95125
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Seaweed
  • [NST]Cifu
    Elolvastad amit írtam? Az S-70 a típusjelzése a gépnek, amit a Sikorsky adott neki. A H-60 pedig az amerikai fegyveres erők által alkalmazott típusjelzés.

Itt egy másik példa: Royal Australian Navy S-70B-2 SeaHawk @ DoD.gov.au

Talán ők is tudják, hogy mit írnak le... Attól, hogy S-70 a típusjelzése, még nem lesz civil gép!
  • Seaweed
  • Seaweed
    http://www.jetfly.hu/rovatok/repules/katonai/tipusok/mi24_070521/

Khmmm..oke "tuzoltas"-kent bevonjak a Hindeket is...de inkabb arrol kene beszelni hogy az tavalyi arviznel a Mi-8/17-esek lerepultek az eves kiszabott repidejuket..tobbet ido elott kell nagyjavitasra kuldeni (nah de hova ugye?!!), vagy epp idoszakost vegezni rajta (ez az alakulatoknal is lehetseges)....inkabb arrol kene papolni hogy a jonep leszarja hogy mi van a sereggel..de azert arviznel milyen jo hogy van...de milesz igy a kozeljovoben ha nem veszunk valtotipust (vagy siman ujakat pl Mi-171-es tokeletes lenne!)....mert elobb utobb "elfogynak" a gepek...azutan mi lesz?! Elfogynak a Mi-24-esek is...aztan?!
  • [NST]Cifu
    Dél-Afrika érdekes kérdés ilyen téren. Tudni kell, hogy a II. Vh utáni apartheid rendszernek nagyon sok negatív vonása volt (faji kérdések), de ugyanakkor tény, hogy nagyon magas szintű kutatás-fejlesztést és ipari hátteret hoztak létre. Miután az ország komoly embargó szankciók alá került, és mivel komoly harcokat vívott a szomszédos országokkal, ezért a hadiiparát és hadseregét nagyon komolyan fejlesztette. Ami azt illeti, a "szokásos" módszerekkel, tehát volt, amit konkrétan elloptak mástól, volt, amit megvettek, vagy kölcsönös alapon üzleteltek a fegyverek fejlesztése és gyártása terén.

Csakhogy jött az apartheid bukása, és változtak az idők. Amíg az apartheid alatt vasszigor volt, kemény rendőri intézkedésekkel, a nagy szegénységben élő őslakosok gyakorlatilag nem nagyon pattoghattak. A 'fehér' városközpont illetve városrészek csillogtak, tiszták voltak, és ránézésre bármelyik nyugati, fejlett országban megfeleltek volna úgymond gazdag negyednek. Az apartheid után azonban komoly vágás következett. A fekete lakosság elsöprő többsége továbbra is szegénységben él, de mostmár nincs olyan kemény fellépés ellenük, mint korábban. Beszámolókat olvastam ezzel kapcsolatban csak, de ezek szerint amíg az 1980-as évek elején például egy városközpontban nem nagyon láthattál szakadt fekete embert az utcán, addig manapság úgymond kezd gettósodni, zülleni minden. A szegénységben élők egy részéből komoly bűnözöi mag fejlődött ki, akik minden mindegy alapon fegyveres rablásokkal, zsarolással, prostitucióval és drogokkal foglalkoznak. Mivel a rendőrség rövid pórázra lett kötve, ezért a velük szembeni fellépés is megváltozott. A lezüllött városrészekből pedig menekülnek a fehérek, akik addig azt tisztában és rendben tartották, az új jövevények pedig nem olyan igényesek, hogy ügyeljenek a tisztaságra és a rendre. Szóval igen, Dél-Amerika közbiztonsága bizony alaposan megváltozott.

Ami a katonaságot illeti, ott szintén hasonló a helyzet. Egyfelől a katonaság egy része leszerelt, elköltözött, vagy beállt zsoldosnak. Dél-Afrika rendelkezik talán a legnagyobb zsoldosbázissal. Az ex-SA katonák jól képzettek, a jogszabályok többé-kevésbé lehetővé teszik a zsoldoscsapatok működését, és Afrikában megrendelőkből sincs hiány (gyémánt és aranybányák tulajdonosai, olajkitermeléssel foglalkozó cégek, sőt, nemzetközi szervezetek és persze sok ügyeskedő is igénybe veszi szolgálataikat). A Dél-Afrikai hadsereg meg eközben válságos állapotba került, hiszen egyfelől a költségvetését alaposan megnyirbálták, másfelől nehéz megfelelő mennyiségű és minőségű emberanyagot szerezni. Egy-két éve ide linkeltem be egy cikket, hogy konkrétan több Cheetah gépe van az SAAF-nak, mint pilótája...
  • Seaweed
    Jo akkor miert van minden kinai oldalon es kinai technikaval jelzett lapon S-70C-nek irva?!

azert gondolom a Chinese Defence Today lap pontosan tudja mit ir...
    http://www.sinodefence.com/airforce/helicopter/s70.asp
  • Seaweed
    Meg mindig Szardinia szigete...

