95119

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Sőt, a mosinnál a tus előtt a markolat alsó fele teljesen egyenes, enfieldnél van benne egy kis kiálló ív. -
Szinte száz, hogy nem mosin, nézzétek meg a tár alakját. Meg figyeljétek meg az előágy alakját. Mosinnál a markolat vastagabb, aztán a cső körül hirtelen vékonyabb, míg az enfieldnél egyenletesen keskenyedik egészen a cső végéig. -
sztem mosin -
Mosin Nagant
-
Vízhűtéses Maxim? A Nagy Honvédő háború elején még használták asszem, sőt talán 1943-ban is. -
Igen, Az már kb. 100 éves nem? Még mindig működik? Szép. -
SZU #24017 Megitatják a kicsikét. =) -
SZU #24016 Igen, tényleg! Az irányzék Lee-Enfieldre hajaz. Sajnos nincs másik kép róla.
Az én tippem is Mosin Nagant karabély. Oldalt van a famarkolaton egy vízszintes marás, ami a Mosin Nagantokon rendszerint előfordul, viszont Enfielden nem láttam még. -
Nemtom nekem más tippem nincs -
Moszin nagant ,de valoban irányzék miatt lee -
Szerintem is Lee-Enfield. -
angol Lee? vagy más szögből nincs kép? -
SZU #24010 Ja igen és a Saiga-t majdnem lefelejtettem! ;) -
SZU #24009 Hali!
Mi a tipusa képen a bal alsó fegyvernek? A többi rendben van, SKS, Tokarev, Kar98K, Garand
-
Ma meg főleg, mikor "terrorpistákra" vadásznak. Mire hazarepül a gép és kiértékelik a filmet már rég felszívódtak főleg városban. -
Digitális vs. filmre rögzítő optika: A témához csak annyit, hogy ettől függetlenül manapság a digitális technika van mégis preferálva az újabb konténereknél, mivel ezenél oldható csak meg a real-time adatátvitel. A konténer képét (általában külön erre a célra szolgáló) adatkapcsolattal visszaküldik a bázisra, ahol késlekedés nélkül ki lehet értékelni azokat. A legtöbb esetben a gyorsaság fontosabb a minőségnél, legalábbis az igények szerint. -
No offense, de ahogy Molnibalage és Dara is említette, Kurt barátunk szakmai tehetségét egy átlag harckocsirajongó oda és vissza veri. Dara említette Földi Pál nevét is, no ő ugyanez pepitában. :) -
Egyebkent onmagaban is aranyt er ez a weblap! -
Egy atfogobb terkep: itt meg sok jo terkep kozepazsiarol!!
-
Par terkep azoknak akik nincsenek tisztaban a hatarokkal:
-
és szerinted a doboz többi részében mi van?:) -
És szerinted ilyenen sóherkodnak egy több milliós gépnél? :) -
Kazaksztan, Uzbegisztan, Kirgizai meg ok..ezek egymassal szomszedos allamok...de Feherorosz meg Ormenyorszag....huhh ha jol vegignezunk a terkepen akkor a gyakorlat "lefedi" eszak Torokorszagot, Irant, Afganszitant, Pakisztant, Kinat....
(Turkmeneknel allomasozo nyugatiak (franciak, amerikaiak, stb-stb) asszem lesnek majd rendesen az eterbe, a levegobe, mindennel amivel lesni lehet :DDD) -
http://www.jetfly.hu/rovatok/repules/katonai/hirek/fak_070417/
"A gyakorlat földrajzi méretekben különbözik a korábbiaktól. A repülőgépek a Fehéroroszország, Oroszország, Kazahsztán, Örményország és Kirgízia területén található bázisokról fogják a repüléseket végrehajtani."
Az igen!
-
Na ja, de ehhez jó fókusztávolságú optika és rohadt jó film is kell. -
ha valaki nem tudna ki ő:...es ő "ma" (indiai kepek)....mar mint RSK MiG fo berepulopilotaja, kicsit megoregedve, bar torve nem hisz tudjuk o terelgeti a MiG-29OVT-t ami vilagszenzacioszamba meno kurt repul, es ott ul/t a MiG-29KUB es MiG-35 hatso ulesen is....
