95125
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Punker
    kaptak új smart-ot az összetört helyett?
  • harcu
    Légy szíves, és ne személyeskedj ennyire itt a fórumon, lehet valakit nem szívlelni, de ne alacsonyodjunk le annyira, hogy szidjuk a másikat.

(Ahogy egy régi világháborús vicc mondja: Ne kívánj az ellenségednek semmi rosszat. Ha már nagyon ki nem állhatod, akkor mondd neki azt, hogy "Nyugodj békében!". :)

Lovasrendőrőket egyébként pont ott vetnek be, ahol autók nem tudnak közlekedni, pl. parkokban. A várban talán még mindig üzemel a járőrSmart, mert ott meg a szokásos Astrak voltak túl szélesek.
  • harcu
    Végül is a rendőrök is kötődnek a haditechnikához, ha másképp nem, hát a parabellum pisztolyaikkal mindenképpen. :)

Amúgy pár éve Dunaújvárosban a komplett közlekedési részleget kirúgták vezetőstől járőröstől együtt, mert mindenki annyira korrupt volt. Ezért egy ideig arrafelé egyáltalán nem voltak ellenőrzések és sebességmérések. :)

Iráni vadászgépek:
    A Tomcatek közül van még üzemképes gépük? Meg talán F-5-ösöket is vettek anno, de ez tényleg csak tippelem.
  • JohnnySmith
    Nem csak nincs net a "munkahelyén" perpill... :((
  • Adam II
    Cifu nyaral?
  • Bucser
    "Más. Valaki látott már képet az iráni vadászgépről? "

A következő Iráni erődemonstrációs felbvonuláskor szerintem lehet majd látni róla kéepeket szerintem.

Ha a "fejlesztés alatt lévő 5. generációs" gépre gondolsz akkor az szerintem a kinaniak új masinájának exportváltozata lesz:)
  • ricsidi
    bgabor! Te aztán igazi terméke vagy a jobbik iparának. Nem elég, hogy korlátolt vagy még nem is titkolod. BPesten a lovas lakanya a keletinél a máv székház mögött van. Minden nyárom a város ligetben láthatsz lovas járőrt. A lentieken kívül. De ha a 18. kerbe laksz akkor tuti nem fogsz. A REBISZ megszervezése már akkor őrültség volt amikor megcsinálták. Most a régen jól működő Készenléti Rendõrséget állítják vissza modernizálva és a régihez képest bővítve. - "A készenléti erõk így a kommandósokat és a tûzszerészeket, a légi rendészetet és a budapesti lovas rendõrséget foglalják majd magukba." - ez részben igaz. Van ott még jó néhány dolog. A VPOP- ról annyi, hogy míg évente fegyelmi okból 8-10 rendőrt szerlelnek , addig a derék becsületes jól működő vámosoknál ez 25-30 fő vagy még több, néha egész válotások mennek a markóba. A vámudvarok és a határszakaszok elég fertőzött területek bűnügyileg. És ott nem 2000 forintokról folyik a szó. Csak ebből nem lehet politikai tőkét kovácsolni. Tisztelet persze a kivételnek. Mert még mindíg több a becsületes rendőr, vámos, majdnem rendőr-határőr mint a becstelen.

Más. Valaki látott már képet az iráni vadászgépről?
  • Punker
    itt Egerben voltak lehet már nincsenek, de azt tudom hogy többször állítottak meg minket igazoltatni, kocsit ellenőrizni, meg a kutya mindig lesi őket a kerítésnél hogy ez milyen állat lehet :)
  • Sadist
    durvás
  • joebacsi
    Oroszok bombázták Grúziát?

ugyanitt: Válságtérkép
  • Cat #26419
    A focimeccseken rendszeresen vannak lovasrendőrők.

