95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • I.C.ram
    Ezek kozákok. Ezek vagy mevét táncoltatnak a Vöröstéren, vagy karddal kaszabolják Leninéket :D

Egyébként ott a hátán a hordó vodka is :D
  • Sadist
    A medve meg a balalajka olyan orosz, de az MP40 nagyon nem :D
    Már csak egy üveg vodka hiányzik a képről :D
  • SZU
    De azért a balalajka is ott figyel! =)
  • SZU
    A partizán azzal harcol, ami épp a kezébe akad. A háttérben meg egy PPS-43/44 van =).

Pont az MP40-en akadtál meg? Nekem a kard a furcsa, meg kicsit a medvék is! =D
  • Sadist
    A PPSH ok, az AK ok, de mit keres ott egy MP40 is?
  • Sadist
    Szerintem csak 1 ember fogja, a másiknál egy géppisztoly van. Támaszték meg gondolom azért van rajta, hogyha hosszabb ideig kell tartani, akkor ne remegjen a kép. Meg esetleg az is lehet, hogy még hosszabbra ki lehet húzni.
  • BiG G
    úristen :DD
  • Sadist
    Arra úgy tudom ilyen plasztikbomba szerű cuccot használnak. Egy csíkban rárakják az ajtóra, bele egy detonátor és bumm. Csak egy kisebb irányított robbanás, ami inkább kettévágja az ajtót, mint ripityára robbantja.

A video meg a Discoveryn vagy Spektrumon volt egy műsorban. A faszi öngyilkos akart lenni, úgyhogy hülyeség lett volna fejbelőni :) Az átlőtt pisztolyt utána ki is állították valahol.
  • [NST]Cifu
    Az IED-k (Rögtönzött RobbanóSzerkezetek) felszedésére szolgál. Ha van az út mellett egy elhagyott autó vagy roncs, ezt küldik oda, hogy noszogassa kicsit meg, hátha robban. A kiképzése is ezért ilyen, az a cél, hogy a robbanásokat elviselje.
  • SZU

Na ez milyen harcjármű? =)
  • SZU
    Arra gondoltam, hogy egy plasztikcsomag van rárakva, s irányított robbantást csinálnak vele. Gyors behatolás, odarakja és már süti is. Szóval gyorsabb, és sokkolóbb, mint ha feszítővassal mennek neki az ajtónak. Gondolom.

Itt egy másik érdekesség:

SWATos mesterlövész.
    A célszemély szerencsés volt. Kaphatta volna a fejébe is.
  • Bucser
    Én csak azt nem értem, ha az száloptika akkor az elvileg egy elég könnyű szerkezet akkor miért van az a letámasztó az alján? pláne ha nincs kihúzva? és miért 2 ember fogja?
  • Sadist
    Azért írtam idézőjelbe a tükröt. Teljesen elektronikus száloptikás képernyő, csak a játékban megmaradt a tükör elnevezés, mert régebben azt használták.
  • Bucser
    S.W.A.T. 4-ben Száloptikát használnak. Ez nem tudom mi lehet.. nekem inkább tűnik valami fémdetektornak mint száloptikának ha a linkelt oldalon lévő 5. képről van szó. (ami direktlinkelve van az nekem nem műxik)

Bár majd a szakik itt megmondják.
  • Sadist
    Az MP-5-nek kinéző valami szerintem nem a 10mm-es változat. world.guns.ru-n ezt találtam:
    Special versions were developed and manufactured in limited numbers during 1980s-90s for the US Law Enforcement market, chambered for more powerful 10mm Auto (10x25mm) and .40S&W (10x22mm) ammunition. These guns can be easily distinguished from more common 9mm models by straight box 30 rounds magazines, made from plastic.

Szal egyenes műanyag tárakat használ.
    Én inkább a HK-53A2-re tippelek:
  • Sadist
    Nem, az szerintem egy "tükör" amivel benéznek a szobába. Olyasmi mint ami a Swat 4-ben van szvsz.
  • SZU
    SWATos képek

Ez milyen MP5? Ez az 10mm AUTO?

S ez a 2. VH-s Boys páncéltörőre emlékeztető szerkezet mi? Ezzel robbantotta be az ablakot?
  • Z Cargo

Esetleg a funkciója ismeretes? Talán a konvojokat kíséri valamiért?
  • Tiberius B
    Szép!
  • I.C.ram
    Az az oldalt elvezetett auspuff baromi jól néz ki! hatalmas hűtőmaszk, kis ablakok. Nekem kell ilyen!
  • I.C.ram
    Baromi jól néz ki ez a járgány. tiszta mad max :D
  • rohadt alma

