95125
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Bucser
    Szerintem lassan túl lehetne ezen lépni.

Hülyék voltak lesznek és fafejűek is. Kész elmész mellettük.
  • Molnibalage
    Nem csak az a baj, hogy okoskodik, de olyat mond, hogy akkora baromoságokat akkor sem tudnék kitalálni ha akarnék és sok egymásból következik.

Valakinek az volt a problémája, hogy nem látott felségjelzést. Hát ilyen ratyi minőségben nem is csodálom. Erre a másik kijelenti, hogy ő lát egy kábelt amin lóg a gép. Hát az eszem megálltt itt. Aki már lógatott nagy és kiegyensúlyozatlan terhet, az tudja, hogy a büdös életben nem tudnának egy lógó helikoptert sem ilyen mozgásra késztetni.

Mellesleg, azzal meg senki nem foglalkozott, hogy ha a főrotor szerintük valóban állt akkor a farokrotor miért forgott folyamatosan? Akkor a helikoptrnek is folyamatosan veszettül kellett volna pörögnie.

Azt minidg is tudtam, hogy sok surű és hülyegyerek van, de hogy ennyire sok és ennyire kitartsanak a hülyeségeik mellett az már igen fájó és szomorú. És nekem hülyével és gyökérrel kell együttélnem...
  • Adam II
    A legnagyobb gond az ,hogy a legtöbb ember ahelyett ,hogy elismerné nem tud valamit vagy nem ért hozzá és esetleg utánanézne elkezd okoskodni és ha valaki megpróbálja felvilágosítani ,hogy téved akkor befogja a fülét és mondja tovább a hülyeségét.
  • Molnibalage
    Egy kis OFF.
  • Bucser
    Nem az a gond, hogy nem tud valamit, hanem hogy elkezd elméleteket gyártani és hiába mondjáűk meg neki a megoldást, az szerinte biztos nem úgy van.
  • Molnibalage
    Nem értem, hogy az ilyen intelligens emberek miért nem fulladnak meg. Az ember azt hinné, hogy néha elfelejtenek levegőt venni, annyi eszük sincs...
  • Gundark
    Tévedtem mégis inkább ezt hoznám az első helyre :) :

"heló. nem olvastam el mindent, de második nézésre kiderült számomra, hogy simán szabadesés közben filmez(het)ték egy másik heliről, aminek a hangját lehet hallani. ez a háttér változásából derül(het) ki.
    és már nincs is szükség semmilyen trükk megmagyarázására."

és ámen.
  • Gundark
    De az is jópofa amikor közli az egyik hogy ez biza antigravitáció. Mert ez OROSZ, és nem amerika :)
  • Adam II
    Nekem az tetszik a legjobban ,hogy többször le van írva miért tűnik állónak de azért folytatják az okoskodást.
  • ghost cb
    Na, mondjad melyiket írtad te? A kábeleset? :D
  • PrasCo
    Ha egyre gondolunk, akkor éppenséggel igen.
    De mégegyszer írom: Rohadtul nem ez a lényeg. Hanem ha én megnézek egy vetőgépes videót, akkor nem kezdem el osztani az észt, hogy a merevkarú ballistát márpedig csirkebélkötéllel működtetdék, mert öreganyám is csirkebélből sodort az onagerre feszítőt állítása szerint, mindenki más meg hülye, hogyan használtak volna már kenderkötelet, mikor látszik a sínen az árnyék? Ez teljesen nyilvánvaló!
    Satöbbisatöbbi. Nem azzal van gondom, ha valaki nem okos, hanem ha valaki így akar "okos" lenni.
    (Például meg lehet számolni négy végtagodon, hogy hányszor szóltam hozzá a topichoz. [egyúttal értelemszerűen a szakmai részhez] Viszont ez már off, pluszban nem érzem, hogy további magyaráz(kodás/att)al kéne, hogy tartozzak.)
  • Cnut
    Na, de látod hogy tudja! Meg is esküdne a mamira is! Az nem érdekli hogyha gondolkodna még mennyi érdekes dologra jöhetne rá...
  • degenerator
    téged érdekel a vetőgépek közti különbség?
  • PrasCo
    Nem azzal van a bajom, hogy nem tudja; hanem hogy nem tudja, hogy nem tudja, és a jelek szerint ez nem is nagyon érdekli.
  • degenerator
    a pórnép honnan tudná az igazságot, kezitcsókolom...
  • PrasCo
    Könyörögve kérem, mondjátok, hogy csak viccelnek. Mondjátok, hogy nem tekint magára atomfizikusként, aki megmondja a f*szát, miközben ismételgeti, hogy "felhajtóerő", meg "makett"...
    Meg amikor megcáfolja csuklóból, hogy nem szinkronizáció, Édes Istenem...
  • Sadist
    "Nem egy résznél látni a videóban,hogy a helikopter egy kábel segítségével rögzítve van a főrotornál! Fentrl meg már egy nagyobb helikopter is emelgetheti (pl.: Chinok,Mi-26)! Nézzétek meg alaposan a felvételt!"

