95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Én a Flashpointban találkoztam vele először. Ha jól volt lemodellezve akkor brutális.Túl drága volt hogy leállították?
-
Múlt idő. Az XM29 programot leállították két éve. -
A luxus strukker: OICW, Objective Individual Combat Weapon,M29
itt a link
-
Amennyit a neten lehet róla olvasni. A NAVY SEAL az M14/M21 ősi használója, és nagyon ragaszkodnak hozzá. 2001-ben úgy döntöttek, hogy egy új, fejlesztett változatra lenne szükség, ezért megbíztak egy Mike Rock nevű, amúgy sportcélú fegyvercsövekkel foglalkozó illetőt, hogy fogja az M14-est, és valahogy csináljon belőle egy rövidebb változatot, ami ugyanakkor továbbra is megfelel az elvárt pontosságnak. Rock átalakította a gázdugattyúrendszert, és a tok kialakítása olyan lett, hogy a cső és a gázrendszer szabadon lenghet. A cső egy vastag falú preciziós gyártmány lett, a válltámasz pedig betolható. Hogy minimalizálják a fegyver hosszát, egy rövidebb, 17,625" csövet kapott a fegyver, de az első képeken mégis 22"-os csővel lehetett látni (elvileg az MK14 Mod. 0 a rövidebb csővel szerelt változat, de M14 EBR néven 22" csővel is megtalálható). Gyakorlatilag tehát inkább egy M14/M21 újraértelmezésről van szó, hiszen az eredeti M14-ből semmi sem maradt érintettlenül. A fegvert 2003-ban tesztelték Afganisztában és Irakban, a vélemények pozitívak voltak, így a SOCOM 7000 darabot rendelt belőle 2004-ben. A fegyver feladatköre öntöltő mesterlövészpuska.
[center] -
Felteszem ez inkább az irányítórendszer tesztplatformja csak. De érdekes mindenestre. -
Ren #17047 Cifu: mit tudsz a Navy Seal-ek EBR puskájáról? (Mk 14 Mod 0 Enhanced Battle Rifle) -
harcu #17046 Na persze, fővállakozó megnyeri, leemel X százalékot, továbbadja, az is leemel, továbbadja, ... a végén vannak a roma vállalkozók, akik a dolgozni akaró, és rendesen pénzt keresni szándékozó romákat foglalkoztatják az eredeti összeg töredékéért, és a tényleges munkát elvégzik. Itt mindenki jól jár, csak a melós nem. :( Amennyire jók az infóim, kb. 7 réteg van így alvállakozókból, akik egymásnak adják, és egymásnak számláznak. Nem mellékesen a fővállakozók mind jóban vannak mindkét politikai oldalnak a befolyásos embereivel, akik mindig jól járnak egy úgy szakasz építésekor. Szóval a haditechnikai beszerzések ha ezt is überelik, akkor az már Guiness-rekord. -
egy kis érdekesség :RC helikopter+ shotgun
-
+ sokkal hosszabb a bürokratikai lánc :( -
Ők a híradósok. Rádiótechnika, kommunikáció, elektronikai hadviselés, rádiótechnikai kémkedés, stb. -
Tévedés. Elég ha belegondolsz, hogy a Mistral rendszernél egy kalapácsot 70 000 Forintért számolták meg. -
rohadt alma #17041 A Royal Signals mit csinál a britt fegyveres erőkben? -
Hát nem tudom... autópályával sokkal többet lehet sikkasztani, mint katonai beszerzésekkel. Mivel az utóbbit szélesebb körben felügyelik, és kevesebb kézen/vállalkozón halad át a pénz. -
Én azt nem értem egyébként, hogy Szlovénia feleannyit költ a hadseregre mint mi és harcértékben azonos vagy jobb mint a miénk.
Meg az is furcsa, hogy a hatalmas Ukrajna a rakás ex-szovjet felszereléssel kevesebbet költ mint mi.
Most vagy mi sikkasztjuk a pénzt vagy pazaroljuk, vagy ezek az országok kapják jóval olcsóbban a felszerelést :P -
Cat #17038 én speciel örülök, hogy inkább autópályákra költik a százmilliárdokat, mint F-16-osokra... -
Egyébként lengyelek hány új vadászt is vesznek? 60ról tudok... Igaz ez? Elég durva a mi 14ünkhöz képest :) -
Lengyelországot direkt nem vettem ide, mert ő területben és népességben sem egy kategória velünk, szóval nem szégyen ha erősebb a hadereje :P -
Csehországnak is biztos ütőképesebb a hadereje.
