95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Zs0lt1
    kis holnapi program:
    Honvédelmi Nap
  • Punker
    bocs de az eredeti kérdés technikai volt.
  • Bucser
    Skacok mehetnétekezzel a WWII Online topicba?? Thnxi:) Jó játék meg minden de engem pl ebben a topicban nem érdekel:)
  • Punker
    ez ilyen :)
  • I.C.ram
    Egyre jobban érdekel ez a game, csak félek, mire sikerült kitapasztalani a játékot, meg beilleszkedni egy csapatba, addigra le is jár a trialom, és pont azt nem tapasztalom meg, hogy milyen maga a játék :(
  • Punker
    gyalogosé a fő szerep, 2 db Tigrisünk van csak :( régen magas rang kellett hozzá most aszem tizedestől vihetik aki kapja marja.....
  • I.C.ram
    Amúgy hogy van ez, mindenki azzal megy, amivel akar, vagy van kvóta, és azt osztja szét a játékosok közt? Pl 3 db tigris. Ha utóbbi, akkor mi alapján dönti el, hogy ki kapja a tigrist?

Gyalogságnak van valami szerepe egyáltalán, vagy csak légierő, és páncélosoké a főszerep?
  • Punker
    ma Tigrisben ültem végig, mikor ordított hátulról a légvédelem gyorsan begombolkoztam :)
  • Bucser
    De legalább nem ér meglepetésként a légitámadás és lehet akár csaliként használni a tankokat a légvédelem számra.:) tankokra ráröppennek a p-38-asok a messerek levadásszák őket és aztán jöhet a menet:)
  • Punker
    jó érzés tudni hogy "vérdíj" van a fejeden a szöviknél szerintem még mindig megy az akció aki repülővel a legtöbb 4G-t szedi ki adott kampányban az 1 hónap ingyen játékot kap.....
  • Punker
    ha jó emlékszek 5 db ágyú van a gép orrában kb úgy használják mint az A10-est meredeken rázuhannak és szétszedi darabokra volt úgy hogy lerobbant a torony és a játékban még nincs is a gépen zuhanófék ami a valóságban rajta volt a P38-on, amúgy azért ilyen az átfedés hogy ha a szövik kihúzzák az időt akkor legyen a franciáknál is fejlesztés így ők amcsi cuccokat kapnak + így ha belövik afrikát csak át kell festeniük.
  • [NST]Cifu
    1942-ben azért ez még érdekes lett volna a nyugati hadszíntéren, mivel ott akkoriban azért még elég erős volt a Luftwaffe, no persze ez alternatív idősík. Viszont a téren nagyon is reális ez esetben, hogy felhívja a figyelmet mennyire fontos a légvédelem és a légtér felügyelete. ;)

Amúgy mivel lövik ki? Géppuskákkal / Gépágyúval vagy rakétákkal?
  • Punker
    40-42 a játék ezen része, kicsit idegesítő hogy nem néha hanem folyamatosan lövik ki a panzereket alólunk :(
  • joebacsi
    több fejlesztési kör van, így 1939-1943 ig hadrendbe állított egységekkel mehet a móka :)
  • [NST]Cifu
    Magyarul P-38 Lightning vadászgépekkel lőnek ki téged PzIVG harckocsiban?

Ez csak azért érdekes, mert ha jól rémlik, a WWIIO 1940-ben zajlik, márpedig akkor még a P-38 nem igazán járt európa közelében. A szabadfrancia csapatok pedig főleg P-38F-5 és hasonló gépekkel repültek, amelyek végképp nem ebbe az időtartományba esnek. Ez szintén kínos a Pz.IVG esetében, amelyet csak 1942 Májusától kezdtel el gyártani.

Hogy mi a helyzet a vadász vs. harckocsi esetén? Nos a P38 nem igazán volt alkalmazásban ilyen feladatkörben, első sorban nagy hatótávolságú kísérővadászgép volt (a háború első szakaszában is leginkább a német bombázók ellen volt sikeres). Nem találtam arra vonatkozólag adatot, hogy földi célpontok ellen milyen sikerrel vettek részt a harcokban, bár Észak-Afrikában bizonyosan használták őket ilyen céllal is, ám ott sem a harcoló német alakulatokat, hanem az utánpótlási vonalakat és bázisokat támadták.