[BESZART]
  • Gundark
    Ó ilyen tipusú emberekkel lehet találkozni a "holdraszállás, mi az igazság" topicban :) De volt sok jó ötlet. (a 2. hozzászólás megoldja az egészet) Nekem speciel legjobban a sugárhajtóműves tetszett, de az üveg mögötti modell, vagy az antigrav sem rossz :)
  • VRSDM
    na bumm énis :D sztem mindenki, gyerekek - füllentősek, én csak veszek egy nagy levegőt, hüüühhhhmmmm, és ennyi :D
  • Molnibalage
    Hát én is számtalanszor találkoztam már ilyennel....
  • Bucser
    Én meg inkább ha 14 éveseket hallok mig31-ről és apacsról (meg általában haditechnikáról) beszélni inkább messze elkerülöm őket... sajna sokszor buszon nem tudom, így hallgathatom a hülyeségeiket egész úton...

A Kedvenc részem mindig az amikor valamelyik azzal látja iiazolni az igazát, hogy az apukája a nagypapaája unokatestvére dolgozott egy olyan gép közelében (egyébként az állítás meg alapvetően hülyeség)
  • Molnibalage
    Tudom, ott is közöltem, hogy ez már egy rég lejárt lemez. Én már 15 éve láttam ilyen videot...
  • VRSDM
    "Ha nem trükkfelvétel, akkor még egy dolog nyújthatja a felhajtóerőt: Lentről egy hatalmas ventillátor.
    A farokrotor azért kell, hogy ne pördöljön semerre, a feljajtóerő meg jöhet kívülről.
    (Pl a Szélcsatornák kifúvónyílásánál is tudsz "lebegni" egy kabátban, mint a denevér :) )"

"Agyasok!
    Ismeritek a Harrier típusú repülőt???
    Sugárhajtómű, aztán csókolom. Ez nem egy kis pöcs Apacs..., ezek ruszkik!
    USSR RLZ!"

ROTFL :D
  • ghost cb
    ez most van harmadszorra belinkelve..
  • Molnibalage
    Atyaisten, ennyi brmot mint itt.... ENNYIRE alacsony az átlag intelligencia a itt és szerte a világon? Szomorú...
  • horthy
    Egész pofás gyalogsági fegyvereket tudnak gyártani a kinaiak ! Az uj rohamfegyverük hasonlit a francia FA-MAS-ra de azért jól néz ki ! Harcba még nem debütáltak de még ki tudja mikor fognak ? A jó öreg Type-56 (AK-47) koppincs meg megy a kinai hadseregraktárból afrikába ! Mint annak idején a PPSH , SKS ,Moszin-Nagant II. világháborús fegyverek a Szovjet hadiraktárakból a III. világ országaiba !

http://www.youtube.com/watch?v=cDb2Q-8QJ44&mode=related&search=
  • bgabor
    Hát, momentán sajnos logikát nem tanítanak nekünk, van helyette viszont statisztika! (utálja is mindenki rendesen)
  • Punker
    NA!
  • harcu
    Nagyon off, de minden jogásznak kötelezővé tennék egy igen komoly matematika (logika) oktatást, amelynek köszönhetően végre eljutnánk oda, hogy az X esetet mindenki egységesen tudná megítélni, és nem születne a különböző fokokon homlokegyenest más ítélet. Ha a jogászok a logika (és nem a sajátjuk) szerint értelmeznék a törvényeket, akkor talán a törvények szövege is lehetne egyértelmű. Ezek után már csak azt kellene elérni, hogy az egyes törvények ne mondjanak egymásnak ellent, és akkor eljönne a Kánaán. (Tény, hogy ma itthon, ha 110%-ig biztos vagy az igazadban, és ezt a 10.000.000 emberből 9.999.999 tudja, ez még nem garantálja, hogy nem a bíró az az 1, aki rosszul értelmezi a törvényt (márha egyáltalán megérti)). Ha egy ügyvéd azt mondja, hogy garantáltan megnyeri az ügyet, akkor az hazudik.
    Sajnos saját tapasztalat - sok körülöttem a jogász -, hogy a jogászok és a matematikusok teljesen másként értelmeznek egy jogszabályt, mert előbbiek képesek egy (X és Y)-t úgy értelmezni, hogy ha valamelyik is teljesül, akkor az állítás igaz. Pedig ugyebár nem. :)

on:

A H&K eladta az MP7 jogait valamelyik cégnek, aki továbbfejleszti mostanában és próbálja a piacon tartani.
  • Molnibalage
    Mellesleg a Patriot sem bizonyított, ha valós komoly harchelyzetet veszünk alalpul. A SCUD vadászat nem volt az és, mint lentebb írtam nem is arra lett tervezve.
  • Molnibalage
    S-300-as nem volt üzemképes a szerbeknek, szó se róla, ha jól emlékszem pont náluk a határon tartóztattak fel vasúti szerelvényeket amik vitték volna a cuccot.

