95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • I.C.ram
    Gondolom nemzetek közt is rvényben van, hogy előljárónak tisztelgünk előre, és tök mindegy, hogy msot amerikai vagy sem.
  • rohadt alma
    most értem haza és tapétáztak hát elég fáradt vagyok
  • rohadt alma
    gyenge történet
  • Fenrir
    Bociruha akkor már volt sorosoknak is, mi is kaptunk.
  • rohadt alma
    ja
  • rohadt alma
    Annyira hasonlít a magyar meg az amerikai egyenruha?
  • Punker
    miért azért mert a zöld szín megzavarta őket azt htték hogy az elit egység (sima sorkatonák voltak a 6 hónapos eresztésből)

neked mindig ilyen nehéz a felfogásod?
  • I.C.ram
    gondolom azt hitte, hogy előljárók :D vagy hogy a vezérkar közeledik :D
  • rohadt alma
    Miért?
  • Punker
    mert amerikaiak?
    amcsi százados előre tisztelgett a sorozott honvédeknek :)
  • rohadt alma
    Miért voltak idióták?
  • I.C.ram
    Biztos nem ez volt. Ovális volt az egész. Az is lehet, hogy nem magyar volt. ahh mindegy.. ez már soha nem derül ki :(
  • [NST]Cifu
    Akkor még az MH 54. légtérellenőrző ezredre tippelnék, de ott nem kard, hanem sas (turul?) van a sugarak elött:

[center]
  • Punker
    helyesbítek nem csak a mélységiek hanem a "sima" felderítők is megkapják

"• 2003. januártól márciusig, a Taszáron felkészülő NATO-US erők őrzés-védelmében vett részt kijelölt erőkkel."

ebben haver részt vett azt mondta idióta amcsik között ők voltak az istenek a zöld barret miatt :)
  • I.C.ram
    Amennyire kiveszem a jelzést, nem ilyen volt, de a sapi ilyesmi.

Egy függőleges kard volt, és mögötte a sok sok sugárnyaláb. Fémből volt. Bronzos szine volt.
  • [NST]Cifu
    Úgy látom a légvédelmisek is piros barretet viselnek, szvsz akkor ők lesznek a te embereid:

kép 1.
    kép 2.
  • [NST]Cifu
    Mondasz valamit. :)
  • I.C.ram
    Jaja, de nekem piros kell. :D Esetleg nincs olyan képe valakinek, amin a beretek emblémái vannak? Arról lehet könyebben felismerném.
  • Punker
    amennyiben a mélységi felderítőket sima gyalogságnak vesszük :)
  • [NST]Cifu
    Akkor valszeg a gyalogságnak is engedélyezték közben a barretet.
  • Punker
    Egrieknek tuti zöld van
  • [NST]Cifu
    Valóban létezik ez a szörny, egy amerikai oldalon valahol bele is bottlottam a videójába. :)

Mondjuk a lőszerköltség tényleg irgalmatlan lehet, akár csak egy pár másodperces tűzcsapásánál is. :)
  • Fenrir
    Alul a képekre klikkelgess bőszen, erősen ajánlom pl az elsőt.

Katt
  • [NST]Cifu
    A barretek színkiosztása itthon azt hiszem a következő:

Fekete barret -> harckocsizók
    Piros barret -> tüzérek
    Zöld barret -> ejtőernyősök (szolnokon ők vannak!)

