95127

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
bgabor #26351 Remek, megint lesz miről beszélnie az RTLklubnak,TV2nek,ATVnek,Népszabadságnak,Népszavának,Klubrádiónak, meg a többi baloldali médiának.
Csak tudnám, minek kell újabb muníciót adni ezeknek a köcsögöknek. -
2 hónapja a KDNP dobta fel a témát, most már úgy látszik másnak is eszébe jutott egy "saját" variáns...
Persze biztos önkéntes alapon lesz, az egyenruhákra a lóvét, meg a többi dolgot a tagok adják össze és még véletlenül sem a költségvetésből akarnak kihasítani szeleteket...Honi Gárda???
-
Ez valami vicc? És miből gondolják ,hogy mindez megvalósul? -
"(részemről nem lesz soha rövid hajam, nem fogok fekete egyenruhát venni (nem jó az sehova) de inkább látnék kopaszokat az utcán mint cigányhordákat :) "
Én meg egyikőjüket sem. mindkét brancs vert már meg, persze csak miután a haverok hazamentek én meg egyedül maradtam.
Egyébként ilyen civil szervezeteket helyi, önkormányzati alapon kéne szervezni és nem politikai mozgalmakon keresztül. Akkor nem lehetne ráfogni, hogy jobbos vagy balos dolog, hisz az önkormányzatok politikai hovatartozása független az esetek többségében. (a polgármesterek többsége független).
Úgyhogy meoldható lenne csak akarni kéne a közgyűlésben... -
ez kicsit OFF de megláttam ezt a képet a lenti beszélgetés után és sírva röhögök :) -
hát a fekete egyencucc szerintem az agyatlan egységekre jellemző :)
erről beszélek hogy alapvető értelmes ötletek buknak meg mert buta emberek a saját politikai céljaikat viszik bele.
szerintem minden józanul gondolkodó ember egyetért vele hogy szükség lenne egy párezer fős önkéntes csapatra aki fel van szerelve KATASZTRÓFÁK elhárítására, de kétlem hogy ez a közeljövőben bekövetkezne mert nincs az országban olyan semleges oldal akire ezt rálehet bízni.
(részemről nem lesz soha rövid hajam, nem fogok fekete egyenruhát venni (nem jó az sehova) de inkább látnék kopaszokat az utcán mint cigányhordákat :) -
Ha általánosítás lett belőle, akkor mond meg nekem kik használták a fekete egyenruhát a nemzetközi civil szervezetek közül, mint egyenruhát a kéményseprő szövetség kivételével a 20. század folyamán.
Azért nekem az is furcsa, hogy a 16 magyar történelmi emlékzászló közül pont azt az egyet kellett felvarratni rájuk. De én képzelődök.
kíváncsi vagyok mikor lesz az első ifjúsági táboruk ahol vadászni és Airsoftozni tanítják a fitaalokat és alaki kiképzést is adnak... (mily furcsa, hogy csak árvízvédelmi feladatokat akarnak ellátni) Jahh és kíváncsi vagyok kötelező lesz-e a tagsághoz a rövid haj... -
hát elég szomorú hogy ilyen általánosítás lett belőle..... -
Az igazi, gond a fekete egyenruha az árpádsávos címer és a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Gondolom egyértelmű, hogy az első kettő kikre utal és kik jártak ezen viseletben. -
baromságokra nem kell reagálni, 1 szövegelni lehet de kb egyenzoknira se lenne pénz, 2 ennyirővel akkor a polgárőrség az SA???
az egészben az a legrosszab hogy ha azt mondanák hogy árvíz stb vészhelyzetben behívható önkénteseket gyüjtenek akkor semmi gáz nem lenne, de onnantól kezdve hogy a rend szót beleviszik rögötn kezdődik a politikai köpködés..... -
ÉS mikor rákérdeznek az emberek akkor Cserkészethez hasonlítják magukat.... -
"„Pártok és határok felett álló” szervezetet hoz létre a Jobbik, Magyar Gárda néven."
Én meg kinevezem magam istencsászárnak és mindenki azt csinálja, amit mondok, mert ha nem, akkor irgumburgum. -
Cat #26339 Készülődik az SS mozgalom. -
tomcat1 #26338 OFF:
Árnyékhadsereget akar a Jobbik?
