95125
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • tomcat1
    Bagdadi kirándulás;

Link
  • Czdano
    Hehe :) Ha ez harc közben történik meg az gáz..
  • AKSURV
    Ezért kell pucolni, v. legyen nálad egy Seal kés.
  • tomcat1
    Az első Erurofighter ausztriában (videóval) :
    http://www.oe24.at/zeitung/oesterreich/politik/article152401.ece
  • Bucser
    Érdekes látni mi történik a híresen "precíz és igénytelen" M4 A1-el ha nem takarítják meg előző este rendesen

Video
  • Ronny
    na erre nem is gondoltam, majd végigcsörgetem őket hátha van olcsóbban is.

Amúgy egy olyan helyen akadtam rá ahol nem is gondoltam volna, az airsoft.hu boltjában:)

• praetorian
    Lehet valami alacsony nyomású vörösvérsejt-növelő kamra :)
  • I.C.ram
    Nem valami sugárzás elleni cucc?
  • Punker
    lehet baromságot mondok, de én valami nyomás kiegyenlítő stb kamrára tippelnék.
  • degenerator
    megkérdezhetném a szakértő polgártársakat, hogy a videó első felében pontosan mit is láthatunk?
  • Punker
    urak a puskatus az fegyveralkatrésznek minősül ha az ember be akarja hozatni? USA-ból M14 ágyazat?
  • degenerator
    már nagyon régi
  • tomcat1
    Linket tudsz dobni erről?
    Előre köszi.
  • degenerator
    "Moszkvában amerikai kém bukott le, aki harmincezer dollárért vásárolt meg egy hadiipari leírást, az USA minden átmenet nélkül befagyasztott egy rakétafejlesztést, két nappal az eset után a CIA igazgatója titokban a Kremlben járt. Történetek ezek az átháríthatatlan felelősség áthárításáról."

lol
  • SgtChris
    Érdekes elképzelés...de a tokfedelet azt miképp és hogyan képzelik eltávolítani??? Mert elég körülményesnek tűnik. (Elöl csavar, hátul csavar...) Vagy lehet, hogy ezt a verziót már nem kell karbantartani? :-)
  • Cowie
    Sziasztok'

Egy kis segítséget szeretnék kérni!

A mostani fairfordi repnapra, az egyik részvevő visszalépése miatt van egy feleslegessé vált jegyem.
    Ha valakit esetleg érdekel keressen meg e-mail-be.

• RatBaG #26093
    http://www.liveleak.com/view?i=5db_1179037389
  • Czdano

Omg o.0
  • dara
    Viszont jópár egyéb országnak igen, és készült belőle pármillió.
  • Punker
    vadászboltban esetleg?
  • Ronny
    budapesten van az amcsi army surplus boltokhoz hasonló? Kéne nekem egy pár vizálló lőszeres doboz, de nem igazán jutok egyről a kettőre.
  • SZU
    Gondolom, ha balkezesek lennének, akkor nem kockáztatnának. =)

Egyébként hüvelykivetéssel kapcsolatban ugrott be, nem tudom milyen agyament ötlettel tervezték meg a VZ61-skorpiót. Felfelé dobálja a hüvelyeket és ha épp úgy adódik, lazán a fejedre, meg a nyakadra potyognak a forró hüvelyek...
  • harcu
    Az FN-FAL terjedésében azért gát volt az is, hogy a németeknek nem adták el a belgák. A svájci SIG cuccok cseppet sem voltak rosszabbak, csak éppen nem a kormány nem engedte a fegyverek exportját. Amúgy meg minden épeszű kormány igyekszik úgy felfegyverkezni, hogy háború esetén legalább lőszerrel és lőfegyver tekintetében lehetősége legyen beszerezésre, amit a németek jobban támogattak. A helyi gyártás ilyen esetekben nagyon szimpatikus és döntő érv lehet.
  • Punker
    na most ha iraki képeket nézz az ember nem feltétlenül mindig vállba szorított fegyvert lát és az mégse a gangsta style.
  • [NST]Cifu
    Vállba szorított fegyvernél, bal kezes tartásban az üres hüvelyek sehogy sem fogják elérni az arcodat egy AK esetében, és zavarni sem nagyon fognak. Hogy a "gangsta style" fegyvertfogási praktikák esetében már adódhatnak ilyen problémák, már más kérdés. :)
  • dara
    G3 mint egyszserűen és olcsón gyártható fegyver? A görgős késleltetésű tömegzárra pont ez nem jellemző.
  • Punker
    G3 tovább volt rendszerben nem? meg még 1-2 licenszes ország gyártja is, aszem mexikó volt még irán mellett említve ahol ma is azzal szerelik a népeket fel.

