95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Punker
    nem hanem elmebetegek, az még rosszabb :)
  • Punker
    tényleg Cifu kéne 1 kis segítség nekem, airsoft-os társasággal vitáztunk hogy létezik e egyáltalán a maygar hadseregnek rendszeresített szabvány egyenruhája és felszerelése? :) mert a neten újságokban stb fellelhető képek alapján kb mindenki abban nyomja amit éppen talál és magára tud aggatni, igazi jó balkáni portyázók módjára :)

szal van valami hivatalos cucc vagy csak annyi hogy legyen rajta az ország jelzés oszt csókolom?
  • Thanatos
    ráadásul bizonyos "tournant"-okra szvsz a rendes francia egységek is mennek...
  • Thanatos
    az összes légios bakát se viszik el..., a vérhas meg nem ágyutöltelék de ugyanazokal az injekciokkal az átlag francia aktona se fogja megkapni szvsz..., a légioban a tévhittel ellentétben nem rambok szolgálnak... :D
  • Punker
    passzolom de azt kétlem hogy az összes átlag bakát elviszik sivatagi meg tróusi kiképzésre is stb, én különbséget teszek a járulékos és a harctéri veszteség között ezért a vérhas stb nem ágyútölteléket jelent nálam :)
  • Thanatos
    igen és ez igy is van, én csak anyit irtam hogy ez a teória hogy oda küldik őket ahol nagy a halálozási arány és hogy ne a franciák pusztuljanak max részben állja meg a helyét..., mert abban a mondatban én még midnig az ágyutöltelék definicioját látom :DDD amugy a légio kiképzése egyre jobban közelit a "sima" francia alakulatokéhoz szóval lassan már ez is kevésbé fogja megálni a helyét hogy ahol az átlag francia aktona meghal ott a légios nem :), a légio nem olyan ramboképző mint az amcsi spec alakulatok, csak egyszerüen a kiképzés (állitolag már egyre kevésbé) kitünősége meg az "alapanyag" megfelelő válogatása miatt teljesitettek jobban :) felszerelésük meg 100%-ban megegyezik a többi francia egységével
  • Punker
    hát szerintem ágyútölteléknek mindig a képzetlen tömeg egységeket használták elsősorban akikér tnem kár, lásd a ruszki egységeket a 2. vh-ban, ehez képest a légiósok elég kemény kiképzést kapnak, az 1800-as években od aküldték a zsoldosokat ahol az átlag francia katona 1-2 nap alatt meghal már csak a körülmények miatt is, és az ugye politikailag nem jó, ez a különbség.
  • Thanatos
    "ők azért vannak hogy ne a franciák pusztuljanak meg."
    ezt ágyutölteléknek hivták amit te irsz :P az tény hogy őket nem igazán erre hazsnálják a közhidelemmel ellentétben..., mongyuk a légiot mindig is tulmisztifikálták szvsz :)
  • Punker
    nem nem az ágyútöltelék az a magyar hadsereg a nato-ban, a zsoldosokat teljesen máshogy kell kezelni.
  • Thanatos
    többek között igen, de ezt a köznyelvben max ágyutölteléknek hivják és ez is jóval régebben volt divat mint most..., szóval a légió egyáltalán nem spec force..., eleve nagyobbak annál hogy azok lehessenek másrészt meg nekik is van spec force alakulatuk (GCP), szóval változatlanul tartom hogy nem a specfoce alakulatokkal kéne őket haosnlitgatni..., max a gcp-t lehet azokkal de őket meg lehet is ... :)
  • Punker
    a légió más értelemben spec, SAS-t és társaikat olyan helyeken vetik be aholva kell a speciális képesítés, a légiót meg ott ahol magas lesz a veszteség ők azért vannak hogy ne a franciák pusztuljanak meg.
  • Thanatos
    sorry akkor én voltam fogalomzavarban :), ergo akkor itt nem a regulárisságal van hanem azzal hogy sas meg rangers az erősen specforce alakulat szvsz mig a légió nem..., remélem igy már ok a kijelentés :)
  • Ren
    A reguláris-irreguláris nem a feladatuk alapján válik szét. Idézet a Katonai lexikonból:
    "Reguláris hadsereg: az államnak állandóan, tehát béke idején is fentartott hadserege, amelynek törvényesen rögzített szervezete, állománya, rendszeresített fegyverzete, szabályozott kiegészítése, kiképzési és nevelési rendszere, központosított vezetési és ellátási rendje van, továbbá melynek élet- és tevékenységi rendjét szabályzatok rögzítik, tagjai egyenruhát viselnek."
  • Thanatos
    nah ez már erős, sas az már nagyon spec force unit tudtommal...
  • dara
    Sőt, mondok jobbat: az SAS is reguláris alakulat.
  • Bucser
    Ritkán értek egyet de most igen:)
  • bgabor
    És azt tegyük hozzá, hogy ennek a versenyszellemnek a kialakítása és erre az önbizalomra való kondícionálás már a gyerekkorban elkezdődik az amerikaiaknál, az ovódában, az iskolában stb már folyik a gyaerekek önbizalmának építése. Később Foci/Baseballcsapat fiúknak, pomponos szurkolócsapat lányoknak. Ennek a fajta mentalitásnak nemcsak a seregben, hanem az üzleti életben is és úgy általában az élet minden területén hasznát veszik a gyerekek. Ennek a folyamatnak az egyik eleme a winner/looser szemlélet kialakítása is. Ezt fejlesztik tökélyre a seregben. Ígyhát nemcsoda, hogy nekünk, európaiaknak az amerikaiak indokolatlanul nagyképűnek tűnnek.

