95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Animefox
    Ilyen kis nukleáris tölteteket vetnének be amiket nem is oly rég fejlesztettek ki? Úgy tom hogy van olyan bomba ami átüt egy bizonyos réteget és bent robbant ilyen kis atom töltetet. De nem nagyot.... nem sima atom bomba. Nem?
  • Punker
    mindig csinálnak 1-2 éles gyakorlatot hogy a fegyvergyáraknak ne kelljen leállni + féljenek tőlük.....
  • I.C.ram
    MErt eddig olyan sok levegőbebeszélés volt a háborúkkal kapcoslatban... Afghanisztán, Irak...
  • Cat #17502
    szerintem ez a kiszivárogtatás csak egy kamu, tesztelés a közvéleménynek, illetve egy fenyegetés iránnak: "bármit megtehetünk ellenetek, és meg is fogunk tenni"
  • Thanatos
    feltünt? :DDDD
  • I.C.ram
    "A cikk szerzője, Seymour Hersh a Pentagon névtelenségbe burkolózó tanácsadójára hivatkozva azt is megírta, hogy a washingtoni vezetés számára az iráni nukleáris probléma egyetlen lehetséges megoldása "az iráni hatalmi struktúra" megváltoztatása, ami egyet jelent a háborúval. Az amerikai védelmi minisztérium ugyanis abból indul ki, hogy az Irán elleni bombázások "megalázzák" az ország vallási vezetőit, és ez arra készteti a lakosságot, hogy felkeljen és megdöntse a teheráni kormányt."

Igen, mert az arabországok népei arról híresek, hogy lázadnak a kormányuk ellen :D Tiszta gyökerek ezek ott a Pentagonban, már elnézést.
  • Thanatos
    gőzöm sincs én csak a főépületbe jráok főleg :DDDD asse tom mi az a kth, nem vagyok bme-s :PPPP
    amugy nem tul nagy de az alagsorban van hely dögivel :D
  • Cat #17498
    A The New Yorker szerint Washington atomcsapásra készül, a The Washington Post is készülődésről ír. A terv olyannyira komolynak tűnik, hogy több tiszt lemondását tervezi emiatt.
  • I.C.ram
    Hát gondoltam, hogy nincs nyílt lőtér a BME campuson :P K épület is tök kicsi, nem is gondoltam volna, hogy ott van. K épület az a KTH-s(oroszlános) vagy azaz R?, ugye? Mindig elfelejtem, melyik melyik :D
  • Cat #17496
    Európa legnagyobb hadiipari vállalata, a brit BAE Systems Plc eladja az Airbus SAS repülõgépgyártóban meglévõ 20 százalékos részesedését a fennmaradó 80 százalékot birtokló francia–német EADS hadiipari, ûrtechnológiai és repülõgépgyártó csoportnak, véget vetve a 37 évig tartó partneri viszonynak. Az EADS nyilvántartásaiban 3,5 milliárd font (4,2 milliárd dollár) könyv szerinti értéken számon tartott pakett eladásáról szóló tárgyalások egyelõre kezdeti stádiumban vannak – adta tudtul közleményében a brit cég. A BAE azért akar kiszállni a polgári célú repülõgépgyártásból, hogy szélesíteni tudja transzatlanti hadiipari tevékenységét, amely nem kis részben az USA-ból jövõ megrendelésekre épül. Az Airbus és egyesült államokbeli riválisa, a Boeing Co. tavaly együttesen 2057 repülõgép szállítására kapott megrendelést, ami rekordot jelent, idén azonban már csak mintegy 800 gépre van kilátás – prognosztizálta februárban az Airbus értékesítési vezetõje.

Az eladás oka elemzõk szerint az, hogy a BAE egy nagyobb akvizícióra készül. A cég 2000 óta a Bloomberg adatai szerint 7,5 milliárd dollárt fordított vállalatfelvásárlásra, tavaly márciusban például 3,97 milliárdért megvette a fõként tüzérségi eszközöket és páncélozott jármûveket gyártó egyesült államokbeli United Defense Industriest. Bár a közlemény szerint az ügylet nem érinti a BAE 13 ezer nagy-britanniai alkalmazottját – miután tisztán pénzügyi tranzakcióról van szó, az eladás által érintett üzemek már az Airbushoz tartoznak –, a GMB szakszervezet felszólította a londoni kormányt, hogy akadályozza meg a tranzakciót. A brit kormány úgy nyilatkozott, hogy továbbra is támogatja az Airbusok gyártását.
  • SZU
    Auto shotgun

