95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • I.C.ram
    De még mindig nem értem, hogy miért nem akarsz hinni nekünk? Gyakorlatilag mindenki megcáfolta a hülyeségeidet. Egy ember nem volt, aki a te hülyeségeid mellett állna. Itt azért vannak olyanok, akik eléggé vágják a témát (nem magamra gondolok), és valószínűleg sokal többet tudnak a haditechről, mint te. de te mégsem vagy hajlandó elhinni a tényeket. Még maguk az amcsik is azt tartják, jobb a Pinzgauer.
  • I.C.ram
    Tök mindegy mert ugyanezek a tulajdonságai a ponyvásnak, és a merevtetősnek is. Hummereknél szintúgy.
  • schrank
    melyik változatot hasonlították a hummerhez a rövidplatós ponyvásat ?
  • I.C.ram
    Ahhh. Ez hivatalos gyári adat mindkettőnél, az alap katonait nvizsgálják! Arról nem is beszélve, hogy a Steyr jóval meredekebb emelkedőn is feltud menni.
  • schrank
    bocsánat öveges professzor úr melyik járműnek van magasabban a súlypontja ahol a tengelyek fellett van az utastér vagy ahol a tengelyek között
  • Sadist
    Tanulgass egy kis fizikát...
  • schrank
    a két stejert hasonlítsd össze azt a páncélozottat meg amelyik triálozik szerinted ugyanezt meg tudja csinálni a páncélozott is a hummer szélesebb mint magasabb ergó többet tud oldaldőlésben teljesíteni
  • Sadist
    Csak Einsten nem volt biztos benne :)
  • Bucser
    Én klausztrofóbiás vagyok úgyhogy nem próbáltam ezeket a fémkoporsókat:D
  • Cnut
    Én jól elfértem benne, persze 173 centivel nem olyan nehéz
  • Bucser
    És az elsőben nem vagyunk biztosak:) Egyébként ah idézel akkor te dd oda kit:) Ez pl Einstein:)
  • I.C.ram
    "nézd már meg full semmi köze a két kocsinak egymáshoz elég a kerék és a sárvédő közti távolságra tekinteni"

Mi van??? Minden oldal egy kategóriába sorolja a két járművet. Kicsit más a felépítésűk ennyi.

Milyen kerék sárvédő méret különbségről beszélsz?
  • I.C.ram
    Ja és milyen bukókeretről beszélsz? :D Látom nagyon ott vagy a témában.
  • I.C.ram
    Najóóóó, ez már nagyon komoly :D
    Leszedte a kőkemény 1-2 kgos ponyvát!!! és még a szélvédőt is lehajtótta, ami megint legalább 5-6 kg!!!! Micsóda csaló gazember!

Most megint tényekkel támasszam alá???

Pontosan 40%os oldalemelkedőn tud áthaladni mindkét jármű! Magyarul ahol a Pinzgauer borul, ott a HMMWV is.
  • Gundark
    Jaja, bélül nem egy kedilekk :) Én is ültem benne még anno. Ja és a képhez vegyük hozzá hogy azért a jó katona nem pólóban üldögél egy hmmwvben :)
  • [NST]Cifu
    Hidd el, szűk. Ültem benne.

Itt a haverok ülnek benne, átlag (170-180 centi) magasak. Én beültem (198cm-vel), és azt mondtam, hogy ez egy kispolski. Oké, a nagy hasmagasság miatt, de egy Land Rover Defenderben jobban elfértem...
    Szóval négy ember beül, hurrá, az ötödik esetleg elvan a kardánfelett, de ennyi...
  • Sadist
    Két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi butaság :D
  • schrank
    nézd már meg full semmi köze a két kocsinak egymáshoz elég a kerék és a sárvédő közti távolságra tekinteni ráadásul nem elég hoyg a tetőt leszedik az alacsonyabb súlypont miatt de még a szélvédőt is lehajtja még szerencsére van annyi esze hogy a bukó keretet fennthagyta
  • Punker
    hagyd a francba......
  • I.C.ram
    Minden egyes szavadat megcáfoltuk, és még mindig nem hiszed el.
  • I.C.ram
    kegyelemdöfés*
  • I.C.ram
    MEgint nagy baromságokat beszéltél...

itt a kegyelem döfés:

Mert ugye ez csak egy kisteherautó.
  • schrank
    persze ha leszámítjuk a francia ágyat akkor már nem is olyan szűkös a belselye
  • I.C.ram
    Hát tényleg... Már jajjveszékelve síkítoznak bent a katonák, már azt se tudják hogy meneküljenek ki a járműből...

Itt egy kép...

Képzeld ez sem borult fel...
  • schrank
    ez most majdnem oldalra dől
  • I.C.ram
    ja és ez még kimaradt:

Ez elvileg már az aknáknak is ellenáll.
  • I.C.ram
    Ha megnéznéd a vidókat, amiket linkeltem, végre belátnád, hogy gyakorlatilag nincs olyan akadály, amin ne tudna átmenni, és bármelyik társa viszont igen...

elég kemény mutatványokat csinálnak vele, mikor pl az 1 méteres szinte függőleges falra is felmásznak vele.
  • I.C.ram
    Ezerszer jobban megy a terepen egy 6x6 mint egy 4x4.
  • Zsolo007
    Ez már gyerekes
  • I.C.ram
    Megsúgom neked, hogy minél több tengelye van egy terepjárónak, annál jobb a terepjáró képessége... Mivel gyakorlatilag az egész jármú alja futófelület, akárcsak a lánctaplnál. Arról nem is beszélve, hogy ugyanaz a nyomás nagyobb területen terül el, ergó kevésbé süpped be.
  • schrank
    ott bukik a mutatványod hogy ezek 3 tengelyesek ami valószínűleg egy csomó a két tengelyesnél felsorolt méret.stb. előny bukik de lehet hogy ezért inkább a hummer-re felszerelt "kiegészítők" megalkotóit kéne dícsérni
  • [NST]Cifu
    Ez csak a felépítmény, azt pedig bármilyen alvázra rá lehet rakni...
  • I.C.ram
    Parancsolj:

• [NST]Cifu
    4 ajtós is úgy négy személyes hogy el lehet benne tévedni

...a kisgyerekeknek. Hihetettlen szűk belül a méreteihez képest a HMMWV.
  • I.C.ram
    Ambulancia:

Pinzgauer

Hummer

Chinook szállítás

Felfegyverzés:

Mistral rakétával:

Szintén légvédelmis hummer, talán SAM.

Afghanisztáni bevetés:

szintén:

Lehetett volna még egy rakás kategóriával folytatni, de lusta vagyok.
  • schrank

ez
    ez
    ez
    ez nem tudom mi de pl. ez is olyasmi
    ez
    ez lehet hogy FAKE
    meg ez
  • I.C.ram
    De mostmár komolyan érdekelne, hogy szerinted mi hiányzik a Pinzgauer feladatköréből, ami a hummerében benne van.
  • I.C.ram
    "arra céloztam hogy még a legmodernebb tervek is "csőrös" kivitelek"

Ez már beteges, amit művelsz.
  • schrank
    ne keverjél mert én azt mondtam hogy az uaz hasonlít a plincgauerre és nem mondtam hogy csak "csőrös" lehet az mert a vodnik is egy teljes értékű hmmwv sőt a képeket elnézve ez a leguniverzálisabb szerintem
  • Punker
    nekem meg jogom megunni és a közösség védelmében cselekedni.