Igen, lehetne, mert a lovarda fenntartása kb. 200 millióba kerül évente - de az a 60-80 ló nem felcserélhető a járőrkocsikkal. Tüntetéseken, focimeccseken kívül hivatalos ceremóniáknál is láthatod őket.
  • bgabor
    Budapsti lovas rendőrség. Nevetséges!
    Nemazért, de én budapesti vagyok, és egyetlen lovarendőrt se láttam még a város utcáin, leszámítva természetesen a múlt októberi gyalázatos fellépésüket.
    Megaztán szerintem a lovaik és az őket kiszolgáló infrastruktúra árából jónéhány járőrkocsit lehetne venni.
    Kukába az egésszel!
  • Cat #26417
    A néhány éve milliárdos kiadással létrehozott Rendõrségi Biztonsági Szolgálatot (Rebisz) újra átszervezik.

Megszûnik a néhány éve milliárdos kiadással létrehozott Rebisz, egy része régi nevén, Készenléti Rendõrségként folytatja tevékenységét, más részei új alárendeltségbe kerülnek – írja a Népszabadság. A Repülõtéri Biztonsági Szolgálat a Határõrség Repülõtéri Igazgatósága alá kerül, az autópálya-rendõrség pedig - amely az elmúlt idõszakban meglehetõsen sikeresen mûködött, hiszen csökkent a balesetek száma az autópályákon és szinte teljesen megszûntek a trükkös lopások - a regionális rendõri szervek irányítása alá kerül.

A készenléti erõk így a kommandósokat és a tûzszerészeket, a légi rendészetet és a budapesti lovas rendõrséget foglalják majd magukba.
  • degenerator
    erröl hasonlót tudnék mesélni. a vasúton van a rendőröknek egy-két irodájuk, meg kihallgatószobájuk a lakóhelyemen. határőrségnek is, közel vagyunk a határhoz. szóval a lényeg: mindig érdekes hangokat lehet azoknál az ablakoknál hallani, nem egyszer kellett már újrafesteni a szobát a sikeres kihallgatások miatt
  • degenerator
    szovjet módszer.:)

nem találta meg vki a neten azt a cikket, ami leírja, hogy tavaly márciusban pár felszabadító amcsi katona kivégzett egy arab családot, majd megerőszakolta a lányukat?
  • Bucser
    Elég vad dolgokat lehetett hallanio a VPOP-s berkeken belülről mert nem tetszik nekik az összevonás. Ezvan. senki nem szereti a fúziókat még az üzleti életben sem. A VPOP évek óta jól működött egyedül míg a rendőrségnek meg mindig is voltak problémái. Viszont az Úniós irányelvnek eleget kell tenni.
  • bgabor
    Nem, csak azt hogy ezt gondolják. És ha egy társszervezet dolgozói így ítélik meg őket, az szerintem nagyon elgondolkodtató.
  • Bucser
    Gondolod a VPOP-nál jobban ismerik a rebiszt mint egy olyasvalaki aki ott dolgozik?

Great:)
  • bgabor
    A VPOP-nál voltam a nyáron, ott így gondolják. Még ha nem is veszi be a gyomrod.
  • Punker
    kis falu rendőrkapitánya mesélte nekem, elkapták a C kategóriás kölköt ahog ypakolja ki a boltot, este 10-kor elkezdték vallatni, reggel 6-kor előkerült az anyja és mondta hiába ütik a süketnéma gyerek nem fog megszólalni...
  • harcu
    Ezek után miért is csodálkozok, ha az utcára kivezényelt rendőrök bucira verik a békés tüntetők fejét, mikor a nyomozók úgy kezdenék a munkájukat, hogy veréssel vallomásra bírják a gyanúsítottat.
  • Punker
    "Önellátó fegyverkezésre rendezkedik be Irán
    | 2007. augusztus 06., hétfő 16:22

Irán megkezdte első saját fejlesztésű harci repülőgépének ipari méretű sorozatgyártását - jelentette hétfőn a teheráni állami televízió. Az ázsiai ország erőfeszítéseket tesz arra, hogy saját hadiipart alakítson ki, és önellátó legyen a fegyverkezés területén.

Az új gép, amellyel tavaly már próbarepüléseket végeztek, valószínűleg egy korábban, még a sah idejében beszerzett F-5-ös típusú amerikai vadászgép korszerűsített változata. Az átalakításokat iráni szakemberek végezték el, és a légi jármű olyan fejlettségi szintre jutott, hogy elkezdhették sorozatgyártását - idézte a televízió Mosztafa Mohammed Nadzsar védelmi minisztert.

