95119
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    A szereléksin rossz kifogás....

[center]
  • bgabor
    Lehet hogy 40 éves az M-16, mégis fényévekkel újabb megközelítést képvisel, mint az AK-47. Az M4A1 meg az egyik legjobb tagja az M-16-os családnak. 5.56-os kis lőszer, jó ergonómiai kialakítás, és a szereléksínek lévén minden szirszart rá lehet rakni. Fényévekben mérhető fejlődés az AK-47-es hez KÉPEST.
    De ezt itt szerintem mindenki tudja, te is, úgyhogy nemértem, minek kötekedsz.
  • Seaweed
    akkor tedd ide:
    http://kepup.extra.hu/

egyebkent rossz kifogas!
  • AKSURV
    Vannak képeim is, de nem férnek be a 20 kb méretbe.
  • AKSURV
    Az M4hez EOD holosight-t plusz más kiegészítőket kaptak, a HK-hoz az előző hozzászólásban szereplőket.
  • AKSURV
    Ez egy "user" (bár minden katonánk ilyen lenne mint ő) öröme.
    "OK. HK MP-5 A3, three-round burst trigger group, beépített SureFire M628 lámpa előágy, picatinny irányzéktartó sín. Csodálatos!!!! "

• Sadist
    Megkapják az EGÉSZ Lego készletet? Csak a kiegészítők vagy háromszor annyiba kerülnek, mint maga az alap fegyver.
  • AKSURV
    A SOPMOD verziót kapják kompletten kiegészítőkkel együtt. És csak a KMZ kapja.
    Plusz rádiókat meg még egy-két apróságot.
    Bár nem túl jó fegyver az M4A1, de a full SOPMOD verzió a jelenlegi egyik legjobb fegyver amit katona kaphat.
  • tomcat1
    azért nem vigyünk bele politikát, egyébként igazad van :)
    hír számít nem a forrás most szerintem..
  • ColdFire
    hirtelen RC-nek nézett ki :D
  • Fenrir
    MNO, hazánk legpártatlanabb lapja...

No comment...
  • degenerator
    sztem a legújabb ak-k bőven jók lennének
  • tomcat1
    Érdekes cikk-titkosszolgálatok fesdőcégei magyarországon..
  • Adam II
    Az M16 pedig kb. 40 éves koncepció és az M4 nem sokban tér el tőle.
  • Sadist
    HKG36, Steyr Aug, modernebb AK variánsok, vagy ha már ragaszkodnak az M4 koncepcióhoz, akkor HK 416. Persze ezek drágábbak és nem Sam bácsi adja ingyér, de én inkább bíznám az életem egy megbízható fegyverre. De adja isten, hogy sose kerülhessen rá sor.
  • tomcat1
    Ilyen gépkarabélyok lesznek?

Melyik lesz a linkben szereplő 3 változat közül?
  • kiskorúbézoltán #23445
    Bercsényi, na ...
  • kiskorúbézoltán #23444
    Csak a 34-es Bergengi kap M-4-et és ők sem cserélik csak van már ilyen is nekik. Egyébként a hír igaz ...
  • bgabor
    Én örülök neki, hogy cserélik. A mi régi 7.62-es AK-63-asaink azért mégiscsak egy majd 60 éves koncepciót képviselnek.
    És talán jó választás is, az M-16os családból talán az M4A1 a leguniverzálisabb darab. Ha már feltétlenül amerikai puskát veszünk, ez szvsz a legjobb választás.

