95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
dara #22084 Az azért érdekelne, hogyan oldják meg a szabadon lengő csövet egy gázelvételes fegyvernél. De látom Téged is.
A Zeiss két s-sel írja a nevét. -
Akkor Amerikában rendőrségi egységeknek nincs is G36-osuk vagy csak az amit eleinte megvettek (ha vettek)? -
AKSURV #22082 Az egyik srác 600 m-ről 5-ször talált vele célba, még az ötödik után is azt mondták, hogy mák. Tudni kell lőni. -
az ember a személyes véleményét általában próbálja logikusan megalkotni, na ezt teljesen ismeretlen a jelenlegi vezetésnek.
kiszámítható hivatásnak hinné az ember a sereget az mindig kell alapon, nézd meg mit műveltek itt jó sok pénzért felújították a laktanya 1-2 részét, új lakások stb, csak a konyha modernizálása fél milliárd volt, erre eltelik sacc 2 év és bezárják, ez valami olyan hihetetlen pazarlás amit folyamatosan csinál a vezetés hogy az hihetetlen, nem 10 hanem 2 évre nem terveznek előre, így semmit nem lehe tcsinálni az életben, ők mégis csinálják :( -
harcu #22080 offtopic:
Az irónia és a smile nem azonos fogalmak. Pl. ha azt írom, hogy a jelenlegi politikai vezetés a katonaság élén szerintem minden idők leghozzáértőbb szakértő minisztériuma, akkor nem fogod teljesen komolyan venni ezt.
Egyébként nem a kézifegyvereket váltanám le először a hadseregben, sokkal inkább a meglévő létszámot stabilizálnám, és igyekeznék vonzó életpályává tenni ezt, persze azzal a kitétellel, hogy a biztos megélhetés mellé számolni kell a veszéllyel is. Ennek folyománya lenne a normális felszerelés, és a rendszeres kiképzések biztosítása, lakhatási támogatás, stb.. Ezzel együtt talán megnőne a társadalmi megbecsülése is a seregnek. A NATO kötelékében pedig igenis aktív szerepet kell vállalni, mivel erre szerződésünk van. Ez lehet békefenntartó misszió, műszaki alakulatok biztosítása, de harcoló csapatokat nem engednék küldeni pl. Irakba v. Afganisztánba.
A hadsereg szerkezetét is át kellene alakítani, nem kellene minden egyes századnak saját tábornokának lennie, a felesleges embereket elküldeném nyugdíjba, az új, tetterős nemzedék pedig a kezébe vehetné végre az irányítást. A hadügyminisztérium élére pedig nem engednék közgazdászt v. jogászt, csakis olyat, akinek van legalább katonai előélete.
Persze ez csak a személyes véleményem, és mivel nem értek hozzá, ezért nem tudom olyan objektíven látni a dolgokat, mint a jelenlegi vezetés a minisztériumban. (és nincs smile) -
akkor smile lemaradt, le lett írva hogy a jó az bonyolult megfogalmazás ilyen esetben, mert attól hogy jó nem feltétlenül praktikus és kényelmes valami :) -
harcu #22078 Látom, azért az irónia szó nem szerepel a szótáradban. :) Azért írtam ezt a két fegyvert, mert alapból sokkal kevésbé lenne alkalmas, mint a mostaniak, de végre ki lenne elégítve az óhajod, tehát jól járnánk vele. Vagy mégsem? -
Csak tippelni tudok, felteszem a HK eredetileg nem folyamatos tüzeléssel tesztelte a fegyvereket. A C-Mag előtt ugye nem volt lehetséges, hogy egy G36-ossal 100 lövést folyamatosan leadjanak (és a harctéren sem mindennapi eset ez). Hogy a HK-nak miért nem tünt fel a probléma, azt nem tudom.