Érdemes ezzel a nevelési szemlélettel összehasonlítani a magyar önbizalomromboló, tehetségtelen és a szakmájához nem értő pedagógusgárdát.
  • ambasa
    Tökölön először az 515. IAP PF-el kezdett, majd PFM-eket használtak, majd volt nekik egy század SzMT-jük a Biszek mellett. Ezenkívűl Tököl a az ezred mellett hadosztályparancsnokságnak és sok kapcsolodó alakulatnak is helyt adott. (Az őrségnek még BTR-70-ese is volt)
    Nekem a szovjet kivonulás után volt "szerencsém" huzamosabbb időt eltölteni ott. A volga személyautótól a MiG-21 kabinból kialakított szimulátor kabinig (szét volt verve)minden volt ott. A talált rakéta is valószínüleg kiképzési segédeszköz lehetett.
  • Molnibalage
    És az ilyen faszoktól ki véd meg minket?
  • Gundark
    Megvan ennek is az oka. Sok ottani most eljátszhatja a "helyi hős aki kiáll a gonosz erők ellen és megvéd minket" c film főszerepét. Rövidlátás? Az.
  • Molnibalage
    Aha. Majd azok dobják rá össze a zsét akiknek nem tetszett a zengői.
  • Bucser
    A poén az hogy még a Zengőre épülő radar-t fizette volna a NATO, ezt saját zsebből kell csörgetni...
  • Molnibalage
    Na ez a másik amin fennakadt a szemem.

