95127
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Zenty
    "Az UAZ-ok is mentek." jah, de milyen régiek már? Nemtudom az árakat, de kétlem , hogy az a sima g merci drágább lenne mint a Humvee. Az a unimog lehet, hogy az. Viszont ez a légvédelem kialakítás tetszik.
  • Zenty
    "A jelenlegi 21 030 fős csapatlétszám, továbbá a minisztérium és háttérintézményeinek 4545 fős létszáma arányában Európában a legjobbak közé tartozik.

Az irányítási struktúra átalakítása mellett jelentős fejlesztésekre, új képességek kialakítására is sor került. Ezek közül kiemelte a Gripen-beszerzést, a gépjármű és a híradástechnikai fejlesztéseket, az új képességek közül pedig a különleges műveletit, a CIMIC-et, az erők védelmét, a biológiai laboratóriumot, a víztisztító képességet.

Szekeres Imre arról is szólt, hogy mindezen feladatokat takarékos gazdálkodás keretében hajtották végre"
    Nagyhatalom lettünk! :D
  • dara
    Az UAZ-ok is mentek. A Mercikkel egy milliméterel sem került előrébb a MH. Viszont legalább háromszor annyiba került, mint a HMMWV darabja.

Ami miatt a Humvee jobb lett volna, az a rugalmassága és teherbírása. Pl annak a bázisán ezerszer komolyabb légvédelmi kapacitást lehetett volna kiépíteni, mint az Unimog-okon (már ha azt lehet egyáltalán kapacitásnak nevezni...). Illetve nekünk már nem is kellett volna vele vesződni. Ezután jöhetett volna az SL-AMRAAM... Mindez pedig egy homogén járműállományt jelentene, amit sokkal egyszerűbb és olcsóbb fenntartani.
  • Molnibalage
    "NATO-kötelékén belüli feladatok teljesítése a legfontosabb"

Ekkora baromságot. A Honvédségnek a HAZA védelme a legfontosabb szerintem.

"mai nappal befejeződött a haderőreform."

A vég kezdete?
  • Cat #27668
    Gyurcsány: a NATO-kötelékén belüli feladatok teljesítése a legfontosabb

Magyarország számára a legfontosabb, hogy a NATO kötelékén belül képes legyen a vállalt feladatai teljesítésére - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Bevetési Irány 2007 elnevezésű bakonyi hadgyakorlat befejezését követően, a felsorakozott állomány köszöntésekor. Magyarország biztonságát nem hagyományos kihívások veszélyeztetik, hanem legtöbb esetben a határainktól rendkívül távol, a nemzetközi terrorizmushoz kötődő eseményekben kell megmutatni, hogy mire is vagyunk képesek - jelentette ki a kormányfő. Gyurcsány hangsúlyozta: a mostani hadgyakorlat is megmutatta, hogy a szerződéses katonák harckészsége jelentősen meghaladja a sorozott állomány képességét és felkészültségét.

Az elmúlt egy évben olyan mély átalakulás ment végbe a Magyar Honvédségnél, amelynek eredményeként ma a harcoló alakulatok száma arányában és létszámában is meghaladja a korábbit, s ezzel a honvédség harcképessége és felkészültsége jelentősen növekedik. [b]Szekeres Imre, honvédelmi miniszter a hadgyakorlatot követő sajtótájékoztatón azt tudatta: a mai nappal befejeződött a haderőreform.
  • Zenty
    A mercik jók amire szánták őket. Megy, és kész :) Honvédség vett géppuskás változatot is, de kb csak géppuska hordozónak jó, mert a lövész egyáltalán nincs védve. A Hummerek detto. Terep viszonyokba jobban nyomja, de nagy, és sokat fogyaszt, és a mercikhez képest harci értékben nem ad sokkal többet. Nem erre van szükségünk, hanem egy valódi páncélozott terepjáró kéne a harcoló egységeknek. Nem kell sok az osztrákok is most vettek 20 darab dingo 2. Vagy ha ez nem faja akkor btr helyett patriát vagy boxert. Inkább ezekre lenne szükség.
  • etnies
    jaja
    sztem is jobb lenne hummer mint mercik,sztem úgy is olcsón ideadnák,de ahogy ismerem a magyar állapotokat megkapnánk őket és a fele már annak se menni vmi miatt,vagy nem lenne rajta műszaki vagy zölkártya.
  • bgabor
    A mostani magyar mercikhez meg uazokhoz viszonyítva én nem nevezném szarnak a hummerokat.
  • Ren
    Jo lenne ha HM vezetőinek hájas seggét vonszoló Audik helyett vennénk néhány Dingo kategóriájú járművet, legalább pl az afganisztáni kontingensnek. Szvsz erre nem fog sor kerülni, amig egy szupermerci atomjaira nem robban :( (Szerencsére aránylag nyugisabb környéken vagyunk ha jól tudom)
  • lopbisz
    Szereztünk, a régi orosz Uazokat helyett merciket.
    Rebesgették még, hogy a kivont BMP–1 helyett páncélozott terepjárok lesznek ( valamikor). A dingo 2 nem lenne rossz :)
  • Zenty
    azthiszem még dingo 2 is rendelték a németektől
  • Punker
    aztaqrva kategória.
  • Ren
    A JSF és a rakétavédelem után a harmadik legnagyobb beszerzése a védelmi mminésztériumnak. Jelenleg 6415 db megrendeléséről van szó és ebből 3500 db-ot szeretnének irakba eljuttatni az év végéig.
  • degenerator
    miért pont mi vegyük meg a szart?
  • etnies
    a lecserélt terepjárókat meg eladják más országoknak.mi nem tervezzünk beszerezni más járműveket?
  • [NST]Cifu
    Hiába folyik gőzerővel, nem tudnak több, mint 10.000 terepjárót lecserélni csak úgy. Ráadásul az anyagi vonzata is elég komoly ennek a cserének. A komolyabb IED-k (mint a két 152mm-es lövedék) pedig még egy harckocsi számára is komoly veszélyt jelent...
  • Ren
    Tudtommal az egyik legyakoribb IED az két 152 mm-es tüzérségi lövedék. De amúgy bármilyen robbanóanyag megfelel a feladatra. A mobiltelefonok ellen már egy ideje tudnak valamennyire védekezni (nem véletlenül jelentek meg furcsa antennák a humvekon és egyéb járműveken).Ennek ellenére tudtommal gőzerővel zajlik az MRAP járművek beszerzése, amiben jóval nagyobb a katonák túlélési esélye.
  • [NST]Cifu
    Az IED-k ugyebár összetákolt bombát jelentenek. Ez lehet egy aknavető gránátja, egy tüzérségi löveg lövedéke, de akár egy repülőgépbomba is, amihez egy távirányított gyújtószerkezetett kötöttek. Ez utóbbi akár egy mobiltelefon is lehet...
  • Zenty
    de ezek mekora bombák? Némelyik akkorát durrant, mint egy kisebb atom. A humerek mintha papírból lettek volna... A magyarok meg uazal jó esetbe mercivel mennek. Az aztán a védelem .
  • [NST]Cifu
    Szerintem csak nem veszed figyelembe, hogy kiknek is szól valójábna a videó. Az arab feliratokból pedig sejthető, hogy nem a nyugati embereknek szánják, hanem a muzulmánoknak...
  • [NST]Cifu
    Az ürge sapiján látható az ATF logó, ez a Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives (Alkohol, Lőfegyver és Robbanóanyag felügyelő Iroda) nevű állami szerv. Ők felelnek a lőterek szabályos műkdéséért, a fegyverboltok, és fegyverkereskedők felügyeletéért, stb.