Elég fíling. Ezzel CQBben szobákat pucolnak ki? Nehéz lehet vele válogatni, hogy kit ne találjanak el, vagy nem szórnak annyira?
  • Thanatos
    lehet menni, és zárt lőtér :) érdemes kintről halgatózni hogy épp lődözneke és ha igen kint megvárni a szüntet és akkro beslisszolni fülvédőért, márha nem akarsz emgsüketülni :)
  • rohadt alma
    thx
  • [NST]Cifu
    Ahogy már páran megjegyezték, Irakban semmi sem drága... :)

BTW = By The Way ~ apropó, erről jut eszembe
  • [NST]Cifu
    Az SR47 (Stoner Rifle) csapatpróbán van Afganisztánban. A legújabb Regiment szerint.

Csapatpróba nem egyelő rendszeresítés. Az, hogy elviszik a harctérre és kipórbálják, még nem jelenti azt, hogy az amerikai katonák kezében ezentől M4 helyett SR-47 lesz. Az XM8 is volt csapatpróbán irakban, aztán mi lett belőle...

Lőszere miatt jobb választás lenne az M16-nál.

Én úgy tudom csak a SOCOM egységeinél tesztelik, de ott sem amiatt, mert jobb a lőszer, hanem mert az ellenséges vonalak mögött a lőszerutánpótlás nem jelentene gondot -> egyszerű hullarablásból fel tudná a katona tölteni szükség esetén a készleteit.

Arra viszont nem jöttem rá, hogy gázdugattyús, vagy hagyományos M-16 szerkezettel müködik, mert ha jól tudom Stoner tovább fejlestette az eredetit és abba a HK verzióhoz hasonlóan ő is dugattyút tett.

Ebben nem vagyok biztos, a KAC oldalán sincs erre vonatkozólag semmi info, de általában úgy emlegetik, hogy a működése megegyik az M4-el - tehát elvileg nem gázdugattyús.
    Egyébként már az AR-16 és AR-18 is gázdugatyús megoldású volt, de hiába, ha más okokból nem voltak megbízhatóak.
  • rohadt alma
    kiskereskedlmi ára olyan 400 $ körül van. A megbízott texasi beszállító 1700 $-ért szállítja le őket.

1300$ különbség .És megbízott beszállító.Miért nem volt közbeszerzési pályázat?

A BTW jelentését nem találtam meg.Mit jelent?
  • Sadist
    Azért a nyugati világban is elég szép lenyúlások vannak :D
    Ezért az összegért már egy FN F2000-et, vagy két darab .45-ös HK USP-t lehetne venni :D
  • AKSURV
    Tévedtem, mert az SR-47-re gondoltam.
    Lőszere miatt jobb választás lenne az M16-nál.
    Arra viszont nem jöttem rá, hogy gázdugattyús, vagy hagyományos M-16 szerkezettel müködik, mert ha jól tudom Stoner tovább fejlestette az eredetit és abba a HK verzióhoz hasonlóan ő is dugattyút tett.
  • AKSURV
    Az SR47 (Stoner Rifle) csapatpróbán van Afganisztánban. A legújabb Regiment szerint.
  • [NST]Cifu
    Én nem tudok róla, ezért kérdeztem, hogy AKSURV információi honnan vannak. A SOCOM tesztelte az SR-47-et, de nem hallottam afelől, hogy rendszeresítették volna.
  • rohadt alma
    JÉÉÉÉÉÉÉÉ
    És ezt is használták az amerikai fegyveres erők meg az SR47-et is?
  • [NST]Cifu
    Látezik olyan, hogy AR-47, ez egy AK tárakhoz és az M43 lőszerhez átalakított AR-15 (M16, M4, stb.). Itt van a weboldala: AR47.com

További infok még: AR-47 CAR @ Tactical-weapons.com
  • [NST]Cifu
    A LAW-nak van vagy 10 tipusa és szerintem M72A7 valamilyen speciális változat.

HE robbanófejes változat, semmi speciális nincs benne, hacsak nem tekintünk speciálisnak egy szereléksínt, amire éjjellátó célzóberendezést lehet felszerelni. A többi változat ára is ilyen szinten mozog.

