95116

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Pedig ármiban azt tanítják, hogy mindig kapcsold be a biztonsági övet, mikor beülsz a HMMWV-be
-
Thanatos #21805 arról nem is beszélve hogy betonfal és betonfal elött kruva nagy külömbségek lehetnek... :) -
Thanatos #21804 ez igy eddig ok hogy a betonfal széttörik a h1 meg alig károsodik , de ettől a benne ülő embereknek mgé nem lessz jó, sőt... -
bgabor #21803 Hát nemtudom, én a vezess.hu-n olvastam az utcai H1 tesztjét, és ott írták hogy a töréstesztnél betonfallal ütköztették 60 km/h-s sebességgel, és a betonfal széttört, a H1 pedig alig károsodott.
Nyilván fogalmam sincs róla, mennyi ennek a cikknek a valóságalapja, és eléggé hihetetlenül hangzik, amit írtak. De ezt írták. -
1.: A katonai HMMWV merev alvázas, ahol egy mereven rögzített, merev ülésben ülsz. Nincs fejtámla, légzsák, de a legtöbben még biztonsági öv sem. A kocsi tervezésekor komoly erőforrásokat mozgattak meg azért, hogy a kocsi alatt robbanó kisebb aknák minél kisebb kárt tegyenek a katonákban (az kabin kevlár erősítésű, sőt, a páncélzott változatnál további megerősített alváz van), de a frontális ütközés szempontjából egy 1960-as évekbeli utcai autóval mérhető legfeljebb össze.
2.: A Hummer H1-ről neked van törésteszt adatod? Mert én csak a H2-ről és a H3-ról tudok, azoknak meg végképpen semmi közük a HMMWV-hez. A H1 egyébként ugyanolyan (ütközési zóna nélküli) alvázzal rendelkezik, mint a katonai változat, és ugyanúgy nincs benne légzsák (biztonsági övet azért már szerelnek bele...). -
AKSURV #21801 Azért mert a Hummerek töréstesztjét két 155 mm tarack lövedékből csinált IED-el végzik, ami még egy Abrams-ot is fejre állítana. -
bgabor #21800 Miért?
A polgári Hummerek töréstesztjei kiválóak... -
Egy HMMWV sem érne el többet, teszem hozzá. :) -
Thanatos #21798 a véke a hivatásunkat én igy ismertem:
"Peace is Our Profession"
"Mass Murder is Just a Hobby"
:P -
JYeti #21797 Ha kínai gyártmány, én az útra se mennék ki vele, nemhogy harcmezőre, tekintve, hogy a kínai kocsik töréstesztjei ált. 0 csillagot érnek, a próbababát úgy kell kiskanállal kiszedni a roncsok közül :D -
A profi ellenség kiszámítható,
az amatőr VESZÉLYES!!!
A kivétel erősíti a szabályt, és felborítja a haditervet.
A béke a hivatásunk, a súlyos testi sértés csak hobbi.
A taktika amatőröknek való, a profik logisztikát tanulnak.
Az őrültség és a zsenialitás közti különbség azon múlik, hogy mennyi robbanóanyagot telepítesz.
Egy fegyver csövével nem lehet vitatkozni.
Bizonytalan helyzetekben lődd ki a teljes tárat. Ha még mindig bizonytalan vagy, hajíts egy gránátot. Ha ezek után is bizonytalan vagy, jöhet a napalm. -
tomcat1 #21795 A gép még nem, de a srác sérója alakul! :) -
JYeti #21794 China Hummer
-
marcio mela #21793 Igen. -
a távolsági lövésnél? -
marcio mela #21791 A cikk írásakor eldőlt már,Arron Perry vagy Rob Furlong a rekorder? -
semmi konkrétat csak szó volt róla, azért gondoltam rákérdezek :) -
Így hirtelen nincs. Miért olvastál valahol ilyesmit? -
Cat #21788 Amerikaiak veszik meg a lengyel repülõgépgyárat
A világ legnagyobb helikoptergyártója, az amerikai United Technologies Corp.-höz tartozó Sikorsky Aircraft veszi meg a PZL Mielecet, a legnagyobb lengyel repülõgépgyárat. A tekintélyes múlttal rendelkezõ üzemnek – amely helikoptereket is gyártott – a rendszerváltás óta kerestek, de nem találtak gazdát. A Zycie Warszawy címû lap szerint az értékesítõ vagyonügynökség ahhoz a feltételhez kötötte az üzlet létrejöttét, hogy az amerikai cégnek meg kell nyernie a lengyel hadsereg által kiírt, mintegy 4 milliárd dollár értékû helikoptertendert. Ezt a Sikorsky szóvivõje határozottan cáfolta, szerinte nem is írták ki a versenypályázatot a lengyelek.