2007. augusztus 03. 12:11 | Utolsó módosítás:2007. augusztus 03. 13:42
* küldés
* Nyomtatható verziónyomtatás
* betűméret
„Pártok és határok felett álló” szervezetet hoz létre a Jobbik, Magyar Gárda néven. A szervezet polgárvédelmi, katasztrófavédelmi, mi több, rendvédelmi feladatot is el szeretne látni. A hvg.hu által megkérdezett jogi szakértő szerint erre civil szervezetként van lehetőségük.
A „pártok és határok felett álló” Magyar Gárda megingathatatlan gátja akar lenni a „magyarság szellemi és fizikai gyengítésének”. A szervezet – a honlapján közzétett információk szerint - részt venne a katasztrófavédelemben, de rend-és polgárőri feladatokat is ellátna, s „rendkívüli helyzetben a nemzeti önvédelmet” is erősítené. A szervezet tagjai fekete egyenruhát és árpádsávos címert viselnek majd. A gárda ötvenhat alapító tagja augusztus 25-én, a budai Várban tesz esküt.
A hvg.hu által megkérdezett, név nélkül nyilatkozó jogász szerint jól érezni, hogy a Magyar Gárda megalakítása „egy veszélyes irányba is elmehet”, de mint társadalmi szervezet, katasztrófavédelmi és polgárvédelmi feladatokat felvállalhat, illetve civil szervezetként segítheti a rendvédelmet. „Fegyvert természetesen nem viselhetnek a tagjai, de ugyanúgy, mint minden állampolgárnak, megvan az a lehetőségük, hogy ha bűncselekmény szemtanúi lesznek, a rendőrséget kell értesíteniük, az elkövetőt pedig a helyszínen tarthatják” – mondta a jogász.
Az Országos Katasztrófavédelmi Parancsnokság szóvivője, Dobson Tibor a hvg.hu-nak elmondta: egy reguláris vagy félreguláris erő létrehozásával kapcsolatos hírre nem kíván reagálni, mivel mindenféle politikai megnyilvánulástól el szeretne határolódni. Közölte: nem foglalkoznak politikával, mert a katasztrófavédelem számára „nincs jobboldali árvíz vagy baloldali tűz”. „Veszélyhelyzeteknél szívesen veszünk minden segítséget, de mi a Jobbikot nem fogjuk megkeresni, ahogy más pártot sem. Mi önkormányzatokkal, országos hatáskörű szervekkel, illetve nálunk bejegyzett civil mentőcsoportokkal tartjuk a kapcsolatot. A lakosság részéről érkező önkéntesek politikai beállítottságával soha nem foglalkoztunk” – mondta a szóvivő.
Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Túrós András a hvg.hu megkeresésére közölte: egy ilyen kezdeményezés akkor veszélyes, ha politikai tartalmat kap. „Emiatt elveszíti azt a varázsát, ami a polgárőrségre jellemző, miszerint politika-és pártsemleges és ellenszolgáltatás nélkül tevékenykedik” – mondta. A polgárőrség tagjainak, amely mintegy 80 ezer fő, tiltva van bármilyen politikai szervezethez való csatlakozás.
Bencze József országos rendőrfőkapitány a hvg.hu-nak elmondta: a rendvédelmi feladatokban aktívan részt vehetnek civil szervezetek, ahogy ezt például a polgárőrszervezetek és tűzoltó egyesületek teszik. A vezérőrnagy hozzátette: az egyesülési jog gyakorlása során a résztvevők nem valósíthatnak meg bűncselekményt, illetve bujthatnak fel arra, valamint tevékenységük nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére. A Magyar Gárda törvényességi felügyelete egyébként nem a rendőrség, hanem az ügyészség feladata – közölte az országos főkapitány.
-
SZU #26337 A németek nem használják a gépkarabély kifejezést, lévén ők találták ki a Sturmgewehr nevet (by Hitler).
