95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Jól néz ki szerintem! -
Mintha kiskorúbézoltán linkelt volna be egy képet egy éve kb. amelyen vagy tucatnyi GAZ-39371 volt látható csecsenföldön (?). Szóval szerintem ha csak kis szériába is, de már sorozatban készül. -
valahol már hadrendben vannak ezek a GAZ vodnikok vagy csak tervező asztalon mek prototípusok formájában létezik 
-
kiskorúbézoltán #16163 :DDD -
StarFist #16162 Ha konkurens gép nyerte volna a tendert, akkor nem lenne ilyen probléma. Ha jól emlékszem, a beömlőnyílás elhelyezkedése miatt a Monika nevet kapta (persze nem hivatalosan).
-
Kigördült a szerelőcsarnokból az első (elő)széria F-35A. A gép várhatóan még az idén levegőbe fog emelkedni. Érdekes amúgy, hogy még mindig nincs fantázianeve a típusnak, miközben a korábbi gépeknek már prototípus fázisban is volt (YF-22 Raptor, YF-23 Black Widow II.).
-
Nesze neked békés, tárgyalásos alapú megoldás... -
Cat #16159 Irán felfüggeszti az EU-t képviselő államokkal, Nagy-Britanniával, Németországgal és Franciaországgal folytatott tárgyalásait és ezentúl csak egyes országokkal folytat megbeszéléseket - jelentette be kedden az iráni külügyminiszter. Válaszul Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter kijelentette: nem zárható ki, hogy Németország hozzájáruljon az Irán elleni gazdasági szankciók bevezetéséhez.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20060221iran.html -
Skyflash #16158 Az idézőjeleket kihagytam :) Nekem semmi közöm az egészhez, csak a jetfly-on olvastam a hírt, gondoltam érdekelhet pár embert.
Jelen állapotában nem túl nagy eresztés az oldal, de még akár valami jó is kisülhet belőle. -
Ahogy nézem ugyanazon alapokra épül mint jetfly lapja Nem-e közös szerkesztés:D -
Ren #16156 Használj valami rendes böngészőt :) -
Cat #16155 ez az állandoan felugró popup katasztrófális, ki is kapcsoltam a lapot 2 kattintás után. -
Igazán kitalálhattatok volna valami frappánsabb nevet :( Dizájn sem valami jó szerintem (nem illik a koncepcióhoz ez a sok lágy szin), bár ez csak magnyvélemény. -
Skyflash #16153 Örömmel jelenthetjük, hogy útjára indult Magyarország legújabb, online összhaderőnemi haditechnikai lapja, a Háború Művészete! A repülős berkekben már nagy ismertségnek és elismerésnek örvendő JETfly Internetes Magazin társlapjaként működő új website naponta frissülő hírekkel, valamint a különböző fegyvernemekhez kapcsolódó technikai, történelmi cikkekkel várja látogatóit. Tüzérség, harckocsik, hadihajók és speciális alakulatok fegyverzete, mind-mind terítékre kerül. Hatalmas videó és képanyag, valamint a vadonatúj Életképek rovat színesíti ezt a tartalmas weboldalt, melyen már az induláskor is több száz cikk található.
www.haborumuveszete.hu -
ezzel a nagy fekete golyóval az orrán hasonlít a plútóra
-
Egyszerű a megoldás pimpelik a helikoffert ! :))) -
ezeket ismerem látásból 
-
Hagyd, ő nem ismeri az ilyen szarokat névről, csak am ia DCben van :P -
katz #16148 Én minden nap kocsival járok dolgozni. A katonai változatot kérem.
-
kiskorúbézoltán #16147 Ez GAZ , nem UAZ ... -
itt most nem a tetszésről van szó hanem hogy nehéz kilátni belőle különben ha már UAZ akkor legalább valami trendit tegyél be 
-
Ez az UAZ jobban tetszik?