Nadzsar azt is közölte, hogy Irán hadiipari fejlesztési tervei között szerepel a mostaninál korszerűbb légierő kifejlesztése, és az Azarahs eredményes tesztjével megkezdődött az ötödik generációs harci gépek gyártása. Ezeket a repülőgépeket már lopakodó technikával és fejlett radarrendszerrel is ellátják."

ennek mennyi a valóság alapja? :)
  • Cnut
    Hanem gyereküket elvesztő anyákkal?
  • Sadist
    Nyílván tapasztalat, mert a börtönök sem hipóreklámból szabadult állampolgárokkal vannak tele...
  • harcu
    Hétvégén beszélgettem egy rendőr ismerőssel. Feljött témaként, hogy eltűnt egy kisgyerek a Duna-parton, és nem találták. Erre azt találta reagálni, hogy tuti az enyja eltette a gyereket láb alól, úgy kellett volna kezdeni, hogy félholtra verik az asszonyt, az úgyis bevallja, hogy hol a gyerek, és akkor sok pénzt megspóroltak volna. Hasonlóan ahhoz a múltkori esethez, amikor egy cigány családnál a gyereket az emésztőben találták meg. Ott is az apa ölte meg a gyereket, már az elején tudni lehetett, mi az ábra, jól szét kellet volna verni a fejét, mikor bejelentést tett, és azonnal bevallotta volna, hogy ő volt a tettes. Ráadásul nem ő az első rendőr, aki így reagált a dolgokra.
    Namármost milyen esélyekkel megy egy cigány a rendőrségre, ha alapból ő a bűnös, és úgyis jól megverik. Tök jó, hogy a rendőrök egy prekoncepció alapján nyomoznak egy ügyben. Ennek pedig semmi köze a pártpolitikai hozzáálláshoz.
  • ricsidi
    Úr Isten! Ezt a szakmailag is jó tokikot is bemocskolja a moslék polikika? Ráadásul meglepően nem ismeritek a magyar rendőrséget, pláne a REBISZ-t?
    "Amúgy a VPOP-nél azt beszélik, hogy a REBISZ-be fel se veszik a rendőrt, ha nem baloldali meggyőződésű.
    Úgyhogy ennyit a REBISZ-ről, meg a magyar rendőrség semlegességéről. "

Ezt ugye senki nem gongolja komolyan!
    Jó lenne ha valóban a topik eredeti vonalát vinnétek tovább. Azt öröm olvasni. Tényleg. Üdv!
  • harcu
    Pont a németek találták ki a gépkarabély nevet, valamelyik előző hozzászólásomban ott a típusjelzés MKb rövidítéssel.
  • LizardX
    A beaming nem jelenség, hanem manőver, vagyis amikor kb. 90 fokos irányon igyekszik valaki a dopplerradarhoz képest repülni. Amúgy pedig, ha a két gép között kicsi a sebességkülönbség (pl. azonos irányon, azonos sebességgel, egymást követve repülnek), akkor ugyancsak nehezen detektálnak a radarok.
  • Molnibalage
    Főleg Cifu-nak szól ez a kérdés.

A doppler radaroknál a beaming jelenség pontosan mikor is jelentekezik? Merőlges irányon repülő célkövetés esetén vagy akkor, ha a radarnyalábot kibocsájtó gép és a keresett gép között nagyon kicsi a sebbességkülönbség?
  • Lacusch69
    Most akartam ugyanezt belinkelni... :)
  • Sadist
    Inkább elkanyarodnék a politikától vissza a haditechnikára, és lenne egy kérdésem.
    #26268-ban volt egy HK416 működését szemléltető flash:
    http://www.armytimes.com/projects/flash/2007_02_20_carbine/

A zárnak nem akkor kéne elfordulnia, amikor a lövedék már elhagyta a gázelvezető nyílást? Mert a képen az látszik, hogy a lövés pillanatában már fordul is a zár, és amikor megnő a gáznyomás a gázdugattyúban akkor húzza ki az üres hüvelyt.