Szerinted mit lenne érdemes helyette rendszeresíteni?
    A pisztolyaikat is cserélik? Olvastam a regimentben, hogy a Ferihegyi reptéri biztonsági szolgálat (kommandósok) USP-t használ az MP5-ös mellé.
    Valaki világosítson már föl, hogy a szolnokiak mekkora részét teszik ki a magyar hadseregnek?
  • Fenrir
    Jobb napokon annó a malév classic 737-esek méteres lángot is köhögtek :)
  • [NST]Cifu
    A hírek szerint először a szolnokiaknál rendszeresítik. Aztán hogy a teljes szárazföldi hadseregnél lecserélik-e az AK-63-asokat, azt nem tudom.
  • degenerator
    a magyar hadseregben m4a1?
  • dara
    Széntüzelésű az az APU, hogy ennyire kolytol?
  • [NST]Cifu
    De átszerelhető legalább, nemúgy, mint az SA-80. ;)
  • kamov
    Balos lövéshez át kell szerelni.
    Innentől nálam esélytelen lenne mindenféle tenderen.
  • MuldR
    A Tornado szebb :)
  • [NST]Cifu
    A Typhoon-ok jelenleg aféle félig kész állapotban vannak, ahogy Sea is említi, kb. úgy, mint a mi Gripenjeink. A gépeknél még sok gyermekbetegség van, egy magyar pilóta mesélte, hogy amikor a MiG-29-esek nemrég meglátogattak egy olasz repteret, és elverték az F-16-osokat fordulóharcban, az olaszok odahozták az Eurofightereket, az olasz gépek esetében ez azt jelentette, hogy most először hagyták el a saját bázisukat, és települtek át máshova - úgy, hogy már több, mint két éve rendszerbe állították ott is a típust.

Amennyire tudom, a német gépek is korlátozott légifölény gépként üzemelhetnek, mivel csak rövid hatótávolságú légiharc rakétájuk (IRIS-T) van, a nagy hatótávolságú METEOR rakétájuk az évtized vége előtt nem fog felkerülni rájuk, ezért megkapták az AIM-120 AMRAAM-okat, noha eredetileg azok nem szerepeltek a programban. A csapásmérő képességet csak most építik be a típusba, azért repülnek még mindig ilyen kocka mintás gyakorlóbombákkal a gépek. A radarjaiknak nincs még meg a rendes földpásztázó/térképező üzemmódja és a földi célok elleni üzemmódja, stb.
  • Seaweed
    Folyamatos a fejlesztes, es folymatos a gyartas..nemreg repult az elso osztrak Typoon is. Mindezek mellett folyamatosan es egyre ersodo utemben kerulnek az alakulatokhoz a gepek! az hogy nem 100%-os nem szamit semmit...a par a gyartoknal(orszagok is ugye..angol, olasz, nemet, spanyol) levo protokkal vegzik a munkat. azuitan ha ha valami keszvan mar csak amolyan gyors software upgrade az alakulatok gepein es azok is rendelkeznek onnantol az adott kepessegel! (Aztan kidolgozzak hozzajuk a harceljarasokat kikepzesi procedurakat es ennyi) Egyebkent minden uj gepnel igy megy ez....a mi Gripenjeinknel is!
  • Punker
    azt hittem ezek még mindig nincsenek kész.
  • Seaweed
    Germánise tájfunok:

• Seaweed
    A kerdes nem kerdes..a csere folyamatosan zajlik! Eurofighter Typoon-ra!
    (Nagy egyebkent a valoszinusege hogy kivonas elott meg ""Szagoljanak" eles helyzetben loport" is benne van hogy miert dobtak at oket tamogato feladatokra (IDS-ek) Mehettek volna nemet Phantomok is de azok vadaszok...es az uj Typoonok meg messze nincsnenek minden tudasuk birtokaban!)
  • Punker
    lassan nekik is cserélniük kell akkor, de mire? :)
  • Seaweed
    Igyhat a Luftwaffe legfiatalabb Tornadoi is mind 18-20 evesek minimum!
  • Seaweed
    Hivatalosan 1999-en mikor az utolso GR.4 modofikaciot is atadtak csapatszolgalatra. De az utolso elkeszult gepet(sarkanyszerketet) 1993-ban adtak at (egy angol F.Mk.3 volt), igy a tenyleges uj produktum gyartas ott veget ert.
  • Punker
    és mikor állt le a gyártás? :)
  • Seaweed

• Seaweed
    Felnott koru mind...booven! 1979-ben allt szolgalatba az elso Tornado a Luftwaffenal....
  • Punker
    hát nem tegnap jöttek a gyárból nem? hány évesek kb?
  • Seaweed
    Kepek alapjan jol leharcolt Tornadokat kuldtek...egy kivetel, az mintha frissen esett volna at a nagyjavitason!
  • Seaweed