95125

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Gripen a Hebridakon(Skocia) Meteor (BVR) raketa tesztelesen...es IRIS-T-vel...
-
Hmmm egyre jobban tetszik ez a kinai Sarkany...egyre jobban bejon... 
-
Siman lehet, hogy csak nem latszik
Ugyanis a képen a tábla pont ugy takar.
-
érdekes a festése -
Van egyaltalan valaki aki ne ismerne a hires kepet?!
-
Hát lehet ,hogy tényleg csak egy makett. -
orr gépágyú csöve? -
Mert az a D vátozaton van az A-nak nincs -
nem látom a felső radar gömböt. -
Nem egy AH64A van a dzsungel kifestőkönyve mögött? -
Talán már jópár éve volt linkelve ide egy oldal, amin különböző fegyverek működését lehetett megcsodálni, mindezt animálva, metszeti képben. Kerestem a topikban, meg a kedvenceim között is, de nem találtam. Aki esetleg tudja a linket, annak nagyon megköszönném. -
és a sisakok? maradnak a gulyásoskondérok? -
félre -
Bar lehet hogy csak makett. -
1 ocsmány gép mögött van egy modernebb amit nem teljesen ismerek fel, de még mindig nem értem mi ebben a különös, sárgáknak van pénze bőven, ruszkik meg eladnak bármit feketén, nem? szal nem értem. -
kiskorúbézoltán #23571 ??? Neked nem furcsa valami? -
mert? -
Erdekes! Tulteve magam azon a sokkon ami fogad a gepre festve....az embernek feltunik a mogotte allo masina....egy kinai muzeumban!....hat nem mindennapi tortenet lehet a beszerzese sem!
-
én sem vagyok császár, de olvasni azért tudok. -
jóvan én nemvok olyan nagy császár ebben mint te :C -
bgabor #23566 "Kiskancso te most mirol beszelsz?! Miota el lettel kuldve a szelsojobbos nezeteidell a rakba egyre hulyebb vagy....radasul olyanokat is odakepzelsz amirol senki sehol egy szot sem ejtett...szo se volt rola!..es egyebkent se errol megy a vita."
Nem lettem elküldve, és sose voltak szélsőjobbos nézeteim.
A többire ki se térek, elég lesz a veled való diskurzusból. -

