95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • schrank
    [URL=http://www.haditechnika.hu/Aktual/06/A040607.htm]nnna ezt magyarázzátok ki hogy miért nem a "terepes-barkas" -t dolgozták át ?[/URL]
  • Fenrir
  • schrank
    most hogy keveritek ide a BF2-t abban messze a legjobb auto a vodnik a pinzgauer-nek nem tudott elég jogdíjat fizetni az EA
  • Bucser
    Attól hogy a sebzését a találatnak módosítják még nem lesz reális a játék:D
  • SZU
    BF1942 alatt nem láttad még valszeg a Forgotten Hope modot. A Párducról lepattognak a Cromwell lövedékei szemből sebzés nélk, fordítva meg 1 találat, meg ilyesmi!
  • schrank
    szent a béke
  • I.C.ram
    Pont emiatt húzzák le a kontárokat, akik még csak terepjáróban sem ültek, mert meglátják, húúú mint valami halaskocsi a Madridi gettóból. Közben meg ezek a kisebbek messze jobban mennek a terepen. Pinzgauerben még nem ültem, csak Haflingerben, de az is iszonyat mód átment minden akadályon, pedig 1 tonna sincs az egész gép.
  • LizardX
    Úgggyvann
  • JohnnySmith
    Ez mondjuk teljesen OFF de ( lehet 1et értenek itt velem páran) ha már taktikai játékot emlegetünk a Haditechnika Topicban akkor hanyagoljuk az ultramód árkád battlefield szériát...
    Operation Flashpoint vagy Armed Assault szerintem amit favorizálni kéne
  • JohnnySmith
    Szerintem (lehet le is lehetne zárni a vitát) Pinzgauernek eggyetlen "hibája" hogy ha ránézel nem kimondottan egy masszív elrettentő terepjáró külsejét adja vissza. Ennyi.
    Valszeg 10 civilből 9 a Hummert hozná ki katonai terepjárónak. Ebből adódóan nem olyan biztos hogy a műszaki adatok alapján azonnal nyeren egy katonai tenderen.(sok hozzánemértő miatt és most lehetne példákat sorolni)
    Nekem egyébkét abszolút semmi bajom a Pinzgauerrel.
  • Bucser
    SzvSZ: Hagyd rá:)
  • I.C.ram
    Sőt, ha jól tudom a Hummernek magasabban van a motorja. Míg a Pingauernek be van ágyazva a tengeleky közé. Bár lehet, hgy nem így van, de pl a Pingauer kistestvérén a Haflingeren úgy van megoldva, hogy a vezetőülés alatti vonalban van, tehát elég mélyen. Hummernek, meg fent van, jóval a tengelyek fölött a rohadt nehéz 5-6ezres motor a Pingauer 2.5 VW turbodízelével szemben, ami amúgy jobban hajtja a kb azonos tömegű kasztnit. A hummer csúcssebssége 80 körül van, míg a pinzgaueré olyan 110 km/h. Mindkettő 2 tonna körül mozog.
  • Bucser
    Az hogy valami magasépítésű nem azt jelenti hogy magasan van a súlypontja...
  • Bucser
    Én is akartam írni valami hasonlót de feladtam... ha 300 postból nem ért akkor a x+1-dikből sem fogja felfogni, hogy a Hummer nem akkora über mint sokan hiszik...
  • I.C.ram
    Látom nem fogtad fel, ami a közelmúltban írtam. Ahol a Pingauer borul, ott a Hummer is! Akár szélesebb, akár nem. Ez hivatalos adat. Mindkét gépnek ugyanaz az oldalemelkedő stabilitása. Ha jól emlékszem 40-45 fok.

De nem baj megint bebizonyítottad, hogy abszolút reménytelen eset vagy, és egy virtuális világban élsz, amit BF2nek hívnak.

Gwagen menettulájdonságait nem ismerem, de annak valamivel gyengébbek a tulajdonságai, mint a Pinzgauernek, de még az is "lenyomja" egykét dologban a humveet.

De te akkor is a humveet fogod isteníteni, ha saját szemeddel látnád a tényeket. Neked tök mindegy, csak a humvee legyen a király, mert az oooollllyannn menőő, és a menőőőő amcsi katonáknak is az van, na meg a bf2ben is az a legjooooob!
  • schrank
    ha a wolf felfordul akkor a magasépítésű pincgájer 3-at is fordult volna a tengelye körül
    mondjuk azt nem értem hogy miért csak ilyen kis sérülések történtek mert egy biztos hogy nem voltak bekötve de ha kiesnek egy tető nélküli terepjáróból akkor azért ennél komolyabb bajuk lenne vagy nagyon lassan mentek de akkor meg mitől borult fel ennyire borulékony
  • harcu
    Mert unták már a tökéleteset, és bele kellett vinniük egy kis selejtet is, hogy el ne pártoljanak tőlük a vevők ,akik unalmasnak találták, mert sohasem volt indokuk lecserélni. :)
  • rohadt alma
    Megnéztem a német wiki-t.Ugy látszik van ilyen is olyan is.
  • I.C.ram
    Tudtommal pont fordítva. A Wolf a hosszított.
  • I.C.ram
    Hogy jön ide a Pinzgauer? Nem azzal mentek, te majomparádé :P
  • rohadt alma
    Kanyarban nem pördül meg olyan könyen de a nagyobb tengelytáv miatt könyebben fennakad egy dombon.Ahol a kerekek a talajjal érintkeznek és a két tengely között félúton a hasa által képzett három pont egy nagyobb sugaru képzeletbeli kört határoz meg ha oldalról szemléljük a járművet.
  • schrank
    ha a rövid borul mit csinál a hosszú
  • rohadt alma
    A Mercedes Wolf a rövid G osztály ugye?
  • schrank
    no comment (pinzgauer vita)
  • [NST]Cifu
    Afganisztánban a német tartományi újjáépítő csoportban (Provincial Reconstruction Team - PRT) szolgálatot teljesítő tízfős magyar csoport három katonája helyi idő szerint 13.15 órakor közlekedési balesetet szenvedett.

