95114

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
horthy #22365 Bocsánat : Walter Lord irta -
kiskorúbézoltán #22364 Nah , elnyomtam én is a Walter-t ... :D -
kiskorúbézoltán #22363 Mester
! Te vagy a csúcs ma !
Régen nevettem ilyen jókat , ha egyszer összefutunk valahol jövök neked egy nagy korsó sörrel !
Wlter Ford ... sírok ...
-
horthy #22362 Elárúlom neked hogy már régen kiolvastam és éppen itt van a polcomon a könnyv ! De ne firtassuk a témát mert ha mindig tudom hogy mit fog csinálni az ellenfél akkor könnyű csapdát állitanom !
Walter Ford : Hihetetlen gyözelem (Háttér Kiadó Budapest)
-
kiskorúbézoltán #22361 (Phű , nem buktam le ...
)
-
kiskorúbézoltán #22360 Waúúúúúúúúúú ! Köszönöm Mester
!
Emberek olvassátok el a belinkelt oldalt , érdemes !
-
És akkor mi van, ha tudták? Még úgy sem volt egy sétagalopp. Mellesleg olvastam a témában. Előbb TE olvasd el Walter Lord-tól a Hihetetlen győzelem című könyvet, ha még nem tetted volna.
Látom egy kicsit szemellenzővel látod a világot. Az a gonosz csúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúnya USA már megint mi?? -
hát semmi se biztos...csak ami elmult
-
horthy #22357 Csak éppen azt felejtetted kihagyni midway-nél hogy tudták mit fog csinálni az ellenfél ! Magyarúl Még jóval Pearl Harbor előtt megfejtették a japán haditengerészet rejtjeleit . Még azon se lepődnék meg hogy az amerikaiak tudtak előre Pearl Harbor megtámadásáról de ez csak elképzelés ez a történelem sötét foltja marad . Szóval barátom te is olvass utána mindennek mielőtt kritizálsz valakit több oldalról vizsgáld meg a dolgokat !! -
Igen mindenki hülye, de te vagy az ész. Na ne röhögtess. Ne azt nézd, hogy egy konfliktus során mikor volt összesen erősebb egy katonai hatalom, hanem az, hogy HOGYAN küzdött amikor rosszul állt a szénája egy pillanatban, vagy ő volt kutyaszorítóban. Nos, Midway, Bastogne elég jó példa arra, hogy az USA erők is tudnak hátrányból odacsapni.
Németországnak nem volt méltó ellenfele. Fr. az egy vicc volt, még az I.Vh. kényelmes tempójában képzelték el a háborút. A morál náluk a béka segge alatt volt és az átlag németnek meg fennt az égben. Végtére is akkora már övék volt fél Európa minimális veszteségekkel. A német kiképzés is magasebb színvolnalú volt. A szövetséges haderő létszámilag hasonló volt harckocsiban és emberben, de minden másban szépen alulmaradt. -
horthy #22355 http://www.rense.com/general37/nkorr.htm
Csak sajna angol nyelvű de kibogozható ! -
kiskorúbézoltán #22354 (Bazz, túl átlátszóra sikerült a legutóbbi ? Gondolod , hogy Neki
is fel fog tűnni és esetleg gyanakodni kezd ?
)
-
-
kiskorúbézoltán #22352 Csöppents valamit sötét elmémbe valamit az É Koreai katonai sikerekről pls , Mester !
Valamit amit már több oldalról megvizsgáltál és nem fertőzött meg a politika mocska !
Hagyjuk a jútúbos videnyókat , csapjanak le méltatlan elmémre a kőkemény valóság sziklái !
Oh , Mester !
-
kiskorúbézoltán #22351 Hű , ez nekem már túl magasröptű ! :D -
Tcat #22350 Azért mert egy maroknyi é-koreai fanatikus _esetleg_ jobb mint egy átlag US elit, akkor mivan? Attól még ízekre szedik secpec alatt őket úgy overall.
