95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Z Cargo
    Én a Flashpointban találkoztam vele először. Ha jól volt lemodellezve akkor brutális.Túl drága volt hogy leállították?
  • [NST]Cifu
    Múlt idő. Az XM29 programot leállították két éve.
  • Z Cargo
    A luxus strukker: OICW, Objective Individual Combat Weapon,M29
    itt a link
  • [NST]Cifu
    Amennyit a neten lehet róla olvasni. A NAVY SEAL az M14/M21 ősi használója, és nagyon ragaszkodnak hozzá. 2001-ben úgy döntöttek, hogy egy új, fejlesztett változatra lenne szükség, ezért megbíztak egy Mike Rock nevű, amúgy sportcélú fegyvercsövekkel foglalkozó illetőt, hogy fogja az M14-est, és valahogy csináljon belőle egy rövidebb változatot, ami ugyanakkor továbbra is megfelel az elvárt pontosságnak. Rock átalakította a gázdugattyúrendszert, és a tok kialakítása olyan lett, hogy a cső és a gázrendszer szabadon lenghet. A cső egy vastag falú preciziós gyártmány lett, a válltámasz pedig betolható. Hogy minimalizálják a fegyver hosszát, egy rövidebb, 17,625" csövet kapott a fegyver, de az első képeken mégis 22"-os csővel lehetett látni (elvileg az MK14 Mod. 0 a rövidebb csővel szerelt változat, de M14 EBR néven 22" csővel is megtalálható). Gyakorlatilag tehát inkább egy M14/M21 újraértelmezésről van szó, hiszen az eredeti M14-ből semmi sem maradt érintettlenül. A fegvert 2003-ban tesztelték Afganisztában és Irakban, a vélemények pozitívak voltak, így a SOCOM 7000 darabot rendelt belőle 2004-ben. A fegyver feladatköre öntöltő mesterlövészpuska.

[center]
  • [NST]Cifu
    Felteszem ez inkább az irányítórendszer tesztplatformja csak. De érdekes mindenestre.
  • Ren
    Cifu: mit tudsz a Navy Seal-ek EBR puskájáról? (Mk 14 Mod 0 Enhanced Battle Rifle)
  • harcu
    Na persze, fővállakozó megnyeri, leemel X százalékot, továbbadja, az is leemel, továbbadja, ... a végén vannak a roma vállalkozók, akik a dolgozni akaró, és rendesen pénzt keresni szándékozó romákat foglalkoztatják az eredeti összeg töredékéért, és a tényleges munkát elvégzik. Itt mindenki jól jár, csak a melós nem. :( Amennyire jók az infóim, kb. 7 réteg van így alvállakozókból, akik egymásnak adják, és egymásnak számláznak. Nem mellékesen a fővállakozók mind jóban vannak mindkét politikai oldalnak a befolyásos embereivel, akik mindig jól járnak egy úgy szakasz építésekor. Szóval a haditechnikai beszerzések ha ezt is überelik, akkor az már Guiness-rekord.
  • Z Cargo
    egy kis érdekesség :RC helikopter+ shotgun

• Punker
    + sokkal hosszabb a bürokratikai lánc :(
  • [NST]Cifu
    Ők a híradósok. Rádiótechnika, kommunikáció, elektronikai hadviselés, rádiótechnikai kémkedés, stb.
  • [NST]Cifu
    Tévedés. Elég ha belegondolsz, hogy a Mistral rendszernél egy kalapácsot 70 000 Forintért számolták meg.
  • rohadt alma
    A Royal Signals mit csinál a britt fegyveres erőkben?
  • I.C.ram
    Hát nem tudom... autópályával sokkal többet lehet sikkasztani, mint katonai beszerzésekkel. Mivel az utóbbit szélesebb körben felügyelik, és kevesebb kézen/vállalkozón halad át a pénz.
  • I.C.ram
    Én azt nem értem egyébként, hogy Szlovénia feleannyit költ a hadseregre mint mi és harcértékben azonos vagy jobb mint a miénk.

Meg az is furcsa, hogy a hatalmas Ukrajna a rakás ex-szovjet felszereléssel kevesebbet költ mint mi.

Most vagy mi sikkasztjuk a pénzt vagy pazaroljuk, vagy ezek az országok kapják jóval olcsóbban a felszerelést :P
  • Cat #17038
    én speciel örülök, hogy inkább autópályákra költik a százmilliárdokat, mint F-16-osokra...
  • I.C.ram
    Egyébként lengyelek hány új vadászt is vesznek? 60ról tudok... Igaz ez? Elég durva a mi 14ünkhöz képest :)
  • I.C.ram
    Lengyelországot direkt nem vettem ide, mert ő területben és népességben sem egy kategória velünk, szóval nem szégyen ha erősebb a hadereje :P
  • I.C.ram
    Csehországnak is biztos ütőképesebb a hadereje.