-
aham. Köszi! -
A diák felbontása hatalmas. Ez az analóg rögzítés legnagyobb előnye a szinte végtelen nagyíthatóság. iszonyatos méretekre nagyíthatnak a legkisebb filmről is. -
Filmről akkora nagyítást készíthetsz, hogy a falat kitapétázhatod vele, mégsem lesz szemcsés, szemben a digitális képpel. Valamint a digitális CCD-ket és fényérzékeny felületeket jól be lehet zavarni elektronikusan. -
AKSURV #23993 Az izraeliek az M-51 Super Sherman használták ami a francia 105 mm CN 105 F1 Löveggel volt felszerelve. Super Sherman -
Hehe egy 93-as kiadasu konyvben talaltam a kepet...milyen fiatal volt meg akkor...mogotte a 304-es UB......:))
-
Még filmmel dolgoznak? Miért? Érzékenyebb, mintha digitálisan rögzítenék? Kicsit anakronisztikusnak hat, de ők biztos jobbban tudják, mint én. Összefoglalva, engem meglep, hogy még most is filmre dolgoznak. -
Felderito kuldetesen voltak, es az egy felderito kontener. Tehat fotozott a gep, es kiveszik a kazettakat hogy elohivjak a kepeket! -
legalsó képen mit csinálnak? pontosabban mi az a nagydarab valami a gép alján amibe azt a sok kis kék valamit pakolják be? :) -
dara #23988 KwK42 volt az, és 75mm-es. A Sherman-hez valóban létezett 76mm-es ágyú, annak köze sem volt a KwK42-höz (előbb kész volt annál).
Kurt Rieder, mint forrás... Ez vicc. Említs meg még egy-két Földi Pál könyvet is.
A Tiger meg igenis alulmotorizált volt. Egy ekkora tömegű hk-hoz ~1200-1500LE-s motor kell, hogy mozgékony is legyen. -
Megvolt ma az elso eles bevetesuk a nemet Tornadoknak Afganisztanban.
-
Kurt Rieder? Asszem már volt róla szó, hogy nem éppen a komly kategóriájú iró ő, de lehet, hogy én emlékszem rosszul.
76 mm-es löveg Pantheren? Jó lesz az 75 mm-es nek is. Még fejből is tudtam. 76 mm-es a T-34 egyik verziójában volt. Sebaj.
http://en.wikipedia.org/wiki/Panther_tank
Eltartott kb. 5 másodpercig. Szerintem mielőtt bírsz valamit, valami minimális ellenőrzés nem ártana.
Kicsit a témához kapcsolódik, hogy az utolsó Pz.IV vs. Sherman meccs a '73-as Yom Kippúr háborúban volt, persze mindkettő alaposan átalakítva. A Sherman győzött. -
pont ma olvastam, hogy motorproblámk miatt olaszországban 10envalahányat elvesztettek a 14ből..... -
Marked One #23984 Tudtátok hogy a Párduc 76 mm-es KwK43(azthiszem ezt volt a neve)lövegét a háború után a Sherman harckocsi kapta meg,így született az M50 Super Sherman,amit a franciáktól az izraeliekig sok ország használt,a '90-es évek elején felbukkant a Balkáni háborúban is,mivel Szerbiának sok Sherman-je is volt,roncstelepeken lehet találkozni vele odaát.Kicsit átalakítva került be a löveg,azthiszem a lövegpajzsot kisebbítették,hogy beférjen a Sherman tornyában.Mielőtt megkérdezné bárki is hogy hol hallottam ezt, megadom az infó forrását is:Kurt Rieder-A III.Birodalom páncélosai.Szinte az összes német tank kiv. a Maus szupernehéz páncélos benne van,amit a haderő és az SS a II.világháború folyamán használtak.Ír egy nehézpáncélos projektről,egy szárazföldi csatahajóról,ami állítólag 1000 tonna fölé terveztek,de Albert Speer ezt leállította. -
Egyébként van pár dolog ami a haditechnikával kapcsolatosan idegesítő főleg, ha laikusokat hallok beszélni és főleg ezeket terjesztik is.
A két legsúlyosabb.
- Az orosz eredetű harci repülők körüli túlzott nimbusz. Honnan jöhet? Ennyire jó a marketing? (persze nem értenek hozzá..)
- Hogy a Tigris és a többi német nehéz tank, húúúúúúúúúúúúúú, de milyen szuper fegyver volt. A súlyos hiányosságokról és üzemeltetési gondokról nem esik szó meg a többihez képest 0 darabszámról. Gyakorlatilag annyira voltak észrevehetőek, mint fing a szélben. Helyileg, de a nagy összképet nem befolyásolta a fronton, de igen súlyos gyártókapacitást vontak el máshonnan.