95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • kiskorúbézoltán #21096
    Ezer éve . Groza néven keresd .
  • Punker
    van ilyen AK is?

"Újabb imázst nemrég kapott a fegyver bullpup változata, melynél a tárat a tusba helyezték el a tervezők. A fegyver markentingesei nagy jövőt jósolnak ennek a változatnak is."

Cifu plz mesélj :)
  • Cat #21094
    Ez jó cikk.

http://index.hu/politika/belfold/karhat5627/

"A gumilövedékes puskásokat elvileg az ék mögött, járművön kell elhelyezni, hogy a felfegyverkezett személyekre tüzeljenek az ék fölött, nem pedig előtte szaladgálva. "És nem duplacsövűvel, mint csőszök a szőlőben", hanem minium 10-12 lövés leadására alkalmas ismétlőfegyverekkel."
  • Sadist
    Rohadjak meg, mondtam is magamban ez gyanúsan airsoft fegyónak tűnik az átlátszó tár miatt :D
    Keressetek rá google-n a "g36c airsoft" szavakra és nézzétek meg a képeknél, hogy mindegyiken "ugyanaddig van töltve" a tár. Persze airsoft fegyón az csak díszítés. Meg ahogy számoltam a videon csak 20-22 golyó van a tárban, ha meg igazi miért nem töltötték meg teljesen? :)
  • marcio mela
    Akku nélkül is indul a T-34-es./index/
  • AKSURV
    Köszi cifu, hogy rendbe tetetted a a hozzászólásom.
  • Punker
    ház ez a 2 optikai tuning izé elég barkács cuccnak tűnik tényleg :)
  • [NST]Cifu
    A Militaryphotos fóruma szerint a lenti videóban a katona airsoft G36C-vel pózol. ^^

A (Cseh)Szlovákok nem AK-t használnak, hanem Vz.58-at, ez külsőre nagyon hasonlít az AKM-47-re, de belül eléggé eltér tőle. Ez az egyetlen ékzáras gépkarabély a világon. Nagyon korrekt, precíz kis fegyver. És nem, nem lottón nyertek, továbbra is Vz.58-asokat használnak, "csak" náluk a katonai fejlesztések egy kicsivel komolyabb hangsúlyt kapnak, így ilyesmire is jut pénz, hogy nekiálljanak a saját digitalizált gyalogsági programjunak, többek között:

[center]
    Vz.58 "pimp", vagyis a Vz.58 modernizált változata, szereléksinekkel, sőt, M4-es váltámasszal.
    (ez persze csak hasonló látvány, mint a mi Szép-féle tuningolt AMD gépkarabélyunk, nincs rendszeresítve)

Aligator páncélzott terepjáró (ezt viszont rendszeresítették)

Felújított Mi-17M kutató-mentő helikopter keresőfényszóróval és infravörös kamerával

T-72M2 Moderma, egy T-72 upgradecsomag, erősebb motor, éjjelátóval ellátott tűzvezető rendszer, reaktív páncélzat és plusz egy 30mm-es gépágyú.

T-72M2
  • Punker
    G36C????? nyertek a lottón és lecserélték az AK-kat?
  • Skyflash
    [URL=http://www.markiza.sk/tv_archiv/?19383d=09.06.2006&19383m=d&19383p=TNOVINY&19383v=5385]Szlovák "Land Warrior" (videó)[/URL]
  • Zsolo007
    Nem semmi bunker bomba!
  • marcio mela
    Ja radar.Akkor értem.
  • [NST]Cifu
    Pl. az AH-64D Apache Longbow milliméter hullámhosszon működő radarja által célra vezett Hellfire Longbow rakéta.
    [center]
  • marcio mela
    Milyen egy mikrohullámmal irányított lövedék?
  • Sadist
    Nem. EZ a nem gyenge.
  • [NST]Cifu
    T-72B "Rogatka" upgrade:

-Új 'Relikt' ERA blokkok.
    -2. generációs hőkamera, a régi nappali célzóberendezés tartaléknak megmaradt.
    -'Nakidka' csomag a lézeres és mikrohullám irányítású lövedékek elleni védelemhez.
    -Elektromagnetikus védelmi rendszer a mágneses gyújtású hk. aknák ellen.
    -Új 2A46M-4 hk. löveg.
    -Új navigációs és tűzvezető rendszer.
    -Új V92 diesel-motor, új lánctalpak és görgők.
    -'Shtora' EOCMDAS.

Az algériai T-72-eseket ilyen csomaggal újítják majd fel.
  • [NST]Cifu
    Nem tudom milyen lövedékkel lőttek rá, de igazából nem meglepő az eredmény. A kard pengéje igen erős acél, a lövedék pedig valószinüleg viszonylag lágy réz és ólom. Szép teljesítmény ettől még persze. :)
  • [NST]Cifu
    Németországban és Svédországban is volt rá példa, sőt, Oroszországban is.

A különbség, hogy ott éles, harcképes járművekkel rodeóztak, igaz ezeknél nem volt feltöltve lőszerrel.
  • [NST]Cifu
    Egyeseknek annyira gyenge a felfogása, hogy nem képesek egy pofonegyszerű, értelmes kérést megérteni. Nem politikai topic, Haditechnikai topic. Ott van a fejlécben. Pont.