A pre-WW2 összeütközéseiket nem sütöm el, már megtették. Amúgymeg szerintem örüljél, hogy a 2.VH után nem harcoltak a néhány évtizedig egyetlen méltó ellenféllel. Lehet nem irogatnánk itt a fórumba most :)
---
Más. Nekem új volt ez a videó, lehet lesz még így vele valaki.
http://htka.hu/keptar/albums/video/KC-135_extreme_low.avi
Elég sok ilyen eszement videót láttam, de azért egy Mirage vagy egy Phantom kicsit más tészta mint ez :) -
kiskorúbézoltán #22349 Teljesen meggyőző volt . ;) -
horthy #22348 Ha egy kicsit jobban belemélyedtek a dolgokba és több mindennek utánaolvastok rájöttök hogy nekem van igazam de szerintem erre lusták vagytok ! Ami pedig a történelem órákat illeti sohasem érdekelt a hivatalos történelem mert azt mindig a gyöztesek irják . Jó példa 1956 forradalom , ellenforadalom a mindenkori politikai rendszernek megfelelően irják . Én több oldalról szeretem megvizsgálni a dolgokat . Nem akarok most kényes dolgokba belemélyedni de ha utána olvastok azért a szövetségesek se voltak valami hude fasza gyerekek .
Ja és nézzétek meg a videot !
Irjátok be a www.youtbe.com keresőjébe : North Korean Bodyguards -
Thanatos #22347 minden nézőpont kérdése :) ha a töris gyerek gondolat menetét vesszük akkor frnaciaország még annyira se volt mélto ellenfél a németeknek mint usának eddig bárki... :P -
Na Jó csúsztattam:) De nem volt már más szomszédjuk csak az szovjetek akkor már:D Meg azért szövetségest nem akartak megverni még akkor (ugye Olaszok mint a tengely egyik része) es maradtak a franciák:)
ÉS valóban hülyeségük volt a legfőbb gyengeségük:D
Jól kimagyaráztam magam igaz?:D -
kiskorúbézoltán #22345 Fr.o. kicsi és gyenge ? Nem túlzás azért ez egy kicsit ? Hülyének , hülyék voltak mint utóbb kiderült - le is barnult a hónaljuk - de szerintem ez így egy kicsit erős . -
Barátom méltó ellenfélről volt szó nem? MOst lehet fikázni, hogy az USA milyen nagy volt meg fú mekkora hadi kapacitása volt. Ők kezdték a háborút??? Nem. Innentőél meg aki cicózik az oroszlánnal ne csodálkozzon, hogy leharapják a lábát és fogpiszkálónak használják.
Egyébként meg ugye Németország is kikkel kezdett ki a IIVH-ban?? a hadilag gyengébbekkel. szép sorban kebelezte be előbb a kis államokat (Ausztria Anschluss ugye, Csahszlovákia, Lengyelország, Franciaország, Majd jött volna anglia csak az fránya sziget elég messze volt akkor még)
Az oroszokkal várniuk kellett volna de ez van. Így igaz. Az amcsik háborúztak afrikában a Csendes-óceánon az Atlanti-óceánon és Európában. Ha ők nem jönnek át mi ma németet beszélnénk. Ebben is fix lehetsz.
ÉS II.vh-s topic is jöhet ide hisz haditechnika.
És észak Korea kiválóságairól várom az elméleted:)
de biztos hogy Spetznaz szintu kikézést kapott az utolsó rohadt baka is aki csak a lőszert szállítja:) (szerintem meg inkább a bantu négerek+Ak szinten állnak, csak nincs harci tapasztalatuk és rég nem fűti őket a gyűlölet csak az éhség) -
-
kiskorúbézoltán #22342 Ne fojtsátok már bele a szót , sose fogom megismerni ÉKórea katonai sikersorozatát . Pls !
-
"Akkor legyenszives Bucser úr utánanézni a II világháborús weboldalakon hogy az összes tengelyhatalmi állam ipari kapacitása nem érte el az USA-ét . Magyarul modva mindenből repülőből , harckocsiból stb az egyedül az USA 2-szer ha nem többször annyit gyártott mint az összes tengely ország ! De ez II. világháborús fórumtéma !!!!!!!!!!!!!!!!"
..es tehat ezert nem volt Nemetorszag es a tengelyhatalmak "melto ellenfel"?!!!