Közben utánanéztem a lementett HKPro fórumbejegyzéseknek, és a zárszerkezettel az a probléma lépett fel, hogy gázdugattyú-törések fordultak elő. Nem rendkívűl nagy számban, de éppen elég ahhoz, hogy ez is púp legyen a HK hátán. -
JYeti #22076 Érdekes. Az egyetlen, amire fogadtam volna, hogy a HK fegyverekkel nagyon minimális százalékban adódik gond (elég széles fejlesztésnek / tesztelésnek vetik alá). Nem értem hogy nem derültek ki ezek a problémák (pl hogy megolvad ?) több ezres folyamatos tüzeléses tesztelésnél ? -
A tapasztalatok alapján a HK egy fejlesztett változatot dolgozott ki, erről korrábban már raktam be képet. A lent említettek mellett egy dolgot kifelejtettem: a G36 előágya és tokja roppant mód érzékeny a hőre. Amikor C-Mag-os sorozatlövéseket végeztek, több G36-os is szó szerint megolvadt. A túlhevült változatokkal sok probléma adódott, ami miatt a G36 reputáció a tengertúlon egycsapásra semmissé lett. Ezt úgy kell érteni, hogy a HK 2004-ben egyszerűen bejelentette, hogy beszünteti a G36 amerikai forgalmazását, miután (akkor) fél éve egyetlen G36-ost sem adtak el rendfentartó erőknek. Az ottani piacon a HK416-al akarnak fennmaradni, ami ugye az AR-15 mániára épít.
A változtatások:
G36E referenciának
G36A2
-A zárszerkezetet és a tokot némileg átdolgozták.
-Az 1,5x optika helyére egy sokkal keskenyebb, kisebb került (asszem Zeis Z-point), igaz némileg még magasabbra, de kevésbé takar ki a perifériás látásból és kevésbé zavaró mozgásnál.
G36A2
G36V / G36KV
-Új betolható/félrehajtható váltámasz
-XM8 stílusú tárkioldó és zárkioldó
-A G36C-hez hasonló, de átdolgozott szereléksín, nincs beépített optikai irányzék, a HK helyette Zeis vagy EOS irányzékot ajánl (vevőtől függ).
G36KV, látható az új tárkildó, a váltámasz, a szereléksín
G36V3 / G36KV3
-Teljesen átdolgozott előágy, szabadon lengő cső (??)
[center]
G36KV3 -
JYeti #22074 A váltámaszokat meg gondolom kicserélik.. vagy hagyják ahogy van ? -
JYeti #22073 A célzóberendezéssel végül mit kezdtek ? -
Nem magával a tárral, hanem a tár adogatásánál van valami probléma. Pontosan nem tudom, állítólag a Stoner féle rendszernél az AK féle tárajak megoldás okoz problémát. Legalábbis ezt olvastam. -
Két fő probléma volt/van vele, az egyik a zárszerkezetet illeti (ez át is dolgozták a G36A2-nél), a másik pedig a célzóberendezés. A kettős célzórendszer elviekben jó ötlet, de a gyakorlatban nehézkes, a felső irányzék folyton útban van. A harmadik észrevétel a váltámaszt érintette, állítólag nem valami kényelmes. -
Jah igen mert ok a tarral egyutt kepzeltek el a hadszinteren beszerzett loszer fogalmat....hat a semminel tobb lenne mar az is ha csinalnak egy sajat tarat hozza...es azert az AK tarak kozott is van ami frankon mukodik es nem akad el...persze a sivatagban, meg a lazadok kezen jaro-kelo fegyverek amik meg pl tegnap lehet 4 meter melyen el volt ak asva valahol nem csoda hogy gond van veluk szvsz
-
Az alapötlet jónak tünt, csak nem működött. Nem szereti az AK tárakat (adogatási gondok vannak velük), és megbízhatattlan úgy anblock. A KAC mondjuk lobbyzik tovább ezerrel. -
G36-ról nincs valami cikk mennyire elégedettek vele a németek az afgán misszióban? ők is ott vanank már jó ideje, valszeg nem 1-2 lőszert lőttek el. -
"Amugy a magyar utodfegyvernek nem a G36 kerult szoba? "
Valami hasonlo csiripeles eljutott az en hallojaratomig is....mindenesetre a G36 csalad az jofegyver hireben all. -
MuldR #22066 Az USA koltsegvetesnek adott kinai penzrol annyit, hogy ha haboru lenne kozottuk, ugy jarnanak, mint itthon sokan a beke kolcsonnel.
Felejtsuk el. :)
Amugy a magyar utodfegyvernek nem a G36 kerult szoba? En valahol ezt hallottam. Az azert jobb lenne. -
"Az SR-47 azért nem jutott el a rendszeresítéshez,"
Csak nekem van hianyerzetem hogy nem fejezted be a mondokad?! Szal azert nem jutott el a rendszeresitesig, "mert?!"
Varom a folyt.
