95127
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Punker
    na most hogy mi volt 200 éve az alap ötlet és mi most az kicsit más.....
  • Zenty
    és te honnan veszed? Én ismerek egy légióst aki most biztonsági őr ( porta szolgálat :) Igaz régebben volt az.
    3 év után megszökött, és azt mondta, hogy hiába a nagy marketing egyenlőség - ennek ellenére volt nem kicsi megkülönböztetés, hogy Magyar. De persze mindenki más, és máshogy foglya fel, hogy mi a határ nála ahogy bánhatnak vele stb.
    Egyébként szerintem nem vagy tisztába a légió miért is jött létre. A légió azért van, hogy az alap francia hadsereget kímélje, és olyanokra is be vessék ami nem mondható humánosnak.. De nem baj, azért higgyed , hogy vigyáznak mint a kincsre rád :D
  • Punker
    pont ezért, legalábbis szerintem azokban az országokban erősebb az ilyen hozzáállás ahol sok a kisebbség.
  • Zenty
    jah csak olyan nacionalista aki hülye az már sok :D
    Franciák meg alapjába is többsége naci. Annak fejében, hogy többsége néger , arab, meg cigány, de sebaj :D
  • Thanatos
    sajnos a neten a "tuti" infok 90% iylen :S és nem csak a légioval kapcs, de minnél jobban misztifikált valmai vagy valaki annál jobban megy ez :S
  • timexxx
    "álltam már olyan ember mellet aki hallot olyanról akinek a testvérének a feleségének az unokaöcse egyszer látott 26 km-ről egy légiosra hasonlito alakot" xD xD :D:D

az kemémy :D de igy van végülis
  • Thanatos
    mutass egy országot ahol nincs jelentős mennyiségü nacionalista..., és ne olyat ami már "megszünt" mert szétverték :) egy egészséges adag nacionalizmus akárhogy is állitja be a média egészséges minden országnak, enélkül nem tudnák megvédeni a saját érdekeiket (most ezt nem katonailag értem), szóval igen, a franciák lehett kicsit nagypofáju nacionalisták, de miért, a magyarok nem azok? ennyit erről :)
  • Thanatos
    istenem ezt a sok fals urbanlegendet könyvből olvasod? :D érdemes nemérdemes krédés full egyéni preferencia, aki szerint csak protekcioval érdemes az ne hadsergbe akarjon menni hanem cserkésztáborba max... :)
    a franciák meg a légio egészen más tészta, állam az államban ahogy modnani szokták szóval ez hogy pont a magyarokat nem kimélhetik..., jáj..., golyofogo..., elkéne már felejteni ezt a fogalmat, 2.vhban müködött igen, de a modern hadseregek nem erre épülnek, nincs golyofogo munkakör, veszteségek lehetnek de nem ez a cél, fel kéne fogni hogy manapság egy katona kiképzése legalább olyan drága mulatság mint maga a hadifelszerelés, ergo nem csupa jószivüségből hanem sima gazdaságosságbol se "pazarolhatják" az emberanyagot, egyszerüen drága lenne, ennyi
    a légioban sok magyar van? mihez képest? :) csak emrt pont ez az hogy manapság eléggé figyelnek az összetételre hogy egyik náciobol se legyen "tultengés", manapság már más világ van mint pl 2.vh után amikor a fél légio németekből állt :)
    egyszonak is száz a vége jópofák ezek az "álltam már olyan ember mellet aki hallot olyanról akinek a testvérének a feleségének az unokaöcse egyszer látott 26 km-ről egy légiosra hasonlito alakot" tipusu urbanlegendek csak ne ilyen meggyőződéssel adjátok már elő marhaságot :)
  • timexxx
    hát biztos van ott is olyan aki köcsög. :) de pl a srác mesélte hogy amikor kimenön volt ingyen el lakhatott egy panzioban, mondjuk az nem azért volt mert magyar hanem mert légios.. ott nagyon megbecsülik a légiost is
  • Zenty
    Légióba nem tudom, hogy megy, de ha eddig Franciával találkoztam mind nacionalista barmok voltak :)
    Ő szerintük mi ős cigányok vagyunk, és járt Trianon..
    Biztos van rendes is náluk, de eddig nem találkoztam olyannal.
