95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Hát azért hajdanában sem rohadt rájuk a ruha, mikor a francia idegenlégiósok, vagy az angol expediciós erők jártak/harcoltak arrafelé, igaz szaguk az biztos volt. :) -
A teljes rendszer fegyverrel, sisakkal és a ballisztikai mellénnyel együtt 25kg. Hogy ebből mennyi az aksi, azt nem tudom. :) -
JYeti #21638 Hogy tudnak majd ekkora felszerelésben melegebb éghajlatokon szolgálatot teljesíteni ? pl Irak (40+Cfok)
Sosem értettem, a katonák a sivatagban hogy tudnak egyáltalán harcképes állapotban maradni első osztályú utánpótlás nélkül (pl DAK). Nem vlszínű, hogy akár 5 naponta tudnak ruhát cserélni, az pedig csúnyán rájuk "rohad", abból pedig betegségek lesznek stb. -
dara #21637 Az ismétlő fegyverek nem is félautomaták. Teljes nevükön kéziismétlésű fegyverek. Ide tartoznak az alsókulcsos (lever action), pumpálós (pump action, ez még értelmesebben is hangzik) és (forgó)tolózáras (rotating/strait pull bolt action) fegyverek. És a revolverek is.
A félautomata az már öntöltő, az automata pedig sorozatlövő. (A külső hajtású fegyverekről most szemérmesen hallgatunk.) -
igazából a sisak kamerát irígylem, milyen jó kis videket lehetne csinálni airsoft-ozás közben :) -
mekkora súlya van az aksiknak? :) -
[center]
Ballra a Hollandok, középen az Amerikaiak, jobbra a Franciák "jövő katonája". -
Volt már Land Warrior program (most éppen úgy tünik, nem lesz), volt már szó a franciák FÉLIN programjáról. A németek Infanterist der Zukunft és az angolok FIST programjáról. És itt a van az olaszoké:
A "szokásos" dolgokkal vértezi fel a program a katonákat:
-1,3km-es távolságon belüli rádió- és adatkapcsolat
-Fegyverre szerelt kamera
-Sisakra szerelhető szem elé hajtható képernyő
-Galileo-rendszert használó helymeghatározó
-Egy 4"-os kijelző a bal karon, ahol a különféle adatok, ill. a térkép megjeleníthető
-24 órás időtartamra elegendő energiát biztosító cserélhető akkumulátorok. -
Az A4 1980-as évek végi színvonal, tehát M1A1, Challenger Mk1. szintjén. Ami hiányzik belőle a modern hk.-k szintjén, az az adatkapcsolat, amelyeken keresztül a parancsnok egy képernyőn látja, hogy a baráti, és az ismert ellenséges egységek merre járnak. Továbbiak a GPS hiánya (bár ez viszonylag könnyen és olcsón pótolható), illetve hogy az A4-eseknél a parancsnok saját 360°-ban körbeforgatható független optikai rendszere nem rendelkezett passzív infravörös éjjellátóval, az csak az A5-ben jelent meg.
A Leo2A5 már rendelkezik GPS-el és független éjjelátóval a parancsnok számára, valamint opcionálisan adatkapcsolattal. -
JYeti #21631 Aham. A Leopard2 (A4+) elektronikai minőségben (kicsit fura a fogalmazás, ezalatt műszerei fejlettségére, felszereltségére gondolok a konkurens típusokkal szemben - pl M1A2) hogy áll ? -
Gazdag, de a hadserege költséghatékonyságra törekszik, nem pazarol feleslegesen, és a céljainak megfelelően vásárol (valjuk meg, reálisan így kellene hozzáálni a hadsereg felépítéséhez).
Eddig Centurion és AMX-13 harckocsikkal rendelkeztek, ez utóbbiakat átépítették, modernizálták az 1980-as években, új löveget, meghajtást, tűzvezető rendszert és passzív infravörös éjjellátó berendezést kaptak. A Leo2A5/A6 listaára valahol 6-7 millió dollár körül lehet "pucéron", tehát pótalkatrészek, kiképzőeszközök, stb. nélkül. Ehhez képest a használt Leo2A4-esek 1 millióért "best buy"-nak számítanak. Számukra ezek is tökéletesen megfelelnek, a közvetlen régióban még így is messze a legmodernebb harckocsikkal ők fognak rendelkezni. -
JYeti #21629 Miért nem mondernebb A6/A5-t vesznek ? Szingapúr azért elég gazdag ehhez. -
azt nem mondtam hogy akarattal. -
SZU #21627 Ja! Hihető! =) -
mert 3x küldted el :) -
SZU #21625 Miért 3x? -
SZU #21622 Ezt írtam le én is, csak sajátos cinikus hangnemben... =) -
Hát az első revkók mind fekete lőporral működtek, jogos az öt pont. ;)
Elég összetett amúgy a vita, mert bele lehetne keverni a félautomata revolvereket is akkor már egyébkét. :)
[center]
-
harcu #21620 Egyébként a Henry karabélyt is ismétlő fegyvernek szokták hívni, pedig még csak messze nem félautomata sem. A revolver azért hagy lehessen már ismétlőfegyver, mivel egy csövű, de azon keresztül több lövést is le tud adni újratöltés nélkül. -
harcu #21619 Azért elöltöltős forgótáras pisztolyok márpedig vannak, és azokhoz a lőszer nem egybeszerelt. Ezekbe tudtommal fekete lőpor kerül, mint meghajtótöltet. Annyira nem kell messzire visszamenni az időbe, az első egybeszerelt lőszerrel működő (hangsúly a működőn van) revolver az 1860-1870-es években jelent meg.