A zöld barretben nem vagyok 100-as, mert mintha anno a gyalogság is kérvényezte volna, hogy viselhesse ezt (és ne a gázos bocskai-féle sapkát), de ezt visszautasították azzal, hogy hagyományőrzés és egyeben (forrás Lippai alez.).
  • I.C.ram
    AKAROM! :D (Légyszi) Komolyan érdekel milyen alakulatban vannak ilyen kaliberű fazonok :D
  • Fenrir
    Ha nagyon akarod akkor keresek neked, de a kollégám Szolnokon volt amikor soros volt és ott még ők is kaptak ilyen sapkát.
  • SZU
    Na ez kellett volna az orosz frontra 1944-ben! =)
  • SZU

Igazi lőszerzabáló lenne, ha igaz lenne. Vagy létezik ez az állat? =)
  • I.C.ram
    Képed van? Mert akkor rátudok bólintani.
  • Fenrir
    Például a szolnoki felderítőknek van ilyen sapkájuk ha jól emlékszem.
  • I.C.ram
    Huhúúú ma láttam katonai G-Mercit közúton, és egy nagyon csinos kis honvédlányka vezette... Bevállalnám ezt a párosítást :D

Ja meg láttam ma még egy durva dolgot. Piros 56os buszra felszállok, erre felszáll egy jó nagy darab terepnadrágos piros berretsapkás fazont, rajta egy jó nagy embléma. Egy kard volt talán is mögötte szerteágazó sugarak... aztán egyszer csak megfordul, nekem háttal, és azthittem beszarok, mikor megláttam a hátán egy tipikus női hátizsákot :D Kemény volt nagyon :D

Tudja valaki egyébként, hogy melyik alakulatnak lehet ilyen berretje? Ja és a nadrágja olyan iraki terepmintájú volt.
  • [NST]Cifu
    Irán eddigi csodafegyverei:

Misagh-1 vállról indítható légvédelmi rakéta -> Tökéletes másolata (licence?) a kínai QE-1 Vanguard rakétának.

Mesbah Iráni kémműhold -> Egy elég apró eszköz, amelyet oroszok készítettek el nekik és orosz rakétával lett feljutattva. Irán korábban állította, hogy saját műholdat saját hordozórakétával fog feljutattni. Ebből azóta sem lett semmi.

Kosar, a láthatattlan "ballisztikus" rakéta -> Eddig ez a csúcs. Ez valójában egy kínai C-701 hajó elleni rakéta. Először csak arról beszéltek az iráni híradások, hogy ez az első lopakodó rakétájuk, majd valahogy belekeveredett a bulvármédia, és kihozták, hogy ez egy ballisztikus rakéta.

Ezen kívűl ott van még a már említett iráni vadász- és kiképzőgép (orosz gyökerekkel), az iráni teherszállító repülőgép (amely orosz mérnökei egy balesetben meghaltak pár éve), az iráni szuperkavitációs torpedó (a VA-111 másolata) és így tovább.
  • Fenrir
    SWAT 3-ban volt a tükör amivel a sarkokon és az ajtó alatt néztek be, SWAT 4-ben már a száloptikát használták.

Szvsz az egy tükör mint ahogyan a többiek is írták.
  • Pluskast
    Igen arról:)
  • uHs Gerzson
  • [NST]Cifu
    Szerencsés fickók, de nem mindenki volt ilyen szerencsés:
    [center]

• [NST]Cifu
    Most melyikről beszélsz, az irániak állítólagos csodarakétájáról? Mert azt erősen kétlem, hogy ők ilyen szinten állnának...
  • Pluskast
    Tényleg cifu ha már itt tartunk, mi a helyzet ezzel a ballisztikus rakétával? Ez kamu vagy tényleg igaz, hogy láthatatlan a radarok számára??
  • [NST]Cifu
    Irán újabb "csodafegyvere": tegnap újabb bejelentést tett az iráni hadsereg, miszerint kipróbálták a szupermodern repülőhajójukat a nemrég lezajlott hadgyakorlaton.

Mint láthatjuk, a szupermodern repülőhajó valójában egy eléggé kezdetleges Ekranoplan, hasonló, mint amilyenekkel a szovjetek az 1940-es, 50-es években kisérleteztek...
  • Z Cargo
    Az ún. "IED"-ből (Rögtönzött RobbanóSzerkezetek) kiszerelt mobil aktivátor.
    1 missed call- ezek szerint nem sikerült...