95112

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Cat #15965 Iránban 68 millió ember él. Ennek 27%a 14 év alatti, 5%a 65 feletti, azaz hadi szempontból nem tényező - marad 46 millió. Ennek fele nő, marad 23 millió, és még egyszer meg kell felezni, mivel csak a lakosság 51%a perzsa (by wikipedia), és feltételezhető, hogy pl. a kurdok meg hasonló népek nem igazán mennek majd az irakiaknak segíteni. Szóval van 12 millió 14-65 év közötti perzsa férfi. Ebből szerinted 7 millió elmegy segíteni? :) Ráadásul van csomó egyéb tényező, pl. hogy csak 90% muszlim, meg ilyesmik, ezek szintén súlyos milliókat jelentenek, de erről most nagyvonalúan lemondok :) -
Eléggé megvadultak már az amcsik a wtc óta a bevándorlást illetően, illegálisan meg 7 millió gerilla kb 20 év alatt jönne csak át, akkor meg ki emléxik már Saddamra? :) -
kiskorúbézoltán #15963 Ha lenne 7 millió gerillája az USA-nak eszébe se jutna csúnyán nézni rájuk hazai pályán ... SZVSZ -
MuldR #15962 Iran mar kozolte, ha USA megtamadja, 7 millio gerillat dob at Irakba, es gyakorlatilag megtisztitjak. Ugye a gerillak ugyanugy neznek ki mint egy atlag iraki allampolgar egro, az USA vagy kiirtja Irak teljes lakossagat, vagy kivonul, vagy meghal 140 000 katonaja. -
"Általában 1100 lövedéket töltenek bele a lőszertároló dobba"
lövedék -> lőszer. Korrigálva. :)
Egészen elvetemültek a gatling helyett használhatják a "több csövű azonos töltényűrű géppuska/gépágyú" megnevezést is ?
De csak az egészen elvetemültek.
-
Kimerült vagy szegényített urán -> az urándúsításkor melléktermékként jelentkező U-235-ben szegény urán, vagyis nagy tisztaságú U-238. -
kiskorúbézoltán #15959 "Az ilyen "forgócsöves" géppuskák helyes megnevezése gatling-géppuska vagy -gépágyú"
Egészen elvetemültek a gatling helyett használhatják a "több csövű azonos töltényűrű géppuska/gépágyú" megnevezést is ?
-
kiskorúbézoltán #15958 "Általában 1100 lövedéket töltenek bele a lőszertároló dobba"
-
rohadt alma #15957 Az doorgunnereknek nem ca. 2000 lövés/perc-re van beállítva a tűzgyorsaság?Nekem így rémlik. -
rohadt alma #15956 kimerült urán
Szegény urán hogy elfárad.
Miért merült ki?Mit csinált?
-
1.: A "Minigun" az az M134 Gatling-rendszerű géppuska beceneve. Az ilyen "forgócsöves" géppuskák helyes megnevezése gatling-géppuska vagy -gépágyú (20mm vagy a feletti űrméretnél).
M134 "Minigun"
2.: Általában 1100 lövedéket töltenek bele a lőszertároló dobba, a tűzgyorsasága 3900-4200 lövés/perc, egy-egy tűzcsapás általában 100-150 lövést jelent. A lőszerelosztáls 4 páncéltörő-gyújtó lövedékenként egy repesz-romboló-gyújtó lövedék. -
szóval ez egy kurvanagy kurvaerős mini-gun de nem lövi el hamar a lőszert vagy az a nagy horó televan munícióval
-
Tényleg van ilyen, és tényleg alapvetően a harckocsik ellen találták ki. Még az 1970-es években az USA-ban volt egy olyan igény, hogy egy erős gépágyúval felszerelt csatarepülőgép közvetlenül támogathassa a szárazföldi csapatokat a jelentős túlerőben lévő varsói szerződés béli harckocsitámadásoktól. Ennek lett az eredménye a Fairchild A-10A Thunderbolt II. (nem hivatalos nevén "Warthog", vagy vaddisznó), aminek a törzsébe beépítették ezt a hatalmas GAU-8/A 30mm-es gatling-rendszerű gépágyút. A fegyver kimerült urán magvas páncéltörő lőszerei képesek átütni a harckocsik páncélzatának viszonylag gyengébb részeit, tehát az oldalát, hátulját illetve a tetőpáncélzatot.
