95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Köszi már el is olvastam. Nem tünik túl macerásnak megszerezni a fegyverviselésiengedélyt. Azthittem, hogy mindenféle pszichológiai baromságnak vetnek alá. Lehet akkor veszek egyet :)
Van valami olyan gyártó, ami garantáltan jót gyárt? Vagy melyik típust ajánlott venni? 9mm-st szeretnék. -
Gunbox, én nem ismerem, és fejből nem tudtam a netcímét, ezért maradt le. :)
A gáz és riasztófegyvert nem tarthatod magadnál, ahhoz viselési engedély kell, de szvsz nézz el a Gázpisztoly.hu-ra. -
Köszi! Votl egy másik is. Azthiszem a Kaliber magazin szerkesztőjének a boltja. Az nincs meg véletlen? Vagy tőlük nem érdemes venni?
Ja és még az érdekel, hogy ha veszek ilyen riasztópistolyt, azt elvileg nem is tarthatom magamnál? -
SZU #17141 Csak hátulról, mert ügye a Black Hawk Downban is úgy gondolta pár ipse, hogy ha hátulról lőnek már régen rossz... -
SZU #17140 Az 5.5 lbs az fontban van? Vagy milyen mértékegység. Ez kb. 3kg? -
SZU #17139 Wow! S mindezt csak +25kg-al teszi? =) Hány kiló egy ilyen plate carrier. Mindjárt rá is keresek...
Nos: Itt is van
"The lightest and thinnest NIJ IV plate available.
This plate is designed to achieve either NIJ III or NIJ IV protection when worn in conjunction with a NIJ certified level IIIA Vest. With a maximum weight of 5.5 lbs, it will in conjunction with a level IIIA defeat following threats.
# 7.62 × 54 mm lead core ball ammunition, Dragunov Sniper Rifle at 50 m
# 7.62 × 51 mm NATO ball at 0 m
# 7.62 × 51 mm NATO AP at 0 m
# 7.62 × 51 mm Indian ball ammunition at 0 m
# 7.62 × 39 mm ball ammunition, AK-47/AK-56 at 0 m
# 7.62 × 39 mm with mild steel core at 0 m
# 7.62 × 63 mm AP at 0 m
# 5.56 × 45 mm SS109/M855 at 0 m
# 5.56 × 45 mm M193 FMJ ball at 0 m
# 5.45 × 39 mm Russian ball at 0 m
# 12 gauge slug
# Multi hit capacity if more than 5 cm between hits
# Certified for NIJ III and IV in conjunction with NIJ IIIA vest.
Measurements: 10" x 12" Weight: 5.5 lbs Thickness: 0.78""
AAAAHH! 0m-ről megfogja a 7,62-es AP-t???? Meg 50-ről a Dragunovot? Baaah! -
dara #17138 Hacsak a katona nagy okosan ki nem veszi a plate-et, merthogy az nehéz. -
Daisy fegyverbolt -
Azért a komolyabb katonaságokban a mellény ma már alapnak számít. Csakhogy nem egyszerű kevlár mellény, hanem un. plate carrier. Ezek olyan ballisztikai mellények, amelyekbe védőpaneleket helyeznek el. Ezeket a védőpaneleket egy PDW lőszere sem viszi át, sőt, általában még a gépkarabélylövedékeket is megfogja. -
Valaki letudná írni megint annak a két boltnak a linkját, ahol riasztópisztoly lehet venni? Sajnos kitöröltem véletlen, és nem találom itt a topicban :( -
SZU #17134 Thx! =)
Egyébként a golyóálló mellény manapság standard a modernebb seregekben a katonákon?