• [NST]Cifu
    Pardon, de az S-70 szériának tudtommal nincs civil változata, leszámítva a FireHawkot. Az S-70 a típus jelölése a Sikorskynál, az UH-60 a hivatalos jelölése az amerikai fegyveres erőknél. Itt persze van egy kis keverés, mert például Korea és Japán is H-60 jelöléssel álította szolgálatba a saját verzióinak egy részét (pl. SH-60J).

A kínának eladott Blackhawkok tudatosan katonai szállítóhelikopternek lettek eladva, azt a kongresszusi bizottság is jóváhagyta (a Carteri kína-politika folyománya).
  • [NST]Cifu
    Már volt a fórumban szó róla. Kína még az 1980-as években vásárolt két tucat UH-60-ast, de a további vásárlásoknak véget vetett a Tienamen mészárlás utáni embargó.
  • Seaweed
    aha (nem szeretem a focit, igy nem is kovetem...nem tudtam hogy ott lenne a foci VB.)
  • Punker
    2010-es foci VB-t most akarják elvenni tőlük mert lassan haladnak.....
  • Seaweed
    VB?! (sport?!)
  • Seaweed
    Nem tudom...az viszont teny hogy az Apartheid bukasa utan rajuk szabadult nagy demokratikus kaoszban irtozatos kozbiztonsagi mutatokat produkalt az orszag es a lakossaga, es szelmalomharcnak tuno feladatokkal szembesultek a rendvedelmi erok! Az hogy ez manapsag hogy all nem tudom. Mindenesetre a hadsereguk meg mindig eros, folyamatos a fejlesztes. Ergo penz biztos van ra (csunya is lenne ha nem lenne annyi asvanyi (dragako, arany, platina, ezust stb-stb) kincsel ami az orszag foldjeben van....).
  • Punker
    készülnek a VB-re nem?
  • MuldR
    A del afrikai hadero most milyen allapotban van? Azt olvastam, hogy az orszag nagyon csunyan csuszik lefele, foleg kozbiztonsag teren.
  • Seaweed
    jah ertem...az lehet...valami uj faj :D
  • Punker
    azért mondtam hogy érdekes élőlény, lehet nem férfi, de az ilyen nem is nő.....
  • Seaweed
    Ekkora szagertoje vagy te is a kozelkeleti emeberi faj noi kepviseloinek?! Hat en inkabb kihagyom oket! Ha azt irjak hogy ez no, akkor biztos ugy van..lattam en mar olyat amire azt mondtak hogy hogy "nő"..de hirtelen Al Bundy-s undor jott ram azt meglatvan....
  • Punker
    hát érdekes élőlények maradjunk annyiban, nem egy nőies keze van...
  • Seaweed
    jool van....csadorban ferfi...

