95125

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
SZU #24707 Ja, havi 1millió adómentes kp, a kedvezményeket nem nézve!
Hát ez az én magyar szememben márpedig qrva jó pénz!
Ahhoz képest, hogy 100 körül keresek kp-t és a MÁV havi bérletem 36.000Ft, így is az életemet kockáztatom, -éhenhalok- =) -
"pl px-ben álltiolag elég horror kedvezményt kap minden amcsi katona.."
Miben?
Az 56000 dollár magyar szemmel neked kevés? Ez több, mint évi 10 millió forint és, mint ahogy írtad, ez adómentes. A családnak ingyenes orvosi ellátás. Hát ennyiért én mennék, ha más nem adódna. -
vagy csupán nem halottál róla. akik most robbangatnak, megoldották máshogy is. max több volt a másik népcsoport ellen elkövetett merénylet. -
nem azt mondom, hogy helyeslem az öngyilkos terroristákat, de amig az amcsik nem voltak ott, gond nem volt. -
Thanatos #24703 lehet de azért add hozzá hogy usa-ban nem kis kedvezmények járnak azért a katonáknak, pl px-ben álltiolag elég horror kedvezményt kap minden amcsi katona...
de ettől függetlenül usa-ban a katonáskodás nem egy jó meló, tulképp alja munka kategória ott, tagadta ezt itt valaki? -
Ren #24702 Csak egy példa:
Egy házas, hat éve szolgáló, E-5-ös besorolású (örmester), San Diegoban lakó katona fizetése iraki szolgálata alatt:
Base Pay: $2,205.30
Housing Allowance: $1535
Food Allowance: $267.18
Family Separation Allowance: $250
Hazardous Duty Pay: $225
Hardship Duty Pay: $100
Total: $4,582.48 per month, or $54,989.76 per year, tax-free
Megsúgom, hogy ez amerikai léptékkel, baromi kevés. Szvsz még a magyar fizetésekhez képest sem annyira nagy szám, ha beleveszed az állandó életveszélyt. -
fúúúúúúúúúúúúú Akkor te meg zsoldosmunkás vagy!!!
Vagy te nem kapsz fizetést a munkádért? -
Ronny #24700 "Véttelen katona sem saját akaratából van ott, akárki lehetne, akár én is, és semmit nem tehetek."
A végén még elkezdem sajnálni őket...azok az amcsik ott mind zsoldos katonák! -
Hát még soha nem néztem utána, de több oka lehet. Legyen itt az egyik valószínű. A '90-es évek közöpén igen sűrűn reptilalom volt a gépen részben vagy teljesen a fáradásos repedések miatt, vagy csak igen erősen korlátozva volt az engefélyezett túlterhelés max. értéke.
Valszeg a hangsebesség kis magasságon történő átlápése valahol hirtelen továbbterjedt és kettétört a gép, vagy csak egy nagy darabon és a tartályokból kiömlő kerozin meg berobbant. Kétlem, hogy bárki túlélte volna. -
Akkor a bomba, meg a rakéta milyen köcsög dolog. Egyszercsak jön az égből, és bumm, még csak nem is válogat. -
Ilyen a sniperek élete. a Delta Force könyvben is írják (olyan írta aki az alapítástól ott szolgált végig), hogy a mesterlövész figyel, figyel, figyel, tudja a célpont szokásait, mindent tud róla, és egyszercsak jön a a parncs, hogy tűz. Ezért esnek ki sokan, mert vagy nemtudják lelőni, mert úgyérzik, hogy a célpont a legyoobb barátjuk lett, vagy mert a mesterlövész megérzi a hatalmat a kezében és mindenkire tüzet nyit. -
Mellesleg elég köcsög dolog a gyerekek közt távcső mögé rejtőzni. Vagy ez ott megszokott?! Véttelen katona sem saját akaratából van ott, akárki lehetne, akár én is, és semmit nem tehetek.
Az a legszörnyűbb, hogy a katona nem is tudja hogy figyelik, általános tevékenységét csinálja és egyszer csak végetér az élete. Igaz mielőtt katonának mentek szerintem tisztában voltak ezzel, de azért mégis... -
azok a legroszabbak mikor a búvónyílásba esnek vissza szerencsétlenek. =/ nem valami felüdítő látvány így lefekvés előtt... tényleg csak erős idegzetűeknek! -
Ez nagyon durva. Mennyi egy emberi élet... Komolyan mondom én izgultam hogy túléli e a csávó, de némelyik jelenetnél látni hogy esélye sincs rá... Ennyi egy emberi élet! -
Maverick 18 #24693 Sniper
15 perces videó az iraki mesterlövészekről "munka" közben.
Sokkoló felvételek -
Maverick 18 #24692 MINIGUN TÁR-pár ezer lőszer elmegy -
Az intolerancia kurva régóta emberi tulajdonság.. nem beszélve a fanatizmusról... -
Tudtam, hogy ez lesz, de ha azt írom be terroristák, akkor is megsértek valakit, ha másképp nevezem őket akkor is. A felkelők valahol a középút, mert egyesek nem az amcsikra, hanem saját iraki honfitársukra vadásznak vallási okokból. Egyéként röhejes, hogy a 21.században még mindig vallási indokból ölnek egyesek. -
Erről a fegyverről már régóta keresek videót, de mindenhol csak azt a hülye Counter-Strike játékot dobja be. :S -
jaja, barettel lövöldöznek :) az a fegyvert de kiprobálnám, ahh... -
tomcat1 #24687 Ez nem dominó, hogy minden egymásból következzen...
