95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Tiberius B
    Köszi.
  • Tiberius B
    Ez már régóta érdekel: milyen az a külső égéső motor?
  • rohadt alma
    Erről már volt egy érdekes film valamelyik ismeretterjesztő csatornán.Az elemző szerint ha az iráni tengeralattjárókat korszerű külsőégésű motorokkal szerelik fel akkor olyan halkak lesznek,hogy meglephetnek egy repülőgéphordozót is.
  • rohadt alma
    A polgári és a katonai igények különböznek ez nem új dolog.Pl. japánnak egy japán gyártmányu terepjárója se felelt meg a katonai igényeknek.Ezért nem is japán terepjárót rendszeresítettek.
  • Cnut
    Irán saját fejlesztésű tengeralattjáróval védi felségvizeit
  • schrank
    mint ahogyan hummernál is a szerintem a polgári stejer sem lesz azonos a katonaival
  • rohadt alma
    A pintzgauer kontra HMMWV se dőlt el pedig ott az adatok igazán elérhetőek (üres tömeg;max tömeg;fordulókör;hatótávolság műúton;max. dőlés;hány százalékos emelkedőn megy fel;gázlomélység;stb).Ne fantáziáljunk hogyan működhet.A fantázia csak fantázia.Idén kijön a polgári változat.Akkor majd biztos többet meglehet majd tudni a működéséről.
  • Sadist
    Nekem meg derengett, hogy valahol már láttam, de gőzöm nem volt, hogy hol. Most rákerestem az F2000 szóra, hát nem ott virított az egyik írásodban? :D
  • [NST]Cifu
    LoL, teljesen el is felejtettem már ezt a képet. :D
  • Sadist
    Cifu már régebben rakott egy képet, végre megtaláltam :)

Pontosan úgy van, ahogy leírtad.
  • Saintgerman
    bocs, hogy belebeszélek, szerintem:
    miután a zár a hüvelyt kibillentette jobbra az alagútba, a zár előremozgásakor a tárból lőszert tol fel a csőbe, majd a csővel párhuzamos alagútban lévő hüvelyt egy karmantyú segítségével előre löki, ahol egy másik karmantyú akadájozza meg a cső végénél, hogy a hüvely ne a lövedék után repüljön, hanem jobbra el.
  • [NST]Cifu
    És azt te döntöd el, hogy mitől lesz lapos a topic, mi?

Neked hányszor válaszoltak érdemben az ilyen infovonalakon? Én több tucat alkalommal írtam már efélékre e-mailt érdeklődve bizonyos részletek után, és eddig 1x sem reagáltak érdemben. Ha már válaszoltak, az is kisebb csoda, de akkor is csak közhelyek jönnek (az adatok megtalálhatóak a hivatalos weboldalon (hiányos adatok, nem azok, amikre kiváncsi lettem volna), az adatok nem publikusak, persze, képes rá (de pontosan mire?) stb.).
  • [NST]Cifu
    Igen, erre tippelek.
  • rohadt alma
    Aki ért angolul az majd utánajár.Egy kis segítség:
    Tel : (32 4) 240 81 11
    Fax : (32 4) 240 88 99
    [email protected]
    Ne találgassunk.Attól olyan lapos lesz a topic.
  • rohadt alma
    Itt tudnak válaszolni.
    Telefon: 56/505-100
    Telefax:56/505-177
    E-mail: [email protected]
  • Sadist
    Szal a zár az egyszerre löki előre az üres hüvelyt, és tolja be a csőbe a következő lőszert?
  • kamov
    Igen, ez jó hir!
    A képek magukért beszélnek.
  • katz
    1 lövés nem sokat, sok lövés ugyan arra a pontra sokat.
  • schrank
    következő feladvány : 0.5"-os géppuska milyen károkat okoz egy harci helikopter szélvédőjében
  • [NST]Cifu
    Ezek szerint részleges szétszerelés nélkül is elháríthatóak az akadályok...

