95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
kis holnapi program:
Honvédelmi Nap -
bocs de az eredeti kérdés technikai volt. -
Skacok mehetnétekezzel a WWII Online topicba?? Thnxi:) Jó játék meg minden de engem pl ebben a topicban nem érdekel:) -
ez ilyen :) -
Egyre jobban érdekel ez a game, csak félek, mire sikerült kitapasztalani a játékot, meg beilleszkedni egy csapatba, addigra le is jár a trialom, és pont azt nem tapasztalom meg, hogy milyen maga a játék :( -
gyalogosé a fő szerep, 2 db Tigrisünk van csak :( régen magas rang kellett hozzá most aszem tizedestől vihetik aki kapja marja..... -
Amúgy hogy van ez, mindenki azzal megy, amivel akar, vagy van kvóta, és azt osztja szét a játékosok közt? Pl 3 db tigris. Ha utóbbi, akkor mi alapján dönti el, hogy ki kapja a tigrist?
Gyalogságnak van valami szerepe egyáltalán, vagy csak légierő, és páncélosoké a főszerep? -
ma Tigrisben ültem végig, mikor ordított hátulról a légvédelem gyorsan begombolkoztam :) -
De legalább nem ér meglepetésként a légitámadás és lehet akár csaliként használni a tankokat a légvédelem számra.:) tankokra ráröppennek a p-38-asok a messerek levadásszák őket és aztán jöhet a menet:) -
jó érzés tudni hogy "vérdíj" van a fejeden a szöviknél szerintem még mindig megy az akció aki repülővel a legtöbb 4G-t szedi ki adott kampányban az 1 hónap ingyen játékot kap..... -
ha jó emlékszek 5 db ágyú van a gép orrában kb úgy használják mint az A10-est meredeken rázuhannak és szétszedi darabokra volt úgy hogy lerobbant a torony és a játékban még nincs is a gépen zuhanófék ami a valóságban rajta volt a P38-on, amúgy azért ilyen az átfedés hogy ha a szövik kihúzzák az időt akkor legyen a franciáknál is fejlesztés így ők amcsi cuccokat kapnak + így ha belövik afrikát csak át kell festeniük. -
1942-ben azért ez még érdekes lett volna a nyugati hadszíntéren, mivel ott akkoriban azért még elég erős volt a Luftwaffe, no persze ez alternatív idősík. Viszont a téren nagyon is reális ez esetben, hogy felhívja a figyelmet mennyire fontos a légvédelem és a légtér felügyelete. ;)
Amúgy mivel lövik ki? Géppuskákkal / Gépágyúval vagy rakétákkal? -
40-42 a játék ezen része, kicsit idegesítő hogy nem néha hanem folyamatosan lövik ki a panzereket alólunk :( -
több fejlesztési kör van, így 1939-1943 ig hadrendbe állított egységekkel mehet a móka :) -
Magyarul P-38 Lightning vadászgépekkel lőnek ki téged PzIVG harckocsiban?
Ez csak azért érdekes, mert ha jól rémlik, a WWIIO 1940-ben zajlik, márpedig akkor még a P-38 nem igazán járt európa közelében. A szabadfrancia csapatok pedig főleg P-38F-5 és hasonló gépekkel repültek, amelyek végképp nem ebbe az időtartományba esnek. Ez szintén kínos a Pz.IVG esetében, amelyet csak 1942 Májusától kezdtel el gyártani.
Hogy mi a helyzet a vadász vs. harckocsi esetén? Nos a P38 nem igazán volt alkalmazásban ilyen feladatkörben, első sorban nagy hatótávolságú kísérővadászgép volt (a háború első szakaszában is leginkább a német bombázók ellen volt sikeres). Nem találtam arra vonatkozólag adatot, hogy földi célpontok ellen milyen sikerrel vettek részt a harcokban, bár Észak-Afrikában bizonyosan használták őket ilyen céllal is, ám ott sem a harcoló német alakulatokat, hanem az utánpótlási vonalakat és bázisokat támadták.
