95125
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • ColdFire
    És a Gripen mi? A vadászgépek Volkswagenje? Vagy Skodája? :PPP
  • Sadist
    Mert az embernek egyszerűen a vérében van a fikázhatnék :D Heti Hetesben is mindig azon röhögök, hogy elvben senki nem nézi a műsort, gyakorlatban viszont mindenki szerint rohadt kommunisták gyülekezete, és utálják mint a szart :D
  • Molnibalage
    Más küldte nekem a linket.
  • Adam II
    Ha idegesít akkor miért olvasod az indexet?
  • MuldR
    Ahogy mondani szoktak: "Ne olvass indexet, mert agykarosult leszel!"
    :) Fikazas 100% hozzaertes 0%. Tipikus magyar bulvar szinvonal :)
  • [HUN]Crassus
    Viszont van nála 180db 7.62-es lőszer szal qssoljunk be:P:)
  • tomcat1
    Iraq war-video
  • ColdFire
    hálálálálálá :DDDDDD
  • Fenrir
  • RatBaG #25780
    random szoktam ilyeneket találni...

Bucser ne nézz ide!!!
  • Boconadi
    Az lesz a következő hír hogy gripenek támadták meg a WTC-t.
  • ColdFire
    http://index.hu/politika/belfold/grip7866/

2001. szeptember 10-én döntöttek? Másnap támadták meg a World Trade Centert. Van itt valami összefüggés?

Nincs.

:DDDDDD
  • Fenrir
    Van ezekről az afrikai kommandósokról valami nagyobb oldal ahol sok kép van róluk?
  • I.C.ram
    mackós hátizsák nagyon bebüntet :D
  • Molnibalage
    Nem tudom ki ez az ipse aki írta a cikket, de jól pofánvágnám legszívesebben, mert már meging hülyeségeket írkál a sajtó. Elhülyüli az egészet, a technikai részében alig van valami ami pontos vagy jó. Röhej. Így NEM lehet jól tájékozóni. Legalább egy 4-5 oldalas fejtegetés kellett volna és nem egy ilyen szar. Ilyet én is összedobok 20 perc alatt.
  • Molnibalage
    Vadászat a drogcsempészekre. Nem gyenge amit a csempész pilóta művel. Vajon ő éjjlátóval repült?
  • tomcat1
    Hm..
    Én szívesen lennék a Honi gárda tagja.
    CIFU val egyetértek, amire akarnak arra van pénz. Ráadásúl a Makói földgáz és olajmezőből jövő ilyenkortól nettó exportálók leszünk, abból
    "sok mindenre" futja majd...
  • Boconadi
    ez tök jó :D
  • Sadist
    Mert robbanó lövedék.
  • RatBaG #25770
    biztos megpróbálta fordítva is csak úgy kiesett
  • Punker
    miért zöld? :)
  • RatBaG #25768
    bocs
  • SZU
    Igazán gyors beszállás!
  • Siluro
    Mondja ezt egy kamov nevű ember. :)
  • Bucser
    egy vadászgépet hogyan tudsz megvetni? (számomra ez érdekes analógia...)

Vagy vegyük máshogy hogyan tudnád pl.: BuciMaci-t megvetni??
  • kamov
    Nem mindig tudatlanság.
    Inkább a megvetés jele.
  • Rhooboo
    Azért kérdeztem mert most egy ilyen RC modellt fogok csinálni 1:16 arányban! Elötte a makettet meg akarom venni, de sajna nemtudom melyiket vegyem meg!
    Szóval régen LVTP-nek hívták, aztán valami okos átnevezte AAV-7 -nek :D
  • Ren
    Elvileg semmi :) Eredetileg LTV-7 néven rendszeresítették 1972-ben de késöbb (valamikor az 1980-as évek elején) átnevezték.
  • Rhooboo
    Sziasztok!

Valaki kérem mondja meg mi a különbség az LVTP-7 és AAV-7 partraszálló lövészpáncélos között! :D
    Mert külsőre szerintem úgyanolyan, viszont szerintem talán a belső tulajdonságuk más!

Előre is köszi fiúk!

Köszönettel: Robi
    [email protected]
  • degenerator
    mint egy használt yugo AK
  • Ren
    Stryker MGS akcióban

Kuvaiti éleslövészet:

Bevetés közben Irakban:

• [NST]Cifu
    Pardon, e felett elsiklottam. Igen, lehet, de egy ilyen CO2-es légpuska ára 150-250e Ft körül mozog.
  • [NST]Cifu
    Ahogy mondani szokták, érdekes módon mindig kiderül, hogy amire a fejesek szerint kell pénz, arra úgyis lesz.