Szvsz beállított felvétel. ;)
  • bgabor
    Újabb ostoba arab promovideó.
    Dehát nekik ennyi telik az eszükből meg a "kultúrájukból".
  • uHs Gerzson
  • RatBaG #27649
    na EZ durva
  • Sadist
  • Punker
    a rota 9 az afganisztán, ez elméletielg csecsen nem? ja kéne ehez is felirat a rota9-hez van.
  • Zenty
    vaz elég jó film. Valamai felirat kéne, mert én se vágom az oroszt :)
  • repvez
    Ehhez tud valaki magyar feliratot vagy akár angolt?Mert nekem megvan mind a négy, de nem tudok oroszul hogy mirol szol.De amugy jo kis film.
    Ennek van egy másik külön állo része is a 9 rota.
  • SgtChris
    Hát elég húzós dolgok folytak arrafelé, már vagy egy éve láttam a filmet, bár oroszul nem sok mindent értek, de nem unatkoztam rajta. Érdekes nem csak USA szemszögből látni dolgokat.
  • Punker
    a 4 részes csecsen földi orosz film.
  • Sadist
    Két kézzel fogta azt a pisztolyt, tisztán látszik...
  • steweee
    na mondjuk sokat volt erről szó korábban, hogy így meg úgy nehéz lőni meg egyebek. hát aki sokat sportolt meg jó a szemmértéke, és nem először van a kezében fegyver amit elsüt, az kisebb távolságra szinte nem is tud mellélőni

ballal, kapásból, kinyúlva a kocsiból úgy hogy előtte kaptak a spréből, hát így is lekente a mellékelt szöveg szerint, bár a videón ez már nem látszik

ganxta nigga rulez
  • Sadist
    Ott baszta el, hogy befújt egy kis adag paprikasprayt, aztán hátat fordított.
  • steweee
    http://video.boon.hu/members.uploader/police_shot_dead-2.avi/viewer.html

gangsta style
  • Lacusch69
    A seregben fekvő testhelyzetes lövészetkor gyönyörűen látszottak a fényjelzők, ha megpattantak, akkor repültek az égbe...
  • Lacusch69
    Az AMD-ket itt is gyártották nálunk a falu végén, a FÉG-ben. Régebben a MÉH telepen lehetett selejtes tárakat találni. (Plusz a cégnél mérnökként dolgozó unokatestvérem szerzett nekem karbantartó csomagot, amikor az enyémet a seregben elhagytam.)
  • tomcat1
    96' junius: "Az atomháborúnak nem főszereplői, csak statisztái lettünk volna..."

Hamed; ha kell a cikk, akkor küld privátba az email címed, és elküldöm a cikket, lefotóztam.
  • tomcat1
    96' os Top Gun.
    Nekem is megvan :)
  • harcu
    Annyi volt az energiája, hogy átütötte az üveget, és a lövedék ott maradt az üvegszilánkok között, tehát minimális mozgási energiával bírt már. (Viszont érdekes, a pisztoly az mindig Parabellum, de a 9x19mm-es lőszer az véletlenül sem. :))
  • Ren
    Azt kizártnak tartom, hogy egy a lődombon bármi _keresztülmenjen_, 9 mm-es meg pláne. Az előfordulhat, hogy ha valaki nem lőállásből lövöldözik, akkor esetleg átlőhetett felette és optimális esetben ez elmehet 1-2 km-re.