[center] -
de ennek a bulldózernek olyan magas a motorházteteje hogy az már többet árt mint használ -
Hummernek sem sokkal nagyobb a szélvédője. Egy civil változatot nyilván módosításokkal hoznak ki. -
ahogy én elnézem a sofőr szerintem nem sok mindent lát ugyhogy ezzel civil életbe közlekedni tuti roncsderbi
-
mondjuk a neve igencsak idétlen. -
Ez jól néz ki! Kiváncsi vagyok, mikor jön a civil változat :D -
A Svájci MOWAG cég sem akar lemaradni a jelenleg "slágerré" vált páncélzott katonai terepjáró piacról, így csináltak egy saját változatot, az Eagle IV.-et:
[center]
-
és? zsidók úgy is szarrá lövik az első héten arra hivatkozva, hogy veszélyt jelent rájuk :P -
Cnut #16137 Hmmm, fegyvereket adnak a Hamasz-nak... -
Fegyverbeszerzési rövidhírek:
-A máricusban Moszkvába látogató Hamasz-küldöttség a hírek szerint megállapodást ír alá 2db Mi-17-es helikopter és mintegy 50db páncélzott szállítójármű megvételéről. A dolog szépsége az, hogy közben az USA bejelentette, hogy nem folyósítja a Palesztin államnak a korábban, még a választások elött megígért támogatást.
-Japán érdeklődik az F-22A Raptor megvételéről, a Lockheed pedig beindította a lobbygépezetét, hogy ismét asztalra kerüljön egy export-Raptor változat. Korábban felmerült már ennek a lehetősége, a bizonyos szintig "lebutított" gép Ausztrália számára lett felajánlva, de ők nem kértek, nem kis mértékben köszönhetően a mintegy 100-110 millió dollárra várható gépenkénti vételár miatt. Azt már régóta lehetett tudni, hogy a Lockheed igyekszik export útján pótolni az USAF megkurtított Raptor beszerzéseit, de komoly problémát jelent ebben egyfelől az, hogy csak a Pentagon által legmegbízhatóbbnak tartott országok (Anglia, Kanada, Ausztrália és Japán) "tehetik" rá a kezüket a legmodernebb amerikai vadászgépre. A második problémájuk viszont az, hogy ezen országok többségének esze ágában sincs a méregdrága gépekből rendelni. Japán jelzése arra, hogy esetleg a jövő évtizedben kivonásra kerülő F-4 Phatomokat F-22 Raptorok váltsák le, kétségkívűl az utolsó szalmaszál, amibe a Lockheed kapaszkodhat.
[center] -
Hali. Szerintem ismeritek az oldalt, de ha mégsem: 2. világháborús színes fotók és videók. -
Itt egyértelműen szemüveget írtak. De a vizuális észlelés(amit a pilóta a saját szemével lát) meg ugyebár nem sokat jelent ilyen esetben. -
Az éjjellátó szemüveg nyugaton is általánosan használt, előnye hogy egyszerű, és "csak" azt kell a használatához megoldani, hogy a műszerfal kijelzői és fényei csökkentett fényerőre állíthatóak legyenek, hogy ne vakítsák el a pilótákat. Az AH-64 és az A129 (és talán a Tiger/Tigre) esetén van csak külön éjjellátó "szem" az IHADSS sisaknak hála. Mondjuk nem tudjuk, hogy pontosan milyen éjjellátó megoldást is alkalmaznak az oroszok, elvileg a Mi-28 orrában is ott van a független TV/Éjjellátó elektronoptikai érzékelő, tehát lehetőség van arra, hogy sisakkijelzőt használjanak (a sisakcélzó meg ugye nem újdonság arrafelé). -
Nem tudom mi a színezett üveg lényege,talán a csillogás csökkentése lehetne?
[center]
Mi-28A sötétített üvegekkel -
haxoror #16131 MÁÁÁÁZLI :PPP
Ilyen távról EZZEL a fegyverrel a szerencsének már elég komoly szerepe van
-
"The crew are equipped with night-vision goggles."
Igazi orosz módszer, kapnak egy sima éjjellátót :D
Mint annó a malév 154-eseire feltettek egy hordozható, kézi gps vevőt és kirakták az ablakba az antennát LOL. -
kiskorúbézoltán #16129 Hmm , akkor a technológiai elmélet kilőve .
-
kiskorúbézoltán #16128 Még egy lehetőség - bár kétlem - ha az üveg a gyártási technológia miatt lesz ilyen , nem célzatosan . -
MI-28N NIGHT HAVOC
The Night Havoc helicopter retains most of the structural design of the Mi-28. The main difference is the installation of an integrated electronic combat system. Other modifications include: new main gearbox for transmitting higher power to the rotor; new high-efficiency blades with swept-shaped tips; and an engine fuel injection control system.
The main sensors of the integrated electronic combat system are the microwave radar antenna, mounted above the rotor head, and a forward-looking infrared (FLIR) system. The system displays the helicopter location on a moving map indicator, and flight, systems and target information on liquid crystal displays. The crew are equipped with night-vision goggles.