95121

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
rohadt alma #16620 Rifle
Carbine
A hadsereg oldala ha nem tévedek és ott is hol így írják hol úgy.
-
szerintem anélkül -
Hehe, na igen, az irakban lévő katonák sem véletlenül preferálják az M4-est az M16-ossal szemben. :D
Hmmm... most amúgy melyik a helyes jelölés, kötőjellel, vagy anélkül (M4 vs. M-4, M16 vs. M-16)?
-
kiskorúbézoltán #16617 "átszedett terepen (dzsungel) vagy városban a hosszú M16-os túlságosan is nagy és nehézkes"
Lám lám , pedig anno , hogy odavoltak a kiskaliber előnyeiért , kisebb könyebb muskéta , azonos tömeg mellett több lőszer , stb , stb ... Az öreg AK , a risszrossz , ósdi 7,62-es lőszerével meg csak elvan itt is ott is ...
A minap volt a kezemben egy M-4 amire a gránátvető kivételével minden kütyü rá volt szerelve , de az még így is érezhetően könnyebb volt és kézreállóbb mint az M-16A2 pl. (na jó éjjellátó és hangtompító se volt de amúgy meg volt pakolva tényleg) .
-
Hát igen, rájönnek, hogy "Jajj hoy gyárthattunk ilyen béna, és gazdaságtalan járművet, mikor az angyalok elküldték hozznák az új megváltot a "PinzGOAR"-t" :P -
Ezzel vontatták a repülőket a kifutópályára. Gyakorlatilag a mai vontatókocsik (amik Ferihegyen is mennek) őse. -
kiskorúbézoltán #16614 "gurulatot kap a lőszer"
??? -
ha sikeres lett volna ma is gyártanák
de ezekszerint inkább vicces
sajnos így fog járni a hummer is ha elkezdik az usa-ban reklámozni a pinzgauert
-
Mert sokak ma már csak rácsodálkoznak a Kettenkrad-ra, és azt se tudják, hogy mi fán termett, ki használta és mikor. Öregapám hümmögött mindig, amikor a gőzmozdonyokról kérdeztem gyerekkoromban mindig - folyton azon csodálkozott, hogy-hogy nem láttam soha olyat működés közben... :D -
ez mér vicces?! -
rohadt alma #16610 Rám reagáltál? -
steweee #16609 na de azok homevideók, nem úgy kerülnek nagy nyilvánosság elé mintha tv reklám lenne, ráadásul vagy rögzített fegyverekkel, vagy segítséggel lőnek. én is láttam az ilyen videókat -
rohadt alma #16608 Tegnap este a terroriznus hete név alatt volt egy dok.film sorozat a National Geographicon.Ott mutatták terrorszervezetek oktató videókat tettek a netre a fegyverek használatáról.Ismer valaki ilyen videot? -
Cnut #16607 Vannak olyan videók, ahol kislányok (6-8 év) MG42-vel, AK-val meg ilyenekkel lőnek, bár igaz hogy lőtéren, de akkor is durva. -
steweee #16606 ahh, nagy hülyeséget kérdeztem. most másodszorra végignézve sztem egyértelmű, hogy a kiscsávó vaktölténnyel lőtt, mert alig van a fegyvernek felugrása, és ő pont nem az a kategória, aki "egykézzel könnyedén" megtart egy karabélyt sorozatlövés közben, még kétkézzel sem tudná így tartani éles lőszer esetén -
steweee #16605 az ak reklám vidóban az ugye trükkfelvétel, oda van vágva rá a bábu szétlőve, és nem a stúdióban lövöldöztek? el nem hiszem hogy bárhol a civilizált világban engednék hogy egy kiskorú a nagynyilvánosság előtt életveszélynek tegye ki magát és másokat egy fegyverreklám kedvéért! mert mi van ha gurulatot kap a lőszer és a stáb egyik tagják kinyírja vagy úgy pattan vissza hogy bennük tesz kárt ? hihetetlen számomra az egész. -
Cat #16604 haha
a héten jelentették be, hogy 20%al, évi 35 Mrd dollárra emelik a hadikiadásaikat. Közölték, hogy ez nem fegyverkezés miatt van, hanem az ország gazdasági fejlődését követi.
"ami végképp a döntő tényező lehet: Kína durván alulfinanszírozza a jövő befektetéseinek számító oktatási-kutatási, valamint egészségügyi területet, míg India valósággal ontja magából a kiválóan képzett szakembereket a modern gazdasághoz szükséges minden területen."
Tudják ezt ők is, úgy vannak vele, hogy külföldön tanulnak az emberek, és azokat csábítják haza. Az egészségügy meg lényegtelen, van 1 milliárd ember, max. meghal pár millió, kit izgat.