Miután pár embernek ez már túl nehezen értelmezhető helyzet, beindult a törlés gomb aktív használata.
  • Bucser
    Nem tudom mikor fogod fel végre.

Ez nem az Index poli-Dili.. Oda lehet menni politizálni ilyen stílusban. Nem lógsz ki a sorból garantálom.
  • Zsolo007
    Volt bent korábban valami hasonló videó, csak akkor nagyobb stukkerrel tesztelték ha jól rémlik..
  • Punker
    ez a nem gyenge
  • Trade
    A viperakat itt miert nem mutattak be?
  • Zsolo007
    Hát nem csinálok úgy mert tényleg nem tudom, mikor megláttam gyorsan legörgettem, hogy hol van lyuk. de szépen sorban vannak a HSZek. Nem látom honnan lett törölve...

Ha meg annyira új volt, hogy még nem volt utána, akkor egyszerűen csak "későn" jöttem.
  • Zsolo007
    Nagyon durva!
  • AKSURV
    Nem ez az első elkötött tank. Az amiknál is volt ilyen. Ellopott M-60 Patton

Most képzeld el a ha fullra fel van töltve a t-34 és ezt a rodeot az emberekkel teli utcán csinálja. Kizárt, hogy ne lett volna emberhalál.
    Az ami rendörök is felmásztak szóltak, hogy állítsa le a motor nem tette meg, erre megkapta a fejesét.
  • Skyflash
    A könnyfakasztó gránát és a gumilövedék működése és hatása
  • JYeti
    Habár minden tiszteletem az öregé, mindentől függetlenül
  • JYeti
    7,5 - 12 év fegyházért lehet nem érte meg..
  • bladex
    Nagyon fúra egy történet ez, bgabor infóinak nagy részét és is halottam de összességében nekem mégis sántit a történet néhány részlete.:)
    Egy 70 éves pali autóakumlátorokkal felszerelve /azok sem két dekák/ + kábelek szétfürészel zárakat, átszerel egy tankot és úgy elfáradt ebbe a nagy munkába hogy ki sem bír szálni belőle mikor kifogyott a nafta.
    Tankot szerelni, vezetni, zárat lefűrészelni tud. De üzemanyag szerinte nem kell bele.:))) Én a öreg verziójára lennék kiváncsi.
  • Punker
    a csóka azt nyilatkozta hogy 45-ben meg 56-ban is vezetett T34-et, 70+ éves azért kapták el mert nem tudott már egyedül kijönni se.
  • bgabor
    Az esetről szóló cikkekből kiderül, hogy a tank úgy volt kiállítva, hogy az akkumulátor és a megfelelő kábelek ki voltak szerelve belőle, továbbá a torony búvónyílásai le voltak zárva(egy úgynevezett toronykulcsal), és a tankban csak annyi üzemanyag volt, amivel fel tudott gurulni a trélerre.
    Nekem úgy tűnik, hogy az illetékesek mindent megtettek annak érdekében, hogy ne lehessen elvinni a tankot.
    Az az idős fickó, aki elindította, két autóakumulátort kötött sorba, és visszakábelezte az egészet. Továbbá nyilván kinyitotta a torony lezárt nyílásait. Ehhez mind szakértelem szükséges, kevés ember képes rá.
    Nem lennék meglepve, ha kiderülne hogy a fazon már korábban is foglalkozott T-34essel.
    Az ilyen szakértő emberek ellen pedig nyilván nem lehet bebiztosítani egy a nyílt utcán őrizetlenül kiállított harckocsit.
    Érdekes kérdés, miért nem vitt a fazon magával egy kanna gázolajat, érdekes lett volna nézni a tank elől rohangáló rendőröket.
    Amúgy is egyre inkább az ÁVÓ-sokra kezdenek hasonlítani.
  • bladex
    Nem:) Csak kiváncsi vagyok:) 1.Tudod nem tünik nekem életszerünek hogy egyesek tank akumlátorokkal rohangálnak ami gondolom jóval nagyobb nehezebb stb és nem lehet a CBA ba kapni.:)2.Meg szerintem ha valaki tud szerezni ilyesmit és tényleg tankot akar lopni kábeleket szerez /ami állitólag ki volt szedve a járműböl/ de üzemanyagot nem visz és 100 méter után kifogy a nafta? Én nem védem őket és nem volt helyes dolog hogy megtették de nekem az nem tünik hihetőnek hogy előre megtervezett dolog volt. Szerintem direkt vagy véletlenül hagyták ott üzemképesen és akiknek arra kellett volna ügyelni hogy ne lehessen elvinni azok most mosakodnak.
  • SZU
  • Thanatos
    készülsz a köv ünnepre hátha kirakják valahova? :D:D:D
  • bladex
    Sziasztok!

Keresek valakit aki nagy szakértője a T34 es tankoknak.Az érdekelne milyen akkumlátor van egy ilyen tankban? Mi a mérete, a tömege, elektromos teljesitménye.
  • marcio mela
    [url=http://www.hirado.hu/cikk.php?id=157593]13 perc 20 másodpercnél azt mondja az alezredes a videon "12 miliméteres vadászfegyver".[/url]
  • SZU
    KSK on Humwee
  • Thanatos
    hát nem ártana :)
  • Bucser
    törölj pls....