-
kiskorúbézoltán #23564 A hollnadoknak is hasonló madaruk van a KDC-10-es, alul keró az utántöltéshez, elöl fönt tehertér, hátul fönt utasok.
Ami érdekes, hogy a repülőszemélyzet ugyanúgy körbetologatja a kis kajásszekereket mint egy civil gépen szokás.
-
Miert csak a tankergepet latod az MRTT-ben?! Azzal lehet bakat szallitani, lehet gyogyszert is..sot nagyfeju politikust is! De lehet terhet is (szabvany kozforgalmi teherkontenerekkel tokeletesen kompatibilis!). Azon tul meg tankerkent is uzemeltetheto...ha mar van a griffmadarakon ilyen kepesseg legalabb tudnak azt gyakorolni..es mint irtam a NATO-nak is fel lehetne ajanlani! Sot mostani allapont szerint a regioban csak nekunk lenne akkor ilyen...es lehetne egy megallapodas is kozos gyakorlasi lehetosegre, persze ellentelezes is lehetne...szal csak jol jarnank mar 1db MRTT-vel is! (A presztizsrol mar nem is beszelve!....legalabb a csorban egy kicsit javitana...) -
Sajna igy lenne....sajata tapasztalat hogy hasonszurek kozul mint en voltam anno kb 100-bol ha 10 vagy meg annyi se vette komolyan amit csinalt..pedig aztan mi vegeztuk tenyleg erdemi munkat is...a legtobbje pont ugy sirt ahogy te is irtad.....szoval igen! Bar egy alapos es lelkiismeretes rostalas utan lehetne ertelme! -
Ha lenne nalunk ilyen en tuti allandoan ott lennek ... ez tok jol hangzik! -
Jokerdes. -
érdekes kép:
-
Már megint baromságot kérdezel....
Valszeg azért kellene tankergép, hogy felajánlhassuk NATO feladatokra és hogy egy géppár járőrözési idejét ki lehessen tolni. -
-
ilyen kis területre mint a miénk kéne tankergép? -
[megadóan lehajtja a fejét] -
A médiás rész nagyon tetszett mert igaz pont ezt mondanák sajnos. -
hát kb :( -
kiskorúbézoltán #23552 Működne ez kishazánkban is? 
Teljesen rosszindulatúan gondolkodva, ki mit szólna ehhez:
A Hátvédség:
Minek ez nekünk? Nincs nekünk elég bajunk amúgy is? Hát ezzel dolgozni kéne, ráadásul hétvégén! Még mit nem! Aztán majd elpuffogtatják a drága lőszert.
A média:
Neofasiszta, neonáci, neomilitáns vezetés került hatalomra, gyilkosokat képeznek ki közpénzen! Uránlövedékkel lövöldöznek! Erre van pénz, aztán meg sírnak, hogy nincs elég! Inkább korházakra költenék!
A beérkezettek:
Nehogymá te mondjad meg nekem hogy hol cigizek tesókám! A f*szom gyalogol, adjanak kocsit. Én csak lövöldözni jöttem, a többi nem érdekel! Ja, majd kilenc előtt felkelek, na azt várd ki! Nehogy má ne lehessen meginni egy sört, nem vagyunk gyerekek.
Lehetne még sorolni, de cáfoljatok meg hogy ez nem így lenne. -
kiskorúbézoltán #23551 Szimplán divat kérdése, nekem jó volt a bocskai is, mármint a régi zöld, ilyen újfajta tarka nekem nem volt.
Egyébként a barett -szerintem- nagyon problémás, annó a felderengők szereztek neki becsületet, most mindenki azt hordja legyen az egykarika parizer vagy telesz*rtbúvárruha kategóriás versenyző. Jogosan háborogtak anno, ma már lesz*rják.
Akinek még bocskaija van annak sír a szája mert úgy érzi kimaradt valamiből, ezért szidja a bocskait ami semmivel nem jobb vagy rosszabb mint a barett, nyáron belefő a fejed, télen lefagy a füled.
Szerintem erősen túldimenzionált kérdés az egész, munkára mindkettő alkalmatlan, parádézni meg tök mindegy.
Persze ha mást kérdezel tuti más véleménye lesz és tudományosan igazolja majd pro és kontra a sapkakérdést.
-
Nahát egy ilyen hétvégére szívesen elmennék. És lehet nem képzik ki őket katonának de azért nem árt a civilek nem tök hülyék a dologhoz. -
Kiskorú majd kifejti, hogy ő hogy vélekedik róla. ;)
Én mindenestre a legtöbb katonától azt hallottam, hogy úgy gáz ahogy van. Mindennapos viseletre nem ideális, ráadásul nem is egy olyan, ami tekintélyt adna. A barett sokkal katonásabb, "elitebb", és legalábbis a régivágású tisztek pedig ugyanígy vannak a tányérsapkával. -
A Hsz.-ed első fele az én felsorolásom 4. pontjába vág, de erre nem tértem ki. A férfi lakosság többsége volt sorkatona, és amit ott látott, az nem nyűgözte le. Tegyük hozzá okkal. Pedig ezt is lehet megfelelő hozzáállással csinálni, lásd a Svéd példát, ahol még úgymond "hétvégi" katonaság is van. A kétgyermekes anyuka, az öltönyös bróker meg az ablakpucoló jelentkezik egy ilyenre, és utána egy hétvégére bevonul a laktanyába. Minimális alakizás reggel, reggeli (immár rajokra bontva bevonulva a vájúhoz), végigfutni egy gyakorlópályán, ebéd, bemutatják a különféle járműveket, sőt, egy zárt pályán még vezetni is lehet néhányat, vacsora, majd egy kis szabad foglalkozás és takarodó. Másnap reggel megint egy kis alakizás, reggeli, majd kimennek egy kis terepgyakorlattal egybefogott lövészetre, ebéd a szabadban, végül visszagyalogolni a felszedőpontra, ahonnan teherkocsikkal vissza a laktanyába, vacsora, majd egy kis tracsparti, és végül mindenki elmegy haza.
A katonaság "poén" része a "szivatás" nélkül. Nem az a cél, hogy katonákat képezzenek ki, hanem az, hogy legyen a civileknek is egy kis első kézből származó tapasztalata a hadsereggel, sőt, a haditengerészettel (ők is tartanak hasonlókat), hogy jó kép alakuljon ki róluk. Ez is fontos... -
ezen agyaltunk multkor mi is, szerintetek van olyan mozgás ami közben nem esik le az ember fejéről? :)

.jpg)