95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Fen3gyerek
    1. A sinuscsomót, nodus sinuatrialis, a jobb pitvar bal oldali falában találjuk, ott, ahol a pitvar fala az elülső üresvénába átmegy. Közvetlenül az endocardium alatt helyeződik. Orsó alakú csomó, kötőszövettel erősebben átszőtt, kevert izomnyalábokból áll. A csomó tengelyében az ún. nodalis artéria halad. A csomó szövetét nagy számú autonóm idegrost hálózza át. Összeköttetése az atrioventricularis ingerképző és ingerületvezető rendszerrel nem mutatható ki. Feltételezzük, hogy a sinus-csomó által keltett ingerület a pitvar szívizomzatán terjed át az atrioventricularis rendszerre.

Igen, jó az angol idézet.
  • Bucser
    Csak te a szívről beszélsz én meg az agyról.
  • Bucser
    Én tudom mit mondassz. De mi 2 külön rendszerről beszélünk. az gyik az utasító (a Kisagy aminek a jeleit feldolgozza akár a pacemaker akár a sinus csomó és ezek után igazítja a szív működését. De "önáloló döntést nem hoz" csakis a Kisagyból érkező utasítást teljesít.)
  • Fen3gyerek
    "A szív beidegzése. A szívnek nincs szüksége külső ingerre, mert saját ingerképző rendszere van. Mindezek mellett azonban mind az izomszövetet, mind az ingerületvezető rendszert vegetatív idegrostok is ellátják. E beidegzés szerepe csupán a szívműködés reflexes szabályozása, a szívműködés adaptációjának biztosítása az állat mindenkori állapotához, állapotváltozásaihoz (pihenés, aktív munka, ijedség, menekülés, támadás stb.)."
    A szív ingerképző és ingerületvezető rendszere
    "Szívünk saját ingerképző és ingerületvezető rendszerrel rendelkezik. Működését a sinuscsomó irányítja; innen indulnak el azok az ingerek, melyek hatására a szív percenként 60–90-et dobban."

csak nem bírtam abbahagyni ;)
  • Bucser
    De csak a művelődés kedvéért itt a teljes leírás nem csak egy flehozott ábra:

Sajna angolul akit érdekel úgyis lefordítja

"Sinus node: The sinus node is one of the major elements in the cardiac conduction system, the system that controls the heart rate. This stunningly designed system generates electrical impulses and conducts them throughout the muscle of the heart, stimulating the heart to contract and pump blood.

The sinus node is the heart's natural pacemaker. The sinus node consists of a cluster of cells that are situated in the upper part of the wall of the right atrium (the right upper chamber of the heart). The electrical impulses are generated there. The sinus node is also called the sinoatrial node or, for short, the SA node.

The electrical signal generated by the sinus node moves from cell to cell down through the heart until it reaches the atrioventricular node (AV node), a cluster of cells situated in the center of the heart between the atria and ventricles. The AV node serves as a gate that slows the electrical current before the signal is permitted to pass down through to the ventricles. This delay ensures that the atria have a chance to fully contract before the ventricles are stimulated. After passing the AV node, the electrical current travels to the ventricles along special fibers embedded in the walls of the lower part of the heart.

The autonomic nervous system, the same part of the nervous system as controls the blood pressure, controls the firing of the sinus node to trigger the start of the cardiac cycle. The autonomic nervous system can transmit a message quickly to the sinus node so it in turn can increase the heart rate to twice normal within only 3 to 5 seconds. This quick response is important during exercise when the heart has to increase its beating speed to keep up with the body's increased demand for oxygen."
  • Fen3gyerek
    én abbahagyom, járj utána,
    kérem hogyha vki szakértő látja a fórumot akkor mondja meg véleményét.
    mellesleg az is lehet hogy elbeszélünk egymás mellett
  • Bucser
    Meg ne keverjük már össze az inger képző és az inger feldolgozó rendszert. PONT

Az inger feldolgozó rendszer épsége nem ér semmit ha az ingerképző rendszer nem működik.
  • Bucser
    Drága barátom és azt a kurva idegi központot mi ingerli ha nem az agyad????????
  • Fen3gyerek

Jó művelődést
  • Bucser
    nem tudom te olvasod is amit írok vagy csak a vakvilágba magyarázok?? a Szív saját ingerképző rendszere a KISAGY!!!
  • Fen3gyerek
    a szívnek saját ingerképző rendszere van. PONT
  • Bucser
    HA a kisagy megsérűl vagy valamilyen oknál fogva a működése leáll magától megáll a légzés a szívverés minden... Onnan nincs visszaút... Ezért nézik meg egy gyerek betört fejénél ha hátul tört be, hogy a nyakánál történt e bűrmilyen sérülés.. hisz az egyik legveszélyeztetettebb terület...
  • Bucser

Egy kép is szemléltetésnek. Egyébként ez eléggé alapműveltség mivel gimnazista biológiából tanítják...
  • Bucser
    Ne keverd az agyat és a tudatot. Az agy mint szerv kontrolálja az összes nem tudatos létezési funkciódat (légzés, Anyagcsere, szívverés, hőháztartás) különböző területekről. A szívverésedet is az agyad kontrollálja. Mégpedig a Kisagy.

"A kisagy tudatunktól független működéseket, a mozgások összerendezését és az egyensúly megtartását szabályozza. Az agytörzs az agy többi része és a gerincvelő között létesít kapcsolatokat, s a szívműködést, a légzést és a többi létfenntartó „automatikus” működést vezérlő idegi központokat tartalmazza. "
  • Fen3gyerek
    már bocs de a szívnek saját főnöke van, nem teljesen agy kontrollálja,
  • Bucser
    Mert a tarkónál található a szív működését szabályozó agyrész. HA az megsebesül azonnali halál a végeredmény már nem mentheti meg semmi az áldozatot. (ezért veszélyes ha valaki hanyattesik és beveri a tarkóját és onnan egy csontdarab átfúródva ezen a részen megsérti az agyat. ilyenkor azonnal megáll a szívműködés és spontán szívverésre többet nem lesz képes a szervezet...