-
tomcat1 #24686 Ha ezt a hozzászólást nem magyarként olvasnám az jutna eszembe, hogy néhányan egy hulla értékein cívódnak :(
Bár ahogy most áll a szekér nem kell túl sok hozzá. -
Szerintem az első öt képen AWM .308 látható, aminek a csővégére valami toldalékot csavartak fel (hangtompító / lángrejtő?).
[center] -
tomcat1 #24684 Úgy gondolom nincs igazad, hogy 14' óta sodródunk. Mindig megvoltak a döntések, lehetőségek. [Kevés lehetőség közül sok(k) rossz döntésünk volt]
Mindig lehet másképp...
-
baz...neked nem ugyanannyi beirni a google-be mint nekem, es megnezni egy M82-est es egy XM107-est?!...szerintem ugyanannyi.
Ha mar ilyen lusta vagy:
XM107/M107-es van a kepen...legalabis amelyiken latszik a fegyver..es nem porfelhoben van.
M82 Barett
M107 barett -
hmm... Honnan tudjam?! Talán azért kérdeztem... -
Szerinted?! -
Az utolsó kép de durva. Amúgy ezek mivel lőnek? M107? Avagy M82a1? -
elvi szinten egyetértek a palesztinokkal csecsenekkel stb, egészen addig amíg katonai egységeket a megszállókat támadják, de mikor civilek között robbantgatnak onnantól kezdve nem tudom támogatni a céljaikat. -
"ők is ellenállónak nevezik magukat....."
Csak van egy kis különbség mikor a "gonosz megszállókhoz" viszik a bombát vagy éppen a sajátjaik között durrantgatják fel magukat...
Mondjuk mindkettőt elítélem.
-
fonak #24677 Az csak ideológia kérdése, hogy ellenálló vagy szabadságharcos... Az algériai felkelők pl. mit csináltak? Kb. azt, mint a Hamasz, meg a csecsenek. Igaz, az öngyilkos merénylet akkor még nem volt divat. És a franciákat sem kellett félteni, rengeteg embert öltek meg. Ahogy az oroszok is csecsenföldön (az orosz katonák kb. úgy viselkedtek ott, mint a II. vh-ban nálunk, vagy Németországban). Ja és az oroszoknak kb. annyi keresnivalójuk van a Kaukázusban, mint a franciáknak volt Algériában vagy Indokínában. Se több, se kevesebb. Persze, lehet emlegetni Beszlánt, vagy a moszkvai színházat (mindkét helyen az orosz "professzionalizmusnak" is köszönhető, hogy annyi áldozat volt, ami persze nem menti a terroristákat). Vagy lehetne beszélni a moszkvai panelházrobbantások körüli gyanús dolgokról, de ez már összeesküvéselmélet lenne. Őszintén szólva nem értem azokat, akik láthatóan lélekben félig-meddig orosz érzelműek, bár állítólag magyarok, úgy látszik azért a 40 év és az agymosás megtette a hatását:) (nem gyűlölöm az oroszokat is, tetszenek a hadi masináik is, hogy ontopik legyek, bár inkább bíznám az életemet az amerikai imperialisták cuccaira (pl. inkább ülnék be az M1A2-be egy fiktív tankcsatában, mint egy T-90-be:), ha arról lenne szó:))
Na inkább húzok vissza dolgozni, messzire vezetne itt ezekről vitatkozni. -
Maverick 18 #24676 F-14 exploads at speed of sound
Jesszus mi történt ezzel a Tomcattel? -
"
Egy robbanószerrel megpakolt gépkocsira bukkant, és ezzel nagyszabású terrortámadást hiúsított meg Moszkvában az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).
"Egy többségében észak-kaukázusi származású terroristákból álló csoport nagyszabású terrortámadásra készült Moszkvában" - tudatta az FSZB közleményében.
A robbanószerrel teli járművet, egy 2107-es kocka Ladát kedden találták meg egy lakóház mellett az orosz főváros délnyugati részében, a Profszojuznaja utcában.
A biztonsági szolgálat tűzszerészei robot segítségével hatástalanították a több kilogramm robbanóanyaggal felszerelt robbanószerkezeteket, amelyeket az autó csomagtartójában és hátsó ülésén találtak. A hatóságok több gyanúsítottat őrizetbe vettek."
ők is ellenállónak nevezik magukat.....
-
miért vanank ott? szerintem azért hogy amíg a vallási fanatisták ölik egymást minél több olajat nyerjenek ki..... -
akkor az amerikaiak, akik ottvannak, megszállók? a másik nagy kérdés, miért vannak ott? -
pl az iraki kormány szerint, és minden értelmes embernek aki nem ismeri el a civilek elleni merényleteket! -
ki szerint felkelők.... -
SZU #24670 
-
BW sniperek
-
Meg kíváncsi lennék, hogy ez hány emberéletbe került, mármint a felkelőknek.