A kinai lélek roppant pragmatikus, és nem "hisznek" a kommunizmusban - a hit fogalmát egyébként nem is ismerik. -
Fen3gyerek #16603 Hanyatlás előtt áll Kína? -
HUmanEmber41st #16602 Köszi a választ Cifu ! -
Jujj micsoda zöldségek vannak benne, érdemes elolvasni a lap alján a kommentet - nocsak, kiderült, hogy a robbanófej mégsem 10.800 mérföld/órával repült... -
...és ennek bizonyítására menetrend szerint tartanak hadgyakorlatokat a Tajvani-szorosban, miközben a politikusaik folyamatosan azt zsolozmázzák, hogy Tajvan így vagy úgy, de vissza fog térni a nagy Kínába... -
Jereváni rádió híreit hallották. :D
1.: Az a 150 kis hatótávolságú atombomba (az meg mi??) valójában 84 (először még 100 feletti) egy kilotonna robbanóerejű un. aktatáskabomba volt. A szóbeszédek szerint.
2.: Alexander Lebegy ex-Tábornok, aki ezt nyilvánosságra hozta 1997-ben (!!!), 2002-ben halt meg egy helikopterbalesetben. -
Fen3gyerek #16598 Mert?
Folyton azt hajtogatják, hogy ők békések, mármint a kínaiak. -
Japán katonai kiadásai 2004-ben csaknem 46 milliárd dollára rúgtak, Tajvan katonai kiadásai sem elhanyagolhatóak, 8.2 millárd dollárt szánnak a fegyveres erőkre 2006-ban. Itt inkább arról van szó, hogy mindenáron szeretnék aggodalmukat kifejteni a Kínai fegyverkezéssel szemben. -
Első körben ilyesminek szánják, de nyilvánvaló, hogy a fő motívum most a megbízható, stabil négylábú robot létrehozása, amely bármilyen körülmények között elboldogul. -
Némileg más kategória. Ezt egyértelműen páncélozott járműnek szánják, amely megfelelő védelmet nyújt a bent ülőknek. A HMMWV, a Land Rover Defender és a Steyr Pinzgauer is "hagyományos" terepjáró, ami fel lehet páncélozni. Terepen valószinüleg némileg rosszabbul teljesít éppen ezért (a felpáncélzott HMMWV is rosszabb terepen, mint a hagyományos testvére, köszönhetően a csaknem egy tonnányi plusz súlynak). -
Fen3gyerek #16594 [URL=http://www.rense.com/general69/tiddosdzdd27makes.htm]Writes Scott Ritter, a former intelligence officer and weapons inspector in the Soviet Union and Iraq in the Christian Science Monitor:
"The Bush administration's dream of a viable NMD has been rendered fantasy by the Russian test of the SS-27 Topol-M.. To counter the SS-27 threat, the US will need to start from scratch." [/URL] -
Fen3gyerek #16593 Looking to recapture lost glory, Moscow is building a new nuclear warhead designed to evade U.S. defenses -
rohadt alma #16592 1997
-
rohadt alma #16591 Ez nem mostanában volt -
Cnut #16590 Ez ilyen blikkes info? Azt még el tudom képzelni, hogy eltűnik, de a vevő oldalról tundánk róla inkább. Bin Laden ott örömujjongana a videó, meg megmutatná, merrt neki az a célja hogy féljünk. A kisebb országok politikai befolyást akarnak vele, ezért ők se titkolnák el, mert akkor semmit nem ér. Egyedül Izrael érdeke az, hogy nem erősíti meg és nem cáfolja, mert róluk mindenki tudja hogy van, de ha elismernék sokan felszólítanák őket ilyen-olyan dolgokra. -
AZ OROSZOKNAK ELTŰNT 150 kishatóságú atomnombájuk. És az orosz tiszt aki ezt elmondta az meghalt...
-
Cnut #16588 Oroszországnak le kéne szállítani azokat a rakétákat októberig X összegért. Ha most kis amerikai segítséggel valaki más 2X-et ajánlana értük, vagy simán azért hogy ne kapja meg azokat irán, akkor szerintem belemennének. -
Fen3gyerek #16587 kérlke kifejtenéd :D THX :respect: -
Cnut #16586 Nekik a pénz kell. Szerintem meg lehetne oldani. Persze én vagyok olyan bennfentes hogy a véleményem érne is valamit :) -
Fen3gyerek #16585 bocs 35 milliárdra -
Fen3gyerek #16584 Ez tényleg hatásos lesz? -
Fen3gyerek #16583 hmm kína 335 milliárd dollárta növelte kiadásait, ezért taiwan meg japan is aggódik.
Mi sülhet ki hosszabtávon ebből? -
Fen3gyerek #16582 Jah, nemrossz mikor belerúgnak :D -
HUmanEmber41st #16581 Megnéztétek a Bigdog videót?
Állat.. egy vers jutott róla eszembe:
Őzgidácska sete-suta rátévedt az országútra :)
De jó.. ebből valami robotöszvért szeretnének készíteni?