95125
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • SZU
    Ja, havi 1millió adómentes kp, a kedvezményeket nem nézve!
    Hát ez az én magyar szememben márpedig qrva jó pénz!

Ahhoz képest, hogy 100 körül keresek kp-t és a MÁV havi bérletem 36.000Ft, így is az életemet kockáztatom, -éhenhalok- =)
  • Molnibalage
    "pl px-ben álltiolag elég horror kedvezményt kap minden amcsi katona.."

Miben?

Az 56000 dollár magyar szemmel neked kevés? Ez több, mint évi 10 millió forint és, mint ahogy írtad, ez adómentes. A családnak ingyenes orvosi ellátás. Hát ennyiért én mennék, ha más nem adódna.
  • modellmaker
    vagy csupán nem halottál róla. akik most robbangatnak, megoldották máshogy is. max több volt a másik népcsoport ellen elkövetett merénylet.
  • degenerator
    nem azt mondom, hogy helyeslem az öngyilkos terroristákat, de amig az amcsik nem voltak ott, gond nem volt.
  • Thanatos
    lehet de azért add hozzá hogy usa-ban nem kis kedvezmények járnak azért a katonáknak, pl px-ben álltiolag elég horror kedvezményt kap minden amcsi katona...
    de ettől függetlenül usa-ban a katonáskodás nem egy jó meló, tulképp alja munka kategória ott, tagadta ezt itt valaki?
  • Ren
    Csak egy példa:

Egy házas, hat éve szolgáló, E-5-ös besorolású (örmester), San Diegoban lakó katona fizetése iraki szolgálata alatt:

Base Pay: $2,205.30
    Housing Allowance: $1535
    Food Allowance: $267.18
    Family Separation Allowance: $250
    Hazardous Duty Pay: $225
    Hardship Duty Pay: $100
    Total: $4,582.48 per month, or $54,989.76 per year, tax-free

Megsúgom, hogy ez amerikai léptékkel, baromi kevés. Szvsz még a magyar fizetésekhez képest sem annyira nagy szám, ha beleveszed az állandó életveszélyt.
  • Bucser
    fúúúúúúúúúúúúú Akkor te meg zsoldosmunkás vagy!!!

Vagy te nem kapsz fizetést a munkádért?
  • Ronny
    "Véttelen katona sem saját akaratából van ott, akárki lehetne, akár én is, és semmit nem tehetek."

A végén még elkezdem sajnálni őket...azok az amcsik ott mind zsoldos katonák!
  • Molnibalage
    Hát még soha nem néztem utána, de több oka lehet. Legyen itt az egyik valószínű. A '90-es évek közöpén igen sűrűn reptilalom volt a gépen részben vagy teljesen a fáradásos repedések miatt, vagy csak igen erősen korlátozva volt az engefélyezett túlterhelés max. értéke.

Valszeg a hangsebesség kis magasságon történő átlápése valahol hirtelen továbbterjedt és kettétört a gép, vagy csak egy nagy darabon és a tartályokból kiömlő kerozin meg berobbant. Kétlem, hogy bárki túlélte volna.
  • Sadist
    Akkor a bomba, meg a rakéta milyen köcsög dolog. Egyszercsak jön az égből, és bumm, még csak nem is válogat.
  • Siluro
    Ilyen a sniperek élete. a Delta Force könyvben is írják (olyan írta aki az alapítástól ott szolgált végig), hogy a mesterlövész figyel, figyel, figyel, tudja a célpont szokásait, mindent tud róla, és egyszercsak jön a a parncs, hogy tűz. Ezért esnek ki sokan, mert vagy nemtudják lelőni, mert úgyérzik, hogy a célpont a legyoobb barátjuk lett, vagy mert a mesterlövész megérzi a hatalmat a kezében és mindenkire tüzet nyit.
  • Boconadi
    Mellesleg elég köcsög dolog a gyerekek közt távcső mögé rejtőzni. Vagy ez ott megszokott?! Véttelen katona sem saját akaratából van ott, akárki lehetne, akár én is, és semmit nem tehetek.
    Az a legszörnyűbb, hogy a katona nem is tudja hogy figyelik, általános tevékenységét csinálja és egyszer csak végetér az élete. Igaz mielőtt katonának mentek szerintem tisztában voltak ezzel, de azért mégis...
  • modellmaker
    azok a legroszabbak mikor a búvónyílásba esnek vissza szerencsétlenek. =/ nem valami felüdítő látvány így lefekvés előtt... tényleg csak erős idegzetűeknek!
  • Boconadi
    Ez nagyon durva. Mennyi egy emberi élet... Komolyan mondom én izgultam hogy túléli e a csávó, de némelyik jelenetnél látni hogy esélye sincs rá... Ennyi egy emberi élet!
  • Maverick 18
    Sniper
    15 perces videó az iraki mesterlövészekről "munka" közben.
    Sokkoló felvételek
  • Maverick 18
    MINIGUN TÁR-pár ezer lőszer elmegy
  • Bucser
    Az intolerancia kurva régóta emberi tulajdonság.. nem beszélve a fanatizmusról...
  • Molnibalage
    Tudtam, hogy ez lesz, de ha azt írom be terroristák, akkor is megsértek valakit, ha másképp nevezem őket akkor is. A felkelők valahol a középút, mert egyesek nem az amcsikra, hanem saját iraki honfitársukra vadásznak vallási okokból. Egyéként röhejes, hogy a 21.században még mindig vallási indokból ölnek egyesek.
  • Boconadi
    Erről a fegyverről már régóta keresek videót, de mindenhol csak azt a hülye Counter-Strike játékot dobja be. :S
  • TVelvet
    jaja, barettel lövöldöznek :) az a fegyvert de kiprobálnám, ahh...
  • tomcat1
    Ez nem dominó, hogy minden egymásból következzen...
  • tomcat1
    Ha ezt a hozzászólást nem magyarként olvasnám az jutna eszembe, hogy néhányan egy hulla értékein cívódnak :(
    Bár ahogy most áll a szekér nem kell túl sok hozzá.
  • [NST]Cifu
    Szerintem az első öt képen AWM .308 látható, aminek a csővégére valami toldalékot csavartak fel (hangtompító / lángrejtő?).

