95114

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
SZU #22284 Köszi! Ezt a variánst nem is ismertem! =) -
Jók a harci szamarak :P -
Thanatos #22282 :DDDD -
Huppsz
Szeletelt madar by Croatian Air Force Mi-8MTV 
-
milfotorol par funny kep :D
-
....inkabb egy nemiszerve hasonlitanam....dehat ez kell a nepnek a tiviiibe.... -
Maverick 18 #22278 Kissé hatásvadász a riporter de a videó az szép:)
.50 caliber sniper rifle -
tomcat1 #22277 ez is valami.
na mit szóltok? -
Cnut #22276 És a népet hogy lehetne rehabilitálni? -
bgabor #22275 Pontosan! Nekem is Orvell regénye jutott eszembe róla. Ideje lenne hogy valaki alaposan szétrúgja a seggüket. -
ilyenkor mindig Orwell - 1984-e jut eszembe. =/ A probléma az, hogy az csak kitaláció - ok volt valóságalapja - ez meg a valóság... -
Ivanek meg mindig elo tudjak adni magukat....Kepzelem a norveg legvedelmet hogy izzhatott a levego....
-
de inkabb talan a wz.88 Tantal ..igaz nem jol latni a linkelt kepeden a tust hogy milyen...az donto lehetne a kerdesben -
hmm?! -
SZU #22270 Milyen AK-k ezek? Hosszabb a kompenzátor/lángrejtő, mint a 74esnek. -
dara #22269 A tűzviharhoz bőven nem elég a gyújtótöltetek arányá magasan tartani. Ahhoz olyan településszerkezet is kell. Berlint sem tudták porráégetni a britek, pedig mindent megtettek ennek érdekében. -
OFF:
Lattam a smilie a vegen...de azert kicsit mas hogy te minden megmozdulasomra "rahumorizalsz" valami olyat ami egy ido utan mar unalmas es irrtial, mint hogy en neha elejtek 1-1 poent, de nem lepten nyomon!!!
ON: -
ember ott a smile a végén, vagy csak te poénkodhatsz azzal hogy én meg a német technológiát kedvelem? -
igazából nem tudom felfogni milyen szintű elnyomás lehet ott -
MuldR #22265 Majd a Land Warrior megoldja a friendly fire problemakat. A katona meg ne gondolkodjon. Tegye a dolgat. Pusztitsa el az ellenseget. -
Jo lenne ha leallnal ezzel a ruszkizassal...egy nem vicces, ketto ebben a topicban meg csak nem is helytallo esetenkent...lasd india, vagy kina....inkabb olvasgass szakirodalmat, mint butamagyar modja zsigerbol utalj valami olyat amirol halvany lila fogalmad sincs szemmel lathatoan! -
Jó de amíg ellenségnek gondolod azt akire lősz addig meg se fordul a fejedben ,hogy nahát nem is lőnek vissza.
Kár ezen agyalni nem tudjuk milyen lehet. -
Thanatos #22262 ez elég naiv látásmod, 100 meberből ha ezzel probálkozol szvsz minimum a fele tuti begolyózik, ez nem müködő modszer nem véletlen alkalmazzák azt hogy ne is godnoljanak arra hogy az ellenség is ember..., pl az indexen egy srác aki us armyban szolgál irta hogy ő pl a gyakorlotéri céltáblákat képzeli az elelnség helyébe, és igy nincs semmi lelki problémája :)
a pilotáknál meg az abszolut hülyeség lenne arra szoritani hogy iyleneken godnolkodjanak, em is látják az ellenséget, a cél nekik csak egy épület, vagy gép, vagy hasonlo, sokkal egyszerübb igy feldolgozni bármit, és őket erre rászoktatni is egyszerübb mivel ugye nem látja az embert az esetek 90%-ban...
egy szó mint száz a hadászat nem a lélektanról emg a humanitárius megfontolásokrol szól, és nem is fog soha, vagy amelyik hadseregben mgéis az gyk abban a pillanatban vesztett... -
Friendly fire esetén az esetek 99%-ban nem kölcsönös tűzváltásról van szó, hanem egyoldalúról. -
Nem hiszem ,hogy csak az amcsik állnak hozzá így.
Az ellenség ugyanúgy nem veszi őt emberszámba mint ahogy ő sem az ellenséget ,és ha megáll sírni mert megölt egy ellenséget vagy nem tudja meghúzni a ravaszt mert tétovázik akkor halálra van ítélve.
