95127

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Zenty #28154 "tényleg a szolnokiakról talált már valaki képet az új csúzlikkal?" Én még nem... Ez a movimnál majdnem az össz amit találtam róluk. Eléggé zárkózottak :D.
Egriek ha jól tudom meg vannak ( ők a mercik rusholok :DD) Könnyű Vegyes Zászlóalj néven. Elméletileg ők a mi rangerjeink. A Bercsényi pedig a delta force :D -
Thanatos #28153 apropo zene, nem véletlen scorpions a háttérmuzsika? :) -
első körben döntsd el melyik szervezetről akarsz kérdezni :)
"kommandósok"
Honvédségnél: a lent említett szolnokiakra lehet ezt mondani, a mélységi felderítők mindig is az elit volt
rendőrség: itt a Terror Elhárító Szolgálat van
Vám és Pénzügyőrségnek is megvan a bevetési csoportja de nevüket meg nem mondom, amikor a hírekben ilyen csempészes akciót látsz azok ők.
és vannak a spec létesítmények védelmével foglalkozó egységek, pl Paks meg még 1-2 ilyen kiemelt fontosságú dolog.
-
Thanatos #28151 de "csak" ennyi? a reaktor védelme megha ott kell valamit akciozni őket küldik és thats all? -
Thanatos #28150 ez tény, és sajnos sok esetben tényleg ez a szitu, de attol még nem szép dolog az álltalánositás ;) minden esetre én részemről sok szerencsét kivánok neki, akár igy akár ugy :) -
aszem A+-os vagy milyen besorolással mentek régen a szolnoki és az egri (már nincs ugye) ernyősökhöz.
tényleg a szolnokiakról talált már valaki képet az új csúzlikkal? -
Pont emiatt érdekelt volna, mert én is csomószor hallom, hogy a magyar kommandósok milyen jól szerepelnek nemzetközi versenyeken. Csak hogy most a "kommandósok" az kiket is takar. -
Megvédték az érdekeiket. Tudjuk jól, hogy a Nagy háborúba azéert mentek bele mert a Németek bíztatták Mexikót, hogy támadja le az USA-t. Különben szartak volna az antant fejére. Németország megyneri a háborút de Franciaországot nem szállta volna meg. Nem is volt benne a Mittel-Europa tervükben. Nekik csak a csigazabálók gyarmati területeinek 1 része kellett volna. -
Közben találtam egy híradós cikket. Azt most már tudom, hogy terrorcselekmény, emberrablás és légijármű foglalás a TESZ hatásköre. Most már csak a többire vagyok kíváncsi :) -
extra védelem az atomerőműnek mint kiemelt stratégiai célpontnak, aszem ott 3 szintű a védelmi vonal, gondolom ha geb@sz lenne nem Kovács XII őrmestert kéne beküldeni oda lövöldözni :) -
lehet, de ettől függetlenül mit tudhatunk róla, azt hogy gyerek még, lehet hogy itthon végig csinálja a 3 vagy 6 hónap nem tom mennyi most a kiképzés és utána soha többet nem akar egyenruhát látni szal azzal kezdeni hogy ő rögtön menni akar éles akcióba és a valóság igen távol van egymástól..... -
Zenty #28143 Katonáknál: "Bercsényi" - ha valaki elitet akarna játszani.. :), bár már kétlem, hogy könnyen fel vennének oda bárkit http://www.youtube.com/watch?v=m7HELcm1jBA
(a zene szövegét nem nézni, csak a hangzás miatt tettem alá... :D) -
Thanatos #28142 pakson van a neutronkommandó, bár az hogy az ő feladatkörük pontosan micsoda az engem is érdekelne mert ez nem egészen tiszta nekem :) -
Paksnak ott van külön a neoutron vagy milyen egység, akik mindig elsők között vannak a nemzetközi versenyen. aszem úgy vannak az egységek szétosztva hogy X percen belül kell kiérniük nagyobb városokban vannak központok. -
Thanatos #28140 kár skatulyázni, van akiben már 10 évesen se merül fel ilyesmi, van aki meg 20-30 évet is lehuz ugy a szakmában hogy nem jön meg az "esze"
az meg hogy minek van értelme, ha az embernek iylen céljai vannak, vagy ha valakinek pl az a célja hogy 60 évet nyomja a monoton mokuskereket hogy utána éhbéren vergődve kilehelje a lelkét pár évvel késöbb... hát nem is tudom, ez nagyon egyéni preferencia kérdése :) -