A magyar katonák kísérési feladat végrehajtását követően Kunduzba tartottak egy öt gépjárműből álló német konvoj utolsó járművében utazva, amikor a jármű egy nagy követ akart kikerülni, azonban a manőver következtében a német hadsereg Mercedes Wolf típusú terepjárója felborult.

A balesetben három magyar katona sérült meg, egyikük vállsérülést, a másik katona fejbőrsérülést, illetve nyakcsigolya sérülést szenvedett, a harmadik katonának felületi sérülései keletkeztek. Mindhármuk állapota stabil.

A helyszínre érkező német katonai rendészeti és egészségügyi egységek a sérülteket a kunduzi kórházba szállították, további vizsgálatokra és megfigyelésre.

A baleset sérültjeinek családtagjait a honvédség tájékoztatta a katonák állapotáról.

Forrás: Honvédelem.hu

Most vagy a sofőr játszott Fittipaldit, vagy a Wolf ilyen borulékony...
  • Punker
    3 Magyar katona megborult az afgánoknál járgánnyal, kisebb sérülésekkel megúszták.
  • schrank
    [URL=http://www.osszesauto.hu/prg/autoinfo5.kk?fnMID=36714]ha valakit érdekelné a "japán hummer"[/URL]
    mondjuk nem tudom miért nem a pinzgauert koppintották anno kb. 10 éve a japók miért ezt pedig ők mindíg mindenhonnan a jó ötleteket sajátítják el
  • SZU
    Nagyon jó kis oldal
  • kiskorúbézoltán #16704
    Ha a felső képen nem virítana ott a Toyota felirat , kapásból rávágtam volna hogy Land Rover , annyira britnek néz ki a kialakítása alapján ...
  • rohadt alma
    Ok.Nincs hiteles forrás a kezemben.
  • schrank
    toyota slussz-passz

• schrank
    ma olvastam a metroba hogy az arabok valami kőolajtrutymóból is tudnak csinálni üzemanyagot egysoros cikk volt meg egy kis fotó ahol egy szakállas turbános az arcához emelt két lombikot az egyikben tejeskávé színű trutymó volt a másikban étolajsárga áttetsző folyadék
    biztos hogy nem marketindes vagy mert a májerkodás az megy B+
  • rohadt alma
    Gáz de semmit se találok a neten a japán katonák G Class-árol.De a Wikipedia szerint az amerikai tengerészgyalogosoknak is vesznek.
  • Thanatos
    hah, enyire felületesen ovlasol? egyévre visszamenőleg az összes hsz-ben benen van vagy legalábbis utalás rá meg arra hogy mindneki más hülye ebből :P
  • Bucser
    Miért nekem ez újdonság:D
  • rohadt alma
    De ez így volt leíra a 4x4 magazinban.Sajnos már megváltam a régi újságaimtól.
  • Thanatos
    látom mgé midnig nemfelejted el midnen 2. mondatba beszurni hogy közgazdász vagy :P
  • Thanatos
  • steweee
    16675- "...vki írja már le aki ért hozzá hogy a nyersolajból hogyan lesz dízel üzemanyag illetve benzin, miért drágább a beznin előállítása (mert jobban tisztítják?) de ennek ellenére miért gazdaságosabb mégis a dízel meghajtás"

tehát a kérdés nem CSAK ARRA irányult hogy miért gazdaságosabb a dízel üzemeltetése azonos üzemanyagárak mellett és mi a működési elve, hanem FŐLEG az előállításra

sztem nektek kellene megtanulni fórumozni. figyelembe véve hogy mennyi kis édes szmájlit használtok úgy különösebb ok nélkül, megkérdezem hány éves is vagy ?
  • schrank
    te mondtad hogy egyszerűen magyarázzuk el a dízelt alacsonyabb fordulatszámon dolgozik de sokkal nagyobb a nyomás a hengerekben ergó kisebb áttételű váltó kell a motor meg a kerekek közé
    de jó lenne ha nem csak tengeralattjárókról írnátok mert a magyar honvédségnek egyetlen vízi járműve van az pedig a mentőmellény úgyhogy full felesleges iiilyenekről írogatni
    de hogy milyen terepjárókat használ a japán hadsereg arról nem esik téma nnnna meg a másik hogy japánok nem tudnak katonai terepjárót csinálni rohadtalma amit a japánok nem tudnak elkészíteni azt nem is lehet