Abban mondjuk igazad van, hogy először a hadsereget kellene rendbe szedni, de a tartalékosok kérdése legalább ennyire fontos...
  • Fenrir
    Nyugodj már meg Seawe...akarom mondani Balage :)
  • bgabor
    Maga az ötlet tényleg kiválló, csak nem értem, minek veti föl a KDMP ezt az ország mostani helyzetében. Alapvető dolgokra sincs pénz, nemhogy nemzeti gárdára. Félreértés ne essék, ha amerikai lennék, szívesen lennék a nemzeti gárda tagja, remek ötlet az egész. Csak éppen magyarországon jelenleg teljesen irreális. És ahogy mások is mondták már, minek legyen Nemzeti Gárdánk, amikor a "hadseregünk" is az utolsókat rúgja?
  • Molnibalage
    Gyerekek valaki szoktassa már le a sok tudtalan embert arról, hogy a Gripen-t, kis G-vel vagy dulpa p-vel írják, mert az agyamra megy. A Gripen a gép neve, tehát tulajdonnév, illene jól leírni és jól is kimondani.

Ma is a TV műsorokban a hátamon felállt a szőr mikor halottam:

"... a magyar Girpppppenek...." Kb. így ejtették ki. Boooooa!

A MIG-29-est sem MÍÍÍÍÍÍG-29-nek mondjuk.
  • degenerator
    a nemzetőrség se jobb
  • [NST]Cifu
    Nyilván pénz nélkül a rabbi sem megy le imádkozni, de még mindig olcsóbb ilyen módszerekkel egy 10.000-20.000 fős tartalékosállományt készenlétben tartani, mint egy komoly katasztrófahelyzetnél bekövetkező kárenyhítéseket fizetni.

Másik oldalról, a mai helyzetben a piaci versenyre tekintettel, melyik cég engedi el a dolgozóját napokra, hetekre katonásdit játszani???

Ez egy mókás dolog, de elvileg ugyanaz, amelynek el kell engednie a várandós anyukát, majd két év múlva vissza kell vennie. A törvény megvan rá, a kérdés az, hogy mennyire sikerül neki érvényt szerezni...
  • SgtChris
    De a miértet és a hogyant is megelőzi egy kérdés, hogy miből? Kitől veszik el azt a pénzt, amiből a kiképzést, az adókedvezményt, egyéb pótlékokat fizetnék? Másik oldalról, a mai helyzetben a piaci versenyre tekintettel, melyik cég engedi el a dolgozóját napokra, hetekre katonásdit játszani??? Vagy oda is valami kedvezményt kell megvillantani? ÉS akkor már megint odaértünk, hogy miből, vagy kitől??? Amúgy félre ne érts, szerintem nem rossz az ötlet, de ismerve az emberek mentalitását "Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen.." nehezen tudom elképzelni, hogy működő dolgot sikerülne összehozni.
  • [NST]Cifu
    Kicsit összetetteb a kérdés. Magyarországon jelenleg nincs semmiféle törvény vagy jogszabály a tartalékosokról. Vannak civil szervezetek, amelyek kvázi próbálják betömni a rést, de ezek törvényi úton nem szentesített próbálkozások, tehát hiába vagy mondjuk te tartalékos a MATASZ-nál, ez semmit sem jelent, nem fognak vészhelyzetben mozgósítani téged, nem kapsz valódi katonai kiképzést, és a többi.

Egy ideje mennek a próbálkozások, hogy legyen végre valami megoldás, mert az vicc, hogy egy katasztrófahelyzetnél kis túlzással a katonai felsőoktatásban lévőkat, meg a pilótákat lehet mozgósítani, és kész. Pár ezer lelkes embert össze lehetne szedni, figyelembe véve a civil kezdeményezéseket, lenne is rá reális esély. Ugyanúgy, mint a legtöbb országban, itthon is akad tartalékos, nemzetőr, meg hasonló affinitású emberke, vágyik egy kicsit a katonaéletre, de csak mint "másodállásra". Ha helyzet van mozgósítják, ő meg megy és csinálja amit mondanak neki (remélhetőleg :))). Évi mondjuk 3-4 alkalommal egy hétvégés kiképzés, meg egy egy hetes. Megtanítják az alapvető alakiságra, arra, hogy a puska melyik végét fogja meg, ő meg cserébe kap adókedvezményt vagy valami hasonló juttatást, illetve ha olyan dolgot csinál, ami veszélyes, akkor jóváírnak neki valamennyi pénzbeli juttatást veszélyességi pótlékként.

Maga az elképzelés amúgy nem lenne rossz, ahol a gondok kezdődnek, az a megvalósítás mikéntje és hogyanja...