Meg a heartbeat szenzoros dologról sem írt senki semmit, pedig jobban érdekelne, mint egy párt szervezete.
  • repvez
    Mákja volt a srácnak:
    Serencse
  • bgabor
    Azokról a budapesti rendőrökről beszéltem, akik a REBISZ-hez kérik az átvételüket.
  • AKSURV
    Hülyeség. Láttam én már rendőrt a vonaton Demokratát olvasni.
    De nehéz mondjuk valakinél úgy bevágodni, hogy 3 órát szidod a k anyját és az arcába köpködsz. A parlamenti kordonnál ezt csinálták velük.
  • Punker
    rendőrség soha nem volt és nem is lesz semleges, mivel a mindenkori kormánytól kapja a lóvét.....
  • bgabor
    A REBISZ már csak hivtalból sem működhetne együtt velük.
    Amúgy a VPOP-nél azt beszélik, hogy a REBISZ-be fel se veszik a rendőrt, ha nem baloldali meggyőződésű.
    Úgyhogy ennyit a REBISZ-ről, meg a magyar rendőrség semlegességéről.
  • bgabor
    Dehát a jobbikos ötletnek nincs köze a nemzeti gárdához, hiszen az katonai szervezet. Ez pedig civil szervezet lesz (ha lesz, szvsz ne legyen), tehát valóban inkább az SA-hoz hasonló. Következésképpen jogköreik se lesznek igazán, legalábbis nem több, mint bármelyik állampolgárnak.

És még egy dolog. Ne tessék ezt összemosni a Fidesszel, ez a Jobbik nevű párt kezdeményezése, ami a fidesztől sokkal jobbra áll, közelebb a miéphez, mint a fideszhez. A miéppel pedig épeszű politikai erő semmi szín alatt nem vállal közösséget, így a Fidesz sem.
  • Punker
    nem lehetne lezárni a politikai témát?
  • AKSURV
    A jobbik gárdának a világon semmi köze nincs semmiféle az US. NG. jellegű alakulathoz.
    Ha van valamihez köze az kizárólag az SA. Az is párthoz kapcsolható egyenruhát viselő, az emberiség szemetéhez tartozó emberek gyülekezete volt. A Jobbik ideológiája a "egység" létrehozásának magyarázata is egyértelműen a összekapcsolja őket.
    Többet nem érdemes velük foglalkozni, mert ez is ugyanolyan egyenruhás bélyeggyűjtő egység (ugyanis a jogi státuszuk illetve jogosultságaik ugyanazok mint a bélyeggyűjtőknek), mint a "Nemzetőrségnek" nevezett bohóccsapatnak volt. Több mint röhejes volt, hogy altábornagyi rendfokozatokat osztogattak egymásnak. Bármilyen jogosultságuk illetve jogi védelmük, intézkedés során kizárólagosan akkor kellettkezne, ha rendeszéti szervekkel együtt müködve a polgárőrökhöz hasonlóan, egyenruhás rendőr intézkedését segítenék. Ilyenkor megilleti őket a hivatalos személynek intézkedés közben járó jogi védelem.
    Az meg nem kell részletezni, hogy mekkora esélye van, hogy mondjuk REBISZ együttműködne ezekkel. Ennek az esélye max. akkor merülne fel ha a Jobbik a Fidesszel kormányzati tényező lenne, akkor meg úgy ez lesz a legkisebb baja ennek a szegény országnak.
  • tomcat1
    Sorry!
    Nem állt szándékomban szítani a kedélyeket. Én a Nemzeti gárda tisztán katonai aspektusai miatt tettem be a dolgot, mert nagyon érdekel. AZ amerikai megfelelője is érdekelne, ha valaki tudan valami jó linket megköszönném. Csak ezt találtam, ez lefedi a témát?:
    http://www.honvedelem.hu/hirek/kiadvanyok/uj_honvedsesegi_szemle/az_usa_szarazfoldi_tartalekos