95127

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Kb. nekünk is valami 20 év körülieket ajánlottak fel, persze felújított f-16-osokat. Ha jól emléxek, 2 választás volt, azaz régi ami f16osok, de abból dögivel, vagy kevés de jobb Gripen. Utóbbi lett.
Amúgy a lengyel sereg nem kispályás az hót ziher. Van nekik tengeri flottájuk, tengeralattjáróktól kezdve naszádokig, de nem akármilyen, zsír új modern fegyverzettel, nemtom honnan szerezték, de fullra látni olyat a franciáknál és az angoloknál is, tudjátok minek ilyen hót szögletes formája van és csupasz a fedélzete, belül ballisztikus rakétákkal tömve. Nameg nem kis szaros uazuk van hanem dugig tömve Humvee dzsipekkel az istálló. Meg M16-osokkal vannak rendszeresítve???
Meg lehet én láttam rosszul de vannak M1A1 Abrams-ük is???? -
Akkor már ezt is tudom. Ez is bérlet? -
Ja megelőztek, de ez is alátámasztja amit mondtam. -
Rosszul tudod...van Kecsón Gripen szimulátor. Egy legalábbis biztos. Ott álltam mellette 30 cm-re. -
Skyflash #27508 jetfly cikk
"Illusztris vendégei voltak november 9-én a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisnak.
...az első út a Gripen-század épületébe vezetett, ahol a speciális pilótaöltözékeket és a Gripen-szimulátort tekintették meg a vendégek." -
??? Tudtommal nekünk nincs olyan egy sem....
Mellesleg a szimulátor jó, de nem mindenható, a túlterhelést nem szimulálja. -
lopbisz #27506 Azért túlzás, hogy alig repülnek, és ugye most van két gripen szimulátor is. Amin aztán mindent csinálhatnak. -
Na ennek kapcsán jutott eszembe egy téma. Mióta vannak adatátviteli rendszerek az USA vadászgépein és mely tipusokon jelent meg először?
Mik voltak ezen rendszerek képességei? Az expotrt gépekre ez mikor lett átültetve? Régebbi gépeket mikor fejlesztettek ilyenre? -
Nálunk inkább a repült órákra kéne rámenni, mert lehet nekunk a legjobb gepunk ha a pilóták alig repülnek -
lopbisz #27503 "Lengyelországnak a hitelköltségekkel együtt 4,5 milliárd dollárba kerülnek az amerikai vadászrepülők." nem semmi! Az amcsik meg jól nyomják nemondom.. Ha jól rémlik az ellentételezéssel is voltak igen nagy problémák.
Hm lehet a Gripen drága, de úgy néz ki jobban jártunk vele.
Az amik meg el vannak szállva a gépeikel együtt.. A Svédek legalább nyalnak rendesen :))
Egyébként milyen idősek ezek a lengyel f-16 tosok? -
Ugyan Index.hu, de ez esetben tényszerűen a lengyel F-16-osokról... -
tessék ömlengeni róla -
Zenty #27500 hü azért a szárazföld szinten van...
ha ennyire elvitte a gripen a fejlesztési pénzt? Akkor a híres nagy ellentételezést miért nem kértük csak katonai célokra? Futná mindenre.
És egy jó darabig nem kéne nagyon költekezni. -
Nem ezt mondtam. Mivel ezt írtad : "honvedelem.hu-t azért utálom, mert még mindig nem találtam meg rajta a magyar hadsereg rendszeresített fegyvereit, ami azért szerintem elvárható lenne" megmutattattam, hogy megtalálható, amit hiányoltál. Ennyi. Pont.
Az meg, hogy a usernek mi fontos, azt egyéne válogatja. :-))))
The End. :-))))) -
Oké, elismerem, a magyar hadsereg weblapja korszerű, jól működő, akárcsak maga a hadsereg, tökéletesen informatív és minden megtalálható rajta, csak a hülye user nem képes kimazsolázni a 10 oldal rizsából a számára fontos 5 mondatot. És akkor itt be is fejezhetjük :) -
Na most mit mondjak...a szárazföldi harcoló alakulatnak nyilván van mit felsorolnia, a repülősöknél nincs nagy választék (JAS-39/MIG-29/L-39, vagy (Mi-24,Mi-8/17, An-26), de egy kiszolgáló, logisztikai alakulat a személyi alapfegyverzeten (Ak-63D+P9RC) túl szerinted még mit írjon??? -
Jah, a többinél is. 10-ből durván 2-nél :) Na jó, a Gripenről pl. egész korrekt leírás van, hypeolták is rendesen. -
Őőőőő...khm..khmm...igazán nem akarok állandóan ezzel a weblappal jönni, de pl. kíváncsiságból rákattintottam az alábbi alakulatra és csodák csodája mit találtam??? Az alakulat fegyverzete...
Könnyű Vegyes Zlj.