Szvsz a hüvely kivetésénél azt használhatják ki, hogy a hátramozgó zár csak kihúzza a hüvelyt, és kibillenti jobbra, majd előre mozogva kezdősebességet ad neki ahhoz, hogy végigfusson a kivetőalagúton.
  • Sadist
    Találtam egy érdekes képet:

Mondjuk még mindig nem tudom elképzelni, hogy a hüvelykivetés hogy működik :C
  • katz
    Laikus nyelven

löszer: az amit betöltesz a fegyverbe. Tartalmazza a lövedéket, a lőport, a csappangyút és az ezeket összefogó hüvelyet
    lövedék: az ami kijön a csövöm

Gurulatot kap a lövedék: a lövedéket még a célba csapodás előtt eltéríti vmi, pl sürű aljnövényzet
    de ezt a szót inkább a vadászatban használják, arra az esetre, ha a kilőtt sörétszemeket eltéríti a fagyott föld és kontroláltlanul továbbgurulnak.
    Stewee hozzászólásában inkább a "gellert kap" kifejezés lett volna alkalmasabb
  • Tiberius B
    Ja és mi az a gurulat?
    Mint laikus művelődni vágyó, kérdezem.
  • Tiberius B
    Lenne egy kérdésem: mi a különbség a lőszer és a lövedék közt? Az egyik ami bemegy, a másikat meg kilövik? Vagy nem? Mert kicsit -nek érzem magam.
  • Bucser
    rendben értem:)
  • [NST]Cifu
    Szvsz kiskorú arra célzott, hogy a lőszer ritkán kap gurulatot (vagy gellert), azt inkább a lövedék szokott kapni. :D
  • dara
    Nem. Te gondolsz gurulatra. Ugyanis ez a szabatos kifejezés nem pedig a geller.
  • Bucser
    Nem gellerre gondolt???
  • Cat #16624
    egy topicban másodpercenként egy uzenetet tud értelmezni.
  • [NST]Cifu
    Ez az SG.hu fórummotorjának egy ismert hibája, ha egyszerre ketten küldenek ugyabban a topicba hozzászólást, az "első" kiüti a másodikat, és mindkét hozzászólás ugyanazzal a számmal (jelen esetben #16620) és ugyanazzal az üzenettel megy el. Amikor pörgős topicok vannak (mint a HL2 topic volt a játék kijövetelekor), akkor sorozatban mentek az ilyenek. :)
  • rohadt alma
    Megy a fájlcserélő,akkor ilyen kis hamis.Kétszer is odateszi.
  • kiskorúbézoltán #16621
    rohadt almának 2x nekem meg egyszer se megy el ?

Na mindegy , szóval a szabályzattal nehéz lenne vitatkozni ... :) Benéztem ... :)
  • rohadt alma
    Rifle
    Carbine
    A hadsereg oldala ha nem tévedek és ott is hol így írják hol úgy.

• Sadist
    szerintem anélkül
  • [NST]Cifu
    Hehe, na igen, az irakban lévő katonák sem véletlenül preferálják az M4-est az M16-ossal szemben. :D

Hmmm... most amúgy melyik a helyes jelölés, kötőjellel, vagy anélkül (M4 vs. M-4, M16 vs. M-16)?

• kiskorúbézoltán #16617
    "átszedett terepen (dzsungel) vagy városban a hosszú M16-os túlságosan is nagy és nehézkes"

Lám lám , pedig anno , hogy odavoltak a kiskaliber előnyeiért , kisebb könyebb muskéta , azonos tömeg mellett több lőszer , stb , stb ... Az öreg AK , a risszrossz , ósdi 7,62-es lőszerével meg csak elvan itt is ott is ... A minap volt a kezemben egy M-4 amire a gránátvető kivételével minden kütyü rá volt szerelve , de az még így is érezhetően könnyebb volt és kézreállóbb mint az M-16A2 pl. (na jó éjjellátó és hangtompító se volt de amúgy meg volt pakolva tényleg) .
  • I.C.ram
    Hát igen, rájönnek, hogy "Jajj hoy gyárthattunk ilyen béna, és gazdaságtalan járművet, mikor az angyalok elküldték hozznák az új megváltot a "PinzGOAR"-t" :P
  • I.C.ram
    Ezzel vontatták a repülőket a kifutópályára. Gyakorlatilag a mai vontatókocsik (amik Ferihegyen is mennek) őse.
  • kiskorúbézoltán #16614
    "gurulatot kap a lőszer"

???
  • schrank
    ha sikeres lett volna ma is gyártanák de ezekszerint inkább vicces
    sajnos így fog járni a hummer is ha elkezdik az usa-ban reklámozni a pinzgauert