Mert bár az mp5nek is van PDW variánsa, ami 9x19-es, de az újabb PDW-k meg spéci kis kaliberűekkel működnek, direkt mellény átütésre kihegyezve. Szal ezek szerint arra számíthat egy éles eseménynél, műszaki okok miatt kiszálló harckocsizó, hogy az ellenség túlnyomó részt golyóálló mellényekben lesz? -
Thanatos #17133 lehet, kivéve ha egyiknek lenne kapcsolata midnenféle "egyébb" kereskedői tömörülésekkel :P -
Hát sajnos ez így már már jó rég óta. Kiváncsi lenneék, hogy mondjuk milyen a Lengyel, Cseh, Szlovén belpolitika. -
Hát nem tudom. Ezeket a járműveket nem egyszerű szétszedni és tele vannak veszélyes hulladéknak minősülő dolgokkal, szóval lehet, hogy a legtöbb fémhulladékkereskedő elhajtana a fenébe... :) -
Ez bizonyos szintig politika is. Valamiért a mi kormányuk nem erőlködik, hogy a technikát jól, vagy legalábbis hasznosan kezelje. Volt állítólag a Lengyeleknek egy felajánlásuk, a Nyeva légvédelmi rakétarendszerünket mobillá tették volna, T-54/-55 alvázakra szerelve őket. Cserébe a mi általunk akkor kivont Vega rendszert kérték volna. Nekünk ez valamiért nem volt üzlet. Így aztán inkább szétvágtuk a Vega rendszert. Utána meg csodálkozunk, hogy miért nem működik a visegrádi együttműködés... -
Tudod mi pénzeket nyúlnak le a fegyverek szétvásáért. Iszonyatosakat. :\ -
Én nem vagyok nagy rajongója az .45 ACP kalibernek, pisztolyba a 10mm AUTO túl erős, de géppisztolyba szvsz ideális. Az UMP jól néz ki, de technikailag az MP5 felette áll (szigorúan szvsz). A .40 S&W pedig ugye gyengébb lőszer, mint a 10mm AUTO. Én ezért az MP5/10-re szavaznék. -
Tiberius B #17127 

kösz, kösz, kösz

-
Jaja hallotam már én is :D
Valahogy így van:
Trianon béketárgyaláson a magyar és a román fél:
Trianonban tárgyalnak az országok további sorsáról a VH után. A tárgyalás közepén jelentkezik a magyar küldött, hogy szólni kíván.
Felszólítják!
- Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, az éjszaka ellopták a románok a lovainkat.
A többiek nem igazán értik, kérdi az elnök, szeretné-e a magyar ha a hozzászólását jegyzőkönyvbe vennék-e.
- Á nem, nem kell. Csak úgy mondtam...
A tárgyalás folytatódik, megint szólni kíván a magyar:
- Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, az éjszaka ellopták a románok a lovainkat.
Megint kérdik, jegyzőkönyvbe akarja-e vetetni? Mondja:
- Nem kell, csak úgy mondtam...
A tárgyalás folytatódik, a magyar megint szólásra kér engedélyt:
A román küldöttnek már vörös a feje! Üvöltve kifakad:
- De hisz akkor még itt sem voltunk!!
Mire a magyar:
- Na, ezt vegyék jegyzőkönyvbe... -
Tiberius B #17125 Már régen hallottam egy viccet, de már azt se tom, hogy volt, de a lényeg az volt, hogy Trianonban, vmi meghallgatáson, Románia veri a mellét, magyar küldött leszólja, beírjuk a jegyzőkönyvbe? nem, nem kell. Harmadjára a román vhogy elszólja magát (asszem vmi olyan, hogy mikor ők idejöttek, a magyarok mit csináltak), magyar: na ezt vegyék fel a jegyzőkönyvbe!
Érdekes vicc, sajna nem tudtam rendesen visszaadni:-) -
Majd meglátjuk mit hoz a jövő... Románok majd kijelentik, hogy Sopron nagy románia fővárosa volt valamikor még az őskorban, és követelik vissza. :D -
Thanatos #17123 honnét tudod hogy msot nem elsze z? csak éppen a mosogatók nem biztos hogy abban a percben reagálnak ahogy emgszünik egy hadsereg, főleg ha probálnak közbe ugytenni mintha még lenne :) -
Hát mostmár ja.. kihúzza ideig óráig, de mikor ezt az idézetet mondták, akkor még tényleg az volt a helyzet, hogyha valaki nem tud fenntartani ütőképes sereget azt lemosták Európa térképéről :P -
hát nem tudom, de elötte kikéne belezni. A motorból jó kis agregátort lehetne gyártani, a rádióból is biztostud valami rádió-amatőr csinálni valami mókát, mert gondolom ezek elég nagy hatótávolságúak. A "kasztni" meg mehetne kilóra a méhbe :D -
Thanatos #17120 dehogynincs, ideig óráig..., hasdsereg már msot sincs ország még félig meddig van, kituggya meddig :P
ami most hadsereg cimszo alatt szerepel szemfényvesztésnek töjó azt annyi, szvsz ha lehuznák a rolot, midnenkinek felmondanának , eladnának mindent akkrose lenne már ekvésbé ütőképes a hadseregünk :PPP -
Thanatos #17119 erről az jutott ezsembe hogy ha begurulnék a méh-be egy tankal és megkérdezném menyit adnának érte mint fémért mit szólnának? :DDDD -
Hát sajnos ez tényleg így van, és ennek nem lesz jó vége.