vicc ez a juhász feri... Szlovénia után a második "leggazdagabb" állam vagyunk a környező országok közül, erre ott vagyunk haderőben a sereghajtók közt. -
tudtommal már megkapták az f16-osokat. Leglaábbis már láttam képeket lengyel felségjelzésű f-16osokról. -
Cat #17033 meg mellesleg az a "régió" legnépesebb állama is. (Viccesen mondták a 2004es eu csatlakozáskor, hogy nem 10 állam csatlakozott, hanem kettő: Lengyelkország (40 millió) meg egy kis lengyelország (a 9 ország együttesen 30 mila, abból mi 10). -
Ren #17032 A régióhoz vedd még hozzás Csehországot és Lengyelországot. Amúgy szerintem az utóbbi rendelkezik a régió legmodernebb és legütőképesebb légierejével és hadseregével (bár most így hirtelen nem tudom, hogy az F-16-osokat megkapták-e már, de utána mindenképp) -
Juhász Ferike megint hülye...
Ilyet szólt, hogy nemsokára a magyar hadsereg lesz a régió legmodernebb hadserege... Eleve nem túl nagy a mezőny:
Ukrajna... hát modernségben nem is, de harcértékben tuti lealázna minket.
Románia: Lehet nem modernebb, viszont nagyobb lényegesen mint a mi haderőnk, és félek, hogy harcértékben is erősebb.
Szerbia: na erről nem tudok semmit, hogy a volt jugo tagállam most hogy áll fegyverkezésben. Vegyük úgy, hogy nála erősebb a mi haderőnk.
Horvátország: Szintén nem tudok semmit erről a hadseregről, de kb hasonló lehet mint a miénk.
Szlovénia: Kisebb, de harcértékben erősebb hadsereg.
Ausztria: no comment
Szlovákia: Hát ők talán le vannak maradva kicsit.
Hát ahogy nézem a szarrábombázott Szerbia és Szlovákia kivételével senkit nem tudunk magunk mögé utasítani. Ennyit a régió legütőképesebb hadseregéről...
Cifu: Ha van kedved írhatnál egy ilyen régió összegzést a haderő szempontjából, hogy ki hol tart a ranglistán. -
Ren #17030 Khm, a "legmodernebb" az azért erős túlzás. Az AIM-120C-5 még elmegy, de az AIM9-L-t én nem igazán nevezném modernnek. Arról a nagy adagról amit egyetalán nem is rendszeresítünk, már ne is beszéljünk. -
HUmanEmber41st #17029 És azt nyilatkozta a pilota:
Ha műrepülni meg figurázni akar, arra tökéletes a MIG.
Ha meg harcolni kell, akkor a Gripent választaná.
A legmodernebb fegyverei vannak, a legjobb fedélzeti elektronikával -
katz #17028 
Vérgre egy értelmes hozzászólás tőled. -
és ha utasszállítóért mennek akkor többszázan hozzák
-
Ja ok 

-
Thanatos #17025 ha kettő kiesik a gépből mivan? vagy ha 2 szivinfarktust kap a nagy esemény miatti izgalomban?
-
Skyflash #17024 Mert 3 együléses, és két kétüléses géppel jöttek:) -
Lehet, hogy hülye vagyok, de én ezt nem értem. 5 géphez miért kell 7 pilóta?
-
Skyflash #17022 Megérkeztek a magyar gripenek -
MuldR #17021 4x20 Colt tavcso Standard M16 tartozek :) Ott a gyari rogzites is, de szerintem csak biztositas miatt van rajta a kotegelo. -
- le van kopva a festék
- kötegelővel van felerősítve ennyit a sok szir-szar szereléksínről van mi a ...szomról
-
eléggé homemade azaz optika. Műanyag szíjakkal van ráerőstve, látszik, hogy tök típusidegen a dolog :) -
SZU #17018
1. Miaz a rézcső távcső?
2. Mit tenne az adott szituációban, ha épp tűzharc is lenne? =) -
Én Shell-nél és MOL-nál szoktam tankolni, azokat le tudom írni helyesen :) -
Ez nem úgy hívják, hogy a vásárlók megtévesztése?
-
1.: Neked is van autód bakker, nem tünt még fel, hogy az OMV és nem OMW? :))
2.: Semmi közünk az OMV-hez, a MOL-hoz van. :) -
Annyi szent, hogy a KAC reményeivel ellentétben a SOCOM nem fogja rendszeresíteni. Esetleg civil célra kis példányszámban kimehet, de túl nagy jövőt nem jósolok neki. Egy bármilyen AK-klón fele/harmad annyiba kerül, mint egy SR-47, és annyival nem rosszabb. A rendvédelmi erők meg nem fognak áttérni a 7.62x39mm-es lőszerre... -
De most gondolj bele, csórikám kempel valahol az erdőben, ott is van kismillió árnyék (fa lombja pl.). Ott még a környezetbe is beleolvad, nem csak saját magába :D