Ami a fegyverzetét illeti, a 37mm-es gépágyúja az, ami meglehetősen hatékonnyá tette, de egy PzIV-es tetőpáncélját még a .50 kaliberű géppuska is átviszi, tehát az, hogy kilőheti, nem olyan hihetettlen. -
Gondoltam, hogy francia volt, de ilyen esetben, mikor majdnem 100%, hogy németszármazású, és a neve is echte német, akkor inkább keresek egy másik névadót :) Mondjuk La Fayette vagy valami hasonlót :) -
Ferdinand Foch -
Ja igaz, kicsit összekevertem a neveket. Nem tudom miért, de úgy rémlett, hogy a képsorokon a Foch van :P -
Ja és legjobb tudomásom szerint a Foch-ot a Brazilok a mai napig rendszerben tartják Sao Paulo néven. -
nem tudom miért írtam focht-ot foch helyett bocs:D -
#18070-ben irtad hogy a Clemenceau-t bezuzzák Indiában
#18083-ban a Fochtról írod, hogy eladták a braziloknak
#18072-ben Cifu csak arról írt, hogy miről lehet felismerni a Fochtot és a Clemenceau-t
#18081-ben pedig csak hogy milyen védelmi eszközökkel rendelkeztek ezek a hajók.
A Fochtról szóba sem került, hogy bezúzzák... -
Cifu tudnál halászni adatot a Pz4G vs P38 arányról? az idegeimre mennek a tetves francia vadászok :( -
Tök fasza ez a WW2online :) -
Azt olvastam a Fochról, hogy azt a braziloknak eladták 2000ben. Brazilok már be is zúzták? Használták kemény 5 évig? Jó vétel lehetett akkor.
A másik ami nem fér bele a fejembe, hogy hogy lehet egy francia hajónak olyan nevet adni, hogy Foch? :D Hová tünt a francia büszkeség? :D Ennél németesebb nevet már nem is találhattak volna :P -
ma se tétlenkedtünk :) -
A Foch és a Clemenceau még az 1950-es évek legelejének tervei alapján készültek. Akkoriban még nem léteztek rakétafegyverzetű hadihajók, így a hajó önvédelemre kapott nyolc darab 100mm-es löveget, amelyek kettő célúak voltak, tehát nemcsak hajók ellen, de légvédelemre is használhatóak (ha megnézitek, lehet látni, hogy az ágyúcsövet csaknem függlegesig fel lehett húzni). Az 1980-as évek végén mindkét hordozónál lecseréltek négy tornyot, helyükre Crotale légvédelmi rakétarendszer került. -
Cat #18080 a fő célpont ugyis a rep. hordozó, szóval elég valószínűtlen egy olyan scenario, hogy pont ő maradjon utolsónak. -
Azért mégis csak jobb, mint a semmi :P Ha mást nem is, de legalább a legénység morálja nem csökken drasztikusa a fegyvertelenség következtében :) -
Cat #18078 akkor már nem az a két aprócska löveg fogja megmenteni őket :D -
és mi van, ha kilövik a kisérőhajókat? :P -
Cat #18076 milyen felesleges már az oldalán az a két kis lövegtorony, az 50 éves működés alatt ugysincs egy olyan pillanat sem, amikor kisérőhajó nélkül uszkálna a vizen :) -
Nagyon unatkozhatnak a srácok... :D -
Ennyire azért nem vagyok otthon a hadihajókban :D -
Hmmm:
http://www.break.com/index/kosovo.html -
A Foch-ot és a Clemencaut onnan könnyű felismerni, hogy a főfedélzeten is csak egy katapultja volt. :)
-
JA látom ez nem az :) -
Ez nem a Clemenceau, amit Indiában szednek szét? -
Cat #18069
-
Cat #18068 Zátonyként végzi a híres repülőgéphordozó
Az "Oriskany" nevű 32 ezer tonnás kiszolgált anyahajót a Mexikói-öbölben süllyesztik el - a korallok és a búvárok legnagyobb örömére
Elsüllyesztik az "Oriskany" nevű kiszolgált amerikai repülőgéphordozót, amely ezentúl mint mesterséges zátony folytatja pályafutását a Mexikói-öbölben, Pensacola délkelet-floridai város magasságában. Az EPA amerikai környezetvédelmi hivatal szerdán adta meg hozzájárulását a 32 ezer tonnás kiöregedett anyahajó elsüllyesztéséhez, annak ellenére, hogy az nyomokban tartalmaz még úgynevezett PCB vegyi anyagokat.
Ezek azonban, közölték, "nem jelentenek elfogadhatatlan kockázatot a természeti környezetre és az egészségre". A többi mérgező anyagot - aszbesztet, olajat és festékanyagokat - gondosan eltávolították. Az "Oriskany" részt vett a koreai és a vietnami háborúban. A jövőben búvárok számára lesz izgalmas attrakció.
-
Köci, elolvastam :)