igazából ezért összetett 1 kérdés melyik a jobb fegyver, lehet pontosabb erősebb stb az egyik, ha a másik a praktikusabb és az terjed el jobban.
  • harcu
    Abban az időben az FN-FAL nagyjából minden teszten győztesen került ki az összehasonlításokból. Személyes tapasztalatom nincs egyikkel sem, tehát a véleményem nem sokat nyomna a latban. A G3 óriási előnye, hogy sokkal egyszerűbben és olcsóbban gyártható fegyver volt, márpedig amikor tömeghadseregeket kellett átfegyverezni, akkor a pénz volt a döntő.
  • Punker
    jó kérdés, aszem G3 több helyre ment.
  • SZU
    Az FN-Fal és a G3-as közel egyszerre jelentek meg? Szerintetek melyik volt abban az időben a jobb?
  • SZU
    Lőttem real AKval is pár száz lőszert. Nem emlékszem arra, hogy hátra, arc magasságba csapná ki a töltényhüvelyeket. Nyílván jobb kézzel használtam, de akkor is inkább felfelé jobbra, vagy szimplán jobbra dobta ki, nem pedig hátra.

Ha Bullpup elrendezése lenne, akkor rögtön a nyakadba vágná a forró hüvelyt, ha nem lenne rajta állítható deflektor. De így azért jóval előrébb van a kivető nyílás. Persze, ez csak szigorúan szvsz, uis bal kézzel nem lőttem még egy fegyverrel sem.
  • marcio mela
    Azzal van baj,hogy "összegyűjtötte a legjob megoldásokat, és egy fegyverbe ötvözte őket".
    Meg nem világháborús fegyverekkel kell összevetni.Kortársával,az FN FAL-al kell.
  • dara
    Kérdés hogyan viseled az orrod előtt repkedő, esetleg az arcodba csapódó, üres és forró hüvelyeket. AK-n mintha nem lenne hüvelydeflektor.

Perse airsoft-ban ez a probléma nem jelentkezik, de airsoft alapján is csak annyira lehet megítélni egy fegyver használhatóságát, mint játékok alapján.
  • SZU
    Otthon próbálgattam a saját falidíszemmel, öö sokkal gyorsabban lehet "bal kezes módban" csőretölteni, illetve tárat cserélni, mint jobb kezesben. Ráadásul végig ott a mutatóujjam a sátorvason, tehát gyorsabban tudnék lőni. Míg a jobb kezes módszernél ez is időveszteség.

Szóval Zicherman István szerint lehetetlen bal kézzel használni, szerintem meg teljesen jól megy! =)
  • kamov
    Igen.
  • Ren
    Pontosan. Hozzátenném, hogy csak a félautomata magyar verzióval lőttem (SA-85), úgyhogy lehet, hogy pl sorozatlövésnél valamiért rossz lenne nekem :)
  • SZU
    Úgy áll kézre, hogy fogod bal kézzel a pisztolymarkolatot és jobbal csőre töltöd, illetve tudod a biztosítót váltani?
  • [NST]Cifu
    Ezt csak megerősíteni tudom. ^^
  • Ren
    Én is pont tegnap olvastam ki a könyvet és csak ajánlani tudom. Amúgy én balkezes vagyok és nekem teljesen jól kézreáll az AK :)))
  • SZU
    Mondjuk 1947-ben a többi gépkarabélyhoz képest az AK egy műalkotás volt!

Nemrég vettem meg Zicherman István A Kalasnyikov története könyvét. Nem kicsi nevekkel versenyezett, de azok a lőtéri próbákon sorra megbuktak, rossz szóráskép, törések, akadások stb. Aztán a javított verzióik a mocsárba merítés és a homokba temetés után buktak ki.

Ehhez képest milyen piti probléma a rövid irányzékvonal?

A tűzváltója valóban nem egy jó konstrukció. Pl.: kesztyűben nem bírnám váltani, mert néha a körmöm majd beletört, mire átállítottam biztosítottból sorozatba. No és persze tök jól hallhatóan kattan, ami megint csak nem egy pozitív dolog.