A megállapodás értelmében a Sikorsky a gyár mintegy 40 millió dolláros adósságának törlesztése fejében kapja meg a PZL tulajdonjogát, emellett kötelezettséget vállalt arra, hogy további 40 millió dollárt fektet be az üzembe, amely így alkalmassá válik híres katonai helikoptere, az UH–60 Black Hawk összeszerelésére. -
Cifu van arról infód hogy a 2003-as mesterlövész rekordot megdöntötték? -
SZU #21786 Itt azért istenítik Jubát. -
Ja biztos túl sok red alertet játszott a tervező:) -
A gyalogos hadosztályok, hogy milyen fegverekkel vannak felszerelve. Tehát mennyire nyugati vagy saját fejlesztésű fegyvereket használnak-e. De köszönöm a választ! -
Pontosan mi érdekel?
Harcjárművek:
AMX-10RC gumikerekes páncélvadász / felderítő harcjármű
ERC-90 gumikerekes páncélvadász / felderítő harcjármű
VAB és különféle változatai (pl.: VCAC HOT páncéltörő-rakéta hordozó) harcjármű
VBL felderítő harcjármű és változatai (pl. Milan pct.-rakéta hordozó)
VB2L parancsnoki harcjármű
Egyébb járművek:
Peugeot P4 terepjáró
TRM 2000 teherautó
Kettő- és háromtengelyes ACMAT (TPK) teherautók
Támogató fegyverek:
81mm-es LLR aknavető
AT4CS páncéltörő-rakéta
MILAN pct. rakéta
ERYX pct. rakéta
Mistral légvédelmi rakéta
Browning M2 nehézgéppuska
Kézifegyverek:
FAMAS gépkarabély (a képek tanulsága szerint leginkább a régebbi G1 változat)
MP5SD hangtompítós géppisztoly
FR F2 7.62x51mm mesterlövész puska
PGM Hecat II. 12,7mm-es mesterlövész / romboló puska
Minimi géppuska -
Cifu! Tudnál valamit írni a francia idegen légió felszereltségéről? -
És majd csinál önjárópáncélozottcsapatszállítólánctalpasharckocsitankokat is -
harcu #21780 "Repülőgép-hordozó anyahajó"
Már tervezi a cirkálórombolófragattcsatahajócsatacirkálóolajtankerteherhajó USS Ticonderoga elkészítését is.
-
juzosch #21779 A lego gyárból:)
Külön rendelésre tuti lehet kapni, de lehet egyébként is, csak nem a játékboltban, hanem pl a nagykernél. -
Honnan szedett ennyi alkatrészt ami mind szürke? -

-
lord nihilus #21776 nemsemmi 
szép munka -
Kell! :D -
Cat #21774 4,7 méteres Legoanyahajó
Repülőgép-hordozó anyahajót épített magának egy német férfi - Legóból.
A 36 éves illető 300 ezer darabkát használt fel a játékból ahhoz, hogy összerakja az amerikai Harry S Truman anyahajó 4,7 méter hosszú modelljét - adta hírül a The Sun című brit lap.
Az eredeti hajó bő 350 méter hosszú, 97 ezer tonnás, és 6 ezer főnyi a legénysége.
-
Hát ez a bajom, állítólag. ÉN nem látom át, hogy ez mitől lenne pontosabb... -
BSZN -
Thanatos #21771 ok..., elfogultság rulez... -
Ha ennyire erre vágysz akkor lépj be az Army-ba aztán mehetsz Irakba önkéntesként. Aztán mikor hazajöttél meglátjuk mi a véleményed... -
Nem rögtön egymás után, hiszen a 16 lövés / perc alapján két lövés között azért el kell teljen 2-3 másodperc azért, de a lényege, hogy a két cső mozgása kiegyenlíti a káros kilengésegeket. Állítólag. -
tomcat1 #21768 Ilyen viselkedésnek és megnyilvánulásnak szerintem itt nincs helye (máshol se..!) -
bgabor #21767 Kit érdekel. Ettől még olyasmit adtál a szájába amit nem mondott.
Részemről pedig: az arabokat lelövik, ugye?