uristen

Egyebkent meg feketen feheren ala van irva...vagy ugy gondolod, hogy akiktol a kep es az info szarmazik az Al Aqsa Mártír Brigád(ja) tagjai nem tudjak kit fotoztak le maguk kozul?! Ezt ugye te se gondolod komolyan?!
  • harcu
    Most exportálnak a kínaiak Európára BMW X5-ösöket, csak éppen más a nevük, de gyakorlatilag klónozták az eredetit. Az ára persze kicsivel olcsóbb lesz. Az év végétől már lehet hamisított BMW-t venni, és pukkasztani a szomszédot. A gyár extraként ad hozzá BMW jeles hűtőrácsot is, csak nem szerelik fel.
  • Seaweed
    Nem masolatok! Ezek eredeti Blackhawkok....csak epp civil kiadasok..az mas kerdes hogy a Kinaiak megvettek oket es zold szint kaptak es a besoroztak oket! Azaz ezek S-70C-k. Egyebkent mindenki azt hiszi hogy a csunya Kinaiak megint kopy-pasztaztaztak..pedig nem
  • Bucser
    Miért amikor Az AUDI gyárat telepített Kínába és hirtelen megjeletkez az A8-as AUDIK a kínai piacon. egy különbég volt. nem a 4 karika volt a gépen hanem le volt takarva egy piros lemezzel... Egyébként miliméterre ugyanúgy nézett ki és ugyanazon gyárból gördult ki:)
  • syscoHUN
    Valoszinu,hogy nincs beallitva a cache a bongeszobe,vagy eppen 0-n van,probald feljebb venni/beallitani.
    Egyebkent a kinaiak mindig is masolos tipusuak voltak,a multkor lattam valami kinai autokiallitasrol keszult kepeket,ha nem mondjak hogy itt csak kinai kiallitok vannak azthittem volna hogy ez a genfi autoszalon.Nem szivbajosak az tuti a Pugo 206-ost siman 1:1-be koppintottak.
  • degenerator
    ezek sztem nem nők
  • Molnibalage
    Ezt már egyszer beszúrtad, de akkor is szép volt.
    Azt nem tudja valaki, hogy miért tölti be egy hozzászólás után az öszes képet, ha már fél perccel ezelőtt letöltötte? Tényleg szépek a képek, csak rohadt sokat kell várni, hogy bejöjjön az összes...
  • Molnibalage
    Ezek a helikopterek meg micsodák? Ej, de UH-60 koppintás. De eddig még soha nem láttam fotókat róla. Típusjelzést nem tudod véletlenül, hogy utánajárhassak?
  • Seaweed
    kinai...

• Seaweed
    Videokban allat a gepparban vegrehajtott loveszet, a PCT raketas resz..es persze Kiskoru kedveert egyertelmu hogy az aknavetos resz is az :))))
  • Seaweed
    Video 2
  • Seaweed
    Video

• Seaweed
    Magyarok, Norvegek...loveszet....stb...kepek nagy resze innena keszito albumabol....

• Seaweed

• Seaweed

• Seaweed
    Kepek kommentar nelkul... (vereseb* kepeket kihagytam a sorozatbol.jarnak ide gyerekek is)
    *.:sajnos mint az a hirekben is olvashato jopar Libanoni katona halt meg tegnap, ma is varhato hogy folytatodnak a harcok...

• Seaweed

"Two Lebanese army soldiers, walk carefully as they cross a street at one of the main entrance of the Palestinian refugee camp of Nahr el-Bared, during a clashes with fighters from the Fatah Islam militant group, in the north city of Tripoli, Lebanon, Monday May 21, 2007. Lebanese troops tightened a siege of a Palestinian refugee camp Monday where a shadowy group suspected of ties to al-Qaida was holed up, pounding the camp with artillery a day after the worst eruption of violence since the end of the country's 1975-90 civil war."

"A Lebanese army soldier shows his colleague whereto aim, during a clashes with fighters from the Fatah Islam militant group, at the Palestinian refugee camp of Nahr el-Bared in the north city of Tripoli, Monday May 21, 2007"
  • Seaweed
    Bolondok ezek...a "segget" nem mutathatja meg ..de fegyverrel pozolhat mi?!....

"Female Palestinian militants from the Al Aqsa Martyrs Brigades, who claim they are willing to be suicide bombers, hold weapons during a news conference in Jebaliya, northern Gaza Strip, Monday, May 21, 2007. The women, who are part of the militant group, with ties to the Fatah Movement, vowed to "be human bombs" to stand in the way of the Israeli army if it decides to invade Gaza. The arabic on headband reads "Al Aqsa Martyrs Brigades. ""
  • Seaweed
    Egyebkent feletteb erdekes! Del-Afrika nem szukolkodik harcjarmuvekben, azok gyartasaban tapasztalatokban! Megis a Finn Patria-tol vesznek PSZH-t/harcjarmuvet! Valamit tudhat nagyon a Patria akkor!!
  • Seaweed

"Baptism of fire; Second Lieutenant Folarin Kuku is serving with the Grenadier Guards in Afghanistan. The first black officer to serve in the Grenadier Guards has been speaking about his experiences battling the Taliban in southern Afghanistan. [Picture: Corporal Adrian Harlen RLC]"
  • Seaweed

"1st Lt. Thomas Loux, an Apache pilot, performs a pre-flight inspection on an aircraft, May 16, at Camp Taji, Iraq. Loux is assigned to Company B, 1st Battalion, 227th Aviation Regiment, 1st Air Cavalry Brigade, 1st Cavalry Division."