vicc ez a juhász feri... Szlovénia után a második "leggazdagabb" állam vagyunk a környező országok közül, erre ott vagyunk haderőben a sereghajtók közt.
  • I.C.ram
    tudtommal már megkapták az f16-osokat. Leglaábbis már láttam képeket lengyel felségjelzésű f-16osokról.
  • Cat #17033
    meg mellesleg az a "régió" legnépesebb állama is. (Viccesen mondták a 2004es eu csatlakozáskor, hogy nem 10 állam csatlakozott, hanem kettő: Lengyelkország (40 millió) meg egy kis lengyelország (a 9 ország együttesen 30 mila, abból mi 10).
  • Ren
    A régióhoz vedd még hozzás Csehországot és Lengyelországot. Amúgy szerintem az utóbbi rendelkezik a régió legmodernebb és legütőképesebb légierejével és hadseregével (bár most így hirtelen nem tudom, hogy az F-16-osokat megkapták-e már, de utána mindenképp)
  • I.C.ram
    Juhász Ferike megint hülye...

Ilyet szólt, hogy nemsokára a magyar hadsereg lesz a régió legmodernebb hadserege... Eleve nem túl nagy a mezőny:

Ukrajna... hát modernségben nem is, de harcértékben tuti lealázna minket.
    Románia: Lehet nem modernebb, viszont nagyobb lényegesen mint a mi haderőnk, és félek, hogy harcértékben is erősebb.
    Szerbia: na erről nem tudok semmit, hogy a volt jugo tagállam most hogy áll fegyverkezésben. Vegyük úgy, hogy nála erősebb a mi haderőnk.
    Horvátország: Szintén nem tudok semmit erről a hadseregről, de kb hasonló lehet mint a miénk.
    Szlovénia: Kisebb, de harcértékben erősebb hadsereg.
    Ausztria: no comment
    Szlovákia: Hát ők talán le vannak maradva kicsit.

Hát ahogy nézem a szarrábombázott Szerbia és Szlovákia kivételével senkit nem tudunk magunk mögé utasítani. Ennyit a régió legütőképesebb hadseregéről...

Cifu: Ha van kedved írhatnál egy ilyen régió összegzést a haderő szempontjából, hogy ki hol tart a ranglistán.
  • Ren
    Khm, a "legmodernebb" az azért erős túlzás. Az AIM-120C-5 még elmegy, de az AIM9-L-t én nem igazán nevezném modernnek. Arról a nagy adagról amit egyetalán nem is rendszeresítünk, már ne is beszéljünk.
  • HUmanEmber41st
    És azt nyilatkozta a pilota:
    Ha műrepülni meg figurázni akar, arra tökéletes a MIG.
    Ha meg harcolni kell, akkor a Gripent választaná.
    A legmodernebb fegyverei vannak, a legjobb fedélzeti elektronikával
  • katz

Vérgre egy értelmes hozzászólás tőled.
  • schrank
    és ha utasszállítóért mennek akkor többszázan hozzák
  • Zsolo007
    Ja ok
  • Thanatos
    ha kettő kiesik a gépből mivan? vagy ha 2 szivinfarktust kap a nagy esemény miatti izgalomban?
  • Skyflash
    Mert 3 együléses, és két kétüléses géppel jöttek:)
  • Zsolo007
    Lehet, hogy hülye vagyok, de én ezt nem értem. 5 géphez miért kell 7 pilóta?
  • Skyflash
    Megérkeztek a magyar gripenek
  • MuldR
    4x20 Colt tavcso Standard M16 tartozek :) Ott a gyari rogzites is, de szerintem csak biztositas miatt van rajta a kotegelo.
  • schrank
    - le van kopva a festék
    - kötegelővel van felerősítve ennyit a sok szir-szar szereléksínről van mi a ...szomról
  • I.C.ram
    eléggé homemade azaz optika. Műanyag szíjakkal van ráerőstve, látszik, hogy tök típusidegen a dolog :)
  • SZU

1. Miaz a rézcső távcső?
    2. Mit tenne az adott szituációban, ha épp tűzharc is lenne? =)
  • Fenrir
    Én Shell-nél és MOL-nál szoktam tankolni, azokat le tudom írni helyesen :)
  • Sadist
    Ez nem úgy hívják, hogy a vásárlók megtévesztése?
  • [NST]Cifu
    1.: Neked is van autód bakker, nem tünt még fel, hogy az OMV és nem OMW? :))
    2.: Semmi közünk az OMV-hez, a MOL-hoz van. :)
  • [NST]Cifu
    Annyi szent, hogy a KAC reményeivel ellentétben a SOCOM nem fogja rendszeresíteni. Esetleg civil célra kis példányszámban kimehet, de túl nagy jövőt nem jósolok neki. Egy bármilyen AK-klón fele/harmad annyiba kerül, mint egy SR-47, és annyival nem rosszabb. A rendvédelmi erők meg nem fognak áttérni a 7.62x39mm-es lőszerre...
  • Sadist
    De most gondolj bele, csórikám kempel valahol az erdőben, ott is van kismillió árnyék (fa lombja pl.). Ott még a környezetbe is beleolvad, nem csak saját magába :D