MuldR #28139 Nem emlekszem, hogy 18 evesen nyomorekra akartam volna magam lovetni. De hat, nem vagyunk egyformak. :) -
Zenty #28138 ez igaz, de nálunk már kezdet volna valami hasonló működni. Példáúl a Magyar Királyi Légierőnek Messerschmitt 109-esei készültek Győrbe, amíg le nem bombázták a gyárat a szemét amcsik B-17, és B-25-ös bombázók... -
De ha pl. Pakson akar valaki tüzijátékot csinálni, vagy "csak" egy fegyveres bűnözőt kell elkapni, akkor is őket küldik oda? Vagy az országban vannak más felszámoló egységek is, akiket bevethetnek? -
honvédség és onnan 1-2 misszió afganisztánba, ha túléli valszeg észhez tér, mégis mit vártok 18 éves gyerektől? :) -
Thanatos #28135 ha a légioba nem vesznek fel akkor egy pmc-be se igazán :), de pl ha a légioban lehuzol 5-10 évet akkor az már egy egész jó ajánlólevél lehet, de még akkor se biztos hogy felvesznek bármi épkézláb helyre, szóval igazábol ilyen pmc helyeken akkor érdemes elgodnolkozni ha már letettél valamit az asztalra, "pályakezdőknek" felejtős :) -
a TESZ az elsődleges rendőrségi egység (TerrorElhárítóSzolgálat) lásd moszkvatéri bankrablás. -
Úgy en bloc érdekelne, hogy Magyarországon milyen szervezetek vannak, akik ezzel foglalkoznak. Ha pl. valami félőrült kitalálja, hogy szed néhány túszt, akkor kiket küldenek (küldhetnek) rá, hogy elvégezzék a piszkos munkát. -
A kölcsönbérleti szerződés nagy előnye nem a szállított fegyverekben volt, hanem abban ami pusztán az életet és ezáltal a termelést tette lehetővé. A vasúti gördülőanyag igen nagy hányada nem szovjet volt. Ha nem tudsz nyersanyagot szállítani, akkor nem lesz T-34 sem és az meg ki is kell vinni a frnotra... -
TESZ-re gondolsz? MP5-öseik vannak. VPOP bevetési csoportnál mini UZI-kat láttam bemutatón, aszem a paksiaknak i sMP5 van. -
Az a sok test már nem élt volna ruha és kaja nélkül... Így is milliók haltak meg. A legyengyülség miatt vitte el őket egy betegség nagyrészt. Persze erről sem szoktak nagyon írni. -
timexxx #28129 igen, ez benne van a pakliban -
Ren #28128 Nehéz pontos adatokat találni, valamint összehasonlítvan kell nézni a dolgokat. Pl: A szovjeteke kaptak 7000 harckocsit 1941-45 között (mondjuk a Shermanokat leszámítva nem túl jókat, azok max a felét tették ki ennek). Elég soknak tűnik. De csak 1942-ben több mint 12000 T-34-est gyártottak a szovjet gyárak. Valósz1nüleg nem okozott volna fennakadást ha nem kapják meg azokat a harckocsikat. Másrészről viszont pl a teherautók majdnem 60%-a amerikai volt! Na ez már komolyan érintette volna a szovjet hadigézetet. Hasonlóan megdöbbentő szám a 15 millió lábbeli, bár ehhez sajnos nem találtam viszonyitási alapot szovjet részről (mármint hogy ők mennyit gyártottak). -
MuldR #28127 Ja, nem azt mondod, hogy megvolt, majd visszaallsz, hanem ha tudsz meg, akkor probalod orditani hogy MEDIC, de csak ver es horges jon a tudodbol. :) -
timexxx #28126 szoktam néha airsoftozni :P nagyon jó. de azért a valóságban más :D -
MuldR #28125 Ha csak adrenalinra vagysz, gyere ki airsoftozni :) Nem kell magad lelovetni, meg szivni a kikepzesen, meg a sok hulye katonatiszt rigojajat vegighallgatni. Max neha 1-2 idiota szervezovel/jatekossal talalkozol, de oket le kell sz@rni :) -
Valaki tud pontos információt arról, hogy Magyarországon milyen fegyveres terrorelhárító/életmentő (amolyan magyar SWAT) szervezetek vannak, és milyen a felszerelésük? -
harcu #28123 Gyarmatosítottak és lehetővé tették, hogy vezető nagyhatalommá váljanak. -
harcu #28122 Kb. 1300 mozdonyt szállítottak az amcsik.
