95125

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Cnut #25227 Terror topicba már betettem. -
Pár szép gripen kép.
Még több kép itt -
neuro #25225 Igaz nem haditechnika, de máshová nem fér be:
Hogyan kínozzuk az embereket Al-Qaeda módszerekkel...
Van pár beteg ember azért a világon.
-
észak korea... -
ajtó berobbantás :) -
Komissar Rex újra akcióban
-
/off
Unatkoztam..:)
/on -
harcu #25220 És csak egyedül Rambo lenne képes beletárazni azt a 2000 lőszert egyszerre, amit a 4 perc alatt lőne ki az ellenségre, elpusztítva a komplett orosz hadsereget plusz a közel-kelet összes nem amcsibarát arab népét. -
Esetleg nem lehet, hogy mi csupán korlátozott létszámú kiszolgáló személyzetet tudtunk kiküldeni, ezért kénytelen volt 2 ember elvégezni 4 ember munkáját? :)
Ha jól rémlik a Gripen cikk írásakor olyasmit találtam, hogy a kiszolgáláshoz a svédeknél 4 ember kellett, egy kiképzett szerelő, és három sorkatona. -
"An XM982 Excalibur precision-guided artillery round falls onto a well-known insurgent safe house during combat operations in the northern region of Baghdad, May 5. Soldiers of the 1st Brigade Combat Team, 1st Cavalry Division fired the round from their M109A6 Paladin howitzer on Camp Taji, Iraq. The event marked the first-ever operational firing of the XM982 Excalibur projectile." -
nah jah -
kiskorúbézoltán #25216 Valamivel csak indokolni kell, hogy miért is kellett nekünk annyira a Gripen... :D
-
Maverick 18 #25215
-
SZU #25214 Nekem ugyan nem kell olcsóért!
Feléből mennyit engedsz? =) -
ez még neo-nak is sok lett volna :D /eszement :S :D -
Maverick 18 #25212 The world's most powerful handgun, and the fastest!
És íme az utolsó tőlem mára
-
Maverick 18 #25211 Nah ez sem babapiskóta! 46db 40mm-es gránát 3,000rpm -
így egyszerűbb :) -
Maverick 18 #25209 Ez meg mi a pokol? Milyen fegyvereket ki nem találnak -
Maverick 18 #25208 Komoly
Megfontolt mint a magyar
-
Az ideális NATO katonák.
http://users.cwi.hu/sgupload/1179931337.jpg
http://users.cwi.hu/sgupload/1179931423.jpg -
neked kell ilyen fegyver adni picit occójé nézni van rajta szörétecpucka meg távcő lőni ellenszég pontoszan fejit occójé adom -
Már csak egy gránátvető kellene rá (meg egy csigás íj kumulatív robbanófejes nyilakkal, mwöhheh...), és indulhat a Rambo IV. Ő legalább képes lenne megemelni egy négyperces tűzharc után is. =) -
most hogy mondod, összekevertem -
1 japán AS fegyver, biztos valami rajzfilmből jött az ötlet :) -
Én csak egyet látok. A válltámasz a fegyver tetején van és azon egy lámpa az oldalán és az egész felett meg az optika. Vagy én vagyok vak? -
nem két fegyver? -
Hát kézifegyverekben nem vagyok túl jártas, de ez tényleg baromságnak néz ki. Egy shotgun szerűségre távcső?? Minek az? -
Maverick 18 #25199 Szűz Mária hogy néz ki ez a fegyver. Hagyjuk már a hülyeséget. -
SZU #25198 Kicsit eltúlzottnak vélem a tuningot... =)
-
http://www.jetfly.hu/rovatok/tipusok/jas39/gripen_0705252/
"A gyakorlaton résztvevő más repülőgép típusokhoz képest szembeötlő különbség, hogy míg a Gripen repülésre történő közvetlen előkészítéséhez, kiszolgálásához két repülőműszaki szakember elégséges addig más típusokon akár 4-6 személy látja el ugyanazokat a feladatokat. A gyakorlaton résztvevő nemzetek technikusai szakmai érdeklődéssel figyelik a típus egyszerű kiszolgálási igényét, amelyet a gépbe épített önellenőrző számítógépes rendszer is segít."
Azert ez jokis hasbakasztos szoveg! A 29-est is ket muszaki uzemelteti(mi idonkebn meg 1 muszaki+1 soros)..soot a 21-esen is 1 muszaki es egy sorallomanyu vegezte a munkat...de lattam en mar 4 emberes F-16 uzemletetest is...amibol jo ha 1 csinalt erdemi munkat..sot Belgaktol lattam 1 emberes muszaki uzemeletetest is F-16-on....soot olyat his ogy a nemet Mig-29, F-4F Phantom, Tornado gepekkel leszalltak es a pilota/operator csinalt meg mindent maguknak....segitseget max anyit kertek hogy a fektuskot jelzesre huzza el valaki........
Persze ez nem von le semmit a Gripen fedelzeti diagnosztikai rendszerenek nagyszerusegebol, ami mindenkepp megkonnyiti a kiszolgalast, de azert nagyon propaganda szagu az idezet! -
TV-s AGM-65B Maverick -en kivul szoba johet meg az infrafejes (jokerdes alapjaban hogy mit latunk?! TV kepet vagy IR kepet?!) Ha IR akkor szoba johet meg az AGM-65D/F/G* esetleg az AGM-84E SLAM...de ez csak talalgatas.
*.:Nezegetve az IR kepeket szvsz a videon IR kep van, ergo a legvaloszinubb az AGM-65D/F/G. -
Én is erre gondoltam és volt is nekeik, de egyes dolgok olyan furán állnak a felvételen és ez zavart meg enegem, én is SA-2-re gyanakodtam.
Külön érdekesség az, hogy nem sugárzott (leglábbis a felvételen, de lehet, hogy röviddel előtte igen) mégis szétlőtték. Továbbá az is, hogy a fegyver célzófeje visszaközvetített jelet. Akkor ez TV vezérlésű Mavercik lett volna? Milyen más fegyver jöhet még szóba? -
Most mar ember legyen a talpan aki megmondja....en mar nem is vallalkozok ra..mar a videot keresem hatha valahol korabeli infok alapjan konkretan le van irva mit lottek ki... -
vagy S-75MK Fansong Radar
-
Esetleg lehet meg Fansong radar...de az SA-2-eshez van..ketlem hogy olyat hasznaltak volna meg akkor (bar ki tudja)
-
par kep meg rola....de tipust meg nem tudtam kideriteni...
-
Megisvan....nah mar csak tipus es jobb kep kell rola:
-
Hmmm igy sokadjara megnezve talan nem is Nyeva lokatora..hanem mas...Kecelen lattam ilyen lokatort...nah mingyart utanakeresek! -
"Sailors and Marines work together to prepare an F/A-18C from the "Death Rattlers" of Marine Strike Fighter Squadron (VMFA) 323 to be towed to a new position on the flight deck aboard the Nimitz-class aircraft carrier USS John C. Stennis"