[center]
  • tomcat1
    Úgy gondolom nincs igazad, hogy 14' óta sodródunk. Mindig megvoltak a döntések, lehetőségek. [Kevés lehetőség közül sok(k) rossz döntésünk volt]
    Mindig lehet másképp...
  • Seaweed
    baz...neked nem ugyanannyi beirni a google-be mint nekem, es megnezni egy M82-est es egy XM107-est?!...szerintem ugyanannyi.

Ha mar ilyen lusta vagy:

XM107/M107-es van a kepen...legalabis amelyiken latszik a fegyver..es nem porfelhoben van.

M82 Barett

M107 barett
  • Boconadi
    hmm... Honnan tudjam?! Talán azért kérdeztem...
  • Seaweed
    Szerinted?!
  • Boconadi
    Az utolsó kép de durva. Amúgy ezek mivel lőnek? M107? Avagy M82a1?
  • Punker
    elvi szinten egyetértek a palesztinokkal csecsenekkel stb, egészen addig amíg katonai egységeket a megszállókat támadják, de mikor civilek között robbantgatnak onnantól kezdve nem tudom támogatni a céljaikat.
  • Bucser
    "ők is ellenállónak nevezik magukat....."

Csak van egy kis különbség mikor a "gonosz megszállókhoz" viszik a bombát vagy éppen a sajátjaik között durrantgatják fel magukat...

Mondjuk mindkettőt elítélem.
  • fonak
    Az csak ideológia kérdése, hogy ellenálló vagy szabadságharcos... Az algériai felkelők pl. mit csináltak? Kb. azt, mint a Hamasz, meg a csecsenek. Igaz, az öngyilkos merénylet akkor még nem volt divat. És a franciákat sem kellett félteni, rengeteg embert öltek meg. Ahogy az oroszok is csecsenföldön (az orosz katonák kb. úgy viselkedtek ott, mint a II. vh-ban nálunk, vagy Németországban). Ja és az oroszoknak kb. annyi keresnivalójuk van a Kaukázusban, mint a franciáknak volt Algériában vagy Indokínában. Se több, se kevesebb. Persze, lehet emlegetni Beszlánt, vagy a moszkvai színházat (mindkét helyen az orosz "professzionalizmusnak" is köszönhető, hogy annyi áldozat volt, ami persze nem menti a terroristákat). Vagy lehetne beszélni a moszkvai panelházrobbantások körüli gyanús dolgokról, de ez már összeesküvéselmélet lenne. Őszintén szólva nem értem azokat, akik láthatóan lélekben félig-meddig orosz érzelműek, bár állítólag magyarok, úgy látszik azért a 40 év és az agymosás megtette a hatását:) (nem gyűlölöm az oroszokat is, tetszenek a hadi masináik is, hogy ontopik legyek, bár inkább bíznám az életemet az amerikai imperialisták cuccaira (pl. inkább ülnék be az M1A2-be egy fiktív tankcsatában, mint egy T-90-be:), ha arról lenne szó:))
    Na inkább húzok vissza dolgozni, messzire vezetne itt ezekről vitatkozni.
  • Maverick 18
    F-14 exploads at speed of sound
    Jesszus mi történt ezzel a Tomcattel?
  • Punker
    "

Egy robbanószerrel megpakolt gépkocsira bukkant, és ezzel nagyszabású terrortámadást hiúsított meg Moszkvában az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

"Egy többségében észak-kaukázusi származású terroristákból álló csoport nagyszabású terrortámadásra készült Moszkvában" - tudatta az FSZB közleményében.

A robbanószerrel teli járművet, egy 2107-es kocka Ladát kedden találták meg egy lakóház mellett az orosz főváros délnyugati részében, a Profszojuznaja utcában.

A biztonsági szolgálat tűzszerészei robot segítségével hatástalanították a több kilogramm robbanóanyaggal felszerelt robbanószerkezeteket, amelyeket az autó csomagtartójában és hátsó ülésén találtak. A hatóságok több gyanúsítottat őrizetbe vettek."

ők is ellenállónak nevezik magukat.....
  • Punker
    miért vanank ott? szerintem azért hogy amíg a vallási fanatisták ölik egymást minél több olajat nyerjenek ki.....
  • degenerator
    akkor az amerikaiak, akik ottvannak, megszállók? a másik nagy kérdés, miért vannak ott?
  • Punker
    pl az iraki kormány szerint, és minden értelmes embernek aki nem ismeri el a civilek elleni merényleteket!
  • degenerator
    ki szerint felkelők....
  • SZU
  • Seaweed
    BW sniperek

• Molnibalage
    Meg kíváncsi lennék, hogy ez hány emberéletbe került, mármint a felkelőknek.