95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • SZU
    Ez de überdurva!!!
    =DD
  • I.C.ram
    Tök egyértelműen kiderült, hogy a Hummer és a Pinzgauer is ugyanarra készül, azaz többfunkciós katonai jármű. Ekkor előjött, hogy a Pinz jobb is, ami tény, és maguk az amcsik is elismerik, hogy jobb a terepen, ekkor te elkezdted mondani, hogy de nem de nem, erre bebizonyítottuk, erre te jöttél megint, hogy de nem de nem, és azt mondtad, hogy a hummerre sokkal több mindent szerelnek, erre ezt is megcáfoltuk, de te még így se hittél nekünk. Ekkore flemerült bennem a kérdés, hogy vajon akkor mi a frásznak kérdezted meg, ha úgyis mindegy, mit mondunk, neked a humvee az atyaúristen, mert a bf2ben az van. Punktum!

Ez a rövid történet
  • schrank
    úgy kezdődött hogy hogy a claymore szétszed-e egy DPV-t vagy hummer-t aztán átváltottunk mi hmmwv és mi csak terepjáró de válasz nem született csak az a lényeg hogy a picgauerral a terepjárókirály
  • rohadt alma
    Áruld el mi a sztori had essek le a székről a röhögéstől.
  • Truck Driver001
    egypk melyik országnak wan a legtöbb Termonukleáris atombombája?Amerikának nem?ugy tudom ök a legfejletebbek haditechnikailag,ebböl gondolom:P,egypk nem tom tudjátok-e,hogy nem rég wolt a napokban putyin,és nála wolt a táska is,amibe ha beüti a megfelelö kódot,bármikor indithat atomtöltetett,persze csak biztonság ellenére
  • JohnnySmith
    Jaja, főleg Mi24,17 pilótafülkéből:) de a legnagyobb poén a medic hummer volt "feküdjünk már fel" :)))
  • [NST]Cifu
    Csak nem magadra ismertél? :)))
    Eredetileg azt akartam berakni, amelyen én ülök a sofőrülésben, ott nagyszerűen lehet látni a "kispolski-érzést", csak sajnos olyan tré minőségü lett az a kép is, hogy csak na... na ja, most a telefonom tud olyan képeket csinálni, mint akkor az a snassz kis digi-fényképezőgép (pedig jópár kép amúgy nem lenne rossz - ha a sötétségből ki lehetne venni valamit)...
  • Gundark
    Köszi Cifu, megtalálom vele Neurot :)
  • JohnnySmith
    Te Cifu olyan ismerős a srác a vezető oldalon
    2002ben voltunk ha minden igaz :)

Ez a hummer pinzgauer téma nagyon fárasztó, de kellemesen ellehet rajta röhögni:)
    Nem is tudom honnan kezdődött talán hogy a Battlefield szarságban milyen a hummer? :)
  • [NST]Cifu
    Ezek a Top10 dok. filmek viccesek, és legtöbbször mellőznek minden ésszerűséget. A csúcs az, amikor kihozzák a P-51D-t, mint a valaha volt legjobb vadászgépet...

Annyi időm nincs, hogy minden topicba benézzek folyamatosan, de itt állandóan "megtalálható" vagyok. :D

A Bf-109-ről ilyen részleteket így hirtelen nem tudok mondani. Ha jól tudom, a Bf-109 költségek terén viszonylag olcsó vadászgépnek minősült, de hogy mennyi reichmark-ba kerülhetett egy Bf-109G, vagy hogy pontosan miért is felemásan húzza be / engedi ki a futóművet, nos arról csak sejtéseim vannak. Neuro vagy valamely, a II.vh-s témában otthon lévő illető a te embered szerintem. :)
  • iszakos
    MZKT és trélei
  • iszakos
    Kamaz Army
    ez is az
  • I.C.ram
    Itt van egy cikk a humvee és a Pinzgauerről. Már a címében is benne van a lényeg:

Move over Hummer - here comes the Pinzgauer
  • I.C.ram
    Már megint kezded. Nem attól lesz jó egy terepjáró, hogy 4 méter széles, és 60 tonna...
  • neuro
    hiába volt jobb a Tigris, ha nem volt hozzá benzin és lőszer...
  • Gundark
    Hihi a mostanában divatos újra leadott top 10 meg extreme machinesben azért vannak érdekes dolgok. A kedvencem amikor a Typhoont (Eurofighter)ismertetik :) Szép képek majd megszólal a pilótája : magára valamit is adó pilóta nem megy bele közelharcba hanem felemelkedik és kihasználja a nagyobb sebességét :) Ami meg a rejtőzködő tigrist illeti Michael Wittmann emlékezetes támadása után lett az hogy mindenki tigrist látott mindehol :) Szó mi szó egy Sherman-ban (hacsak nem egy Firefly amivel talán még lehet mit kezdeni) én is szarul érezném magam ha valahonnan kijönne egy ilyen szörny :) Cifu, mostanában erre jársz ahogy nézem :) Nem néznéd meg a kérdéseimet a II világháború topicban? Azokra garantáltan csak Te tudod a választ :)
  • rohadt alma
    Vajon a nagy vízen túlon minden "dokumentum" műsor ilyen lehet?

