az amerikai cuccokról legyen szó, itt az európai csapásmérő robotgép prototípusa, az EADS Barracuda. A képességei kb. az X-45A-hoz foghatóak, tehát lopakodó, viszonylag kis fegyverterhelés, mely első sorban preciziós siklóbombákat takar. Most volt az első repülése:
Ez pedig a "fegyvere" a HOPE és a HOSBO preciziós siklóbomba:
[center]
-
Jah, valami rémlik, de most nem vagyok teljesen képben.