De ha ez az alap kérdésed, vedd úgy, hogy a gépkarabély az a magyarosított rohampuska. -
rakodo #26336 a bitgate torrent oldalon nagyon sok van. meghivót nemtudok adni. -
Cat #26335 Ejtőernyős bemutató Stavropolban
Katonák ünneplik az orosz katonai ejtőernyősök napját a moszkvai Gorkij parkban
-
Mit értessz szakmai berk alatt. Mert úgy látszik még mindig azt tanítják a rendőröknek és katonáknak ,hogy Parabellum típusú maroklőfegyverük van és AMD típusú géppisztolyuk. Ezek az emberek meg sajnos kiröhögnek vagy hozzá nem értőnek találnak ha pontos megnevezést használsz. -
vicces dolgok ezek koronként, 2. VH-ban az ernyősök "tücsök pöcs" M1-ese volt a karabély, aztán az M4 lett a karabély, de pl megnézed a H&K oldalt még a G36c is assault rifle, pedig az aztán tényleg rövid.
amúgy szerintem mióta nagyon sok fegyver ugyanazt az 5,56-os nato lőszert köpi, inkább a fegyver mérete alapján kéne valamit karabélynak nevezni.
(8,57-es mauser van itthon, az se kicsi csúzli :) -
SZU #26332 Fogtál már a kezedben jó kis Kar98-at? (Nem Kar98K-t mert az a karabély verzió)
Faja bajonett nélkül van vagy 1.5 m hosszú! A karabélyok kurtított puskák. Még a fusilierek korában alkalmazták a lovasságnál. A karabély kb. akkora volt mint egy hosszú csövű pisztoly, válltámasszal.
Ennek fényében az AK bőven gépkarabély.
A köztes lőszer meg már ki lett vesézve egy tucatszor.
A pisztoly pisztoly lőszert lő. Effektív lőtávja 100m alatt van, de inkább 50m. A puska lőszer meg 1Km felett is halálos. Csak a visszarúgása miatt a puska lőszerrel tüzelő automata fegyverek vagy kezelhetetlenek és akadnak/törnek, vagy iszonyat nehezek és géppuskaként használják bipoddal.
A köztes lőszer az egy gyengített lőportöltettel rendelkező puskalőszerként fogható fel. Az AK47 ilyennel tüzel. -
hát nem tom ez az AK-ra (47-esre a fix tussal, szerintem semmiképpen nem illik:) -
A géppisztoly kifejezés azt hiszem a német nyelvből jön, a kelet-németek az AK-kat géppisztoly (Machinenpistole) besorolással illetik, a magyar nyelv ha jól tudom innen vette át ezt.
A gépkarabély valószinüleg "echte ungarische" megnevezés, szakmai szemmel teljesen logikus amúgy, hiszen a "gép" a sorozatlövésre, automata működésre utal, a "karabély" pedig a lőszerre. A rohampuska elnevezés ha jól tudom sose tudott megragadni a szakmai berkekben. -
na de az AK az hol köztes lőszer? vagy mihez képest..... -
SZU #26328 Hát úgy, hogy nálunk a "gép" előtagot használták az automata pisztolynál és az automata, nagy töltőkapacitású puskáknál is. Innen tök jól következik, hogy a köztes lőszerrel tüzelő, kisebb méretű fegyver, a régmúlt lovassági karabélyokhoz hasonlatos.
