95127

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
AKSURV #28274 Ő OTT volt Csecsenföldön, orosz eje-ként valószinűleg többet tud a dologról mint bárki Mon.
Egyébként a csecsenekről egy rossz szót nem szól a csecsen háborúról szóló könyvét is egy orosz és csecsen iskolatársának dedikálja.
Akik kapnak tőle (látta mit csinálnak) a vahab fanatikusok, és orosz politikusok, tábornokok. -
...és a cikk így folytatódik:
"A 95 Pz.IV és a körülbelül 70 StuG. III 75 mm-es lövegei 1000 méterről már 81 mm-es páncélzatot is átütöttek, de minél közelebb jöttek a szovjetek, a páncélgránátok annál nagyobb energiatartalékkal rendelkeztek a páncél átütése után. Ez növelte a célban kifejtett hatásukat, amelynek nyomán "gyakran felrobbant a lőszer, a robbanás ereje pedig leszakította és messzire hajította a páncéltornyot a megsérült gépekről".
Akkor miről is beszélünk? -
Lacusch69 #28272 "Csakhogy július 12-én a II. SS-páncéloshadtest összesen 15 bevethető Tiger E nehézharckocsival rendelkezett (ebből tíz a 3. "Totenkopf" SS-páncélgránátos hadosztályé volt). A bevethető német páncélosok majdnem egyharmada (93) viszont Pz.III volt, amelyek kezelőszemélyzetének a szovjetek nem is tehettek volna nagyobb szívességet, mint hogy minél gyorsabban minél közelebb jönnek."
Számvéber Norbitól van.
Itt a teljes cikk:
http://epa.oszk.hu/00000/00018/00015/07szam.htm -
Két kulcsszó. A "közelről", és a "T-34". Harckocsikról beszélünk, nem röhejes kissé az a "közel"? Ami a második pontot illeti, melyik homlokpáncélját is...? Igen, ha úgy vesszük, még Kurszknál is akadhatott T-34/76 M40...
Merthogy fordítva viszont akármelyik T-34-es relatíve nagy távolságból kiemelhette szemből kvázi bármelyik Pz. III-ast, ha az optika kegyeskedett nem elcseszett lenni.
Tény, hogy ha embertelen mázlija volt a Pz.III-asnak, a körülmények összejátszhattak úgy, hogy kilőhetett frontálisan egy T-34-est. Csakhát az általánosság meg messze nem ezt mutatta. Igen be kellett akadnia ahhoz, hogy komoly károkat okozzon szemből egy mikiben. És talán egyetértünk abban, hogy az "előfordulhat" egy (pláne ilyen) háborúban nem elég semmire sem.
50mm KwK 39 L/60
T-34 általánosságban (csak hogy ne a Panzerlexikont lessük örökké)
Ezt mutatja a papír. A gyakorlat meg rommálőtt Pz. III-asokat, lévén, elég kevés 100 méterről tüzelt Pz.gr. 40-es indult el T-34-es felé... "Lásd Kurszk." -
Thanatos #28270 ezért mondom hogy senkit se vegyél "szentnek" ezért van meg mindenkinke a sjaát értékitélete hogy ezeket eldöntse :) -
Ren #28269 Úgy érted Pzgr. 40-nel. A sima Pzgr. 39-nel már nem volt annyira egyszerű. Viszont Pzgr 40-ből sohasem volt elég. -
Lacusch69 #28268 Azért Zichermann Pistának ha nem is a színvonalával, de az értelmezésével/elfogultságával időnként vannak problémák. -
Lacusch69 #28267 A Pz.III-as 50mm-es pct.lg-e közelről könnyedén kilyukasztotta a T34 homlokpáncélját is. Lásd Kurszk... -
Cifu, a csapásmérő gépeken levő radarokkal elivekben légi célokat is be lehet mérni és keresni velük? Gondolok itt a SZU-24, F-111, A-6, TU-22M, stb gépek radarjára. -
Thanatos #28265 nem erre céloztam igazábol, bár ez is igaz :P, csak arra hogy érdemes minnél több forrásbol tájokozodni, és senkit se venni szentnek, + mindenhol más a szinvonalasabb, indexen pl talán kevésbé vannak ilyen müszaki cikkek mint amiket itt csinál cifu, itt viszont kevesebb ember van aki tényleg benne van a szakmában ugye, mindkét helynek megvan az előnye :) -
SZU #28264 Ezt el is felejtettem. Rég volt már a kezemben AS G36. Mindenesetre az AK quickload teljesen működőképes, csak ügye fém tárakkal kell megjátszani! =) -
pontosan, ahogy M16/M4-nél is. -
Mondjuk így jobban belegondolva nem biztos, hogy a G36-nál működne, mert annak a tárfészkébe be kell tolni, illetve ki kell húzni a tárat, ellentétben az AK-val, aminél ilyen módszerrel gyorsan kibillenthető. -
ez hobbi topic ja :) -
