95127

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
harcu #27632 Na, erről beszéltem:
link -
Kipróbáltam, a T-90-esre tényleg nem reagál, de pl. az F-117A vagy Leclerc kulcsszavakat gond nélkül megette. 
Lehet hogy túl sok hsz. van már a topicban, és a motor nem bír a kereséssel. :S -
harcu #27630 Tud valaki valamit arról, hogy állítólag egy rendőrségi lőtérről egy 9 mm-es lövedék (Makarov, Luger???) becsapódott egy 1 km-re levő panelházba? A hétvégén volt a riport az egyik híradóban, de csak a végét kaptam el. Ha jól emlékszem, akkor a lőtér végén van egy kb. 10 m magas lődomb is, és azon is átrepült. Érdekelne, hogy mi is történt valójában. -
bgabor #27629 A topickereső (alul) hónapok óta nem működik, próbáld csak ki. -
Majd fekrakom, ha lesz rá időm. A címre jól emlékszel. Olyan is volt, hogy egy atomháborúban "csak" mellékszereplők lettünk volna. Volt 95 táján egy másik 5-6 részes cikksorozat is ebben a témában. -
Hi,
Ezer éve olvastam a néhai "Top Gun" magazinban egy érdekes cikket. Egy hidegháború alatt készült tervezetről volt benne szó, hogy egy esetleges atomcsapás esetén Mo-on milyen célpontokat támadtak volna mekkora töltetekkel, stb.
Egykét dolog maradt csak meg bennem (pl. hogy Budapest "csak" egy 1Mt-s bombát kapott volna)
A cikk címe vmi olyasmi volt, hogy a "Nukleáris por és hamu országa" Az újság persze már sehol, nincs vhol archivum a neten ilyen régi cikkekről?
Meg úgy érdekelne mennyire voltak reálisak az ott leírt dolgok, hogy gyakorlatilag az összes nagyobb magyar városra plusz katonai célpontra atom ment volna. -
lopbisz #27626 Superhind -
lopbisz #27625 megvan mire kell updalenünk a mi-24ket: SuperHind Mk 4 ez megfelelőnek találom :D Dél-afrikaik jól nyomják a fegyver ipart nemondom.. -
Akkor meg baromságot fognak mondani ÚJRA!! Szégeny gyalázat. Most éppen "csodafegyvernek" tituláltk a gépet. Röhej a magyar média a javából... -
nah jó, de pl beírom T-90, é nem hoz be semmit. -
Itt a topicban is volt szó róla már (a topic alján ott a topickereső). Ez az Ukránok T-80-as továbbfejlesztése, a harckocsigyártás, mint sokminden más, az egykori szovjetúniuban is többfelé volt széttelepítve, és a T-80-asok egyik gyára az ukránokhoz került. A fejlesztés terén a különféle gyárak saját verziókat hoztak létre, így született meg a T-80UM/T-80UM2, a T-90/T-90S, és a T-84 is. Az Ukránok mellesleg 120mm-es NATO löveggel készült, új tornyott kapott T-84-es változatot is készítettek, ez lett a T-84-120, alias Yatagan, amit a törököknek szántak exportra. -
egyébként a T-84es miféle? magyarul nem találtam róla leírást. -
Kissé húzós anyagilag. -
ezek csak fakultatív programok. de azért lazásan hangzik. -
plusz utazás szállás kaja:) -
7. Fegyvergyakorlatok, céllövés lőtéren 40.000 Ft
12. Tanktúra (Kubinka település) T-34, T-84, ИС 3, T-IV 125.000Ft -tól/Tank/Csoport 2-4 fő
14. Repülés HARCI Repülőgépeken
L-29, МIG-21-29,SZU-27 Zsukovszkij repülőtér bázisán 125.000 Ft -
Ismétlés... -
Na TV2-őt tessék figyelni, a Naplóban előveszik az F-117 lelövését. Már előre félek a sok baromsától benne... -
Pedig volt. Kb. 1 hónappal ezelőtt is. -
SZU #27613 Érdekes. A képek egy részére emlékszem más-más linkekről, de így egyben az egészre nem. Szóval felesleges volt ilyen hangzatosan kijelentened, hogy milliárdszor be volt linkelve, nem volt még 2x sem belinkelve előttem ugyanez. -
Jah tényleg nem megy a hajtómű. -
Egy leszáló gép pillonjáról szakadt le, a hajtómű nem indult be (a képeken is lehet látni). -
Az a Sidewinder ,hogy a fenébe oldott ki?
Nincs valami biztonsági rendszer a gépekben ami letiltja a rakéta indítást amikor a földön van vagy ez csak a repszimekben van így? -
Ha nem egymilliárdszor, akkor egyszer se volt ide belinkelve, de azért köszi.... Már aszittemhogy van jó kis photo album. -
SZU #27608 Feeling képek halmaza! -
dara #27607 Tényleg úgy van már az impresszumban is. Hiába no, haderőreform van. A vicc, hogy a hmth.hu még mindig létezik. Gondolom azért mert nem beolvasztás, hanem alárendelés történt Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logoszitikai Ügynökség Technológiai Igazgatóság néven. -
dara #27606 Ja és a Lámpagyár lett átkeresztelve FÉG-re.