Szóval KB itt található a belső óra... Szóval kb ezért térdeltetik le mert ez a leghatékonyabb pozíció ehhez a találathoz.

Tudomásom szerint.

Szakszavakat ne kérdezz hogy mi micsoda ami szétroncsolódik tudnám is de most késő van:(
  • Fen3gyerek
    Ez mit tud?
    Ez a legjobb?

Az oroszoknak van vmi fullextrás hummerjük is nem?
  • I.C.ram
    Lenne egy nagyon morbid kérdésem. Miért van az, hogy kivégzéseknél (pisztoly), mindig letérdeltetik az áldozatot.

Van valami ballisztikai oka? Esetleg a felülről jött lövés halálosabb, vagy mi ennek az oka?
  • Sadist
    Eléggé. Bár tök mindegy, mert csak magadat égeted...
  • JohnnySmith
    Vicces-e vagy vagy netán e-vagy-e hülye?
  • Bucser
    Ebben mi volt a vicces??

Először egy Word hibakezelő-t engedj rá a postokra ez nem a Gumiszoba. Másrészt előbb gondold át mit akarsz írni ha átgondoltad írd le másold be olvasd át megint és ha értelmesnek tűnik kattints a mehet gombra...
  • I.C.ram
    Oroszország már a nyomába sem érhet a Szovjetunió virágkorának. Már nem is nagyhatalom, vagy ha igen, akkor az USA meg szuperhatalom.
  • Truck Driver001
    de a legjobb az lenne,ha senki nem nyomná meg azt a gombot:DDD,:S:S:S
  • Truck Driver001
    kösz az infot:P,szóval oroszország és amerika a 2 nagy világhatalom...de az amcsik fejletebbek,modernebbek nem?haditechnikailag elörébb wannak,ezért övék az elsö hely,utána jönnek az oroszok.gondolom:P
  • I.C.ram
    hát azért Reagan eléggé szenilis volt már a második ciklusában az Alzheimere miatt. Elég kockázatos volt egy ilyen emberre bízni. Nem maga az ember a veszélyes, hanem a betegsége miatti befolyásolhatósága.
  • Truck Driver001
    direkt így írok,talán baj?
  • rohadt alma
    Szóval ne félj.Minden esetre van ember aki megnyomja a gombot.Remélhetőleg betarják a rezsimet.
  • rohadt alma
    Ezt mi valoszinüleg nem tudjuk de biztos van megoldás.Gondolom van egy hierarchia.Ha az első döntéshozó valamilyen okból cselekvésképtelen (indiszponált, vagy ) akkor jön a helyettese.Mint USA ban az elnök után a második az alelnök.De amikor Ronald Reagen volt ilyen állapotban ő se mondott le a táskáról és az a csoport amelyik az elnök beszámíthatatlanságát megállapíthatja az se tartotta döntésképtelennek ezért maradt a táska az elnöknél a kórházban is.De azt hiszem ez vita tárgya Reagen volt-e olyan állapotban,hogy egy időre felfügesszék elnöki funkciójából egészségi állapota miatt vagy sem.Ezekben a körökben nagy a titkolozás.
  • rohadt alma
    Akkor ez megoldva.Kár megint felhozni a claymore-t.
  • Punker
    tanulj meg írni.....
  • Truck Driver001
    aha,és a másik kérdésemre is kaphatnák wálaszt?:DD,egypk miwan ha elfelejti a kódot?akkor gyakorlatilag vételenek?:DD
  • Punker
  • rohadt alma
    Ez így szokás.Jelcin is csak akkor adta át másnak a táskát amikor már a szikével közeledtek hozzá mert műteni készültek (a Discovery Channel a forrás).Aztán ahogy magához tért az altatásból rögtön azt kérdezte hol a táska.Az oroszoknak már csak a táska maradt a világhatalomból.
  • rohadt alma
    Ez is egy olyan vita amit gyorsan kell rövidre zárni.
    1.a claymore emberek ellen van nem járművek ellen
    2.a DPV a Desert Patrol Vehicle rövidítése ha nem tévedek,ki nem zárható,hogy egy DPV működésbe hoz egy claymore aknát (de olyan kicsi az esélye,hogy olyan helyen jár ahol claymore van)de hogy szétszedi az kétséges.Olyan a hatása rá mintha jól megsorozták volna puskákkal.(mondom én a laikus).Hát mi történt akkor amikor kézigránátokat dobáltak mercédeszek alá néhány éve?A claymore csak meghatározott irányba szórja a repeszeket nem körbe.
  • Truck Driver001
    kiváncsisából kérdeztem:DD,nem wagyok nagy haditechnikás,ezért gondoltam töletek megkérdem,mert kiváncsi wagyok.ennyi.
  • Punker
    mégegyszer meglátom itt az idióta teóriád kiváglak idiotizmusért!
  • I.C.ram
    De Pinzgauer nincs, tehát az szar!
  • [NST]Cifu
    Azt hittem a kérdés vicc volt, mert sem a megfogalmazás, sem maga a hsz. nem sok komolyságról adott tanubizonyságot, ahogy ez a hsz.-ed sem...
  • schrank
    bf2-ben nem csak hummer van de az összes kép ahol katonai terepjárókat mutattam mindegyik a hummer felépítését követik
  • Truck Driver001
    walaki?:P