Tehát gondolom ezért lett gépkarabély. -
amúgy ez a gépkarabély ez nem magyar találmány? :) sose értettem hogy hogy lett a rohampuskából gépkarabély...... -
SZU #26326 Ha a géppuska rövidítése gpu, a géppisztolyé gpi, akkor a gépkarabélynak nem gka-nak kellene lennie? =) -
Lacusch69 #26325 Ezzel nekem is volt bajom, mert a fegyverkönyvbe permanensen AMD-65/5 gpk-t írtam gpi helyett. A tisztjeink közül sem mindenki értette... -
Aki tudja csinálja, aki nem az tanítja. -
Cnut #26323 Azért durva hogyha az ember összeakad egyetemen egy olyan tantárggyal amibe legalább hobbiszinten otthon van és jön egy DR. DR. aki olyat mondd pl nálunk had- és technika történeten hogy a Tigris (így típus nélkül) azért volt jobb harckocsi (ezt a szót legalább ismerte) mint a T-34, mert az a 3mm az igyencsak 3mm. Meg hogy a kalasnyikov tevezésénél az STG-t koppintották le a szovjet mérnökök.Mikor Kalanyikov szülei nem is mérnökök voltak :) JA! És majd elfelejtettem hogy nyugalmazott ezredes a drágám. -
engem egyszer egy katonanő ugatott le, hogy az nem gépkarabély, meg mitszólokbele. volt vagy 50... -
Hát ez szomorú. Téged néznek hülyének ha megpróbálod kijavítani. Én már nem is szoktam erőlködni kussban ülök ha valaki elkezd haditechnikáról beszélni akinek gőze sincs róla. -
Az én kedvencem az az "AMD típusú géppisztoly" -
bgabor #26319 Valamilyen oknál fogva kis hazánkban minden hivatalos szervnél Parabellumként emlegetik a FÉG gyártmányú 9mm-es pisztolyokat.
Én a VPOP-nál hallottam ugyanezt. Egyetemen az 'Igazságügyi Lőfegyvertan' című tárgy oktatója szintén így beszélt róla.
Kérdem tőle: milyen fegyvert használnak XY helyen?
Mondja: hát Parabellumot! Az arkifejezésem láttán pedig: Miért, talán nem ismerős a szó?
Mondom: De, de milyen típusút?
Válasza: Hát parabellumot!
Erről ennyit. Úgyhogy jó lesz ha hozzászokunk. Majd 30 év múlva, amikorra minden szervnél végleg kikopik a jelenlegi posztszoci garnitúra (meg az öszes gagyi FÉG cucc), talán másképp lesz. -
harcu #26318 Van egy problémám.
Rendőr rokon mindig azt mondja, hogy neki "Parabellum típusú" pisztolya van. Természetesen P9R a szolgálati fegyvere, ilyenkor kijavítom, hogy ez marhaság, ez a lőszer típusa, nem a fegyveré. Azonban az egyik szomszéd - szintén rendőr - az otthon tartott P9R-je szintén "Parabellum típusú". Azonban neki az engedélye szerint is a fegyver típusa Parabellum. Akkor most ki a hülye, ki nem ért a dolgokhoz? A rendőrségi fegyverügyi előadó nincs abszolúte képben, vagy a FÉG a P9R-eket sutyiban Parabellum névre anyakönyvezte, és ez a hivatalos neve. (Egészen pontosan Parabellum 9R a típusa). -
lőszerekről... -
Army1990 #26316 Igazad van azt éppen nem linkeltem :)
Tényleg tudja valaki milyen szinten áll az orosz haderő modernizációs programja?
Én is tudok az új rakétákról, tengeralattjáró(Borej) stb., de nem túl sokat tudok arról hogy a kézi fegyverek és a harciöltözet terén hol állnak. Olvastam, hogy fejlesztettek már ki fejletebb harci öltözeteket, de hogy ezek mennyire terjedtek el az passz. -
SZU #26315 Na tessék! Ezt a részét nem linkelték!
Mondjuk egy ilyenből már fincsi tömegoszlató cuccot alkot ez a Taseres lőszer! -
SZU #26314 Na ja, tényleg. Viszont a másik link nem volt. Szóval mégsem teljesen felesleges az a hsz... =) -
Nem baszogatásképp, de a taseres oldalt 4 hozzászólással előtted írták be :D -
Lacusch69 #26312 Bakker, ha ez 2-3héttel korábban jut eszedbe...
Volt egy virtuális vadászszázadhoz (orosz) ftp címem, rengeteg doku volt fent, igaz, nem magyarul. Sajnos jó egy hete jelszavas lett...
Amit leszedtem, azt szívesen elküldöm DVD-n, írj egy postacímet a lacusch69 kukacom freemail.hu-ra!
Pl. kamikazékról színes dok.film (másfél óra), Ar234, Me163, Bf109, Fw190 dokumentum filmek (45-50perc/darab), Luftwaffe ászai, az eredeti Memphis Bell film, az erdeti film a Midway-szigeteki csatáról stb...