1891-1919 Fegyver és Gépgyár Részvénytársaság
1919-1946 Fémáru, Fegyver- és Gépgyár Részvénytársaság
1946-1959 Lámpagyár (Lampart)
1959-1975 Fémáru és Szerszámgépgyár
1975-2003 Fegyver és Gázkészulékgyár
2003-2005 FEGArmy Fegyvergyártó Kft
Elméletileg fel is számolták. De lehet rosszul emlékszem. Mintha a hitelezők ezt kérték volna. Maga a telek ha minden igaz meglehetősen sokat ér. Azt el is adták, jelen esetben az épületek megléte csökkentette az eladási árat. -
fonak #27605 Csak hívták. Megszüntették nemrég. Bocs, rákerestem azaz "beolvasztották" a "Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség"-be. -
dara #27604 Jelenleg úgy hívják HM TH: Honvédelmi Minisztérium Technológiai Hivatala. Ők adják ki a HT-t is, ahogy régen a HTI.
A Danuvia kicsit régi a szakmában, Király Pál is ott dolgozott 1929-1944 között.
Mondjuk részben tévedtem. Az AK-t a Lámpagyár és a Danuvia közösen gyártotta. -
Ha jól hallottam a HTI-t is becsukták. :S
Maradnak a partizánok, mint a Szép-féle ügyeskedések. -
Figyi, a fegyverembargók nemzetközi egyezményeken alapulnak. Mostmár 3 ide tartozó szervezet is van, ami befolyásol, egyfelől van az ENSZ, másfelől a NATO, harmadrészt az EU.
A FÉG-nek rohadtul nem volt piaca. A palesztínoknál főleg még az 1970-es, 80-as években a térségbe szállított gépkarabélyok lehetnek. Akkoriba elég sokmindent szállítottunk oda, Irakban is lehetett látni pl. kilőtt PSZH IV.-eseket...
A rendszerváltás után egy-két cég ügyesbe alkatrészenként kereskedett az AMD-kkel, amikből egy nagy rahedli volt legyártva, lezsírozva a raktárakban. Keres rá az amerikai online fegyver adok-veszek oldalakon, tele van AMD tokokkal, zárszerkezetekkel, csövekkel csőszájfékekkel, stb.
A FÉG viszont kb. sehova sem tudta eladni a termékeit. Nem voltak versenyképesek. A kérdést inkább úgy kellene feltenni, hogy miért nem foglalkoztak a fegyverfejlesztésekkel itthon a rendszerváltás után... -
Ebben én sem vagyok biztos, de mintha a Danuvia Gépipari RT-nek (majd Kft.-nek) elég rövid volt a fegyvergyártói élete, a VD-1-ből gyártottak valami 100 példányt, meg átvették egy időre az AMD gyártó sorokat, de sose állítottak elő egyetlen új gépkarabélyt sem. Amerikába is zárolt tartalékalkatrészekből összeépített AMD-k mentek ki. -
A Kaliber Gepárd cikkéből:
-a Nyírbátor ÉSZ Kft. a GEPÁRD M1, M5 és az M6 típusokat;
- a MOM Vízméréstechnikai Rt. (Mátészalka) a GEPÁRD M1, M2, M2A1, M3 típusokat mindkét kaliberben;
- a HM ARZENÁL Rt. (Nyírtelek) a GEPÁRD M4, M2A2 típust mindkét kaliberben. -
dara #27599 HTI -
fonak #27598 A KGP-9 az saját fejlesztésük volt nem? -
azért a fiatalok nagyrésze tartja magát. -
kamov #27596 Pontosabban melyik cég nem gyártja... -
dara #27595 Idő? Az utolsó 20-25 évben semmit sem csináltak. Lett volna idejük, de nem használták ki semmire.
Az AMD annyira jó volt, hogy pl a cső élettartama negyede sem volt a szintén magyar gyártású AK-énak.
A fegyverembargók mindegyikét megszavazta az ENSZ közgyűlésben Magyarország. Szóval kár az amerikaiakra kenni ennek a felelősségét. -
lopbisz #27594 valami "Báthory-Épszolg Kft." :D
Wikipediából, de semmi más info hogy ez most milyen cég? -
Zenty #27593 mivel nem hatalmas fegyver cég valszeg idő kellet volna még neki. Én kiváncsi lettem volna az új tervezésükre.
Azért az amd nemvolt gáz, és ők csinálták ak-63 is nem? P9RC meg ahogy írták a selejetekből készült semmi. Már a zárásal törödtek nem a fegyverekkel.
Amcsi meg igenis hibás. Mit ér egy fegyvergyártó cég ha nem akkor adhatja el a fegyvereit mikor konfliktus van...
Kártérítést kellet volna fizetniük. Ha egyszerűen annak a gyárnak az a piaca akkor had legyen már letojva az amcsi loser magánügyei.