Nem.Volt a Discoveryn olyan film amiben két fegyvert hasonlítottak össze amik megütköztek.Nyilatkoztak az azokkal harcoló katonák is.Amikor a II.vh.-ról volt szó (a shermanról és a tigrisről) akkor az amerikai harckocsizók is úgy nyilatkoztak,hogy a tigrissel harcoltak volna.Amikor a koreai háborúról volt szó és az F-86 meg a MIG-15-ről akkor meg mindkét korabeli pilóta az F-86-ot választotta.
  • schrank
    na na hogy képzeled ezzel a szarral terepezni ez nem egy pinzgauer
    amúgy a ruszkik a fejlesztéseiket elsősorban seját maguk miatt készítik vagy exportra szeretnék vagy tök mindegy mert nekik nincs rá pénzük külföldieknek meg nem kell
  • rohadt alma
    Erre a Discoverin felvázoltak egy sémát hogyan harcolt a sherman meg a tigris.Egy kitalált szituáció.Megy 4 sherman.A tigris a bokorban lapul és figyel.Gondol egyet és kilövi az elsőt.Erre a többi megáll és figyel honnan jött a lövés.A tigris kilő még egyet.A maradék ellentámadásba indul.Megprobálnak mögé kerülni miközben a tigris kilövi a harmadik shermant.Ekkor ér a negyedik a hátába és lelövi a tigrist.Ha valaki máshogy emlékszik akkor javítson ki.Ca. fél éve volt ezért lehet rosszul emlékszem de 1 tigris volt a szituációban az biztos.
  • Bucser
    Na ezzel kell kimenni terpezni!!!
  • [NST]Cifu
    Ha pedig már terepjáró, meg páncélzott, tessék: itt a Kamaz új járműve...

[center]

• [NST]Cifu
    A sértegetős hangnemet kérném mellőzni.
    Vitázni lehet, de azért ez a másik folyamatos hülyézése már túllő a célon.
  • Sadist
    És a lánctalpán a legsérülékenyebb.
  • Gundark
    Hogy mondhatol ilyet drága elvtársam? :) Nem nézel diszkóverit? Ott megmondták hogy ugyan gyengébb páncélzata volt mint a tigrisnek (szó szerint :)) de a gyorsaságával és a csapatmunkával ellensúlyozta a hiányosságait :) Tehát jobb volt mint a tigris :) Vajon a nagy vízen túlon minden "dokumentum" műsor ilyen lehet? :)
  • I.C.ram
    Hülye vagy már megint. Tegnap raktam be két adtot a felborulásról szóló baromságaidból kifolyólag. Miszerint mindkét jármű ugyanakkor borul.

Szintén hülye vagy már megint. Az számít, hogy mire használják, nem pedig, hogy milyen a felépítmény. Ha ugyanarra használják, akkor lehet akár 82 tengelyes, amin bevásárlókocsi kerekek vannak, és vitorla a tetején, na meg redőnyös ablaka is. A cél szentesíti az eszközt.
  • schrank
    ezeket miért arra hasonlítanak amire amikor a tudjuk hogy ez a két járható út közül a rosszabik

• Punker
    te meg olyan szinten primitív vag yhogy kezdesz nagyon irritálni, szal húzd meg magad.......
  • schrank
    te csak land rover -el való összehasonlítást raktál be és állandóan kevertek a 2 és 3 tengelyessel meg a platós stejert a négyajtós hummer-hez hasonlítgatjátok és trükköztök mindennel
  • Punker
    na de az a valóságban is sz@r volt :)
  • [NST]Cifu
    A Sherman-nak meg három kézigránát. :)))
  • harcu
    Na ja, pont a BF-ből tudom, hogy a Tigrisnek pontosan 2.5 bazooka lövés kell, hogy felrobbanjon. :)
  • I.C.ram
    Raktam már be számokat is, de neki az sem volt jó.
  • Bucser
    Valszeg őt ez sem győzi meg... mert ő az urban legendnek jobban hisz meg a kis fejecskében kialakított világnak... na meg a BF-nek...
  • rohadt alma
    Mit vitáztok.Tegyétek be a fontos adatokat (csak fejből:üres tömeg;max szállított tömeg;mellső hátsó terepszög;tengelytáv;nyomtáv;max szállított utasok;hányfokos emelkedőt mászik meg;hány fokos szögnél borul;gázlomélység;hasmagasság;most reggel több jellemző nem jut eszembe de).Nem vagyok egy értelmes ember de ha látok két számot egymás mellett akkor eltudom dönteni melyik nagyobb melyik kisebb.Annyit ítratok erről,hogy már megcsináltam volna worldben vagy excelben az összehasonlítást szépen egymás mellett pedig nem is értek a wordhöz az excelt meg nem is tudom micsoda.
  • rohadt alma
    Amire azt írtad "ez lehet,hogy fake" az nem fake.Kísérletet végeztek lehet-e AMRAAM-okat lelepíteni HMMWV-re és onnan indítani őket.Azt hiszem HUMRAAM (HMMWV Launched AMRAAM) a neve a rendszernek.Aki ért angolul az olvashat róla itt:
    HUMRAAM

• katz
    Hagyd rá, az ilyennel nem érdemes vitatkozni.
    Észt nem tudsz adni, a tudás meg nem kell neki.
  • Sadist
    És a motor, meg a többi alkatrész? :|
  • I.C.ram
    Mi a faszt nem értesz??? Ha már az amcsik is jobbnak tartják a saját gyereküknél, akkor mi a szart akarsz még? Még így is több hely van a Pinzgauerekben felszerelve is, mint a humveekben. Amint Cifu már írta, akármire fellehet szerelni akármit, aminek van egy minimális mérete.

Baromi nehéz eset vagy.
  • Cnut
    HÁt, azért a kicsit jobban átalakított példányok 2 személyesek...
  • schrank
    mit mondtak miben jobb mert itt most nem az a lényeg hogy ilyen terepjáró meg olyan terepjáró hanem hogy egy alapkocsiból mennyi féle cuccal lehet felszerelni értsd úgy hogy full ugyanaz a kasztni és ott van rajta egy ilyen géppuska vagy agy olyan TOW stb és ugyanúgy megmaradnak a férőhelyek mert amiket belinkeltél stejereket azok már nem azok mint az alap azoknak az az egy funkciójuk van azt heló