"Szóval a "nagy" Szovjetúnió és Franciaország is csak azért létezik, mert a nagy víz túloldalán ezt látták jobbnak. "
A szovjetek maguk végigverték volna a világot, ha akarták volna, szóval hülyeség, hogy a "túloldalon ezt látták jobbnak". A franciák meg egyszerűen megszűntek létezni, őket ugyanis szétverték, míg a szovjeteket nagyon nem, de ők a németeket igen. Sokat idézték már Számvéber Norbertet, neki valamelyik könyvének a végén vannak táblázatok, hogy mennyi volt a saját szovjet gyártás, és mennyi a segély. Meglepően eltérőek az adatai a tiedhez képest.
Amerikai ruházat: a németeket meleg ruha nélkül küldték a szovjet frontra, vesztettek 1941-ben? Naná, hogy nem, ráadásul jóval kevésbé voltak gépesítve, mint pl. a britek, rengeteg lovat rekviráltak akkoriban. Akkor a szovjetek az angolszász ruházat nélkül vesztettek volna? Ugyanmár, nem számított náluk az ember, akár meztelenül is támadtak volna.
Már idéztem egyszer Hermann Wouk(?) könyvéből, valahogy így volt. Az amerikai tengerésztiszt Roosevelt megbízásából felméri a szovjet állapotokat, hogy megadják-e magukat, vagy sem. A katonák új amcsi egyenruhában szaladgáltak előtte. Megjegyezte, hogy milyen jó, hogy az amcsik küldik a sok segélyt. Erre az volt a válasz, hogy a ruha amerikai, de benne a test szovjet és ez a lényeg. -
És akkor 1917-18-ban mit csináltak? -
timexxx #28120 jolvan kapsz majd élmény be számolót :D amugy nem csak a pénz vonz hanem az adrenalin is. plussz lenne mit mesélni az unokáknak (ha megélem :D ) amugy a légio az igen is jol fizet :) ha misszioba vagy akkor (ha jol számoltam, átváltva) 1,5 millio -
Na ok de ha meg így nézzük akkor ma USA sem lenne a franciák nélkül mivel katonai segítségük révén nyerték meg a jenkik a függetlenségi háborút. Szóval ha így nézzük akkor 44-ben az amik kiegyenlítették a számlát... -
Figyi, ha nem lennének ilyen emberkék akkor nem lenne sehol a világon hadsereg meg idegen légió sem. Ő neki ez tetszik:) -
Mindent, csak az oroszknak annyi mindent szállítottak, hogy abból fél Európát újra lehetett volna építeni... Ja és ebből jószerivel semmit nem fizettek vissza az elvtársak. Kényes pont, mind a mai napig...
Szóval a "nagy" Szovjetúnió és Franciaország is csak azért létezik, mert a nagy víz túloldalán ezt látták jobbnak. Ennyit a fene nagy nemzeti büszkeségről. Persze az sem árt, dr a háború után a franciák kicsit felnagyították az ellenállás szerepét meg sok mást. -
Tényleg ennyire keresed a bajt? Nem kötekedni akarok, csak kicsit fura. Az emberek nagy többsége nem szeret oda menni ahol lőnek. Annyira azért nem fizetnek jól. Tanulj mérnöknek és dolgozz kint, ha csak a nagy lóvéra hajtasz. Kisebb az esélye, hogy belehalj. Ha esetleg kimennél és összejönne, jöhet az élményeszámoló? -
Hohó és a vonatokan már ne is említsük! Ezerszám szállítottak az amcsik gőzmozdonyokat a ruszkiknak.