link
    Járműnek látszó tárgy.
  • Bucser
    pontosabban igazat mondanak de senkit sem érdekel...
  • Z Cargo
    Igy szoktak igazat hazudni. Bevallják hogy ,igen van ilyen projekt, de nem mondthatunk róla semmit sem...vagy bejelentik hogy pl. földön kívüli technikát alkalmaznak, felkapja a bulvársajtó aztán jól nevetségessé teszik , hogy zöld emberkék szerelgetik a gépeket... Igazat mondanak , de senki sem hiszi el...
  • Punker
    a lényeg ugyanaz marad, pénz kidbás az összes a jelenlegi helyzetben formában.
  • tomcat1
    UFO-s infóról nem volt szó :)
    de ha van örömmel hallgatom :)
  • Bucser
    Egy hasonló bulvárszagú kérdést tettél már fel korábban. Igazából a black projectekkel és spekulációkkal nem hiszem, hogy bárki is foglalkozna ebben a topicban. (én legalább is biztos nem tolakodok UFO-s infoért sehol előre:)
  • tomcat1
    Más,
    egy régi Topgun-ban olvastam, hogy amerikai kutatók a nyilvánosság elé álltak, hogy felszólaljanak amiatt, hogy az amcsi seregben milyen hatalmas szintű fejlesztések vannak "black" projectekben. A tudósok a meghajtástechnikáról, és az elektronikáról szóltak. vannak tippjeitek?
    Persze nem beszélhettek részletekről, de megemlíteték, hogy drámai jelentőségel volnának a mai helyzetre...
  • tomcat1
    Tudom-tudom 80 milla 1 db ára...
  • dara
    Meg is lepődtem volna, ha egy MSN link működne bármi más alatt mint IE.
  • bgabor
    F-15I-t? Szerintem jónéhány évnyi teljes éves honvédelmi költségvetéssel egyenértékű pénzt kéne kicsengetni értük, aminek nem sok realitása van. Ezen felül jelenleg a legdrágábban üzemeltethető amerikai gép. Még amerikai szemmel nézve is drága.
    Sajnos hiába indult anno a tenderen sok remek típus, (Eurofighter,F-18), egyedül a Gripennek és az F-16 osnak volt realitása. A Gripen mellett sem katonai szempontból tették le a garast, hanem a kedvező(bb) gazdasági ellentételezések miatt. Ez van, sajnos Magyarországon a politikának már vagy 60 éve nem szempont a hadseregünk/légierőnk minősége. De azért azt is hozzá kell tenni, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet mellett gyakorlatilag elképzelhetetlen a fejlesztés.
  • Tiberius B
    Kereslet-kínálat
  • I.C.ram
    Ez olcsóbb arrafelé :D
  • [NST]Cifu
    Talibánoknál a fakanál snassz:

[center]
  • [NST]Cifu
    Videó a gyakorlatról (?). Sajnos IE6 kell neki, nem eszi meg se a Mozillát, se a Firefoxot. :\
  • [NST]Cifu
    Kétlem, hogy van olyan ember, aki minden ilyen jellegű hírt követni tud, hacsak nem ezért kapja a fizetését. :)

Egyébként kiváncsiságból utánanéztem, mi is volt az eredeti közlemény. Ime az angol nyelvű hivatalos változat:

Tehran, April 2, IRNA

Iran on Sunday successfully test fired its fastest underwater missile in the `Holy Prophet war games' northwest of Persian Gulf.

Deputy commander of the Navy Forces of the Islamic Revolution Guards Corps (IRGC) General Ali Fadavi told Central News Bureau (Islamic Republic of Iran's Broadcasting) that the domestically made missile, called `Hut', hits its target with a maximum speed of 100 meters per second.

Mit vonhatunk le belőle:
    -Irán leggyorsabb tenger alatti rakétájáról ír, nem pedig a világéról.
    -A teszt torpedó el is találta a célpontot
  • dara
    Azaz megint le vagyok maradva.
  • uHs Gerzson
  • [NST]Cifu
    Már anno volt róla szó, jópár hónapja (talán már egy éve is) az Indexen kint volt (az amúgy MTI) hír, amiben bemutatták, hogy ezen dolgoznak. Abban egy "láthatattlan" torpedóról beszéltek, ami persze zöldség volt. Most a tesztelésnél tartanak (elég gyorsan jutottak el idáig, amúgy).

A baj az, hogy kevés a megbízható információ ezzel kapcsolatban.

1.: A torpedó az adatok alapján a VA-111 Shkvall orosz kavitációs torpedó másolatának, licencének tünik. Ugyan mindig kihangsúlyozzák, hogy saját fejlesztés, de ez annyira igaz, mint a saját felesztésű ballisztikus rakéta (ami véletlenül az észak-korei No Dong tökéletes mása), vagy a saját fejlesztésű vadászgép (ami pedig érthetettlen módon pont úgy néz ki, mint az I-2000 orosz vadászgépterv).

2.: Aligha a leggyorsabb ilyen célú rakéta, a VA-111 sebessége becslések szerint 200 csomó (vagyis véletlenül cirka 360 km/h). Ez is egy közvetett bizonyíték arra, hogy a VA-111 másolatával állunk szemben.

3.: Aligha tengeralattjárók ellen fejlesztették ki, inkább repülőgéphordozók ellen (ez persze lehet fordítási hiba is).
  • dara
    Erről hallottál már:

"rán víz alatti "rakétát" próbált ki

Irán víz alatti rakétának nevezett harci eszközt fejlesztett ki, amely Teherán szerint képes nagy hadihajók és tengeralattjárók megsemmisítésére. A hírt az iszlám forradalmi gárda haditengerészetének főnöksége jelentette be vasárnap. Ali Favadi tábornok közlése szerint a fegyvert ki is próbálták a napokban tartott Szent Próféta hadgyakorlat harmadik napján a Perzsa-öbölben. Az eszköz a tábornok szerint másodpercenként százméteres sebességgel (360 km/ó) halad a víz alatt, s ezzel - mint mondta - a világ leggyorsabb ilyen rakétája. Nagy tengeralattjárók ellen kifejlesztett, igen nagy erejű robbanótöltetet visz. (MTI)"