A tubsei radar ellen már megint agitál a sok barom. Tetszettek volna NEM-mel szavazni a NATO csatlakozáson és nem most sírni. Lefogadom, hogy a tiltakozók legalább harmada igennel szavazott. (Az ország 80% igennel szavazott....)
  • ColdFire
    mellette lévő jegyzetetben:
    1992. ALKALMAS
    mire? ^^
  • Molnibalage
    Tökölön találtak egy harci rész nélküli R-3R rakettát. Ez az Atoll radaros verziója, de mit keresett ott olyan raketta?? Mert tudtommal ez csak MIG-21-en volt, de a legutolsó bisz verzión már nem. Mikor az oroszok kivonultak, akkor Tökölön MIG-29-es alakulat volt. Hogy az istenbe maradhatott ott a raketta, de hol lehet a harci rész és a hajtóanyag belőle?
  • Bucser
    Tudtommal a harci helikopterekre is tettek kívülre karabiner rögzítési pontot, hogyha 1-2 főt ki kell menteni harci helyzetből akkor ki lehessen menteni őket a repülőcsapat többi tagjával.
  • Glpetyus
    frissítsd,úgy elvileg jó lesz.
  • Bucser
    vedd ki a link elől a http://-t így már látni fogod.
  • Punker
    nekem látszik
  • marcio mela
    A böngésző nem látja csak a békát mutatja.
  • Glpetyus
    Hát ez marha jó :)
    Méghogy a Cobra csak 2 személyes :)
    (sry ha vótmá' )
  • SZU
    Kár, hogy nem lőttek vissza a bokrok, meg az árnyékok... =P
  • Thanatos
    tényleg? akkor ezt benéztem sorry, nekem valahogy rangerekről mindig csak az amcsi hype jött le mint kb a zöldsapkásokról :P
  • dara
    A 75th Ranger Regiment is reguláris alakulat.
  • Thanatos
    izé..., a légió reguláris hadsereg kategóriába tartozik..., specforce egységük nekik is van külön (GCP) szóval nem velük illik szvsz összehasonlitani :)
  • Maverick 18
    Ez lenne a szituációs lövészet???
  • Maverick 18
    Félreértés ne essék! Nem az én gépfegyver videóm. Bár jó lenne:D
  • [NST]Cifu
    Versenyszellem, irigység, stb. :)

Az tény, hogy egy légiós kiképzése keményebb, mint egy átlag USMC vagy US ARMY bakának, de a légiósokat inkább a Rangers-el és a hasonszőrű egységekkel illik összehasonlítani, és így máris kissé más lesz a leányzó fekvése...

Nagyképüség: ez talán kissé abszurd, de bizonyos szintig nem probléma, sőt! Tudni kell, hogy az emberi akaraterőn nagyon is sokminen múlik. Anno évtizedekkel ezelött végzet a Pentagon egy kísérletsorozatot. A lényege az volt, hogy mennyiben befolyásolja a katonák hatékonységét a szellemi felkészítésük és a belső inspiráció. Arra jutottak, hogy azonos feltételek mellett cirka másfélszer akkora hatékonyságot értek el azok a katonák, akik szellemi szinten "képesek vagyunk rá" mentalitással voltak "felszerelve, mint azok, akiknek kétségeik voltak. Innen kezdve már érthető az a bizonyos szintű tudatos felsőbbrendűség kép kiépítésének háttere, ami a legtöbb komoly hadseregben folyik (nemcsak az amerikaiban, de a kínaiban, a japánban vagy a németben is). Növeli a katonák hatékonyságát, még akkor is, amikor biztos, hogy nem képesek elvégezni az adott feladatot, de mivel úgy állnak hozzá, hogy akkor is megcsinálják (mert képesnek érzik magukat rá), akkor mindenképpen messzebb jutnak. Természetesen ehhez megfelelő szintű vezetés is szükséges, aki tisztában van ezzel a mentalitással, és tudja kezelni is, nem hagyja, hogy elszabaduljon. A mellékes ágon pedig van még egy előnye ennek a mentalitásnak: demoralizálhatja az ellenfelet. Ha az ellenfél látja, hogy azok a katonákból dől a megrendíthetettlen önbizalom, akkor óhatattlanul is felteszi magának a kérdést, hogy ő rendelkezik-e ilyen szintű önbizalommal, és fel merje-e venni a harcot vele.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden amerikai katona úgy megy a harctérre, hogy ide nekem az oroszlánt. De a kiképzésben benne szerepel a megfelelő önbizalom kiépítése is. Ahhoz pedig, hogy elpuhultak, azért tegyük hozzá, hogy ez az ő életmódjukból is fakad. Ez pedig nagyon összetett kérdés, de erősen eltúlozva a dolgot, az amerikai katonának a megfelelő étkezés és életkörülmények olyan szintű alapdolgok általánosságban, mint egy mohamedán harcosnak a napi ima...
  • Thanatos
    thx, a kép mongyuk elég érdkees mert ott elvileg az alap ejtőernyős képzés után járó ejtőernyősszárnyakat tüzi fel a srácra, amit a cikkben kitüntetésnek hivnak, ahbár végülis :D
  • SZU
    Innen szedtem.