Azeredeti változat szerintem jóval olcsóbb.

Nemrég kezdték el gyártani újra a LAW-ot, lévén egyszer már kivonták az aktív használatból az US ARMY-nál, és helyette az M136 AT4-et rendszeresítették. Hogy mennyi az előállítási ára, és mennyiért veszi az ARMY, az egy másik kérdés. Én viszont a beszerzési árakat írtam, tehát mennyit fizet a DoD ezekért a rakétákért.

Viszont, haez is ilyen draga fegyver akkor az amiknak el kellene gondolkodni, hogy az M43 lőszer átvétele után (AR47) az RPG is rendszeresíteni kellene. Ahhoz is vannak már új speciális fejek, de sokkal olcsóbban.

A katonai beszerzéseknek egy külön világa van, az iraki hadseregnek a DoD rendelt egy nagy rakat Glock pisztolyt. Ezek amerikai kiskereskedlmi ára olyan 400 $ körül van. A megbízott texasi beszállító 1700 $-ért szállítja le őket.

BTW mióta rendszeresítették az AR-47-et az amerikai hadseregben?
  • rohadt alma
    (AR47)

Biztos az SR47-re gondoltál.
    link1
    link2
    link3
    link4

• AKSURV
    A LAW-nak van vagy 10 tipusa és szerintem M72A7 valamilyen speciális változat.
    Azeredeti változat szerintem jóval olcsóbb.
    Viszont, haez is ilyen draga fegyver akkor az amiknak el kellene gondolkodni, hogy az M43 lőszer átvétele után (AR47) az RPG is rendszeresíteni kellene. Ahhoz is vannak már új speciális fejek, de sokkal olcsóbban.
  • [NST]Cifu
    Milyen LAW van még (természetesen az alváltozatokat leszámítva)? Az US ARMY pár éve ismét rendelni kezdett LAW-okat, amiket az irakban szolgáló csapatokhoz küldenek.

6,399... M72A7 LAW w/Graze Fuze and NVD Mount, HE, 66mm (PN 52390-5 | NSN 1340-01-597-7630 | DODIC HA29). These are combat-ready field weapons, not training versions.
    TL. Value = $12.9 million, or about $2,020 per throwaway LAW.

Vagyis nem egész 2016 dollárt fizettek egy darab éles M72A7 LAW-ért.

Forrás: Defense Industry Daily
  • [NST]Cifu
    Az iraki hadseregnek egy PG-7 rakéta gránátot 50$-ért szállítottak le anno, az indítószerkezet pedig 150 $-ba került (bár lehet, hogy ez egy PG-7 gránáttal együtt számolt ár). Igaz ez már jópár éves adat.
  • I.C.ram
    Nem gond :D

K-épületben van??? pff... azthittem, valami szabadtérő lőtérrel egybekötött komplexum :D

Lelehet menni oda körbenézni, vagy csak tagoknak?
  • Thanatos
    K épület (fő épület) alagsor :)
    sorry hogy nem Cifu vok :P
  • AKSURV
    Cifu te nem ugye nem a LAW M72 gondoltál? Az nem hiszem, 2000 $-ba kerülne.
  • dara
    Nem feltétlenül sokba. Izraeli tapasztalatok alapján egy hk-t átlagosan hétszer lehet kilőni és csak akkor válik teljesen használhatatlanná.
  • I.C.ram
    Cifu, te a BME lőtérre jársz? Ha igen megtudnád mondani, hogy hol van helyileg?
  • Cnut
    Lehet hogy nem is lesz semmi kár, de lehet hogy 10 millió $ vagy fölötte, plusz a személyzet.
  • Cnut
    És az RPG gránátok árait nem tudod véletlenül?
  • rohadt alma
    Egy harckocsiban okozott kár kijavítása mennyibe kerülhet?
  • [NST]Cifu
    A SMAW ára 13 000 $, a LAW olyan 2000 $ körül fáj az US ARMY-nak, az M136 AT4 pedig 2700 $.
  • Bucser

Igen jól exponált kép:)
  • Punker
    sokba gondolj arra hogy itthon 70k-ért vettek kalapácsot a HM-nél.....
  • rohadt alma
    Legyártani vagy megvenni?Most elbizonytalanodtam.Mennyit fizet egy katonaság (vagy a pénzügyminisztérium?) egy rakétáért?
  • Punker
    legyártani vagy megvenni? :)