95127

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
www.google.hu :) -
SZU #26310 IED lepakolás tilosban...
Új taser technologia. Wireless =) -
horthy #26309 Tud valaki olyan weboldalt vagy , torent-et ahonan sok haditechnikai vagy hadtörténelmi ismeretterjesztő filmeket lehet letölteni , római kórtól kezdve középkor és a modern korig bármi ?
Föleg magyar nyelvűekre gondoltam , Spektrumos , Discovery-s filmek is jók ! Csak hadtörténelemmel , haditechnikával foglalkozzon !
Várom a linkeket ! -
Na ez egy korrekt videó volt nem TV shoppos stílusban mutatták be:D -
Ilyen már a Splinter Cell első részében is volt :D
Innen jut eszembe, heartbeat szenzorról valaki tud valamit? Létezik-e, próbálkoztak vele, van-e prototípus, stb.
Tom Clancy játékokból eddig csak azt nem láttam megvalósulni. -
Army1990 #26306 Ez azért nem semmi, XREP:
http://www.taser.com/pages/VideoDetails.aspx?videoid=56
Tézer vezeték nélkül.Van egy cikk is a pto.hu -n -
Maverick 18 #26305 Ezt a fegyvert biztos nem ezen a járművön használják majd. Egy tankon tudnám elképzelni. bááár............. -
Maverick 18 #26304 XM307 25mm Machine gun -
marcio mela #26303 M-18A1 (Claymore)
-
aszem 75 méter előre és 25 hátra. -
Egy olyan claymore mennyire koncentrálja a robbanást előrefele? Hátrafele kb. hány méterig halálos? -
AC2 #26300 :D
Az előbb amúgy a lenti képet nem akarta nekem behozni, de már jó. -
The new all-terrain vehicle, type C.A.M.E.L.
-
AC2 #26298 Szép a békád :D -
Javítva.
-
Ren #26296 A HK mikor látta hogy az OICW/XM8-ból nem lesz semmi és ugye G36-ot sem adhat el az amcsiknak, akkor ügyes trükkhöz folyamodott és M4/M16-nak álcázta azt :) A HK416 alapvetően az M4/M16-osok felső részével csereszabatos kit, de persze lehet teljese fegyverként is kapni, amikor a HK gyárt hozzá alső részt. -
Valószínűleg, mert az első lövedék húzta magával a csövet, aztán már nem volt elég kraft, hogy behúzza a következő lőszert. -
hát ez lol :D -
SZU #26293 Szerintem legalább is! =) -
rosszul lett a cső rögzítve? -
SZU #26291 Ez de durva! =)
Érdekes lőkép lett volna ha folytatja a tüzelést! -
Lacusch69 #26290
http://www.hetek.hu/?q=node/11764 -
fonak #26289 Az USA-ban törvény van rá, hogy nem vásárolhat a hadsereg külföldről felszerelést. Nem annyira beképzeltség, inkább a hazai ipar védelme miatt.
Előfordult már párszor, hogy külföldi tervezésű cuccokat rendszeresítettek (Harrier, több helikoptertípus stb.), de a törvény miatt azt is az USA-ban kellett legyártani, vegyesvállalati formában.
Egyébként jelenleg tudtommal semmilyen fegyvert nem szabad importálni az USA-ba, civil piacra sem (pár éve). -
Igazából az amerikai mentalitás az ami nem szorul rá más termékeire. Elektronikai termékeket is olyat vesznek ami hazai cég terméke (a hülyék azt már nem nézik, hogy a gyártósor hol van kínában vagy oroszoknál vagy éppen mindenhol máshol csak náluk nem. a Név legyen amerikai) -
Biztos van annyira jó az usa hadiipara, hogy ne szoruljon rá más ország termékeire. -
Army1990 #26286 Thx. Az amcsik tényleg elég beképzeltek tudnak lenni(mint mások is :)). Pl. tudtommal külföldön gyártott haditechnikai eszközöket nem is vesznek csak a jó hazai gyártmányt. Egy ideig gondolkoztak azon, hogy orosz katapult űléseket vásárolnak(asszem a K-36), persze atán meggondolták magukat és mégis hazai gyártásuakat vettek. -
FÉG: KGP9 -
ez miféle eszköz, meg milyen adatokkal rendelkezik? -
és még mindig jönnek a képek az öregről :)
-
tomcat1 #26282 Nem kellene szegényt kiröhögni, nem tehet róla, hogy így született. -
Jól megkaptam....na mind1 Cifu inkább ne posztolj, hanem....:) -
Mondjuk ebben a topicban párszor már láthatta volna. ^^ -
Ezt most minden fórumon be fogod linkelni? :) -
LOL :)
-
tomcat1 #26277 OFF
Én meg inkább azt mondanám, hogy félnézet-félmetszet :)
Ya és szerintem én jóltudom, ha nem, visszaadom a papirom :) -
Pardon, a robbantott ábra az valami ilyesmi. Ez inkább keresztmetszeti kép ;) -
Kívülről szinte teljesen olyan, mint az M4A1 SOPMOD, belül viszont egy sokkal megbízhatóbb gázdugattyús rendszer van, tehát a lőporgázok az energiát egy dugattyún keresztül adják át a zárnak, és nem közvetlen megy vissza a trutyi a zárszerkezetbe. Alakítottak még a markolaton is, így valamivel ergonómikusabb, a tűzváltókar állása mindkét oldalon látható, és megkapta a jó öreg HK féle "egy piros lövedék: egyeslövés, sok piros lövedék: sorozatlövés, fehér lövedék: biztosítva" piktogramokat, illetve az irányzékot lecserélték a már G3-nál is használt diopteres, állítható nézőkéjűre. -

-
"atomsorompó egyezményt nem tekintették érvényben levőnek"
Egyáltalán aláírták? Nem kevered véletlenül valami más egyezéménnyel?
"Amúgy meg hányszor nyerték a magyar pilóták a legjobb bemutató repülő címet repnapokon az utóbbi években?"
Na ja, azt a laikusok szavazata alapján, azt is nézd, hogy mivel repülnek a pilóták, a francia Mirage a Kecskemét repnapokon mindig látványosabbat repült az én szememben, mint a MIG-29. Az F-15 meg 2003 simán lemosott mindenkit. -
Pardon, nem az amerikai hadseregnek fejlesztették ki. Az amerikai piacra fejlesztették ki. Az amerikai fegyverpiacon nehéz külsős cégnek betörnie. Ott, ahol a "pisztoly" szóról 10-ből kilenc embernek a Colt 1911 jut az eszébe, a "gépkarabély" meg az M16/M4 család. A HK sikeres volt az MP5-el a géppisztolyok terén, mert egyszerűen az a legjobb, és kész, de a gépkarabélyok terén nem volt elég odavinniük a G36-ot, mert csak keveset vásároltak belőle a rendvédelmi erők. Ezért készült el a HK416, egy olyan fegyver, ami majdnem tökéletesen úgy néz ki, mint egy sima M4-es, csak belül tök más.