95125
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Thanatos
    épp ezt papoltuk mi is hogy egy specforce egységet hasonlitgatsz egy "átlagos" katonai alakulattal..., ennyi erővel ez olyan mitnha a honvédséget hasonlitaniád az amcsi zöldsapkásokhoz...
  • StarFist
    Nem minden Idegen ezred kap antiterror kiképzést!

Kérdezem én, a műszakiaknak (1°REG) vagy az AMX-10CR-el felszerelt felderítőknek (1°REC) szerinted feltétlenül szükségük van anti terror kiképzésre?

Előbb gondolkodni kellene és csak utána a billentyűzethez nyúlni.

Vagy a sok írógörcsben fetrengő legalább venné a fáradtságot és előbb ellátogatna a www.legion-recrute.com/hu/ oldalra és nem csak nézne hanem látna is.

• StarFist
    Fél igazság. A Légiónak is van spec alakulata, a 2° REP Korzikán. Alap az ejtőernyős kiképzés, de van specializált amfibiás alegysége behatolásra, szabotázsra, kapnak elég alapos helyiségharc és anti terror kiképzést stb. Elég kemény még a 2° REG (Saint Christol) is, ők hegyivadász kiképzést kapnak.
  • Molnibalage
    Nagyon egyszerű, mert egy alakulat lészáma mutatja valamennyire a képzés színvonalát is (Mármint, ha különleges erőkről berszélnük, a magyar Honvédség kicsi, de közel sem elit...). Elitképzést tömegeknek nem lehet adni. Se kiképző nincs elég hozzá, se pénz.

Szóval így fejből meg nem mondom neked, de nem sok adomát halottam a Rangerek dicső haditeteiről, de a Seal Team ügyködéséről annál inkább.
  • TVelvet
    na és a Ranger-ek? Mien helyet foglalnak el ebben a "ranglétrában"..?
  • Molnibalage
    Hát azért egy 8000 fős egységnél nehéz lenne olyan színvonalat elérni, mint egy kb. 450 fős egységnél. És abban a 400-ban benne van mindenki a fejesektől kezdve a századírnokig... Az ÁTALGKATONÁHOZ jó a Légió, de ők "csak" átlag feletti katonák, de pl.: 0 antiterrorista képzést kapnak. Ezért is értelmetlen 1:1-ben összehasonlíteni, de azért az SAS egyértelműen magasabb kategória.

Visszatérve még az eredeti témára, az angol légierő is gyengébb a franciához képest. A Mirage-2000 egy igen potens gép, a Tornado max. csapásmérőként, de vadászként sehol nem tudott sikeres lenni, talán mert nem annak tervezték.
  • Siluro
    A légióst nem véletlenül a túlélésre képezték ki. Nem csak azért, hogy ne dögöljön meg, hanem inkább azért, hogy eltudja látni a következő feladatot. Egyébként Molnibalage nem értek veled egyet abban, hogy a légió az SAShez képest egy gyenge tréfa lenne. Tény, hogy mind a két egységet más-más feladat elvégzésére találták ki, ebből következőleg úgy gondolom, hogy teljesen értelmetlen az összehasonlítgatás.

Sorry, maradok read only, csak ezt muszály volt. :)
  • MuldR
    A legionak az a nagy elonye, hogy forro helyzetben bevetik, meghal beloluk 3000 es senkit sem erdekel. Jonnek ujak.
    Egy francia sem fog ertuk sirni. Erre vannak. A hulye usa meg fenntartja a Blackwaterst ugyanerre. A francia verzio olcsobb :)
  • Thanatos
    hát nemtom, szerintem azért a franciáknak nem mindegy hogy francia guyanan meg djiboutiban nem kell a regulárisokat lekötni..., és ha a létszámot nézzük a légio mégis csak 8ezer fő körüli tudtommal, modnjuk lehet ez nyugateuban nem dob sokat a dolgon de magyarország asszem örülne azért ennyi +nak... :P (már ha nem neki kell finansziroznia :P)

a SAS emg változatlanul specforce egység mig a légio változatlanul nem az..., szóval kár hasonlitgatni :)

navy-val meg légierővel kapcs meg igazad van, de ez igaz az összes többi szárazföldi alakulatra minden országban is..., és azért arra meg mrá az amcsik is rádöbbentek hogy csak navy-val meg légierővel háborut nyerni nem lehet, vagy ha mégis nagy nehezen területet megtartani biztosan nem... :)
  • Animefox
    Sejtettem hogy bibis az angol flotta, de remélem csak ideiglenes. Túl konzervatív a britt vezetés és még mindig el vannak szállva, lassan a semmire. Régi önmagukat említik folyton, meg jönnek a múltjukkal, ahelyett hogy a jövővel foglalkoznának. Angol politika telis van nagy kérdésekkel. Hogy hová jutnak azt nemtom, gondoltam még itthon európában vezető helyen van, de vajon az utánpótlásuk és a nyersanyaguk milyen színten áll, mert hosszú távon lehet hogy pont az angolok a nyerők, franciák meg félidőben belassulnak? Modern haditechnikához, hadászathoz sajna nem értek....
  • Molnibalage
    A légió szart se nyom a latba ha az egész összehasonlítást nézzük. Az EGÉSZ összékpet nézve arra jók, hogy különleges speciális feladatokat oldjanak meg, de nem rajtuk dől vagy bukik el a háború, ha a légierő vagy a tengerészet nem juttatja el őket a hadműveleti terültre, megette az egész Légiót fene. Egyéként as Brit haderőt sem az SAS határozza meg, ahhoz képest meg a légió egy gyenge tréfa.