Thanatos #28260 szerintem rajta kivül még sok "jó van "odaát", igazábol szerintem nem feltétlen lélkül kell nézni egy egy ember hsz-et is hogy ki a jó és ki nem hanem több emberét összehasonlitva sulyozva, igazábol indexen szeritnem több zichermann "szinvonalu" emberke irogat a témában, itt meg itt van nekünk ugye cifu , meg még egy ketten, ez már elég szép kis infoforrás ha az ember nem csak a tündérmesékre kiváncsi, scak mondjuk nem mindneki hsz-ei olyan tárgyilagosak és táfogoak mint cifu cikkei igy néha tudni kell kibogozni a lényeget :) -
azzal nem próbáltam,
zichermann jó, csak látszik hogy odaát nőtt fel és megkapta a kemény agymosást kiskorában az iskolában. -
a címet figyeljétek:D:D:D -
érdekes olvasgatni az indexen zichermann istván hozzászólásait. tárgyilagos mint cifu, és nem annyira amerika fan, mint egyesek errefele. -
És MP5-nél is? :P -
nem azért raktam be. csak érdekességképpen, hogy mennyire amerikaiaknak készült az útmutató. egyébként a videó honlapján volt. -
és ennek mi köze is van a G36-os tárkioldó rendszeréhez? :) -
minek ezt ennyit magyarázni... -
már hogyne tudnád, G3-asnál simán működik. -
SZU #28251 Szerintem ez a módszer nem lassabb az m4-esénél. Simán begyakorolható pár perc alatt. Nekem legalábbis gond nélkül megy. -
Köszi, majd végignézem! -
Jó, most nem úgy értem a használhatatlant, hogy nem működik, hanem hogy úgyis fogást kell váltanod, és nem tudod egyik kézzel kiejteni a tárat, másikkal meg már tolni be a telit, mint az M4 esetén. -
sztem itt ott még túl is tesznek a nyugati szinten, a keleti "barbár" módszerek miatt. (nemhiába volt a 2. vh-ban a keleti front a legkeményebb) -
AKSURV #28247 "Volt valamikor egy dokumentumfilm a spacnazról. Összehasonlítva a nyugati alakulatokkal, ők maximum a csecsenirtásban és a vodkavedelésben kiemelkedőek."
Akkor jól elnézted.
Az ALFA és Vimpel bőven megüti a nyugati szintet.
A csecsenekről pedig annyit, hogy az összes terrorista bagázsból messze ők nyujtják a legjobb teljesítményt. A parancsokaik akadémiát végzett képzett tisztek, plusz ott van nekik az évszázados rablóhagyomány. Akik velük harcol annak kiemelkedő tudással kell rendelkeznie.
-
Ren #28246 Ez a video választ ad a legtöbb kérdésedre:
http://www.youtube.com/watch?v=65TyTZlpPlk
A tárkioldót nem említi külön, de én bármennyire figyeltem, csak az AK-szerüt láttam. -
spektrumon volt 2 részes film, elszabadult pitbull-ok címmel, a szovjetunió szétesése után mi lett az elit egységgel, leírni nem kell őket, bár tény hogy volt 1-2 csúnya eset, lásd az iskolai mészárlás vagy a moszkvai színházas túszejtés. -
köszönöm szépen -
bgabor #28243 Volt valamikor egy dokumentumfilm a spacnazról. Összehasonlítva a nyugati alakulatokkal, ők maximum a csecsenirtásban és a vodkavedelésben kiemelkedőek. -
Ren #28242 Wikipedia szerint 2007 augusztus 29-en adták át a 100. Raptort és kb 20 db/év sebességgel zajlik a gyártás. Jelenleg 183 db a megrendelt mennyiség tehát kb 2011-ben adják át az utolsó pédányokat ha nem rendelnek többet. -
És körülbelül mennyi áll rendelkezésre most? A tervezetteken kívül. -
nem a s.a.s.-ra gonodltam, hanem a hasonló rendeltetésű alakulatokhoz képest. és gondolom az oroszoknak is megvannak a hasonló alakulataik, szóval nem kell okvetlenül leszólni őket. -
G3-ason is ugyanúgy van, qrvára nem használhatatlan, persze praktikusabb a másik megoldás, gyorsabb kb fél másodperccel a tárcsere :) -
Néztem már, de azért kösz. Meg én hiába nézem a képeket, régebben is rohadt sokáig abban a tudatban éltem, hogy az MP5-nek AK-szerű tárkioldója van. Aztán valahol olvastam, hogy a tok jobb oldalán a sátorvas fölött és kicsit előre van egy gomb is, amivel ugyanúgy kioldhatod a tárat. Igaz használhatatlan, mert még a leghosszabb ujjú lövész se éri el anélkül, hogy fogást váltana. -
gyártó oldala talán segít, most emlékezetből meg nem mondom -
ja persze meg a 22-es elegánsabb is (mint az a kíváló szakfilmben a Bérgyilkosokban hallhattuk is :) -
A HK G36C-n csak az AK-féle tárkioldó van, vagy van M4/16-nál megszokott sátorvas fölötti kioldó gomb is?
Meg ha kifogyott a tár, akkor a zár hátraakad-e, és ha igen, akkor hol van a zárkioldó?
world.guns.ru-n nem ír ilyen részleteket, meg máshol sem találtam róla semmit.