Megint csak a szokásos idézetet tudom mondani, bár hogy ki mondta azt nem tudom sajnos. "Hadsereg nélkül nincs ország" -
de mi inkább jótékonykodunk..... -
és? legalább lett volna jópár tonna acélunk :D Jobb mint a semmi. -
Szerinted hány szegényebb ország van, akik szívesen megvették volna azokat a t72-eseket? Tuti ellehetett volna adni őket. -
Tiberius B #17114 Mér? Újat venni nem?:-) -
Az is pénzbe kerül, nem is kevésbe... -
akkor beolvasztom banyek..... -
Az elavult haditechnika fenntartása is pénzbe kerül, annak mi értelme van ha kibaxnak egy betonplaccra 50 harckocsit és hagyják megrohadni mert felújítani nem akarják? -
SZU #17110 Akkor csak kötekedés nélkül megkérdezem. Melyik szerinted a jobb, a 10mm-s mp5, vagy az ump45, vagy ump40? Talán még az mp5ben is van 40-es. -
szerintem fölös 2 vadász század, viszont a Hind-ek kellenének. -
Az már évtizedek óta válságban van a hadsereg, a rendszerváltás óta folyamatosan megy a szöveg, hogy meg kell reformálni a hadsereget (meg az egészségügyet, meg minden mást). Aztán valahogy a reform kimerül abban, hogy egységeket szüntettnek meg, összeolvasztanak és szétszedik a technikát. Ez minden politikai vezetés alatt így ment és megy. Kellene egy komoly, kivitelezhető tervet kidolgozni, hogy kellene a sereget végre olyan formába önteni, ami valóban fentartható, megvalósítható, de főleg hatékony.
Valamiért nagyjainak nem szimpatikus az orosz technika, ezért nem foglalkoztak komolyan a MiG-29-esek felújításával. Azt már évek óta eldöntötték, hogy csak egy vadászszázad lesz, ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni. Én is azt mondom, hogy _legalább_ két század vadászgép kellene, és ez megvalósítható lenne akár a MiG-ekkel is.
És akkor még nem is szóltunk a szárazföldi hadseregről, amelyet úgy ahogy van, padlóra küldtek. Nincs tüzérség (20db D-20 ágyútarack nem egy mennyiség), nincs légvédelem (egy dandár Kub-okkal és Mistralokkal...). stb., stb... -
Ja 2002-t ovlastam a 2001 helyett... -
Simicskó sem volt a szívemcsücske, és tudom, hogy ők is ugyanúgy lúdasak. De mindig az aktuális miniszter kezében van a változás joga. Valahogy nem értek egyet a hadsereg ilyen szintű leépítésében. Az még oké, hogy elavultakat újra cserélni, mégha veszteséggel is jár, de pl mi a francnak kellett azt a rakás harckocsit ingyen odadni pl Iraknak. Mi ez, ha nem pazarlás. Nem vagyunk olyan helyzetben, hogy ennyi pénzt áldozzunk a protokollra.
Annyira nem értek a haditechnikához, mint a jelenlévők 90%a, de azt tudom, hogy a nagyarányú leépítés egyszer már okozta a vesztünket... Mikor kijelentették, hogy bizony nekünk nem kell hadsereg, és szélnek eresztették az egész hadsereget, aztán a románok besétáltak Budapestre.
Most nyilván lehetetlennek tűnik ez az eglsz szituáció, de soha nem lehettudni, hogy mit hoz a következő évtized. -
kamov #17105 Nem igazán.
Ár/érték arányban maximum az alsó középmezőnyt jelenti a szerződés,
de a politikai döntés után még mindig a kisebbik rossz az eredeti A/B vel szemben.
A lengyel F16-os beszerzéssel érdemes összehasonlítani.