Nem néztem meg, de felteszem a többi alakulatnál ugyanígy van. (Jó, most jöhet, hogy miért nics fenn az M4-es, meg a MP5-ös, de ez már a webmaster-ek dolga lenne.) -
Hát akkor ezen felbuzduéva megfogod a pici kacsódat előhúzol egy mailformot és írsz a honvédelmi minisztriumnak,hogy nagyobb nyugati hadseregek honlapján fel van tüntetve a fegyverzet típusa listaszerűen miért nem lehet ezt a magyar fegyverrendszerek alapján megtenni?
Ugyeugye? ahelyett, hogy egy forumon sopánkodsz:) MÉg talán válaszolnak is pár e-mail után. -
Sőt, még az angolok is vannak olyan hülyék, hogy kiírkálják. Pedig tényleg most hirtelen csak ez a két nagyobb hadsereg jutott eszembe. -
Amcsi honlap nem jön be, franciául max. a bon jour-t ismerem, de érdekes módon egyből találtam egy ilyet. -
Nem a kérdésemre válaszolsz.
Láttad ezt az információt más védelmi minisztérium honlapján felsorolva?
Vagy más Hadsereg honlapján? -
Mert ennyire titkos, hogy az AK/AMD melyik variánsa van renszeresítve? Vagy hogy milyen mellény védi a bakát egy találat ellen? Vagy hogy egyáltalán milyen a szabványos egyenruha? -
nah lenne egy kérdésem, de nem a msotani technikával kapcsolatos. szóval. az 1700-1800as évek robbanó lövedékei hogyan jöttek mükődésbe? -
MIért máshol ki van írva a honvédelem honlapjára?
Mutass kérlek egy olyan országot ahol a védelmi minisztérium honlapján reklámozzák, hogy éppen milyen fegyverek vannak listaszerűen hadrendben... -
Köszi, közben én is találtam.
honvedelem.hu-t azért utálom, mert még mindig nem találtam meg rajta a magyar hadsereg rendszeresített fegyvereit, ami azért szerintem elvárható lenne. -
hanyas lábad van? -
Még mindig ugyanonnét, csak a kereső nevű csodát is bevetve, kb. 5 másodperc alatt kiderül, hogy hol rendszeresítették, hol használják: MILES főpróba
Tudod ez nem jelenti azt, hogy minden laktanyában van, adott egység odamegy és használja. Majd jön egy másik és így tovább. Mivel ez komplex rendszer, vannak telepített elemei, így nem hordozható cucc. Amúgy kétlem, hogy az usákoknál is minden egyes katonai szervezet rendelkezne ilyennel. No, egyéb kérdés? -
Valami olyasmit. Pl. hogy eddig hol rendszeresítették, hol használják aktívan, stb. -
Vagy milyen forrást keresel? Ahol le van írva, hogy minden bakesz hetente lézerháborúzik? Nem értem.... -
Itt a forrásod...tudod, cipőt a cipőboltból :-) ... Bölcs Előrelátás 2007 -
Hát ha mutatsz egy forrást, hogy Mo.-on az átlag baka kiképzési programjának része, akkor elhiszem. Jó, persze lehet, hogy közben ezt is kaptunk "ajándékba" az amcsiktól. -
"Magyarországon meg..."
nem tudod te sem csak úgy érezted írnod kell valamit:) Igaz-e?:) -
Amerikában átlag bakáknál is, Magyarországon meg... -
az átlag katonáknál is szokták ezt használni, vagy csak tiszti muri? -
MILES használata
Itt írnak róla, ha érdekel... -
Tévedsz, van Várpalotán a nullponti kiképzőbázison használják, asszem vagy 1-2 éve. -
kösz a választ, most már értem. -
Zenty #27474 gondolom nálunk ilyen nincs? :) -
Az ilyen rohangálós gyakorlatokra ott van a MILES-rendszer, ami a fegyverre szerelt lézer adóból és az embereken, harcjárműveken elhelyezett vevőkből áll. A tényleges lövés helyett ilyenkor vaklőszert használnak és a lövés kiváltásakor egy lézerimpulzus indul a célzott irányba, és az megközelítőleg (ugye a lézersugárra nem hat a gravitáció, szél, stb...) úgy fog célbaérkezni, mint egy valós lövedék. Ezt a fejen, testen, vagy a harcjárműveken elhelyezett vevők veszik, jelzést adnak le. Minden résztvevőnél van egy lezárt boríték, amin különféle sérülések, esetleg halál van feltűntetve. Ezt a döntnökök előveszik, és az abban foglaltak szerint kell a továbbiakban ejárni. Tehát, ha például "szerencsésen" megúszta a muki egy "haslövéssel" a kártyája szerint, akkor jöhet a MEDEVAC, a felcserek...(hogy had gyakoroljanak ők is) mint a való életben...