  • timexxx
    erre csak azt tudom mondani hogy nemrég beszéltem egy magyar légiossal akinek most járt le az 5 éves szerzödése.. és ö azt mondta h ott a magyarokat nagyon szeretik, föleg azért is mert anno ez a kis ország szembe mert szállni a szovjetunioval
  • Zenty
    én nem akarom menni az tuti :D!
    Csak mondom, hogy maximum ilyen "protektel" érdemes. Például ha ismersz egy sorozó tisztet, vagy hasonló. Mert a franciák a Magyarokat egyébként se kimélhetik - Nem bírnak minket, és tuti golyó fogó lesz belőled. Igaz a légióba sok Magyar van, de alap verzióba nem lightoznak velük az tui..
  • Thanatos
    megint egyénfüggő ez is, van akinek két nap semmittevés is sok van akinek meg egy életnyi semmittevés is tul sok meló és többet akarna lazsálni :)
  • Zenty
    igen, de ez főleg Hitler hülyeségének köszönhető. Ugyanis egy szövetségesben se bízott. Pláne bennünk nem! Nem tetszett neki, hogy Horthy nem úgy ugrált ahogy ő akarta, és félt, hogy ha olyan szintre kerülnénk mit ők akkor ellene fordulnánk.
    Mondjuk ez annak is köszönhető, hogy nem titkoltan Horthy, és Mussolini tárgyalt egy közös nagy szövetségről. 1. Újra nagy Magyarország, és lengyel határ. Olasz- Magyar- lengyel szövetség, ami megállít mindenkit, és ők uralkodnak "úgy mond" - Mussolini terve legalábbis tuti ilyen volt :) Ezért a Bécsi döntéseknél Mussolini ugrált a Magyarokért. Hitler meg teljesen el vette a lengyel határt. De mondjuk az is közre játszott még, hogy túlzottan erős szövetségese nem volt a németeknek. Az Olaszok is segítség nélkül nem tudtak semmit el foglalni....
  • Punker
    az is sokkal több mint amit én kibírnék :)
  • Ren
    Konkrét infót keveset találtam így hirtelen, de az biztos hogy 1941 kora öszétől folyamatosan csinálták és a termelési adatok alapján azért '42 tavaszára már nagyjából megvoltak vele.
  • Punker
    VPOP-nél 2006-ban mossberg sörétes meg a pici UZI volt kirakva a hadibemutatónál, meg rakás éjjellátó :)
  • Sadist
    Hát inkább azért kapjál fizetést, minthogy szitává lőjék a segged :D
  • Thanatos
    5 évig ott kint biztos nem leszel a dzsungelben..., ha az ottani ezredhez vagy félezredhez kerülsz (már nemtom mi melyik :D) akkor 2 évig vagy ott, aztán goto hom, amugy meg ha az ezrededdel mentek tournantra az max fél éves leeht ha jól rémlik
  • Thanatos
    ha már ugyálsz hozzá hogy protekcioval kell menni akkor már régen rossz..., meg mellesleg mégis milyen protekcioval? mert innen kivülről mo-rol nemhiszem hogy lessz bármilyen protekciod is :)
  • Sadist
    Mindről! :D
    TESZ-nél már megvan, hogy MP5 A5, USP, és USP Compactot használnak, és emberrablással, repülőgépfoglalással és terrorcselekményekkel foglalkoznak.
  • Punker
    hát nekem meg azt mondták onnan szöknek legtöbbször, mert aláírsz 5 évre azt becsavarodsz unalmadban, mióta nyugisabb a környezet, és "csak díszből" őrzik az űrközpontot, a tetves dzsungelben semmit nem lehet csinálni.....
  • Zenty
    Légióba protekcióval kell menni. Oda a rakéta bázis őrzésére mennének többségben, és nem sivatagai hullának :D. Ott kapsz dzsungel kiképzést, és szinte nincs harc. Nyugis, de még is elite - Jó igaz van lehetőség, hogy bevetnek mondjuk egy vietnámi környezetbe stb.. - de ez benne van a pakliba :)
  • Punker
    a gyártókapacitásokat mikorra sikerült átköltöztetniük az urálon túlra?