Mellesleg egy túlerőben levő elleféllel szemben nem túl fair az összehasonlítás még, ha lett is volna 1 vagy 2 üteg. Ha több SA-10 van telepítve vegyítve mással akkor számít valamig. A szerb légierő sem tudott eredményesen közbelépni. Háborúban FEGYVERRENDSZEREK csapnak össze, na ez ami összevetve a koalíciós erők fegyverrendszerével szemben a szerb elég foghíjas volt.

A SAM-ek önmagukban elég jól kontrollálható fenyegetések, de ha már ellenséges repülők is megjelennek a helyzet igen forróvá válik. Ez utóbbi zavaró tényező igazából nem is volt az AF hadművelet idején.
  • fonak
    Az S-300 éles körülmények között még nem bizonyította a képességeit. Alkalma lett volna rá Boszniában, de a NATO lebombázta, mielőtt egy rakétát is indíthattak volna.
  • Sadist
    Pedig az egyenletrendszerekkel gusztustalanul sokat lehet keresni, elég ha csak a haditechnikára gondolsz. Jogismerettel BECSÜLETES úton az életben nem szeded meg magad :)
  • Army1990
    Na igen, ez a rakéta teszt is igazolta, hogy az orosz hadsereg kezd kijönni a kátyúból. Putyin már többször is lemondta hogy egyik legfőbb feladatának látja azt hogy fejlessze a hadsereget. Én úgy vagyok vele ha amcsinak lehet akkor nekik miért ne? Persze nem akarom eltúlozni a dolgot, tudom hogy közelsem olyan mint azelőtt,de azért már megfigyelhető egy megújulási folyamat.

Nem értek annyira ehhez úgy hogy javítsatok ki ha tévedek.
  • bgabor
    Mondta itt valaki hogy ügyvéd akarok lenni a jogi diplomámmal?
    Elmondanám, hogy jogi diplomával több dolgot is lehet kezdeni, nem kell feltétlenül ügyvédnek/ügyésznek/bírónak állni. Van ám élet a tárgyalótermen kívül is.

Szerintem legközelebb előbb tájékozódj.
    És az se túl jó, hogy szétoffoljuk itt a topicot!
  • Molnibalage
    "Hogy az összes ügyvéd hazug? Nem mondod! Szerintem az egész magyar jogszolgáltatási rendszer az."

És ennek ellenére beállsz közéjük, hogy még ezt le is írod. Hát ezekután megvan a véleményem rólad is.
  • bgabor
    Hát, nekem már csak megmarad ez a rossz véleményem a matekról.
    Mellesleg ha dönteni kéne, hogy mivel megyek többre az életben, mondjuk a polgári jog ismeretével vagy az egyenletrendszerekével, akkor számomra nem kétséges a győztes.

Hogy az összes ügyvéd hazug? Nem mondod! Szerintem az egész magyar jogszolgáltatási rendszer az.
  • bgabor
    Nem, politikusnak nem szándékozom menni. :)
    Bár elég vonzó életpálya. Sok a lóvé, kicsi a munkaidő és nem kell bármilyen valódi munkát végezni.
  • Molnibalage
    OFF

"A matekról meg annyit, hogy szerencsére nálunk itt a jogon nem tanítanak ilyen gyökérségeket"

Ez a gyökérség teszi lehetővé, hogy netezz és nem a jog. Sajnos én sem vagyok egy matekzseni, de azért ilyen sértő dolgot nem kéne leírni. Ennyi erővel meg az az össszes ügyvéd hazug és csaló.

ON

Hát nem sok mindent tudni a J-10-ről azon kívül, hogy van és már rendszerben áll. Rekorddöntésre a gép biztosan nem alkalmas, ahhoz nem elég jó. Kb. az F-16A Block 15-sel tekintik egyenértékűnek, bár ezt nem tudom hogyan hozták ki, mert a J-10-re lehet tenni BVR légiharcrakétát (igaz, hogy csak SARH, de legalább van).
  • Pluskast
    Te jó isten mégegy kolléga:)