Most vagy a tortenelemmel nem vagy tisztaban vagy a magyar tanarod vallott kudarcot mikor a magyar nyelvre akart tanitani....
-
Lerííí rola hogy a tortenelem orakat kihagyta... -
horthy #22339 Akkor legyenszives Bucser úr utánanézni a II világháborús weboldalakon hogy az összes tengelyhatalmi állam ipari kapacitása nem érte el az USA-ét . Magyarul modva mindenből repülőből , harckocsiból stb az egyedül az USA 2-szer ha nem többször annyit gyártott mint az összes tengely ország ! De ez II. világháborús fórumtéma !!!!!!!!!!!!!!!! -
Thanatos #22338 hagyad, történelem nem az erőssége ugytünik :) -
Arra gondolsz hogy midnig jobbak voltak mint a méltó ellenfél??szerinted Németország mi volt ha nem méltó ellenfél? vagy japán?
vagy az angolok a függetlenségi háborújukban? Vagy a spanyolok? Az hogy jelenleg nincs velük technikailag és kiképzésben versengő erő nem azt jelenti, hogy soha nemvolt és soha nem lesz. -
kiskorúbézoltán #22336 Hmm , ez most komoly vagy csak egy felhívás egy keringőre ? A flémhez fáradt vagyok de ha komoly akkor érdekelnének modjuk É-Kórea katonai sikerei is mert én nem vagyokt teljesen képben a témával .
Egy hozzáértő személy írásait mindíg szívesen olvasom !
-
horthy #22335 Nem tudom miért kritizálja mindenki az észak koreai hadsereget , ugy régebbi hozzászolásokat olvasva a forumon . Mert vannak olyan alakulatai is amelyek mellet az USA speciál forces alakulatai is elmehetnek legelni . Igaz hogy több pénzük van az amerikai katonáknak meg jobba felszerelésük is de már lassan a két betüs kitéröhöz is GPS készülékre van szükségük . Na most ezt nem azért irom hogy tölem mindenki rossz néven vegye de ha végigolvassuk az amerikai történelmet még méltó ellenfél ellen soha nem harcoltak ! Na de most vissza térve arra akarok kijukadni nagyon jó dolog ez a logisztika amivel szép kis hazánk nem igazán dicsekedhet még sajnos polgári vállalatoknál se de azért akármilyen szép kigyurt gyerekek ezek az amcsik azért mind vietnámban mind irakban is hasonló körülmények között azért nem egyszer vallotak kudarcot !
Irjátok be a www.youtbe.com keresőjébe : North Korean Bodyguards
Érdekes kis videóanyag . -
kiskorúbézoltán #22334 Az UAZ is Ural ... ;) -
Thanatos #22333 lehet :D -
SZU #22332 Szerintem UAZ-ra gondoltál! =)
Az a terepjáró. -
Thanatos #22331 azóta már énis utánanéztem meg rájöttem :D, modnom elötte emlitette valaki uralt ugy gondoltam akkor az jó lessz :D sorry :D -
"viszonylag kicsi terepjáró"
Hát az biztos nem Ural. :) Ural az a hatalmas csőrös csapatszállító.
-
én meg azokat nem láttam még, mellettem az egri mélszégiek laktanyája van :) -
Thanatos #22328 + nem elég hogy automárkákat nem ismerem a maygar hadsereg gépjármüveit még annyira se :D de magyar rnedszámuk volt onnan godnolom hogy magyarok voltak :) -
Thanatos #22327 nemtom, amilyen sebességel mentek nem tudtam megállapitani, meg annyira nem is figyeltem, csak hasra ütöttem mert valaki előzőleg is uralt irt akkor biztos az :D (melelsleg én a kocsimárkákat se ismerem meg ránézésre, nem vagyok autobuzi, szal nem tok pontos tipust modnani, katonai zöldre festett viszonylag kicsi terepjáro midnkettőben két két egyenrühás emberkével) -
Vannak még Uraljaink? Azt hittem, hogy már rég lecseréltek őket DAF-okra, MAN-okra. Itt lakom nem messze a Hűvösvölgyi úti akadémiától, és szoktam látni párszor csapatszállítókat, de Ural-t még soha. Csak DAF, MAN esetleg Mercedes.