Egyébként Európában tényleg a Franciák a legtáposabbak a trököket leszámítva. Az is vicces, hogy a Francia haditengerészet erősebb az Angolnál és erősebb is lesz, mert az angolok émg MINDIG nem építenek tisztességes hordozót/hprdozókat. Nagy égés lesz, ha a franciáktól kell majd légifedezetet kérnie az angoloknak...
  • Thanatos
    bár igy jobban átgondolva biztos vagy benne hogy a légio nincs beleszámolva? az is a francia összhaderőnem része nem?
  • Thanatos
    az eredeti krédés nem a technologiára vonatkozott? vagy én értettem félre? mert ha igy mindent összevetve nézzük akkor szerintem is a francia a nyerő europában, amin ugye a légio még többet dob +ba ezen kivül is ahogy mondod
  • Animefox
    Ja bocsi, szóval a brittek, mert modern ütőképes, leginkább az amcsira hasonlít, de a legfontosabb emelett a flotta. Abban viszont a legjobb... ha már rég elvesztette a vezető szerepét, de akkor is.
  • VRSDM
    a "tank" :D /újra itt tarrtunk/ okat mind felszámolták, ak helyett már vannak m4-es karabélyok is (persze nem váltotta fel az egészet) ennyivel tudtam kiegészíteni :)
  • tomcat1
    Most hogy ezt láttam: Egyértelműen Franciák a nyerők, és ebbe még a légió benne sincs..
  • Czdano
    AMugy a magyar haderő miből áll most?? (mien tankok, hány fő..) Asszem AK-t használunk a repcsik meg grippenek de többet nemtudok rólla
  • Pluskast
    Angliának a flottája erős, de szerintem a németek szárazföldi haderje valmivel erősebb.
  • Pluskast
    Amíg ilyen módon vezetik a hovédséget semmi értelme sincs. A sereg is csak olyan állapotban van mint az ország.
  • Czdano
    És az USA? Jah hogy európáról van szó :]Akkor anglia?
  • Pluskast
    Szárazföldön szerintem a németek a legerősebbek.
  • Thanatos
    csak poénbol szerény véleményem szerint.., bár szvsz igen rossz vic... :S
  • degenerator
    most nem a homokzsák-cipelésre gondolok ezalatt. kb a szlovákok is így voltak, és ők összekapták magukat
  • degenerator
    akkor a magyar haderőnek van egyáltalán valami értelme? vagy csak poénból tartják fennt? erősen gondoloztam/gondolkozom, hogy belépjek
  • Thanatos
    tul optimista vagy szerintem... :)
  • degenerator
    no és a skandinávok? vagy az olaszok? tudtommal a mi hadseregünk akár hét percig is kitartana.
  • Ren
    Összedobtam egy ilyet:

http://rapidshare.com/files/43501556/eu_armies.xls

Leginkább a Wikipédiából van összeollózva. Ez alapján papiron a franciák picit erősebbnek tünnek, de nem vettem figyelembe az eszközök valódi képességeit. Azért a Royal Navy szerintem erősebb a francia megfelelőjénél. Azt is vegyük figyelembe, hogy a RAF-nak és a brit hadseregnek van harci tapasztalata is, míg a franciáknak és a németeknek nincs.
  • tomcat1
    Deutschland.
  • degenerator
    és a brit, francia?
  • Animefox
    Szerintem az angol.....
  • degenerator
    nehéz kérdés tudom, de szeretném ha nem siklanátok el felette. európában, oroszországot kihagyva, melyik a legütőképesebb hadsereg, technikai szempontból.
  • SZU
    Az Stg.44 préselt tokkal volt 5 kg felett? Az igen!
  • SZU
    Na ja, és utána még instabilabb lett lövés közben... Az a behajtható válltámasz nem egy nagy csoda. Mondjuk az mp40-nek is ugyanolyan volt!
  • marcio mela
    Valószínűleg később a svábok is rátértek volna a préselt tokra, elég az MG34-MG42 gpu-kra gondolni.
    Meg a Stg.44-re.
  • Lacusch69
    Szerintem úgy "fair" (ha a háborúban egyáltalán létezik ez a fogalom), ha az első sorozatos AK-t hasonlítjuk össze a Sturmgewehrrel. Valószínűleg később a svábok is rátértek volna a préselt tokra, elég az MG34-MG42 gpu-kra gondolni.
  • Molnibalage
    Hát igen, szembeszél és minimális terhelés csodákra képes.
  • dara
    Ugyan ezért. Csak a zár lett egyszerűbb, de a forgácsolt tok mindneképpen többe kerül, mint a sajtolt.
  • Animefox
    Régen miért volt drága????
  • dara
    Tisztán forgácsolt szerkezet, ráadásul eredetileg késleltetett tömegzáras. Az "olcsóság" mintapéldája.
  • dara
    Azért az a behajtható válltámasz sem éppen az örökkévalóságnak készült, egy kicsit izmosabb ember simán behajtja reteszelt állapotban is.

Az AKM csak kezdetben készült műanyag tusával, a hideget nem bírta.