[center]
-
kiskorúbézoltán #15952 Vadászgépekben ennél jóval kisebbek vannak és - rendszerint - nem az orrban , a képen látható GAU-8/A egy csatarepülő az A-10A beépített fegyvere és ott valóban az orrba van szerelve . Vagy az orr van a ágyúra ha úgy jobban tetszik ... -
tényleg ilyen van a vadászgépek orrában és tank ellen is jó
?
-

-
rohadt alma #15949 Érdekes távoljövőkép egy új játékból.
-
Ren #15948 A Crytek (a Far Cry készítői) csinálja, Crysis a címe és elvileg PC-re jön és FPS. -
szerintem valami konzolos arcade bigyusz:D -
Milyen játék ez? Mi a címe? -
Nem tudom a Macross Zero-ban sokkal jobban meg volt csinálva a jövő hordozója és az azon található gépek:) -
SZU #15944 Érdekes közeljövőkép egy új játékból:
-
rohadt alma #15943 Egy mondaton bellül cáfolod önmagadt. -
Cat #15942 Szerintem "atomfegyver feketepiac" nem létezik, és én nem is erről beszéltem, hanem arról, hogy korlátlan anyagi erőforrásait felhasználva vásárolhat olyan információkat, amelyek lehetővé teszik hogy szerezzen magának. -
Cat #15941 ok. nem egy két fegyvert, akar, ez egyértelmű. Viszont ha megmutatja, hogy van mondjuk 2-3 konkrét fegyvere, akkor kapásból nem meri megtámadni senki, és nyugiban kifejlesztheti a saját fegyverét, hónapokat, éveket nyerhet. -
Bennem ezzel kapcsolatban él egy komoly gyanú - mi van, ha mégsem olyan könnyű működőképes, valódi atomfegyvert beszerezni a feketepiacon, mint ahogy azt egyesek állítják? -
A teljes amerikai fegyveres erők összesen mintegy 1.4 millió aktív katonát jelent, és további mintegy 850.000 tartalékost vagy nemzeti gárdistát.
Az US ARMY mintegy félmillió aktív katonával, a tengerészgyalogság mintegy 180.000 aktív katonával bír, ezeknek (durva megközelítéssel) a harmada nem bevethető, mivel háttérmunkát végeznek. A bevethető állomány a komoly kérdés, mivel csak irakban mintegy 100.000 katona szolgál, de a bevethető állományból ennek mintegy kétszerese-háromszorosa esik ki, akik éppen pihenőn vannak, illetve felkészítésen az iraki hadszintérre való küldésre. Figyelembe véve azt, hogy az USA a világ számos pontján tart még fenn katonai jelenlétet (többek között jelentős számú erővel Afganisztánban), gyakorlatilag jelenleg nem tudna 30.000-50.000-nél több katonát bevetni egy újabb szárazföldi hadszíntéren (ebbe most még bele sem veszem a logisztikai nehézségeket), és ha ez a hadszíntére ráadásul fontos, akkor éppen a legnagyobb harcértékű egységeket kell kivonnia máshonnan. -
Ren #15938 Ez azért nem ilyen egyszerű. Egyrészt irán nem annyira 1-2 konkrét atomfegyvert akar, hanem az előállítási képességet, az ezzel való fenyegetés lehetőségét, stb. Másrészt azért egy robbanófejet nem annyira könnyű ellopni, erre azért az oroszok is ügyelnek. Ha valaki elkezd ilyen ügyben puhatolózni, sztem rögtön több titkosszolgálat kitüntetett figyelmét kezdi el élvezni. Idáig mindössze azt rebesgették, hogy eltünt néhány "atomtáska" még a szovjetúnió felbomlása körül, de ezidáig ezeket sem használta senki fel. -
rohadt alma #15937 Nem is sejtettem milyen érzékenyen érint valakit pedig bocsánatkéréssel kezdtem. -
Cat #15936 1. Ez nem internetkapcsolattal foglalkozó forum, hanem egy haditechnikai topic.