Amúgy ha téged ki akarna nyírni valaki és rálősz arra a valakire de kiderül összetéveszted a haveroddal vagy egy ártatlannal akkor nyilván szarul esik. -
Vagy nem-e lehet, hogy meg kéne tanítani őket megérteni és feldolgozni a másik motivációit? Ügyért halnak meg. De ők is emberek. Védik a hazájukat és azért amit tesznek tiszteletet érdemelnek (szerintem).
Jó egy 17 éves armyba lépett bakától nem várom el, hogy meglegyen a gimije és humanizmusra való hajlamról tegyen tanúbizonysaágot, de egy pilóta azért már igen sokáig tanul ahhoz, hogy némi lélektant is a fejébe verjenek...
De mondom. Én vagyok túl naív:) -
Thanatos #22258 hát ugy nem nagyon lehet embereket öldökölni hogy midnig csak azon filozol hogy az elelségnek is van családja, gyereke, szülei, stb stb, igy tényleg csak be fog golyozni az átlag katona..., szal hülyeség is lenne ha nem ugy nevelnék őket hogy ne embernek nézzék az ellenséget -
hát jahh az amcsi kiképzésben kb csak annyiról van szó, hogy mi vagyunk a legjobbak a többi csak hangya és a hangyákat el kell taposni. (amellett, hogy szakmailag baromi alaposan felkészítik őket lelkileg csak a specforce-okat ilyen szitukra.) -
így lehet könnyebb? =/ -
Azert a vege a parbeszednek durva
""I just killed a bunch of people, ya know?"
- "Yeah, but we don't know which ones they are."
- "They're friendlies, they're U.S. people."
(audio blackout)
- "Are you up there?"
- "I'm just--"
- "I know it, but just listen to me."
- "I killed some people."
- "I know, I know.""
Érdekes dolog a háború.
Az ha friendlyt öl kiborítja és csak a sajátot veszi emberszámba. Amikor még azt hitte, hogy irakira lőtt visított mint egy malac örömében, meg "There you go kill the motherfucker" aztán meg mikor kiderül, hogy saját sírva fakad...
Számomra megdöbbentő, hogy az ellenséget nem veszik emberszámba. Bár lehet én vagyok túl naív. -
http://www.flight-level.com/dogfight/apache.html
-
Tcat #22253 Nem mondtam én egy szóval sem, hogy a dél akarja. Csak annyit, hogy valószínűsíthetőleg nem lenne komolyabb ellenállás az észak koreai nép részéről. -
Asszem a helyi őrs irodájában. -
MuldR #22251 Nem biztos, hogy del korea annyira meg akarja szabaditani. Gondoljunk csak bele, a nemet egyesites is majdnem hazavagta a nemet gazdasagot. Nem biztos, hogy a delieknek ez kell. -
Egyszer már láttam Humorosaranyosban, meg valamelyik ismeretterjesztő csatornán is. A golyó átvitte a pisztolyt, meg a szék lábából is kiharapott egy darabot. Az átlőtt pisztolyt meg utána kiállították valahol. -
Tcat #22249 Jahm én is arra gondoltam. Amúgy tényleg naon durva, ami ott folyik. Nagyon durva az a kontraszt ami a határ északi és a déli oldalát összevetve kapható. Persze nem így működik a világpolitika, de szerencsétlen észak koreaiakat már igazán meg kéne szabadítani attól ami ott folyik évtizedek óta. -
MuldR #22248 Lehet, hogy van lazadas, de az ugysem derul ki. Max leolik a helyi parttitkart, es akkor a koreai hadsereg leradirozza a falut. Persze a helyi ujsagokban ennek nyoma sem lesz, csak a 150%os fejlodesnek :)
Ha del megszallna eszakot, nem lenne partizan tevekenyseg. Europaban sem volt egyik szoci orszagban sem. A francnak sem hianyzik az vissza :) -
ez a nem semmi -
számomra az az elszigeteltség a hihetetlen amivel a lakosság agyát mossák, és még így is csod ahogy nincsenek éhséglázadások, amúgy van arról valami adat hogy a lakosság száma hogy alakul? -
Most is sokan hallnak csak nem golyótól hanem éhezésben.
Azért milyen érzés lehet ott élni.. Kína India Vietnám dél korea Japán Tajvan fejlődikmint az állat Észak-Korea meg vegetál.... Mint egy sivatagos sziget egy termőföld közepén...