-
na ja, sajna a mélységieket eltelepítik innen a szomszédomból, nem látom majd az új cuccaikat (ha egyáltalán kapnak). -
Igen, betolható tus, és rövidebb csővel készült változat. -
Az SR-47 azért nem jutott el a rendszeresítéshez, sőt, a SCAR-H sem kapta meg tudtommal azt a képességet végül, hogy képes legyen 7.62x39mm-es lőszert tüzelni. Szvsz egy ellenséges területen működő spec. egység számára a legjobb választás, ha az ellenfél fegyvereit használja. Nem csak amiatt, mert ugyanazt a lőszert tüzelik, de a hangja és a torkolattűz alakja sem tér el, vagyis nem árulja el, hogy "másik csapatban" játszik a használója... -
az A4 a betolható tusú igaz? bár részemről desszantosoknak még mindig inkább G36K-t vagy G36C-t adnék :) -
A 20-as tár nem meglepő - a legtöbb 7.62x51mm NATO lőszert tüzelő gépkarabély 20-as tárat kapott, mert a 30-as már túl nagy és túl nehéz lenne. A G3A4 tömege pedig töltve is "csak" 4.09kg. Nem könnyű, de nem is olyan eszeveszett nehéz fegyver. -
Miben a legjobb? Pontosságban? Tűzgyorsaságban? Súlyban? Karbantarthatóságban? Megbízhatóságban?
Szerintem elég feladatfüggő, hogy melyik a legjobb fegyver. -
Reszigazsagok! Egy spec egysegnek epp olyan fontos az hogy loszerutanpotlasa lesz e utkozben pl az ellnefeltol zsakmanyolva, vagy hogy hany kilot kell cipelni akar hosszu kilometereken at, mint a fegyver merete! Nem veletlen kezdemenyezes az SR-47 sem! Lehet barmilyen jo egy HK 416, vagy egy G36..ha az adott feladathoz es korulmenyhez egy AK vagy AK klon, vagy netan egy AK-t loszeret tuzelo fegyver sokkal jobban megfelel. De igaz ez az Armalite vonalra is....az meg hogy "megbukott" szvsz elegge messze all a valosagtol! -
pont fordítva, mivel a kényelmi és praktikussági funkciót is figyelembe veszem nem csak a saját fanatizmusomat, gondolom abban egyetértesz hogy egy spec egységnek sokkal hatékonyabb könnyű és nem 1+ méteres fegyvert választani. -
A problema maris ott kezdodik hogy airsoft jatek alapjan akarsz velemenyt alkotni egy fegyverrol, es az alapjan iteled meg! Sulyos hiba! -
ja multkor szó volt az airsoft fegyverek jelöléséről, elméletielg így kéne kinézznie:
(markolaton látszik 1 picit :) -
hát mondjuk a G3-as pont nem feltétlenül a legjobb ilyen szempontból mert az alap ugye dög nagy nehéz fegyver, a 20-as tár se a legideálisabb, meg az hogy én bolond rohangálok az erdőben 5-6 órát egy jó 5 kilós fegyverrel az ok, de mondjuk semmi pénzért nem ugranék ki vele repülőből :) -
harcu #22053 Ez az, G3-ast és SIG 510-est mindenkinek! -
pár száz darabot meg lehetne azért fizetni. -
meg a legdrágábbak is... -
Békefenntartóból lett biztonsági őr az iraki magyar áldozat -
mert a világ legjobb fegyverei? az M4 irakban megbukott, az AK meg minden csak nem precizós eszköz, bandaháborukhoz való..... -
Cat #22048 Újra készülhet hazánkban Kalasnyikov
Egy magyar magáncég megvásárolja a Kalasnyikov géppisztolyok gyártási jogát. A licenc várhatóan a régióra és egyes arab országokra biztosít eladási jogokat a magyar kft.-nek - írja a Magyar Hírlap.
Az erre vonatkozó megállapodást várhatóan már ebben a hónapban megkötik az orosz Izsevszkben az Izsmasz és a magyar cég képviselõi. Az egyeztetések több mint két éve folynak, de nyilvános bejelentésre csak az aláírást követõen kerül sor. Ezt hátráltatja az is, hogy a magyar cég egyelõre bejegyzés alatt áll, tulajdonosa egy ciprusi bejegyzésû cég és egy budapesti lakhelyû egyén. A fegyvereket várhatóan Budapesten gyártják majd. -
Azthiszem tullephetunk a szobeszed kategorian ha mar szaklapban is szo volt az esemenyrol! (M4A1, es Regiment) -
Miert akarod mindenkire ratukmalni a kedvenceid?! 

-
Khm, khm... Megkövetem Cifut...talán a korai kelés miatt, de benéztem a témát, nem 74-es, hanem AK-63D-t kaptunk az ájmdék helyett. Mea Culpa...