Ami a fegyverzetét illeti, a 37mm-es gépágyúja az, ami meglehetősen hatékonnyá tette, de egy PzIV-es tetőpáncélját még a .50 kaliberű géppuska is átviszi, tehát az, hogy kilőheti, nem olyan hihetettlen.
  • I.C.ram
    Gondoltam, hogy francia volt, de ilyen esetben, mikor majdnem 100%, hogy németszármazású, és a neve is echte német, akkor inkább keresek egy másik névadót :) Mondjuk La Fayette vagy valami hasonlót :)
  • [NST]Cifu
    Ferdinand Foch
  • I.C.ram
    Ja igaz, kicsit összekevertem a neveket. Nem tudom miért, de úgy rémlett, hogy a képsorokon a Foch van :P
  • Bucser
    Ja és legjobb tudomásom szerint a Foch-ot a Brazilok a mai napig rendszerben tartják Sao Paulo néven.
  • Bucser
    nem tudom miért írtam focht-ot foch helyett bocs:D
  • Bucser
    #18070-ben irtad hogy a Clemenceau-t bezuzzák Indiában

#18083-ban a Fochtról írod, hogy eladták a braziloknak

#18072-ben Cifu csak arról írt, hogy miről lehet felismerni a Fochtot és a Clemenceau-t

#18081-ben pedig csak hogy milyen védelmi eszközökkel rendelkeztek ezek a hajók.

A Fochtról szóba sem került, hogy bezúzzák...
  • Punker
    Cifu tudnál halászni adatot a Pz4G vs P38 arányról? az idegeimre mennek a tetves francia vadászok :(
  • Zsolo007
    Tök fasza ez a WW2online :)
  • I.C.ram
    Azt olvastam a Fochról, hogy azt a braziloknak eladták 2000ben. Brazilok már be is zúzták? Használták kemény 5 évig? Jó vétel lehetett akkor.

A másik ami nem fér bele a fejembe, hogy hogy lehet egy francia hajónak olyan nevet adni, hogy Foch? :D Hová tünt a francia büszkeség? :D Ennél németesebb nevet már nem is találhattak volna :P
  • Punker
    ma se tétlenkedtünk :)
  • [NST]Cifu
    A Foch és a Clemenceau még az 1950-es évek legelejének tervei alapján készültek. Akkoriban még nem léteztek rakétafegyverzetű hadihajók, így a hajó önvédelemre kapott nyolc darab 100mm-es löveget, amelyek kettő célúak voltak, tehát nemcsak hajók ellen, de légvédelemre is használhatóak (ha megnézitek, lehet látni, hogy az ágyúcsövet csaknem függlegesig fel lehett húzni). Az 1980-as évek végén mindkét hordozónál lecseréltek négy tornyot, helyükre Crotale légvédelmi rakétarendszer került.
  • Cat #18080
    a fő célpont ugyis a rep. hordozó, szóval elég valószínűtlen egy olyan scenario, hogy pont ő maradjon utolsónak.
  • I.C.ram
    Azért mégis csak jobb, mint a semmi :P Ha mást nem is, de legalább a legénység morálja nem csökken drasztikusa a fegyvertelenség következtében :)
  • Cat #18078
    akkor már nem az a két aprócska löveg fogja megmenteni őket :D
  • I.C.ram
    és mi van, ha kilövik a kisérőhajókat? :P
  • Cat #18076
    milyen felesleges már az oldalán az a két kis lövegtorony, az 50 éves működés alatt ugysincs egy olyan pillanat sem, amikor kisérőhajó nélkül uszkálna a vizen :)
  • [NST]Cifu
    Nagyon unatkozhatnak a srácok... :D
  • I.C.ram
    Ennyire azért nem vagyok otthon a hadihajókban :D
  • I.C.ram
    Hmmm:

http://www.break.com/index/kosovo.html
  • [NST]Cifu
    A Foch-ot és a Clemencaut onnan könnyű felismerni, hogy a főfedélzeten is csak egy katapultja volt. :)

• I.C.ram
    JA látom ez nem az :)
  • I.C.ram
    Ez nem a Clemenceau, amit Indiában szednek szét?
  • Cat #18069

• Cat #18068
    Zátonyként végzi a híres repülőgéphordozó

Az "Oriskany" nevű 32 ezer tonnás kiszolgált anyahajót a Mexikói-öbölben süllyesztik el - a korallok és a búvárok legnagyobb örömére

Elsüllyesztik az "Oriskany" nevű kiszolgált amerikai repülőgéphordozót, amely ezentúl mint mesterséges zátony folytatja pályafutását a Mexikói-öbölben, Pensacola délkelet-floridai város magasságában. Az EPA amerikai környezetvédelmi hivatal szerdán adta meg hozzájárulását a 32 ezer tonnás kiöregedett anyahajó elsüllyesztéséhez, annak ellenére, hogy az nyomokban tartalmaz még úgynevezett PCB vegyi anyagokat.

Ezek azonban, közölték, "nem jelentenek elfogadhatatlan kockázatot a természeti környezetre és az egészségre". A többi mérgező anyagot - aszbesztet, olajat és festékanyagokat - gondosan eltávolították. Az "Oriskany" részt vett a koreai és a vietnami háborúban. A jövőben búvárok számára lesz izgalmas attrakció.

• Gundark
    Köci, elolvastam :)