  • Ren
    Tudsz valami forrást megjelölni? Az én olvasmányaim alapján 1942 második felében az oroszoknak nem volt különösebb logisztikai problémáik, ld pl az 1942 novemberi Uránusz hadműveletet. Nyilván magába Sztálingrádba nem volt egyszerü eljuttatni az ellátmányt, de az más kérdés.
  • Punker
    hajrá csináld csak, esetleg beszélges kiskorúval ő volt kint, és szokott ide írni.
  • timexxx
    hát figyelj punker :) hidd el ha megcsinálnám a kiképzést azt nem azért
    hogy utána ott hagyjam a katonaságot. másrészt pedig én nem akarok ugy élni hogy monoton 60 évet vagyok a mókus kerékbe mint thanatos is irta.. pl a légioban ha 18 évesen ki megyek akkor 33 évesen már nyugdijba mehetek és van egy fix nyugdijam amit külfödre is át utalnak... persze azt meg is kell élni
  • dara
    Mikor is? Amikor már mindegy volt (a legyártott darabszámról már ne is beszéljünk). Ezt előbb kellett volna elkezdeni, már a legelején. Ezzel nagy terhet lehetett volna levenni a német gazdaság válláról. Az olaszok is milyen jó kis vadászgépet tudtak építeni, amikor megkapták a DB605 licencét. Addig meg...
  • Pluskast
    Nem az:) De tény és való, hogy még a Sztálingrádi csata kezdetén léteztek ezredek aki fegyvertelenűl érkeztek a frontra. Az első világháborúban pedig történelmi tény. Sőt katonaviselt dédnagyapám személyes beszámolója is bizonyíték:))
  • Ren
    Azért lehetőleg ne az Ellenség a kapuknál c. film legyen a fő forrásod :)
  • Zenty
    jah az valszeg így volt, de főleg belőlük van a könnyű vegyes. Legalábbis így rémlik, hogy őket nevezték át.
  • Punker
    "Elméletileg ők a mi rangerjeink. A Bercsényi pedig a delta force :D"

ezzel a dumával pár éve milyen kocsmai verekedést tudtál volna kirobbantani közöttük :)
  • Punker
    REBISZ-hez tartoznak azok is.
  • Punker
    itt van mellettem a laktanya nincs itt már semmi, a 24-est felszámolták és összevonták a debreceniekkel :(
  • Thanatos
    akkor jól hallottam, nagy kedvenc zenekar :)
  • Zenty
    az :)
  • Ren
    Ezeket az egységeket eléggé össze-vissza szervezték az utobbi pár évben. Ha jól tudom, akkor a már említett TESZ ill Neutron-on kívül vannak még a megyei beavatkozó egységek (veszélyes bűnöző elfogása és hasonlók a feladataik).
  • Thanatos
    hehe, ez is egy felfogás :DDDD
    addig jó amig nicns dolguk, ebben ott a pont :)
  • Pluskast
    "Erre az volt a válasz, hogy a ruha amerikai, de benne a test szovjet és ez a lényeg."

Na hát ez aztán tényleg lényeges. Egy háborúval arréb is ez volt a szitu. Rengeteg ember és sok szép hadosztály csak az a baj, hogy az első sornak van fegyvere. Akik meg a második sorban álltak arra vártak hogy az elötte lévő megdögöljön hogy felszedje a fegyverét. Megjegyzem ez Sztálingrádnál is igaz volt nemcsak az első vh-ban. Nemhiába vesztettek a ruszik 17-ben. Az, hogy a ruszkik annyi fegyvert voltak képesek gyártani az a töménytelen mennyiségű szövi hadianyagnak és felszerelésnek volt köszönhető. A németek azért vesztettek mert kurvára elnyúlt a hadtáp vonaluk és a gyér ruszki vasút és úthálózaton képtelenség volt rendesen megszervezni bármiféle normális ellátmányt. Azon kívűl meg villámháborúra voltak felkészűlve minden tekintetben nem egy hosszú háborúra. A hideg és a nagy távolságnak köszönhetően a ruszkik képesek voltak kihúzni olyannyira, hogy 42 nyarára már özönlött a szövi hadianyag.
  • Punker
    te figy lövésem nincs mit csinálnak, nem is szeretném inkább tudni :)