95125

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
MInek a csillag ha civil vagy? nem értem... -
tudjátok-e véletlen lehet-e ilyen pólóra (magyar honvédségből van), rangjelzést kapni boltba? még nem vagyok katona, csak addig is jól mutatna pár csillag :]
-
tomcat1 #24785 De viszont a Paint olcsó és hatékony.
:) -
-
egy masik kep amin jobban latszik az elson lathato egyenruha:
"U.S. and Iraqi soldiers inspect a map, in Baqouba, an increasingly violent, mostly Sunni city about 60 kilometers (35 miles) northeast of Baghdad, Iraq, Saturday, Nov. 18, 2006" -
Ugyfest par iraki SF katona kapott SEAL kikepzest, mert akarki nem kaphat halalfejes (Punisher) jelvenyt! -
"Iraqi soldiers take combat positions in Baqouba, 60 kilometers (35 miles) northeast of Baghdad, Iraq, Saturday, Nov. 18, 2006."
"Iraqi soldiers and U.S. troops guard suspected militants at their base near Baqouba, 60 kilometers (35 miles) northeast of Baghdad, Iraq, Thursday, Nov. 9, 2006."
"US and Iraqi army soldiers, front, take aim as a fire fight with insurgents broke out in Baqouba, 60 kilometers (35 miles) northeast of Baghdad, Iraq, Sunday, Jan. 14, 2007" -
-
höhö.... prpaganda foto...csak azt nem tudom hogy a serege vagy az M$-e e?! LOL....azert Paint helyett tenyleg talalhattak olva valami jobbat...mert ez nagyon gaz... 
nagyban -
Boldog szülinapot SZU! -
utcai harc -
-
most megy a spektrumon az abramsat dicsőítő műsor -
Emirátusok block 60-as gépe ugye? Az a sok kis jelölés meg mérési pont nem? Vajon mit mértek? -
-
-
Cnut #24771 Azt a létrás részt komolyan gondolják??? -
http://www.honvedelem.hu/hirek/kiadvanyok/katonai_filmstudio/rohamlovesz_kikepzes_video
hát az elején az az "álcázás" engem nem győzött meg.... -
Na igen, de honnan tudja az illető, pl.: Bagdadban, hogy épp abban a házban, vagy "arrafelé" van akit keres.. Mert ugye általában csak egy lővést ad le, az alapján meg már nemhiszem hogy ki lehet szűrni merre van, porfelverődés,hang alapján.
Egyébként olvastam Cifu írását :) -
Cnut #24768 Igen, és a hagyományos tükrös távcsőnél is a tükör jó darabot kitakar a lencséből és mégis teljes a kép. Ha a pupilla szűkül a látótér akkor sem. -
Na, akkor csak nem csökken a látószög. Elvégre ha a tükörrefis gépen tekergeted a blendét, a képkivágás akkor is fix marad. -
Cnut #24766 Fegyver távcsővel is így működik. Nagyon nagy részét kitakarhatod akármelyik részéből és a kép teljes marad. -
a katonák nem véletlenül gyűlölik őket -
olvasgass kicsit a temanak utana. alltalaban az "sniper vadaszok" rejtozkodnek...varnak a lovesre amivel felfedi a lovesz magat..es akkor lepnek kozbe. ajanlom pl Cifu sniperes irasat is. -
Én itt elsődlegesen arra gondoltam, hogy sniper - sniper ellen, mien egy városon belül, mert szinte a tűt, a szénakazalban effektus van, és nemtudni merröl jön a golyó, aztán már annyi. -
AKSURV #24762 Életveszélyesen.
A létező legjobb terep.
Az index katonai topicba most került fel, hogy két ami mesterlövész osztag az egyik várost vissza vette a lázadóktól, tárgyalóasztalhoz kényszerítette öket és azok azota az Al kaidaval harcolnak. Érdemes elolvasni.
Ezek juba féle videok csak propagandák többször ki lett tárgyalva minkét forumon.
A legtöbb videon csak annyi látszik, hogy rálőnnek egy teljes védőfelszerelésben levő katonára, és az elesik, aztán vágás. Ahol valóban öltek ott hosszabban időz kamera. A baka a rál őnnek akkor meg persze, hogy elfeszik, egy SVD találat olyan mintha ló rúgná fel, percekig se kép se hang. Aztán folytatja harcot. -
Hm, mondjuk én csak sima binokulárral kísérleteztem, nem fegyver távcsővel, de azt ha félig letakartam, vagy egy papírlapot raktam elé, amin csak egy 2 centi átmérőjű lyuk volt, akkor is csak sötétebb lett a kép (meg fehérebb a fehér papírtól), de a látószög semmit nem változott. -
jók a lassított részek -
ejha -
Mint olyan, hogy lángszóró, nem. De az oroszok és az amerikaiak is használnak un. Thermobaric fegyvereket, hasonló feladatkörben (épületek belső terében lévő ellenségek ellen). RPO-A @ Janes.com -
Ha én az első lencse felső széléhez teszem az ujjam, akkor bizony azt látni fogom... -
Szerintem tuti vannak még fegyverraktárakban, csak jelenleg nincs rájük szükség hisz a sivatagban nem sok felgyújtanivaló van... -
dara #24755 Használták még Vietnamban is rendesen. -
Hááát, a lángszórók tudtommal kikoptak az alkalmazásból, bár csak sejteni tudom, hogy miért. Koreában volt az utolsó alkalmazása igazán. -
használnak irakban lángszórókat, vagy csecsenföldön? -
Vááúú, ez biztos germán ötvözet mi? :) -
Szóval feladat, de azért igényeli a külön kiképzést, nem?
Egyébként, te hol szolgálsz/szolgáltál a honvédségnél, ha nem árulsz el államtitkot
?
-
Attól hogy "lerekeszeled" a front lencsét szerintem a látószög nem változik, csak a fényerő. -
kiskorúbézoltán #24749 Én így értettem, a mesterlövészellenes-lövész inkább feladat mint külön szakma.
Félreértettelek... :) -
Mondtam én egy szóval is, hogy éles bevetésen vannak? :)
Viszont a felszerelésük sokkal inkább ebbe az irányba mutat, mint sok hasonló kép, ahol néha még arra sem ügyelnek, hogy valamilyen terepszínű ruhában legyenek (és azok éles bevetésen készült képek/videók a BW-ről!)...