2. nekem se jön be, szóval a hiba nem nálad, és nem a T-comnál van (én chellos vagyok).
3. ilyenkor használj googlet, az letárolja saját szerveren az oldalakat, kép nélkül: http://72.14.207.104/search?q=cache:7_6OBfMQ2b4J:www.arlingtoncemetery.org/+arlington+cemetery&hl=hu&gl=hu&ct=clnk&cd=1
4. van alternatíva, pl. http://www.arlingtoncemetery.net/ -
rohadt alma #15935 Bocsánatot kérek!Most off leszek de nem találtam az internetkapcsolattal foglalkozó fórumot vagy csak ügyetlen vagyok.
Van ez az oldal http://www.arlingtoncemetery.org/
Ez az Arlington National Cemetery hivatalos oldala.Nekem nem jön be."A lap nem jeleníthető meg".Ezt olvashatom az Explorer böngészőn.A Seamonkey-on meg ezt "Network Timeout".Nekem T-com területen (Matáv) az Inviteltől van az ADSL kapcsolatom.Jeleztem a problémát az Invitelnek de azt írták emailben nekik se jön be.Jelezzem a problémát az oldal üzemeltetőjének mert ők nem hibásak (persze más szavakkal de lényegében ezt mondták).Tud valaki megoldást? -
Cat #15934 egy dolgot magyarázzatok meg nekem: iránnak atomfegyver kell, dusit, stb. Nyugat ezt meg akarja akadályozni, mivel nem jó kezekben lenne. Bemegy, bombáz, megsemmisülnek a létesítmények, ok. De mi akadályozza meg Iránt abban (ha a múltban nem, akkor a jövőben), hogy elképesztő mértékű vagyonát felhasználva, katonákat lefizetve, stb. lopjon/vásároljon magának egyet egy távoli szibériai bázisról? Vagy Pakisztánból? Vagy Indiából? Pártucat embert kell csak lefizetni (akár tábornokokat is), simán megtehetik és csak annyit kell kérniük, hogy azok megadják a biztonsági kodokat, vagy az őrség elhelyezkedését, ilyesmi. Tehát nem is a konkrét fegyvert vásárolnák meg, hanem az annak megszerzéséhez szükséges információt/támogatást. Ezt megtámogatják egy kisebb kommandó beküldésével. Állami szinten én ezt tökéletesen megvalósíthatónak, és megakadályozhatatlannak látom. Mi tartja vissza őket ettől? -
Cat #15933 Sztmis. Átuti a falakat, olcsó - hasznosabb városban mint egy tank. -
vki tudja mennyi most az usa szföldi hadseregének létszáma
és jelenleg mennyi van otthon illetve különböző országokban? -
mert már most kifogytak a földi egységekből..... -
miért lenne kínos egy szföldi hadművelet az usanak irán ellen? -
Itt a probléma. Akárhogy is nézzük ugyanis, ez a felállás (miszerint Irán támadná meg például dél-Irakot) ugyanis cseppett sem kedvező iránnak a nyomasztó szövetséges légifölény miatt. -
rohadt alma #15928 Ahogy mondod.Egy tv-műsorban volt erről szó.Nem mostanában volt.Nálunk is állandóan ilyen "játékokat játszanak" az ezen a területen dolgozó szakemberek.Nem csak akkor ha konkrét válság van.Forgatókönyveket játszanak el.Mi lenne ha ez az ország egyszer csak ezt tenné.Mit tennének amazok stb.Amikor irak lerohanta kuvaitiot akkor láthatóan vagy nem "játszottak" előtte ilyet vagy rossz következtetésre jutottak. -
Cnut #15927 Szárazföldi hadműveletet majd Irán indít. -
rohadt alma #15926 Hidd el ez csak mese.Valaki akit nem nevezünk meg azt mondta,hogy valakik akiket ő nem nevez meg azt tervezik,hogy...
Az újságok tele vannak szeméttel.Ha nem tudnám a lap nevét akkor még azt is hihetném,hogy a Blikk az meg