lsd. kapszli -
Nem lennék jó miniszternek. Nem tudnék kijönni a politikusokkal. Anélkül meg reménytelen. :) -
Thanatos #21617 akinek kéne hogy támogasson az tuti nem..., szal... -
Ilyenkor robbanok fel mérgemben... Annyi honvédelemhez nem értő balszaf volt már itthon, mintha csak ilyen embert tudnának keríteni, de vagy egy jó ötletem. CIFU-t honvédelmi miniszternek! Támogat valaki? -
Most olvasom, hogy a németek által nekünk ajánlott Leo2A4-esek közül 96 darabot most Szingapúr vásárolt meg, darabját nem egész 1 millió dollárért, és ebbe már bele számították a pótalkatrészeket is. Heh... :| -
Nem ezt írtad. Azt írtad, hogy a revolverek az "egykezes" fegyverek közé tartozik, nem a pisztolyok közé. Szóval pisztoly != revolver. Én meg azt mondom, hogy ez így nem helyes, hiszen a revolver az a pisztolyok egyik változata. Nem csak a szekrénytáras félautomata pisztolyokat hívjuk pisztolynak (elég az egylövetű sportpisztolyokra gondolni). -
SZU #21613 Tettetem. =) -
Cnut #21612 Hát ja, erről beszélgettem a múltkor pár emberrel hogy az ilyen szakasz-szintre való UAV-k gyártását lehetne magyarországon is nagy nyereséggel űzni. Nagyon nő a piaca, fogyóeszköz és annál jobbat tudok én is összerakni és olcsóbban mint amit a csapatok most használnak. -
Cnut #21612 Hát ja, erről beszélgettem a múltkor pár emberrel hogy az ilyen szakasz-szintre való UAV-k gyártását lehetne magyarországon is nagy nyereséggel űzni. Nagyon nő a piaca, fogyóeszköz és annál jobbat tudok én is összerakni és olcsóbban mint amit a csapatok most használnak. -
Saintgerman #21611 Mint feketelőporos ismétlő pisztoly nem létezett, revolver "forgó" viszont igen ! -
Így első blikk egy olyan M113, amelyre a Rafael izraeli cég reaktív páncélzatát pakolták fel, hasonló, mint az L-VAS -
Már bocs, hogy belebeszélek, de szerintem a revolverek (revolv=forgó) legfeljebb az "egykezes" fegyverek közé tartoznak, de nem a pisztolyok közé,
Érdekes megfogalmazás. A fekete lőporos, elöltöltős pisztolyok akkor minek minősülnek a te értelmezésed szerint. -
#2565 :) -
te jó ég vazze ilyet két nap alatt építek, csak a több millás cuccok kellenek rá :\
ilyete -
mi is ez a bulldog nevű új szörny?
-
Thanatos #21605 te most tényleg ennyire értetlen vagy vag ycsak teteted? :) -
mi van? :) -
SZU #21603 "de szerintem a revolverek (revolv=forgó) legfeljebb az "egykezes" fegyverek közé tartoznak, de nem a pisztolyok közé,"
Wow! A pisztolyok, mint tudjuk nem egykezes fegyverek, ezért is van az éles kontúr a revolverekkel szemben, amik ügye egykezes lőfegyverek, de nem pisztolyok... -
kamov #21602 Így van. A revolverek ismétlőfegyverek. -
Saintgerman #21601 Érdekes megoldás, de sok értelme nincs. -
Ren #21600 From Wikipedia, the free encyclopedia:
Semi-automatic pistols
Semi-automatic pistols fire one round after each pull of the trigger, without the need to manually cock the hammer. After a round is fired, the pistol will cycle, ejecting the spent casing and chambering a new round from the magazine, allowing another shot to take place immediately. One of the main advantages of semi-automatic pistols is that many of them can hold more rounds than can a revolver. The term automatic pistol is occasionally used to refer to a semi-automatic pistol.