95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Placebó
    igen, de szövetségben már nem tehetnék, mindenki azt zsákmányol ki, akit csak tud. Nálunk is vannak Román, meg albán meg satöbbiek is.
  • Punker
    ja mert ők pakisztánból meg indiából szívják a "rabszolgákat" :)
  • Placebó
    Háát... szebb lenne az élet ha csak úgy belátnának dolgokat itt-ott
  • Placebó
    Nem hinném hogy egy Omán, vagy egy Egyesült Arab emirátusok (hmm szövetség szagot érzek..:)) közösködnének Iránnal vagy az Afgánokkal...
  • Punker
    aki belátja hogy egymásra jobban hallgatnak.
  • Punker
    mentalitásban igen!
  • I.C.ram
    Ja, amit majdnem elfelejtettem. Törökország nem arab ország! :D
  • I.C.ram
    Voltak már kísérletek erre. Arab-ligát próbálták szorosabbra kötni, de az állandó haáborúk miatt ez lehetetlen volt.
  • I.C.ram
    Jó hát azért kicsit más a 10 milliós Magyarország és a 75 milliós Törökország :D Európában így is magas a munkanélküliség. Ellehet dönteni, hogy inkább fizetnek kicsit többet, de ezzel arányosan az adóbefizetés is nő, vagy inkább fizetik a munkanélküli segélyt, és a rohamrendőröket a sok tüntetésre. Szerinted melyik a jobb?

Olcsó munkaerő nem pezsdíti fel a gazdaságot, max a cégeknek lesz könnyebb. Az átlagbérek csökkenek majd, a költségek maradnak a régiek. Az emberek kevesebbet fognak vásárolni, a cégek ezért kevesebbet termelnek, ebből jönnek az elbocsájtások, és ez a folyamat gerjeszteni fogja magát.

Na akkor lehet dönteni.
  • Placebó
    uhh, arab unió ebben a helyzetben? Ki engedné azt? Azt se felejtsük el hogy a máskultúrát nem ők akarják ránk erölteni, hanem fordítva...
  • Punker
    szerintem nekik 1 arab unióban lenne a helyük, nincs sok bajom velük nem miattuk nincs munkám, de annyira más kultúra hogy szerintem nem európába valók, ha meg valahogy összehozznának egy arab úniót talán astabilitás is nőne, de hát ők is csak marják egymást.....
  • Bucser
    NA kb így beszéltek a spanyolok/németek/franciák is mikor minket akartak felvenni.. Ugye milyen más a másik oldalon lenni?

JA és európa nem ellepve van az olcsó török munkaerővel (ugyanis ez nem járvány) hanem el van látva. Talán az olcsó munkaerő kicsit képes felpörgetni a stagnáló gazdaságot. Az amcsi gazdasági növekedés nagy része is a mexikói bevándorlóknak köszönhető akik hajlandóak éhbérért feketén dolgozni akár.. vagy éhbérért legálisan..
  • I.C.ram
    Sajnos nagyon is sok esélyük van :( Nem tudom mi a szarnak Törökország az EU-ba. Elég egyoldalú lenne a dolog. Így európa el van lepve a török olcsó munkaerővel.
  • I.C.ram
    Hát én is arra gondolok! A fényszóró az a szája! Te! :D
  • haxoror
    Amennyi esélyük van az Uniós tagságra akár az amcsiktól is rendelhetnek...
  • Cat #17209
    Modern harci repülőgépek vásárlását tervezi Törökország. Ankara tízmilliárd dollárt fordítana a vadászgépek beszerzésére.

Törökország a következő évtizedben lecseréli harci gépeit. Jelenleg amerikai F4-es, illetve F16-os vadászgépeket használnak, ezek helyett azonban csaknem 100 modern harci gépet vásárolnának.

Ankara 10 milliárd dollárt költ a beruházásra. A piacon komoly verseny van a megrendelőkért, hiszen a török kormány számára alkalmas eszközök Európából és az Egyesült Államokból is beszerezhetők. Szakértők szerint a döntést ezért inkább politikai szempontok vezérlik majd. Törökország azt ígéri: év végéig dönt arról, honnan szerzi be a járműveket. Megfigyelők szerint a megrendelésért folyó lobbizás során elkerülhetetlen lesz Törökország európai uniós csatlakozási tárgyalásainak figyelembe vétele.
  • [NST]Cifu
    Online közvetítés a Gripenek átadásáról.
  • Z Cargo
    Ajánlom mindenki figyelmébe ezt az értékes oldalt. Sok fotó, beszámoló, leírás.
    Hadszíntér-, és Roncskutatók Honlapja
  • [NST]Cifu
    Szvsz az a nagy "üvegszem" alul fényszóró, optikának inkább a fegyver alatt, ballra látható dolgot tartanám.
  • I.C.ram
    Nem teszi sebezhetővé túlzottan az a baromi nagy optikai "szem" a harckocsit? Láttam már pár irakit nagyon faszán célozni parittyával, de akár egy sima kővel is ellehet találni, ha közel van az ember... lőfegyverről nem is beszélve.
  • katz
    uccso kérdés:
    ránézésre egy villanymotor egy hajtóművel.
    A méretéből ítélve én inkább arra tippelnék, hogy az végzi a fegyver függőleges mozgatását
  • [NST]Cifu
    A ballisztikai szemüveg mindenféle kisebb repesztől, szilánktól véd. Az amerikaiaknál mondhatni már kötelezővé tették, mivel elég sok szemsérülés történt ilyen okokból.
  • SZU
    Köszi!

