95125
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • degenerator
    kép esetleg?
  • VRSDM
    ha valaki talál / van neki ilyen képe, ossza már meg, imádom nézni az utcai suhancokat ahogy azt hiszi magáról az összes milyen dzsátár :]
  • Ren
    Elég jól látod a helyzetet. A Type 99 egy furcsa hibrid. Az alváz nem T-72-es, csak nagyon hasonlít rá. Az erőforrás a dízel MB 871 Ka-501-en alapszik (lopás vagy licensz?) és állítólag 1500 lóerős. A torony kivülről valóban nyugati behatásúnak tűnik. A fegyverzet viszont teljesen orosz, a löveg és az automata töltőberendezés az oroszoktól lett átvéve. Elektronikáról keveset lehet tudni, két dolgot említenek meg: van lézerbesugárzás-jelzője valamint egy aktív lézere, amivel állítólag meg tudja zavarni az ellenséges rakéták lézeres/infravörös irányítását, ill alkalmazható az ellenséges harckocsik optikája és legénysége (mármint a legénység szeme) ellen. Egyelőre nem készült nagy számban, mindössze két elit ezred van vele felszerelve.
  • Bucser
    Gondolom Libéria ez is...
  • degenerator
    pf
  • RatBaG #25503
    Jamal and the bros

• horthy
    Ezek a Kinai Type-98 , Type-99 uj gyártású harckocsik szerintetek mennyire jók ? Azt gondolom hogy a Tajvani jó öreg M-48 , M-60-as mintáju harckocsiknál jobbak . Csak azt nem tudom hogy milyen kategoriába soroljam őket , körülbelül T-80U nak vagy T-90-nek megfelelő páncélozásuk van mert ahogy elnéztem T-72 alvázra felszerelt nyugati vonaltervezésü tornya van ( Leopard harckocsi jut eszembe )ezeknek az 54 tonnás monstrumoknak . Elektronika , tüzvezető rendszerek , speciális lőszerek a 125 mm löveghez ? Ezekből sok van-e a kinaiaknak ? Vagy csak sok lesz ? Gondolom a harckocsi teljesitménye harcértéke azért még messzi van az M-1A1 Ambrams , vagy a Leopard-2 harckocsitól ezek ujjab verzióitól ? Várom válaszaitok !
  • Maverick 18
    én vagyok hülye vagy ti sem értitek ez hogy jön ide?! vagy csak sima kedvcsinálónak szántad
  • harcu
    "Mi volt az, amivel megdobtál?
    Orosz-magyar zsebszótár!"
    (Animal Cannibals a kezdetekkor, a Takarítónő előtt évekkel :) )
  • RatBaG #25499
    elég elcseszett tornya van szegénynek
  • Ren
    Röviden: M60A2
  • RatBaG #25497
    röviden: ez mi?
  • degenerator
    annyit mondok, T-99
  • Sadist
    Azt mondja, hogy van a halálnak kedve végigolvasni egy angol szöveget.
  • degenerator
    hm?
  • Maverick 18
    Fejbe váglak egy szótárral
  • degenerator
    hm...
  • SZU
    Gondolom azért, mert azok a fém részek, eredeti fegyverből származnak! ;)
  • Maverick 18
    Komoly
    Nem egy fegyveren még sorozatszám is van
  • RatBaG #25489
    van egy pár komoly példány
  • SZU
    Itt is, de sokkal több oldal jön be, ha úgy keresel rá, hogy 9. rota, vagy 9. pota és tudsz oroszul... =)
  • plas
    Ez is egy jó kis film volt:
    The Beast
    Ugyan régen láttam, de elég maradandó...
  • Punker
    afganisztán, csecsenföld, akad pár film, néha duna tv-n késő este lehet elcsípni egyet-egyet.
  • degenerator
    hol lehet elolvasni az eredeti történetét?

vannak még ilyen orosz, 2. vh utáni konfliktusokkal foglalkozó filmek?
  • Punker
    jaja szerintem is frankó lett.

a 9. század végén az a mészárlás az tényleg durva lett.
  • SZU
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Egyébként a mondandója érdekes. Ügye a címben van a lényeg. A zászlóállítás körüli hírverés van a középpontban.

Olyan emberekből lettek hatalmas hősök, akik saját bevallásuk szerint nem érdemlik meg. Hisz csak segítettek felállítani a zászlót, mert nehéz volt...

(remélem így kell használni a spoiler tagot)
  • Bucser
    Én a dicsőség zászlaját nem láttam, de a letters from Iwo Jima nagyon jó lett.
  • SZU
    Na ja, de az igazi 9. század története kb. ott állt meg, hogy meghalt 2 emberük és megsebesült szinte mindenki.

Ehhez képest a film vége egy mészárszék.
  • SZU
    Tegnap néztem meg a Dicsőség zászlaját! Hát többet vártam tőle, de nem volt rossz film.

Kicsit egyszerűek voltak a csatajelenetek, de volt némi mondandója. Kíváncsi vagyok a Levelek Iwo Jimára is!
  • degenerator
    kissé több afgán is halt meg, mint szovjet
  • Punker
    hát az első órában még csak kiképzés megy.....
  • SZU
    Nem rossz film! Bár kicsit túl hősiesek a szovjetek... =)
  • Punker
    na most nézem ezt a 9. Század című filmet, remélem nem vertetek át :)
  • SZU
    Ő használt egy ":D"-t a kommentje végén...
  • I.C.ram
    Azért azt észrevettétek, hogy mindig háttal állnak az ilyen akcióknál. :) Ők is ofsnak mint az állat, különben nem álnnának háttal :)
  • Cnut
    Hát... Bátor katonák ;)
  • Tigristank
    Ez nagyon jó. :D
  • Molnibalage
    Újabb állatkodás alacsonyan. :)
  • degenerator
    szólszbe, de mianyádnak? nem szoktam ilyen helyekre kommentet írni. ebbe a topikba is csak a kézifegyverek, meg a tankok érdekelnek, a heliket, meg a repülőket utálom.
  • Molnibalage
    Amen.