Azért egy részét sejtettem, de inkább megkérdeztem. Az a szemüveg megvéd a szilánkoktól? Mármint, ha eltalálják a harckocsit, akkor a rázódástól belülről lepattogó apró dolgok ellen, vagy rendes repeszekre gondoltált?

Ezek az Oroszok nem javulnak. Ez már beépült a kiképzésbe is?
  • [NST]Cifu
    -Igen, bentről kezelhető a torony.
    -Ballisztikai szemüveg, a repkedő szilánkoktól véd.
    -Így ránézésre nem tudok véleményt mondani, de már jó ideje nem csak füstgránátokat, hanem könnygáz és repeszgránátokat is használnak az ilyen gránátvetőkből.
    -Szvsz azzal lehet a hevedert behúzni a lőszertárolóba.
  • SZU
    -Azzal az optikával tudják vezérelni belülről az m2 tüzét, vagy másra van?
    -A srác szemüvege mire jó? A por ugyanúgy beleszáll. Úgy néz ki, mintha Airsoftozó lenne, vagy fedett lőtéren gyakorló =).
    -Milyen töltetek vannak ezekben a csövekben? Azt hittem, hogy csak 1xű füst, de egyes csövek üresek, a felette lévőek pedig 2 különböző "dugóval" vannak ellátva. Most ez 2-3 különböző töltet?
    -Mi az a kerek "tekerő" a dobozon? Adagolja a hevedert?
  • uHs Gerzson
    Ez az M1A2 TUSK verzión láttam legelöször, nemegyszerű :)
  • SZU

Komolyan néz ki! =)
  • rohadt alma
    Az a lényeg mennyivel közelebbről lehet felderíteni.Ha tudják merre van akkor már mindegy.
    Tényleg menyivel közelebbről lehet felderíteni egy ilyen "lopakodó" hajórajt?
  • [NST]Cifu
    Tegyük fel, hogy a rakéta/robotrepülőgép sebessége kétszeres hangsebesség, vagyis cirka 600 m/s. Ez esetben 6 km megtétele 10 másodperc, 36 km megtétele pedig egy egész percbe kerül. Ez azért nem olyan kevés idő...
  • haxoror
    Tisztára mint egy tengeralatjáró!
  • haxoror
    kurva jók ezek a képek!
  • Cat #17193
    nem vagyok meggyőzve: pár tiz km leküzdése se a vadászgépeknek, se a rakétáknak nem jelent pár másodpercnél többet.
  • I.C.ram
    Azért az nem mindegy, hogy mikor veszik észre, mégha az csak pár tíz kilométert (vagy tengeri mérföldet) is jelent.
  • Cat #17191
    kevés nagyobb hülyeség van szerintem, mint egy 300 méteres hajónál a lopakodáson aggódni :) főleg ha megy mellette még 6 másik kisérőhajó.
  • Tiberius B
    szerintem jól nézett ki:-)
    de semmi esetre sem, mint a jelenlegi repülőgéphordozók utódja, max. mint vmi spec egység, mondjuk lopakodó hordozó lopakodó repcsiknek:-)
  • Bucser
    csak az hogy csúnya:D
  • I.C.ram
    Jó persze.... :P
  • [NST]Cifu
    Miért, ferde fedélzetnél is csak egy fogadófedélzet van.

Az orrával meg mibajod van? :)
  • Bucser
    Ahogy lenézem a CVX-en cska a főfedélzetre lehetett leszállni. A két oldalsó felszállófedélzet csak az indítást gyorsította volna meg a fogadást nem. viszont egy modern háborúban nem csak az első csapás sebességge számít hanem az eszközök újrafelszerelése is és ha csak a főfedélzeten tud fogadni az az újrafelszerelést nagymértékben megnehezíti. Persze ez megint csak SZVSZ. de mindegy z csak hipotetikus volt és nem lett belőle semmi:)

u.i.: Nem beszélve arról, hogy mekkora orra van elől, hogy ez tégla ússzóképes is legyen...
  • Punker
    rossz példa ők a szomszédok háborúján szedték meg magukat (kifejtést lásd fénykép topic-ban)